JellyPages.com

Saturday, October 31, 2009

BAKSO meletup!!!!

......ni menu kat restoran BAKSO SPECIAL MEKAR SARI.......
......first time cuba....mmg sedap.....

..........pegh!!!!!!!YUMMY....SEDAP GILER.......



......MR KAMPUT posing sambil tgk aku makan...hahaha

ah...nak promosi 1 restoran indonesia dekat sri muda shahalam..mmg best gile bakso dkt sini.selama aku tgl shahalam aku tak penah lg makan bakso yg best mcm di JB dulu...dah 1 thn tgl sini baru jumpe..bukan jauhpun nak pergi...pasni mmg sokmo2lah aku makan dkt sini...slalu kalo teringin nak makan bakso,mesti teringat ke enakan bakso dkt PERINDU JB..skang tak susah lg..dah bleh pergi sri muda..thanks banyak2 dkt Mr kamput aku coz dia bawak aku pg mkn dkt restoran yg best ni...lg 1 menu dkt sini mmg peliklah..tak pnh dgr...mmg asli dari indon..tukang masak,pelayan restoran n semualah yg kerje dkt situ made in indonesia mari...hahaha...ah! first time gak aku try jus avokado...mmg best..sepatutnye campur ngan susu coklat tapi aku tak bleh trime susu so plain jer lah aku order..tapi tetap sedap...lemak2 gitu....yummy!!!!mcm2lah name menu dkt restoran tu semuanye pelik2 didgr ada KAREDOK,RAWON+NASI PUTIH,RICA-RICA BEBEK+NASI PUTIH,NASI AYAM PENYET...Next time aku try nanti aku story dkt korang aper rasenye ek...sepelik namenye ke..tguuuu....hehehe..tapi yg penting bakso+jus avokado mmg bestlah...lbh2 lagi MR KAMPUT yg blanje...hehehe

Weekend story!!!

....posing sblm nyanyi.....
peace......jap lg nak nyanyi ni..haha
...ikan yg kamput marah aku beli....
.....test suara yg dah lame tak kuar...
......tgh pikir ikan mana yg nak angkut bwk balik....


ni time weekend aku ngan kamput....syukur sangat program di batalkan saat akhir so ade masa nak dating....huhuhu..lgpun besok MR KAMPUT nak pg JB sampai selasa dkt JB.ingatkan nak join kamput main golf,tapi bleh plak hujan tak henti2 so tukar plan kitaorg pg karaoke....lama jugak lah melepak dekat pusat karaoke tu......dah lame tak menyumbangkan lagu2 org ni..hahhaha...mmg enjoylah coz dapat bersama ngan org yg tersayangkan....pas hilangkan suara masing2,tmpt yg slalu aku ngan MR KAMPUT aku pg kedai akuarium....apalagi tgk ikanlah....aku ade bekenan 1 ekor ikan tu tapi MR KAMPUT aku marah beli,nanti LULU aku bunuh lagi penghuni baru dlm akuarium tu..hehehe....LULU skang sejak dah besar,tak mahu share tmpt tgl ngan ikan2 lain..nak ddk sorang2jer.....kalo ade gak yg menumpang mmg teruk dikerjekan LULU sampai mati....garang sangat LULU skang ni.....whateverlah,mmg kitaorg enjoy lbh2 lg akulah.....coz di sponser sepenuhnye oleh MR KAMPUT aku..hehehe.....

Tuesday, October 27, 2009

LALALALALA!!!

.......kusyuk sgt lah tu.........
.......Mr kamput kene tembel dkt mata.....ontheway pg klinik...


......klcc ronde2.......

