JellyPages.com

Sunday, September 27, 2009

konvoi raya 2009!!!!

.........muke tension+takut pegi balai polis.........hehe
........keta yang kene langgar lari.......

.......posing nak balik raya........

...........keta abah rosak,posing sambil tgu batari keta abah ok.......




........masa untuk berkonvoi.....balik kampung.....


mmg banyak story nak kongsi ni....first nak story sebelum raya..mcm2hal berlaku..sblom balik pahang...aku,mira n su nak nak cuci keta kat srimuda bleh plak kat jalan nak pg sri muda tu kitaorg kene langgar dengan samseng ...mmg mamat tu sengaja langgar kitaorg...alhamdullilah tak cedera n ketapun tak rosak teruk..tapi fobia+trauma sangat2...terpaksalah pg buat report kat balai coz sakit hati dkt manusia yg kerek tak ingat tu...dahlah dkt balai lame gile..dari kul 12 sampai pukul 4 lbh ddk dkt sane...bkn nak sangat duit clim keta tapi nak org yg langgar kitaorg tu kene tangkap n bertanggungjawab coz terlampau kurang ajar..dah lah sengaja langgar...pastu tak reti nak mintak maap walaupun puas kitaorg jerit suruh behenti....kalo korang tau pemilik keta no ni BFH 8459 pleseeelah bagi tau aku ek...hehe...stop story ni....ni aku nak bgtau kitaorg balik pahang konvoi 3 buah keta...gerak dari shahalam pukul 2 pg sampai umah aku pukul 11 pg...jam tahap gaban.......nak naik muntah aku ddk lame dalam keta dahlah bersahur terpaksa makan makanan ringanjer..ingatkan nak bersahur dkt umh coz slalu 3jam dah sampai umh...sampai umh masing2 terus tido..penat coz ptg nak konvoi balik termerloh plak..ni pun ade lagi dugaan yg jadi....dah separuh jalan mak call bgtau keta abah tak bleh start so terpaksalah pusing balik....rupenye abah lupe ttp lampu keta abislah btari keta abah....so kene chas gune keta nana....tapi alhamdulilah lps tu takde aper yg jadi dah...aku n my family sambut raya mcam biasa....happy n meriah gak....