JellyPages.com

Monday, October 5, 2009

projek rendang ayam!!!














ni projek rendang ayam yg di ilhamkan oleh my sis yanie....tapi yg tukang masak sepenuhnye akulah....my sis nak bagi kawan2 opis n boss dia makan....so aku lah yg kene turun dapur masak sorang2....dia cuma beli n sediakan barang2jer...ni first aku masak rendang ayam....resipi dari my mum yg kat raub tu...siap calling2....mintak petunjuk dari jauh..hehe...alhamdullilah siap dgn sempurna n dapat respon yg baik dari adik2 aku...siap ader tempahan yg ke2 lg...rendang daging..maybe next time kot....hehehe....aku tak ah teror sangat bab masak memasak ni..tapi aku punye hobi memasak n suke sangat menjamu org makan dgn air tangan aku sendiri walaupun x teror sangat memasak..tapi alhamdullilah respon slalunyer yg baik2 jer...tak taulah plak bodekjerkan..hehe.....1 je petua yg aku ingat n amalkan sampai sekarang....kalo nak masak mulakan dgn bismillah n selawat nabi...insyaallah ape yg kita masak tu berkat...tu yg nenek aku ajar n bg tau pada akulah.......mmg aku amalkan setiap kali masuk dapur.....dan takde lagi yg keracunan makan masakan aku..huhu