.......posing ngade2......hahaha

ni nak kongsi cite....tak penah lg story pasai Mr KAMput akukan...kang kecik hati plak..haha ni pic time kitaorg jalan2 time cuti....kitaorg ni bukan couple yg always dating...dating..n dating....jarang sangat..sebulan skalijer dating....siankan huhu....masing2 ngan live sendiri...enjoy sebelum kawen....dgn kawan2 masing2....tapi enjoy pun berpada2 bukan buat menda yg jahat tau...yg penting aku caye dia...n dia caye aku....tapi yg wajib calling2 lah...everyday....maybe dah lame sangat kawan...(nak masuk 5 thn 9.12.09 ni) tu yg x dating2 sangat...lagipun MR KAMPUT aku tu gile kerjer.....sampaikan ahdpun die kejer kdg2 tu....huhuhu....whateverlah.....tapi kita org still loving couple......hahaha.....selalunyer aktiviti kitaorg pg karoake,main bowling.....shopping2(perabihkan duit KAMPUT)....tapi skang aku slalu join Mr KAMPUT pg main golf....bleh lah budak baru blajakan..hahaha...mmg aku ngan MR KAMPUT akuni 1 kepala..kebanyakan hobi ngan minat kami sama.....suka kucing,ikan..kongsi artis yg minat sama...pendek kata semualah....cuma 2 menda yg berlainan KAMPUT crazy bola n aku CRAZY pink color..tu je yg tak bleh nak same....hahahhahha

.WAT.do.u.FEEl

princess pujaan hati dayyan lg......

..........senyum.....pas kenyang mkn biskut......hahaha
.............dah kenyang sleep time lah..zzzzzzzz
............berposing dkt tepi pantaiker.......
........comelll....
...............hai! i princess izzah.....
nilah PRINCESS IZZAH pujaan hati DAYYAN yg ke2....dayyan paggil izzah ngan name manja gitu "DIK JAH"..still excited bile nampak izzah mcm nampak yana..terlompat2,over excited....tak tahulah maybe izzah cousin yana kot...em....dayyan pandai pilih calon yg ke2 ek....hahaha..bijak.....bijak........

still dayyan story!!!!


ni pic dayyan ngan abg yana.....kalo ade aktiviti ngan bdk2 bsr.mesti pilih afiq....ni cth...tgk upin & ipin ngan bakal abg ipo...siap ddk sebelah lg..huhuhu

Saturday, October 24, 2009

princess pujaan dayyan!!!

.....ni lah wanita pujaan hati dayyan....
.....pinky girls......

.....hye!!!dayyan suke i tau....bukan i yg suke dia...hahha



.......romantikkan kami....

nilah wanita@anak dara=princess pujaan dayyan.....PRINCESS ARYANA cutekan..mmg dari baby sampailah yana dah bleh jalan dayyan suka....siap panggil yana dgn panggilan manja gitu.....ANA......so sweetkan....brg2 yana merangkap apejer kepunyaan yana jgn sape2 kaco..kalau usik gak mmg buruk padah nya.....hanya dayyan jer berhak kot...haha....mmg sweet lah couple ni tau...semua ahli keluarga yana...abg & mama yana termasuklah kereta family yana dayyan kenai.....nampak jer yana dari jauh walaupun tgh ngamuk....melompat2 excited sangat.....tapi yg sedihnyer kadang2 yana naik bosan ngan perangai dayyan yg terlampau over dkt dia..abis di cakar nye muka si dayyan....hahaha........tapi skang mcm cinta dah berubh arahjer...ade sorang lg yg dayyan suka.....kalo nampak princess ni mmg excited mcm jumpa yana..tguuuuuu next time sambung story...sape dia buah hati ke2 pujaan hati dayyan ahmad ni...romeo+playboy gak buah hati aku sorng ni..hehehe
sa

Thursday, October 8, 2009

HARI RAYA GATHERING!!!!!

.....ngan edrix yg emsem+macho.......
......ngan saper lg..buah hatiku......


......comel berbaju kurung....

....loving couple pulang beraya dikmpg.....



......pic cover iklan ubat batuk cap ibu& anak......


hari raya gathering....mmg meriah.......seronok bila dapat tgk budak-budak happy n ceria......

