JellyPages.com

Thursday, December 30, 2010

pahit& manis 2010....slamat tinggal semuanya!!!!!

tgl 1 hari jer lagi untuk tglkan tahun 2010.....lepas tu bermulalah episod 2011....harap 2011 permulaan yg baik untuk aku & mr kamput juga bakal anak yg lahir dlmperut aku ni nanti...aminnnn.....

harini mood nak mengimbas kembali liku2 2010  yg terjadi dlm hidup aku ngan suami berkobar2 plak....almaklumlah semalam seronok sangat menjerit & menyokong pasukan BOLA SEPAK MALAYSIA yg berjaya kalahkan INDONESIA....semangat betul sampaikan terlupa ada anak dlmperut..hehehe...TAHNIAH HARIMAU MALAYA.....BANGGA BETUL DGN KAMU..KAMU...SEMUA...MALAYSIA BOLEHLAH....dan yg paling best BESOK (31 DIS 2010) PM dah istiharkan PUBLIC HOLIDAY....kamu suka???komfem sukakan.....cuma yg tak bestnye PENJAGA gol MALAysia yg sepatutnya dpt pemain terbaik....tapi takpelah....yg penting MALAYSIA DAH JD JUARA..warga2 INDONESIA TERIMALAH KEKALAHAN DGN HATI TERBUKA YA...peaceeee!!!!(warga MALAYSIA yg sokong INDONESIA silalah berpijak di bumi yg nyata..banggalah dgn NEGARA KAMU SENDIRI...MALAYSIA...kalo tidak nyah kamu dr BUMI MALAYSIA YG HANYA UTK ORG YG BANGGA JD RAKYAT MALAYSIA saje)

.
.
.
.
.
.

HARIMAU MALAYA KEBANGGAAN MALAYSIA

oky skang kita cite plak pahit & manis yg berlaku dlm hidup aku...rasanye 2010 ni tahun cabaran & dugaan yg paling hebat dlm hidup aku...BILA SESEORG YG BERGELAR BUJANG nak tamatkan zaman KEGEMILANGAN bujang dia so bermcm2 lah dugaan dan rintangan yg di terima....kalo di ingat kan balik aku rasa mcm mimpi jer yg kini aku dah pun jadi isteri pada SUAMI aku yg emsem ala2 FARID KAMIL tu..(dialah yg ckp & ngaku muka dia mcm farid kamil hehe)...SALAH 1 nye bila masalah kewangan melanda...HANTARAN DAH CUKUP MR KAMPUT BG tp tetibe je ade plak masalah yg terpaksa digunakan dulu....mslh ngan family lagi...dengan kami berdua yg asyik bertengkar jer...sampaikan aku hampir2 mahu batalkan majlis perkahwinan kami....tapi semua tu dugaan...ALHAMDULILAH AKHIRNYA KAMI DI SATUKAN JUGA....mmg JODOH KAMI KUAT.....BAHAGIA....YE!!!TAKDE PERKARA YG MEMBUAT AKU BAHAGIA BILA IMPIAN NAK SEHIDUP SEMATI DGN LELAKI YG AKU CINTAI MENJADI KENYATAAN.....love u my hubby!!!!muahhhhhhhhhh.....
.
.
.
.
.
.
.

SAAT2 MUMMY & BABAH DI SATUKAN


dan sempena penutup tirai 2010 ni....perkara yg membuatkan kami berdua bertambah gembira bila aku DISAHKAN HAMIL....oh!!!mmg sangat2 teruja....anak pengikat kasih sayang antara kami berdua telah ada di dlm perut aku ni....insyaallah aku akan jaga dia sebaik yang mungkin....tahun 2011 nanti aku dgn hubby akan bergelar mummy & babah....dan yg paling penting anak aku ni selamat lahir ke dunia ini dgn cukup sifatnya,sihat tubuh badannya,cerdik akalnya,jadi anak yg baik,comel dan soleh @solehah pada kami berdua....aminnnya robal alamin......dan harapan akumoga tahun 2011 ni rezeki kami murah hendaknya....

Wednesday, December 29, 2010

terima kasih sayangku!!!!terima kasih suamiku...

oh!!!hr ni masuk hr ke 4 perut meragam....alhamdulilah skang kesihatan dah beransur sihat yang tinggal loya&mual2 di tekak yg blom berkurangan.....risau....of course sbg mummy to be,mmg kerisauan melande lbh2 lagi melibatkan anggota badan yg sakit tu TMPT TGL BABY....ya allah!!!jgnlah anak dlm kandungan ku ini kena tempias nye....sihat & sempurnakanlah dia lahir ke dunia ini...aminnnnnnn

kesian betul bila sakit melanda....bukan saja kesian dekat BABY dlm perut....sian jugak dekat BABAH dia...terpaksa jaga mummy yang asyik merenget dan menangis bila sakit.....BABY nak tahu tak....kesian sungguh mummy dengan babah....babah jaga mummy bila mummy sakit....babah kena cuci kain sendiri sejak mummy sakit ni....dan yg paling mummy kesian..tidor babah asyik terganggu dan babah kurang rehat....kena kerje lagi....cari duit utuk kita...balik umah kena jaga mummy plak....dgn perut yg lapar sbb mummy tak larat nak masak...babah yg penat balik kerje kena masakkan bubur utk mummy dan BABY...mummy harap sgt,kalo baby lahir nanti....baby kena sayangkan babah mcm ne mummy terlalu sygkan babah,baby kena hormatkan babah mcm mummy hormatkan babah....babahlah kebanggaan mummy jadi mummy nak baby berbangga punya ayah mcm babah....walaupun baby masih kecik dlm perut mummy ni...tapi itu yg selalu mummy cakap dengan baby tiap kali tgk wajah babah time tidokan...mummy harap sampai bila2 baby akan ingat ape yg mummy ckpkan pada baby wahai anak mummy yang mummy sayangi....mummy tak dapat bayangkan kalo babah takde....apelah jadi ngan mummy....takde sape yg nak amik peduli dgn keadaan mummy!!!

