Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

WeEkEND HaPPeNING!!!

........ngan bapak segala cat.....
.....tuah yg emsem+baik hati.....
........nubhan yg poyo.......hehehe


aku nak share ngan korang weekend aku mingguni....aku pagi2 dah kene pergi BUKIT JELUTUNG....ada GRADUATION DAY merangkap funcation kompeni aku...sorry aku tak dapat upload pic..sebab terlalu bz nak bergambar tak sempat lgsg....lagipun tugas aku kene pastikan tetamu n staf dapat makan dgn sempurna dan cukup makan..hehehe..mmg muke akuni kalo ader funcation mesti bhagian food...ingat senang ker nak jage bhagian food ni....dahlah tetamu ramai..macam GRADUATION DAY 500 org yg terlibat so,mmg pening kepala takut ade yg tak cukup makan plak..huhuhu....tapi alhamdullilah semuanye berjalan lancar...pAS Abis kerje,aku pg join adik2 aku tgk konsert kat stadium melawati....tak tahulah persal aku bleh jadi hebat sangat tak tahu penat terus deret pergi stadium melawati tanpa rehat semata2 nak tgk konsert..hehehe....mmg happening gak coz,minda aku yg tlh penat bekerje dapat dicuci dgn sempurna dan…

happy story...LALALALA

........hero MR BOB.......hari ni 19/11/2009 dapat result upsr yg membanggakan..
........yanti+boyfriend....(pic cilok kat fb yanti)huhuhu
......my bestfriend yg dah lamer lost contact....


nak story sikit kat korang pasai tarikh 19/11/2009+khamis ni.....firts skali aku nak bgtahu yg hari ni aku mc+sakit gg+gusi bengkak=muka dah mcm belon...mmg sakit yg teramat sangat nak cakap+makan langsung tak boleh....ngangajer mulut bisanyer tuhan jer yg tahu....(sape penah bengkak gusi taulah azab mcamner)nak makan pun tak dapat apa lg makan ubat langsung tak boleh....sampai skang aku tak makan+makan ubat..huhuhuhuhu.....so,aku ddk umah layan FB(facebook)+internetlah....tu jer yg mampu aku buat untuk hilangkan bisa sakit gg ni......
STORY YG KE 2 plak aku nak kongsi citer ngan korang pasai satu2nyer adik lelaki aku...NUZUL AFIQ ALBAN......harini result UPSR dah kuar....tak sangka yg adik aku tu dapat result yg boleh membanggakan MRBOB....(BAPAK AKU)....mmg aku terkejut masa mak aku tepon bg tahu resu…

SEMBAHYANG ITU TIANG AGAMA!!!!

......reading time........
.......rukuk dgn kusyuk......

....al furqan time......


.......sembahyang maner boleh tgk kawan sebelah.....



.......sujud yg kusyuk....... ni time mase dayyan solat ngan reading...umo blom 2tahun tapi solat+reading dah boleh.....harap2 sampai besar dayyan stilll mcm ni.......pandaikan budak ni.....melentur buluh biar dari rebungnye betui tak.........kalo dah tua mmg susah nak dilentur dah....tapi aku yakin dayyan akan jadi budak yg baik dan insan yg berguna 1 hari nanti amin.........




WEEKEND YG pokaikan poket aku!!!!!

aku nak story dgn korang pasai weekend aku minguni....korang tahu tak aku ngan adik aku yanie dah terjebak dan tersangkut dekat LONDON WEIGHT MANAGEMENT.....korang tahukan aper mende tu.....pusat rawatan untuk langsing....mula2 tu kitaorg nak try jer coz customer firts time dtg hanye RM 18 jer bayor......tapi bile dah syok sangat rase di urut2,sauna dkt dalam tu terus aku ngan yanie setuju untuk sambung...harganyer tak payah citerlah....RM 1 k lebih ke atas.....hampir RM 2K ...tapi x tahu lah kanaper kitaorg setuju nak sambung....maybe dah kene manderem kot takpun kitaorg ni mmg jenis yg suke perabihkan duit...huhuhuhu.......pas balik baru nyesal..coz aku dengan senangnyer bg cash RM1K lbh pada org.....tapi tak guna dah coz Rm 1K lbh seorg dah melayang .....hehehe......pasni weekend kitaorg di abiskan dengan rawatan pelangsingan badanlah...huhuhu....pas2 kitaorg dapat join sauna free seumor hidup dekat situ....n menu kitaorg pun dah dijadualkan....aper yg boleh makan ngan tak boleh di…