Monday, October 5, 2009

projek rendang ayam!!!














ni projek rendang ayam yg di ilhamkan oleh my sis yanie....tapi yg tukang masak sepenuhnye akulah....my sis nak bagi kawan2 opis n boss dia makan....so aku lah yg kene turun dapur masak sorang2....dia cuma beli n sediakan barang2jer...ni first aku masak rendang ayam....resipi dari my mum yg kat raub tu...siap calling2....mintak petunjuk dari jauh..hehe...alhamdullilah siap dgn sempurna n dapat respon yg baik dari adik2 aku...siap ader tempahan yg ke2 lg...rendang daging..maybe next time kot....hehehe....aku tak ah teror sangat bab masak memasak ni..tapi aku punye hobi memasak n suke sangat menjamu org makan dgn air tangan aku sendiri walaupun x teror sangat memasak..tapi alhamdullilah respon slalunyer yg baik2 jer...tak taulah plak bodekjerkan..hehe.....1 je petua yg aku ingat n amalkan sampai sekarang....kalo nak masak mulakan dgn bismillah n selawat nabi...insyaallah ape yg kita masak tu berkat...tu yg nenek aku ajar n bg tau pada akulah.......mmg aku amalkan setiap kali masuk dapur.....dan takde lagi yg keracunan makan masakan aku..huhu

Sunday, October 4, 2009

ragam....si dayyan!!!

......ni kerje su,tocang rambut dayyan..coz rimas......
......hisap puting saper tu ????
......pic lepas shooting video..rambut ala2 trojan......
......notty nak pakai baju girl.......
.........lps posing...tak sampai 10 minit mintak tukar baju......


ni gelagat dayyan.....karenah die mmg banyak n mencuit hati..maybe budak makin membesar...comelkan...

Saturday, October 3, 2009

imej baru dayyan...

.....still dgn peyut boyot....walaupun rambut dah gunting....
.........imej baru dayyan...rambut pendek...comel tak???


.....perut yg maintain n bertambah besar..hehe.....

.ni imej my love baby..rambut pendek tak tutup mata lagi.....comelkan...pas dekat 2 minggu cuti raya baru dapat jumpe die...ingatkan dah tak kenai aku..tapi alhamdullilah still ingat dkt aku....rambut dah pendek tapi dayyan tetap maintan ngan perut boyot die...bahkan berat badan die dah bertambah sampai nak dukungpun dahtak larat....maybe banyak sangat kueh raya dalam perut kot..hehe...

still mood raya!!!

......kuih dari sabah kiriman bakal mak mentua......
.........makanan tradisi bugis dihari raya..burasak....mmg sedap!!!!...

........pose pas balik open house umh boss.....


still ngan mood hari raya,banyak jemputan open house dr kawan2.....pas abis cuti hari raya mood nak berkerje kureng..maybe dah lame sangat cuti...so,penyakit malas mulelah berleluasa....dapat jemputan open house dr big boss...so,mmg aku bawak kaum kerabat aku pg...makan freee....rezeki jgn ditolakkan..dah ade rezeki kenelah share dgn adik beradik..betultak??hehehe.....lgipun kalo tak pg bos akan bebel...so dgn lafaz bismillah akupun join open house kat umh boss....mmg meriah sangat2 lbh2 lg bos aku mmg kalo bak bg org makan tak kedekut...penuh lah dgn juadah....cume larat dgn tak larat jer nak makan....ah!!!lg 1 cite yg best aku dah kurus sikit....dah bleh pkai baju yg tak muat ngan baju nana yg cekeding tu..mmg happy...tak sia2 niat aku nak berdiet...tapi thanks 4 my friend coz kenaikan aku dgn 1 produk kesihatan..mmg harge mahal..tapi berbaloi...coz aku dah rasa perbezaanyer...alhamdullilah....kurus bukan utk cantikjer tapi yg pntg untuk sihat dari segala penyakit...