kalo inilah pengorbanan yg perlu mummy lakukan untuk lihat baby lahir dengan sihat,selamat & comel...mummy terime..biarlah mummy yg tanggung sakitnye....asalkan anak yg mummy & babah sayang dan tgu saat kelahirannya selamat lahir ke dunia ni dengan sihat dan cukup sifatnye....ya allah!!!!jgnlah kau hukum anak dlm kandungan hamba mu ini..atas segala dosa2 yang telah aku lakukan....lahirkanlah dia ke dunia ini dengan sempurna,cukup sifatnya,sihat tubuh badannye....biarlah dia bakal menjadi anak yg soleh & solehah kepada kedua ibu bapanya nanti...amin yarobalalamin.......


Thursday, December 23, 2010

NUKILAN untuk ABAH TERSAYANG!!!!



ABAH harini kenapa entah org asyik ingatkan abahje....
ABAH mungkin sbb org RINDUKAN abah & dah 2 minggu kita tak jumpakan...
ABAH sihat ke di kampung??abah demam panas lagi ke?
ABAH org doakan abah sihat dan tak sakit lagi...

ABAH org masa ingat masa zaman org kecik dan sekolah dulu...
ABAH masa tu mmg org akui org tak sygkan abah mcmne org sygkan mak...
ABAH sbb masa tu org tak tahu menilai kasih syg abah pd org......
ABAH yg cuma org tahu mak sygkan org sepenuh hati,sbb mak sentiasa ada bila org perlukan kawan....
ABAH betapa bodoh dan jahilnye org sbb tak dapat menilai kasih syg abah pada org.....
ABAH pdhal abahlah yg selalu bagi org sokongan  setiap kali aktif di sekolah dulu...
ABAH jugalah yg sanggup sapukan&urut MINYAK KUDA di kaki org setiap kali org nak besukan...
ABAH jugalah yg belikan org air 100 plus & livita utk tenaga supaya org menang bila bersukan...
ABAH masih org ingat bila org sklh di BATU TALAM dulu setiap minggu abah dtg tgk org..
ABAH setiap kali org nak balik ke rumah abah akan dtg amik org dengan motor cabuk pemberian atok....
ABAH bila org sklh di TEMERLOH abah sanggup tgk org dgn naik bas dr RAUB...
ABAH org tahu kadang2 abah tak sempat bas untuk balik ke rumah kita....
ABAH org masih ingat abah tak penah lupa belikan org LAKSA setiap kali abah dtg tgk org...
ABAH sanggup ketepikan perut  abah sendiri bila datang tengok org di ASRAMA...
ABAH org tahu kdg2 abah dtg tgk org duit abah hanya cukup untuk tambang pergi & balik rumah kitaje..
ABAH maapkan org...org banyak menyusahkan abah......

ABAH selalu suruh org TOLONG abah di ladang sawit....
ABAH juga akan jerit panggil  nama org setiap kali abah nak mesin rumput..
ABAH suruh org angkat pasu yg berat2 dihalaman umh kita supaya sng abah nak mesin rumput...
ABAH tahu tak time tu org rasa marah sgt,sebab abah tak suruh ANGAH @ KAKDE tlg Abah..
ABAH org selalu pikir  kenapa ABAH perlu panggil nama org dulu utk bantu abah....
ABAH walaupun org dah remaja org masih kena tlg abah di ladang sawit..
ABAH mmg waktu tu org malu sbb mana ade kawan sebaya org yg masih tlg ayah dia ke ladang..
ABAH kdg2 org pikir kenapa org ni  takde abang & kakak supaya abah tak pyh suruh org bantu abh lg...
ABAH tiap kali abah membebel org rasa nak je pergi TAPE mulut abah supaya diam....
ABAH sbb tiap kali abah mrhkan adik2 walaupun bkn slh org mesti abah akan marahkan org jugak..
ABAH org pnh terpikir yg org ni bkn anak abah...sbb org rasa abah bencikan org...
ABAH betapa bodohnya org,pdhal muka org mmg sama ngan ABAH....kenapalah dulu org tak nampak!!
ABAH mmg waktu org rasa bosan ngan abah...
ABAH betapa berdosanya org dengan abah......ampunkan org abah!!!!

ABAH itu semua dulu....waktu org masih bukan lg matang bila berfikir...
ABAH sekarang org mmg sayangkan abah....
ABAH sekarang mmg org tak sanggup nak lukakan hati abah mcm dulu2 lagi...
ABAH tiap kali org tgk abah kerje teruk...org rasa sedih sbb org tak dapat nak bantu abah...
ABAH walaupun abah selalu ckp abah nak tgl diumh org2 tua  percayalah org takkan izinkan semua tu jadi...
ABAH org akan jaga abah sama mcm abah jaga atok yg sakit sekarang..
ABAH org hormatkan abah sama seperti abah terlalu HORMATKAN atok & wan...
ABAH org akan didik anak dlm kandungan org ni sama seperti abah didik & jaga org...
ABAH PERCAYALAH org TERLALU SYGKAN abah...
ABAH org takkan izinkan MANUSIA2 yg JAHAT suka buat ABAH JD HAMBA ABDI diaorg...
ABAH tiap kali  ada kenduri org rasa nak je BAWAK ABAH LARI supaya abah tak pyh pergi kenduri tu..
ABAH nak tahu sbb ape?org taknak abah terlalu banyak buat kerje setiap kali ade kenduri..
ABAH org taknak ade yg amik kesempatan atas kerajinan abah..
ABAH org taknak abah sakit krn penat bekerje sbb abah bukan kuat,gagah mcm dulu lagi...