OLE2 DARI BRUNEI+SARAWAK

kek lapis bunga api+lagenda...enak sangat....
kenangan dari sarawak....walaupun bukan aku yg pg....


yg ni lupa name kek ni..hehehe



ni nak story ole2 dari sarawak ngan brunei yg aku dapat dari rakan sekerja aku......kek lapis yg enak dgn kicing dari sarawak ngan brunei...mmg best coz dapat barang free + tanda kenangan dari tempat yg jauh dan tak pernah pg kan.....happy sangat.....dapat rasa kek lapis sarawak yg enak+lazat tu.......syoklah bukan senang nak rasa keenakan kek lapis dari sarawak ni...kalo ader yg jual dkt sacc mall masyaallah MAHALNYER ...aku pnh try beli time bulan pose haritu coz teringin...sepotong yg kecik 5 hinggit.....tak cekik darah plak.....pada pemberi ole2 yg best ni time kasih banyak2 tuhan jer yg dapat balas atas semua pemberian ni.....thanksssss WAN.......lain kali kalo pg holiday jgn lupa ole2 untuk aku oky..hehehehe........

WEEKenD+ ShoPping!!!1

......on the way ke kereta.....

......posing dalam monarail.....
......inilah hasil setelah lame tawaf dkt Time square hehehe......


......jalan2 time.....



berdiri dalam monarail.... nak share story weekend+shopping dkt time square kl....aku ngan 4 org tentera aku tu menghabiskan weekend kitaorg dkt time square....idea nak pg time square dtg dari mulut akulah coz tak tahu nak pg mane so aku cadangkan pg time square tak sangka plak semua setuju...huhuhu...so,amik mira yg dkt uitm tu utk join skali....lgpun mira tgh final exam,so bleh dia relax2 sikit....dr shahalam naik kereta nana yg driver(expert gile nana jln kl)pastu paking kereta dkt opis nana(wisma maria)dan kitaorg menapak ke stesen monaril untuk pergi ke time square...walaupun hujan time tu tapi semua tu tak memusnahkan niat kami utk perabihkan duit...hehehe....lame gak kitaorg dkt time square sampai tak sedar hujan lebat dgn mlm dah nak menjelma...hehehe...habis semua kedai dlm tu kitaorg jenguk....nak cari harge yg betul2 murah ta…

isi perut TIMe....

still shopping story...ni time kitaorg mengisi perut plak....dah penat tawaf TIME SQUARE so,giliran perut plak minta diisi...RESTORAN SHABU-SHABU TRAIN yg jadi pilihan korean cook+japanis stail...mmg best gakmenu dkt sini....hargepun boleh tahanlah untuk mengopakkan duit2 masing2.....hehehe..tapi tak kisahlah.....dah penat berkerje sekali2 habiskan duit untuk perut sendirikan...so,mahal pun pejam mata jerlah..betul tak?hehehe..aku tak tau nak pilih ape so makan sushi jelah...lagipun masih mood nak berdiet tu ade.....tu jelah caranye nye bedal sushi...tapi still ngedeng2 mira punye korean noodle hahaha......su,angah dgn nana amik menu chicken chop yg ade salad + nasi........tapi yg pelik sikitnye chicken chop tu di hantar yg belom masak....pas tu chicken tu bukan dalam pinggan tapi atas batu yg panasnye terlampau.....kiranye chicken tu masak disebabkan batu tu lah....tapi boleh tahan rasanye.....em....tak payah2 nak pegi jepun +korea....dalam Malaysiapun bleh dapat makanan Negara lain…

Spa fish massage!!!!

......best walupun geli.....
........best trylah.....

.......semuanya ade disini......


......cuci kaki dulu......



........sawadikap.....pekerja spa made in thailand mari....hehehe

ni time kita org pg TIME SQUARE jalan2 n shopping.....pastu bleh plak ternampak spa yg gunakan khidmat ikan untuk massage...mmg best lah..tak rugi try....30 minit.....ikan2 tu gigit2 manja gitu kaki kitaorg....tapi aku,mira ngan nana jer yg try....su dgn angah ddk melepak jer...tak mahu...em...hasil dari rawatan tu....kami ber3 tak rasa penat atau lenguh kaki pun walaupun lame tawaf dlm TIME SQUARE tu..huhuhu