ABAH yg org tahu org terlalu sayangkan abah...
ABAH org sanggup berkorban utk abah...
ABAH org selalu doakan abah sentiasa beroleh kesihatan yg baik krn org tak sanngup lihat abh jth sakit lagi.
ABAH org amat BANGGA jadi anak ABAH
ABAH org TERLALU BANGGA bila org BERBINTIKAN nama ABAH...
ABAH walau apepun jadi...ORG TETAP SAYANGKAN ABAH SELAMANYE..\
ABAH lah IDOLA & KEBANGGAAN org sampai bila2...
ABAH ku BURHAN SALLEHUDIN,sekarang org tahu YG org tak BOLEH HDP TANPA ABAH..
ABAH IKHLAS SEPENUHNYA org AMAT SAYANGKAN ABAH.......

Wednesday, December 22, 2010

DIA LAH DIHATI.........dialah SUAMIKU!!!!!





DIA yang dilahirkan pd 7 FEB 1983....
DIA yang bakal berumur 28 tahun pd 7 feb 2011 nanti....
DIA yang bekerje sbg JURUTERA
DIA yang sangat KREATIF..
DIA yang sukakan sukan..
DIA yang gilakan MU & NARUTO

DIA yang berBIN kan NORDIN CIDA......
DIA yang ber IBU kan SITTI LAMADI..
DIA yang murah  dengan senyuman....
DIA yang bertuhankan ALLAH SWT...
DIA yang ber sunnahkan sunnah NABI MUHAMMAD SWT...
DIA yang cintakan AL_QURAN....

DIA yang aku kenali 6 tahun dahulu....
DIA yang aku panggil SAYANG,KAMPUT & BIE..
DIA yang memangilku KAMPUT & SAYANG
DIA yang aku cintai & sayangi sepenuh hatiku...
DIA yang menerima kekurangan dlm diri aku seadanya....
DIA yang membuatkan hidup aku penuh kebahagian..
DIA yang selalu menggembirakan hidup ku penuh warna warni....
DIA yang mencintai aku seikhlas hatinya......

DIA yang menikahi ku 1 OKTOBER 2010...
DIA yang berjanji sehidup semati bersama ku...
DIA yang selalu berkorban untuk diri ku...
DIA yang sentiasa bersamaku bila aku sdg berduka...
DIA yang menjadi sahabat ku dunia & akhirat...
DIA yang membuat hidup ku penuh keceriaan...
DIA yang membimbingku ke jalan SYURGA....
DIA yang menjadi IMAM di setiap SOLAT ku...

DIA yang aku cintai....
DIA yang aku rindui...
DIA yang aku sayangi....
DIA yang aku selalu mimpikan dlm tidurku
DIA ayah kepada anak dalam kandungan ku ini.....
DIA lah sentiasa DIHATI........
DIA lah SUAMI KU......
DIA lah NURMAN BIN NORDIN........LELAKI YANG AKU SAYANGI & CINTAI..

Monday, November 29, 2010

bila RINDU itu datang lagi!!!

aduh!!!!sblum ni boleh sabar....tgk gambar jer utk hilangkan rindu..tapi hr ni kan,mcm tak boleh di tahan 2 lagi....rindu plak kat anak ke sayangan aku ni....dah lama tak jumpa...seingat aku last jumpa masabulan puasa..aku pergi bukak puasa kat umah dia..lepas tu pas raya aku sibuk ngan persiapan kahwen....masa kahwen aku si dia  kesayangan aku tu takdapat datang sebab kena virus chicken pop...lepas tu plan nak jumpa tapi asyik cancel jer coz kesihatan aku yg tak berapa sihat...skang lagilah teruk pas sah prenen mabuk terlampau smpaikan aku jadi fobia nak naik keta & jalan ronda2 shahalam ni....kesimpulannya last aku jumpa dia bulan 9 hr tu...skang dah nak masuk disember pun dah..maknanya dah 3 bulan tak jumpa..patutlah rindu....oh!!!!anak ku sayang dayyan ahmad teacher rindu ayyan sangat2...

harap ayyan pun rindu & ingat kat teacher lagilah....mcm ne lah ayyan skang ni ye..mesti tambah emsem kan...miss u lah sayang.....bilalah dapat jumpa nikan....harap2 adik dlm perut tacher ni comel,pandai mcm abg ayyan dia ni ek....DAYYAN AHMAD.....TEACHER SYG SGT KAT AYYAN...RINDU BANGAT SAMA KAMU....ayyan TETAP SELAMANYE DI HATI TEACHER NI...LOVE & MISSU SO MUCH MY LITTLE SUN SHINE....MUAHHHHHHHHH.................




Sunday, November 28, 2010

aku kah isteri yg pemalas itu???

dah lama tak upload blog..skang masa nak on9 mmg takde dlm kamus hidup akuni...bukan ape bila di sahkan prenen...penyakit M aku tu makin teruk plak...smpaikan semua menda aku jadi MALAS nak buat....
 
skang cuti sekolah lagilah makin teruk perangai MALAS aku ni....ddk umah tak kerje cuti sekolah 1 bulan lbh mmg bezano2lah aku punya perangai....asyik nak zzzzzzzzzzzzzz jer.....yang paling haru mandi pun malas.....sian mr kamput....nak masak lgsg tak boleh....coz bau je makanan mulalah loya2 nak muntah....

kalo dulu sblum prenen akulah manusia yg paling kuat melaram....nak kuar wajib cantik2...skangg nak kuar jgn haraplah aku nak pkai krim muka @` bedak....kadang2 aku tgkmuka aku kat cermin dah macam makcik2 pergi pasar jer..(makcik2 pun melawa pergi pasarkan)kalo mr kamput aku mmg yg kuat bergaya skang mcm tak sesuai plak bila kami kuar sama2..aku dah mcm makcik2 tua gitu..hehehe
 
entahlah..harap mr kamput bersabar ngan feel baru aku ni....ramai yg cakap ni semua sebab pembawakan baby dlm perut aku ni.........harap2 gitulah ye!!!!bukan sebab aku ni isteri yg pemalas ker???tidaaakkkkklah...sumpah aku ni isteri yg rajin sangat2...tak caye tanya mr kamput aku..hehehehe


Saturday, November 13, 2010

baby tak mahu mkn nasi....

mood oky hari ni,so amik peluang ngan mood yg baik ni search intenet....terpandanglah story kat beutifull nara tu yg bgtau  wife jimmy (pengacara af8 ) dah prenen 4 minggu...oh!!!tak silap aku jimmy ni kahwen sama tarikh ngan aku 1 oktober 2010..kiranya nanti usia anak kami samalah kan....alhamdulilah rezeki awl yg allah bg pada kami kan..tahniah untuk jimmy dan isteri.....(walaupun jimmy tu lom tentu baca ucapan tahniah dr aku ni kan.hehe)
katakan tidak pada nasi ye mummy & babah 



dah jarang2 aku citer kat blog nikan...oky hrni aku nak bgtahu yg skang aku tak suka makan nasi....maybe sebab baby aku ni yaang ala2 mat salleh gitu.haha....mula2 tu aku tak perasaan sgt ngan perubahan yg terbaru berlaku ni...tiap kali lps makan je nasi..mulalah aku rasa mcm nak muntah dan rasa nasi tu mcm melekat je di kerongkong aku ni...tu yang aku mula terpikir baby aku ni mesti ala-ala mat salleh gitu coz tak suka nasi..hehee...yang lebih haru nya...mr kamput aku yg sebelum ni mmg pencinta nasi & wajib makan nasi sekarang ni pun tak boleh nak makan nasi....mr kamput cakap dia skang selera nak makan yang jenis mee & pasta jer...oh!!!betulkan...baby aku ni ala2 org putih gitu..hahahaha
jadi nak bagi baby aku ni kenyang aku pun dah tak makan nasi...sebab kalo makan pun komfem akan bagi masalah pada aku kan...sekarang aku hanya makan roti,keutiaw & spageti....sebab makanan ni jer yang boleh bagi aku ni kenyang....mr kamput pun mmg skang dah sama selera ngan aku so takde masalahlah untuk aku masak dalam keadaan aku yang mabuk prenen ni.....






Tuesday, November 9, 2010

ubat penghilang loya!!!

dah sebulan 9 hari aku bergelar isteri & skang bakal bergelar mummy....alhamdulilah aku bahagia dgn kehidupan aku sekarang ni...walaupun saat dan waktu skang ni aku mengalami mabuk yg teruk tapi aku bersyukur sebab bukan semua perempuan dapat mengalami saat mengandungkan zuriat sendiri...:)

dah puas aku usahakan mcm ne nak hilangkan loya tiap kali makan..akhirnya aku dah dapat penawar nya...mangga masak yg manis.....bukan mangga muda coz aku tak suka plak masam2 skang ni...tapi yg tak syoknya kesian ngan hubby sebab kena setiap hari belikan aku buah mangga.hhehehe..takpelah baby punya pasaikan...cuma aku risau sebab aku tak boleh minum susu..(mmg sebelum ni pun aku tak suka susu) tapi skang plak susu soya pun aku tak boleh minum...sian baby sebab tak dapat kebaikan yg ada pada susu...dekat bawah ni aku share ngan korang kebaikan buah mangga yg aku dapat di blog bioteknologi...kepada penulis blog thanks utk maklumat & info yg bagus ini ye....



KHASIAT BUAH MANGGA
 Mangga (Mangifera indica) adalah buah tropis. Ketika masih mentah (muda), buah ini pun banyak dicari untuk rujak dan dicari oleh wanita yang hamil.

Mangga adalah tanaman buah asli dari India. Namun kini, tersebar di berbagai penjuru dunia, termasuk Indonesia. Tanaman Mangga bisa tumbuh dengan baik di daerah dataran rendah dan berhawa panas. Tapi, ada juga juga yang bisa tumbuh di daerah yang memiliki ketinggian hingga 600 meter di atas permukaan laut.

Mangga memiliki banyak varietas. Ada yang menyebutkan, setidaknnya terdapat 2.000 jenis mangga di dunia. Selain rasanya yang manis dan menyegarkan, buah mangga ternyata juga memiliki khasiat yang baik untuk kesehatan. Sebab buah ini mengandung zat-zat yang sangat dibutuhkan oleh tubuh.

Khasiat mangga :

Para ahli meyakini mangga adalah sumber karotenoid yang disebut beta crytoxanthin, yaitu bahan penumpas kanker yang baik.
Mangga juga kaya vitamin antioksidan seperti vitamin C dan E. Satu buah mangga mengandung tujuh gram serat yang dapat membantu sistem pencernaan. Sebagian besar serat larut dalam air dan dapat menjaga kolesterol agar tetap normal.
Mangga memiliki sifat kimia dan efek farmakologis tertentu, yaitu bersifat pengelat (astringent), peluruh urine, penyegar, penambah napsu makan, pencahar ringan, peluruh dahak dan antioksidan.
Kandungan asam galat pada mangga sangat baik untuk saluran pencernaan. Sedangkan kandungan riboflavinnya sangat baik untuk kesehatan mata, mulut, dan tenggorokan.
Mangga pun berkhasiat membantu menyembuhkan berbagai penyakit, diantaranya radang kulit, influenza, asma, gangguan pengelihatan, gusi berdarah, radang tenggorokan, radang saluran napas, sesak napas dan borok. Selain itu juga bisa mengatasi bisul, kudis, eksim, perut mulas, diare, mabuk perjalanan, cacingan, kurang nafsu makan, keputihan, gangguan menstruasi, hernia dan rematik.
Cara Mengatasinya :

Untuk mengatasi radang kulit yang digunakan adalah kulit buah mangga. Caranya, 150 gram kulit buah mangga dimasak dengan air secukupnya hingga mendidih. Dalam kondisi hangat, air rebusan ini dipakai untuk mencuci bagian kulit yang mengalami sakit atau peradangan. Ramuan ini juga bisa digunakan untuk mengatasi eksim.
Penyakit influenza juga bisa diatasi dengan buah ini. Caranya, 200 gram daging buah mangga ditambah 10 gram jahe, dan dua batang daun bawang putih. Bahan-bahan ini direbus dengan 500 cc air hingga tersisa 250 cc. Kemudian airnya disaring dan diminum selagi masih hangat.
Mereka yang biasa mabuk perjalanan juga bisa memanfaatkan mangga untuk mengatasinya. Caranya, mangga yang sebelumnya dikeringkan lalu direbus dengan air secukupnya. Setelah hangat, tambahkan madu secukupnya dan 10 cc air jeruk nipis lalu diaduk hingga rata. Selanjutnya ramuan ini diminum selagi hangat.
 




Monday, November 1, 2010

pemalas betul skang ni....


skang ni terasa amat bahagia sekali dengan kehidupan aku...punya seorang suami yang penyayang, bertangungjawab & skang semenjak kahwen mrkamput dah pandai romantis....kalo dulu masa kawan & bertunang(6 thn kami kenal)mmg sgt2 menyakitkan hati..sebab hubby ku ini lgsng tak pernah bersikap romantis ngan aku..aper lagi ucapan I LOVE U...tak pernah di ucapkannya....tapi skang semuanya sudah bertukar..alhamdulilah....aku suka dan terasa diri ini di hargai....lebih2lagi bila aku DI SAHKAN HAMIL...alhamdulilah,lengkap rasa nya hidup...bila impian selama ini jadi kenyataan.... :)

semenjak aku di sahkan hamilni....mmg aku kurang sihat,tak bermaya...bangun pagi je..mesti rasa nak muntah,lepas makan je dah mula loya2....3 hr aku mc gara2 aku demam yg teruk & sakit belakang....lepas tu yg tak bestnya...aku jadi malas...pemalas yg sangat2..malas nak masak,malas nak kerja,yang paling teruk malas utuk mandi....bila nak pergi kerja...mulalah rasa mcm malas je nak mandi..hehehe....kenapa entah???maybe sebab pembawakan baby ni kot....ouh!!!!notty ye anak mummy ni....kalo mummy tak semangat & rajin nak kerja mcm ne mummy nak tolong babah sayang...cari duit untuk baby & family kita nanti...sian babah penat cari duit sorang2...

harap lepas ni...still mcm dulu...rajin & aktif....barulah baby cergas....dan yg paling penting baby selamat lahir ke dunia...utuk anak mummy dan babah ni....jgn notty ye sayang....jadi budak yg baik dlm perut mummy ye...love u so much my son....muahhhh...

Thursday, October 28, 2010

ALHAMDULILAH!!! SAYA BAKAL JD MUMMY...

YA ALLAH aku bersyukur atas rezeki & pemberian dari mu yang tidak ternilai ini....terima kasih tuhanku kerana kau makbulkan doa hamba mu yang berdosa ini....alhamdulilah,hrni genap 28 hr menjadi isteri aku dahpun di sahkan hamil 1 minggu lbh...syukur2,kerana sebelum ini mmg inilah yang aku idamkan....aku pernah cakap ngan mr kamput & kawan2...kahwen bulan 10,prenen bulan 11....tak sangka gurauan aku menjadi nyata...belum pun genap(lg 2 hr 1 bln) 1 bulan kahwen aku dahpun disahkan hamil....alhamdulilah....rezeki yg allah kurniakan kepada kami...teruja???yup....sangat dan terlebih teruja...

ini kali yang ke 4 aku buat prenen test,firts masa seminggu slps kahwen...aku kena alergik yg teruk ditangan..(alergik ngan sabun penyakit lps kahwen hehe)aku ke klinik ngan hubby...maybe masa tu doktor tu nampak inai di jari aku ni,dia terus mintak aku buat prenen test coz untuk bagi injet kat buntut aku ni....walaupun ms tu aku dah bgtahu yg aku br 1 minggu kahwen...tp doktor tu terus ckp takpe buat je...kalo prenen tak boleh kena injet n mkn ubat elergik...hasilnya dah tentulah negatif.....hehe

minggu lepas aku try buat sekali lagi(dah 3 minggu kahwen),coz period aku dah lewat...aku plak asyik sakit je...mmg masa ni aku tak tahu nak guna mcm mane prenen test tu....baca pun alar kadar jer...aku just letak urine aku dlm bekas yg ade kesan air2 sikit...dan hasilnya ader 2 line..1 jelas n 1 lgi kabur gile...mmg kecewa tersgt2 smpaikan aku nangis....

tak puas hati punya pasal hr ke 26 bergelar isteri,aku ajak mr kamput beli lg prenen test...mula2 mmg hubby tak bagi..membazir katanya kalo negatif...tapi aku pujuk ngan janji kalo negatif ni yg terakhir....dia izinkan...tapi malangnya lom sempat aku test urine...prenen test tu jatuh dalam lubang jamban.hahaha....nak buat mcmne dah janji ngan hubby so diamkanjelah...

semalam adelah kemuncaknya,aku chat ngan kawan baik aku jue...dia keje di klinik n sdg prenen anak ke 3..dia yg ajar aku utuk cek prenen...dia suruh aku beli prenen test...aku pun ngan semangatnya aku ke klinik utk buat prenen test tanpa pengetahuan hubby...alhamdulilah....2 line timbul dan nampak jelas...waktu tu aku tak tahu nak buat aper mcm tak percaya....buntu....aku terus call mak utk bg tahu....hubby time tu meeting so nak angkat phone punyalah lama....bila dapat ckp ngan hubby,dia mcm tak excited dan lgsg tak percaya..siap suruh aku tunjuk dekat bukti prenen test...hahaha...mlm tu aku ke klinik sebab dah mula demam....alhamdulilah mmg doktor ckp positif cuma bolm nampak berapa minggu....maybe doktor tu dah tension coz scan tak nampak2...dia ckp manual baru 1 minggu lbh.haha...taraaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ALHAMDULLILAH POSTIF..WALAUPUN INAI MSH DIJARI..


alhamdulilah,skang aku bakal jadi mummy...harap baby mummy ngan babah ni membesar dengan sihat,sempurna,cerdik akal pikirannya dan bakal jd anak yg soleh solehah pada mummy ngan babah ye sayang!!ikutkan aku mahu baby girl..hubby mahu boy..kalo twins lg aku suka..tapi tak kisahlah yg pntg baby selamat lahir ke dunia dgn sihat & sempurna....jangan notty2 ye syg dlm perut mummy...sian mummy kalo mummy mabuk teruk nanti...kalo mummy sakit mcm ne mummy nak tolong babah cari duit...jadi anak yg baik ye sayang....mummy ngan babah love u sayang....semoga baby cepat membesar jadi juara yg sihat & selamat lahir ke dunia...aminnnn....







Wednesday, October 27, 2010

selamat tinggal mama,bapak & mama tua....

hari ni dah 27 hb 10 pun...dah jadi isteri kamput 27 hr pun...dan harini mr kamput ku dapat gaji..wah...merasalah gaji suami aku hrni.hahhahaa...(mcm sblum ni tak pernah rasa jer hehe)dan sejak 27 hr jadi isteri ni 3 x dah aku buat prenen test...paling terbaru semalam...tapi yg tak syoknya lom sempat aku mencuba prenent test jatuh ke dlm lubang tandas...gara2 terlalu excited kot.hehehe...so...result nye still negatif & lps ni aku dah tak mahu beli lagi....coz sudah berjanji dgn kamputku begitu..hehe

hari yg ke 27 hr ni jugak hari yg sedih pada aku sebab mama & bapak mentuaku ngan mama tua ku(makcik hubby) tlh balik ke sabah pg tadi.....sedih sebab nya tak tahu bila lagi dapat jumpa ngan diaorg...sabah tu kalo dekat mcm pahang...tiap2 bulan pun aku boleh balik...tapi sabah tu jauh,kena menyeberang laut...mmg berbakul2 pesanan utk aku ngan hubby di berikan mereka...lepas ni mesti rindu masakan mama,sambal mama tua yg wajib ada setiap kali makan,gurauan dari bapak....yg paling kesian mr kamputku,mesti dia sangat rindukan mama & bapak dia..sebab aku lihat air mata hubbyku bergenang semasa memeluk & mencium mamaku...bermula besok pagi,tiada lagi sarapan pg utk aku ngan hubby & tiada lagi bekalan utk kami berdua bawa bekerja....dan bermula jugak besok tugas seorang isteri yg bekerja akan aku pikul sepenuhnya...harap aku akan jadi isteri yg sabar & solehah..dan paling mengharap mr kamputku sedia membantu & memahami situasi isterinya yang bekerja ini.hehehe

mama,bapak & mama tua..selamat tinggal..semoga selamat sampai ke sabah....panjang umur kita akan jumpa lagi..kami akan merindui kalian di sini.... :)
.
.
.
.

.
.
.
.
.











Thursday, October 21, 2010

bila...bila dan bila masanya akan tiba????

21 hb 10 dah rupanya...kejap je masa berlalu ye!!!maknanya ni hr yg ke 21 aku bergelar seorang isteri...baru je aku rasa aku ni kahwen...aku pun belom lagi berkesempatan utk masak utk suami...(bukan aku mls ye tapi ibu mentuaku masih ade dirumah)bangun je pagi,tgk sarapan dah tehidang...balik je kerje makan mlm dah siap...so,peluang utk masak tu mmg takde langsung...sampai kan aku naik malu sebab aku ni tahu makan je,risau jugak kalo ibu mentua ckp aku ni menantu yg pemalaskan...tapi ibu mentua aku ckp..'takpe sementara mama di sini biarlah mama yg buat...nanti mama dah balik kamu amiklah semua tugas ni'...aduh!!!bersedialah kau wahai puan nurul hanida...27 hb 10 ni ibu mentua,bapak mentua aku kan pulang ke sabah..lepas tu tanggungjawab aku sepenuhnya sebagai seorang isteri akan dirasa sepenuhnya...hehe

21 hari???lagi 9 hr genaplah sebulan aku menjadi isteri kan...uh!!!!hr ni aku nak bg tahu yang aku betul2 kecewa....sampaikan air mata tu menitis...tak pernah aku rasa begitu kecewa mcm hr ni....kecewa+sedih yg teramat sangatlah kecewa..... SAMPAI SKANG AKU BELUM DI SAHKAN PRENEN LG.....oh!!!mesti korang ckp aku ni poyo kan???terpulanglah,tapi mmg aku dah lama niat aku kahwen nak cepat dapat anak...nak bunting pelamin...tapikan sampai skang hasil tu masih takde....kecewa tahu....rasa mcm hancur lulur hati ni...lbh2 pas tgk result prenen test NEGATIF......lepas tu dgr plak org yg kahwen same ngan aku,dah bunting pelamin lg lah kecewa tahap gaban....bilalah....agaknya aku nak dapat berita gembira ni ye...ya allah! tolonglah hamba mu yg banyak dosa ni..permudahkanlah kami dikurniakan zuriat yg sempurna,yg bakal menjadi anak soleh & solehah kepada kami..amin......

BILA YE?????BILA????BERITA GEMBIRA TU AKAN MENJADI KENYATAAN???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Friday, October 15, 2010

15 hr sudah bergelar isteri...

 maap aku pohon kerana baru ni aku dapat membersihkan rumah aku ni,aku masih lagi menyusaikan diri dengan kehidupan baru aku ni...sampaikan untuk membuka facebook & blog aku jadi malas...sebab masa yg ada aku gunakan untuk berehat secukupnya...pernah aku tertido di depan laptop gara2 terlalu mengantuk,bangun je aku tgk laptop sudah tertutup..nasib ada suami yang memahami betapa penatnya si isteri yang bekerja seperti aku..oh!!mcmnelah kalo dah ade anakkan...tapi ni mungkin baru dlm hidup aku,namapun aku masih dlm proses belajarkan..insyaallah lama2 nanti aku akan biasa dengan kehidupan baru aku ini...alhamdulilah,harini hari yg ke 15 aku bergelar isteri kepada suami tercinta nurman bin nordin...amin.....baru semalam je rasanya aku ddk di pelamin bersama suamiku untuk bersanding...cepat benar masa berlalu...aku pun masih lagi dalam proses belajar untuk menjadi seorang isteri yg solehah dan menjalankan tanggungjawab sbgai isteri....
skang rutin hidup aku amatlah sibuk,kalo dulu hanya utk bekerja,pulang bekerja boleh melepak sesuka hati..skang tidak lagi,pagi sarapan kena sediakan....balik kerja dah kena cuci pakaian,kemas rumah & memasak untuk makan malam...rehat....mmg kurang tapi aku rasa happy dgn kehidupan baru aku setelah bergelar isteri..... lebih2 lagi saat mencium tangan suami selepas sembahyang berjemaah....alhamdulilah,akhirnya impian aku terlaksana juga..terima kasih tuhanku....setelah kau turunkan kami pelbagai dugaan akhirnya kami bersatu jua sebagai suami & isteri....
semoga rumahtangga kami ini kekal sampai ke syurga....semoga kebahagian yang kami kecapi ni kekal selamanya2....semoga kami cepat dapat zuriat tanda kasih sayang kami..amin yarabalalamin......doakan kami bahagia ye kawan2...:).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 gambar semasa bersanding






ps;/tengok dalam fb aku semua pic wedding ada disana ye..
















Friday, October 8, 2010

1 hb 10 2010...bertukar status!!!

alhamdulilah bersyukur sangat2 sbb majlis perkahwinan aku dah selesai dan berjalan dengan meriah...syukur sangat2...letih?mestilah letih dengan tak cukup rehatnya,kurang tido..skangpun aku sudahpun dijangkiti virus selsema..harap2 takdelah smapai melarat demam ye....ok nak share ngan korang majlis pernikahan aku dgn MR KAMPUT...kami memilih 1 hb 10 2010 sebagai tarikh nikah....nikah plak mmg aku pilih di masjid tersang sebab aku taknak MR KAMPUT aku tu terlalu gabra kalo di rumahkan..ikut perancangan kami punya akad nikah pukul 3 ptg..sebab hr yg sama ada 7 pasangan tok kadi tu nak nikahkan.,..kami plak adalah pasangan yg pertama...tapikan,mak andam aku dtg lewat plak...lama jugaklah aku tertunggu di bilik pengantin tu...abah dah mula bising...tapi tak boleh jugak nak salahkan mak andam aku tu...hr nikah aku tu still  lagi hr bekerja & hr jumaat plak tu...dahlah mak andam aku tu laki bini cikgu so,mesti kelam kabutkan...tak kisahlah yg penting aku dah selamat jadi bini org.hehhee...
dengan sekali lafaz aku sah menjadi isteri kepada org yang aku cintai+sayangi+kasihi selamani....alhamdulilah,terasa beban yg dipikul di kepala hilang sekelip mataje...doakan rumah tangga kami kekal hingga ke syurga ye..untuk hubby tersayang terima kasih kerana memilih org sebagai isteri sayang...love u so much sayang....muahhhh...
.
.
.
.
.
.
.
.
rombongan pihak lelaki
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.


.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.


Wednesday, September 29, 2010

perginya LULU....


dalam pada aku sangat gembira untuk menjadi pengantin barukan...ada menda yang buat aku sedih...semalam telah perginya LULU ikan peliharaan aku yang aku bela dari anak ikan yg kecik smpailah dah besar & garang...mesti korang rasa menda ni lawakkan..tapi aku mmg sayang LULU..sebab aku mmg sayangkan semua hiawan peliharaan aku mcm aku sayangkan kanak2 di dunia ni...
yang paling buat aku terkilan..aku dah pun beli akuarium baru untuk LULU..sebab LULU makin besar so tak muat ddk akuarium lama lagi...aku plan lepas kahwen nak bawak balik semula LULU ke shahalam sebab MR KAMPUT pun mmg minat ikan so,boleh sama2 cuci akuarium LULU n jaga LULU bergilir2...tapi tak sempat sebab semalam aku tgk LULU dah mati...mmg sangat2 sibuk smpaikan nak bersihkan akuarium mcm yg aku buat selalupun tak sempat..last2 tgk LULU dah terapung dalam akuarium...
selalu kalo aku mula stress aku akan main2 dengan LULU..sebab skang LULU makin besar dia makin garang..tiap kali nampak tangan di akuarium dia akan cuba gigit...oh!!!!skang semua tu dah takde...takpelah...mungkin ada hikmah disebalik yg terjadikan...harap LULU tenang di sana :(
.
.
.
.
.
.
.
.
LULU yg telah pergi.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



semoga LULu tenang di sana..maapkan aku LULu

Tuesday, September 28, 2010

pra berinai ala2 printy zinta hehe..

oh!!!masih berkesempatan untuk aku cuci rumah kesayangan aku ni...besok sampai majlis aku tak dibenarkan membuat sebarang kerja lagi...wah!!sungguh sedap bila mendapat kelonggaran macam nikan..tak payah ddk ke dapur memasak,mengemas rumah dan buat kerja2 rumah lagikan...ibarat seperti TUAN PUTERI yang disanjung tinggi..hahhaa...(bukan dr dulu kau suka berangan jd puteri ker)
hari ni nak cerita lagi satu cerita terperam disebabkan kebuzylan aku yang terlampau sekarang...(kalo tgk fb aku tahulah berapa hari punya peram)aku dah pun selamat berinai ala2 hindustan gitu..hehehe...terpaksa korbankan rm 28 hinggit untuk berinai...aku berinai di kedai india di bandar raub ni..amik masa 30 minit jugak dan terpaksa balik kerumah dgn tangan yang berinai.hehee..kalo di shahalam hanya 5 hinggit je sebelah tangan...nak melaram punya pasal terpaksalah..kalo bukan untuk kahwinkan aku mmg tak gemar untuk berinai ni..aku rasa inai ni busuk dan comotkan tangan aku yang comel ni jer.hehehe..kiranya ni pra berinailah..sebab khamis ni baru aku berinai sepenuhnya..so apa lagi ditunggu-tunggu jom layan tangan comel lote berinai.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tara comelkan tangan tu..hehe

Sunday, September 26, 2010

alhamdulilah...100% persiapan dah terlaksana!!

harini barulah berpeluang nak bersihkan RUMAH aku yang dah lama tak di bersihkan ni..maap kali ni aku betul2 sibuk...ini  bukan alasan sebab aku malas ye..tapi nilah hakikatnya yang aku nak bg tahu..sejak aku balik bercuti ke pahang ni(cuti kahwin)mmg masa aku takde langsung free nya..masa untuk tidor dengan sempurna pun kurang...oh!!!ni lah pengorbanan yang perlu aku buat utk menyiapkan kelengkapan majlis aku nanti..
alhamdulilah harini persiapan majlis aku dah 100% sempurna..hari ni jugak aku telah berjaya menyiapkan gubahan hantaran aku seorang diri...mmg aku akui tak secantik mana pun tapi aku puas hati sebab aku berjaya menyiapkan barang2 utuk majlis aku dengan hasil kreativiti aku sendiri.hehee...ada jugak kenangan di hari tua aku nanti kan..hanya tinggal 5 hari je lagi untuk aku menempuh hari bahagia aku dgn mr kamput tercinta..harap2 semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang..amin...masa2 yang suntuk ni aku nak gunakan untuk merehatkan minda dari stress terlampau sebelum majlis berlangsung nanti...:)

Thursday, September 23, 2010

manusia oh manusia..

sekarang saya bersiaran lansung dari pekeliling kl..wah..wah....dah mcm wartawan tv3 plak rasanya.hehe.....nak tahu tak sebab apa aku berada di sini???sebabnya aku tgh tgu bas ke umh aku pukul 9.30 pagi...skang baru jam 8.30..dah dekat 1 jam aku melepak di pekeliling ni....ish!!dah nasib badan sebab aku di larang driver ke pahang...mak aku cakap darah tgh manis...lebih baik naik bas...skang tepaksalah aku ddk melepak menunggu bas..bosan...mmg aku benci bila bab tgu menungguni..kalo dulu zaman study2 bolehlahkan..skang dah keje ada keta sendiri..dah mls nak naik bas...lebih lagi time mcmnilah..ddk melanguk menunggu bas dtg...nasib ada intenet boleh lah aku bukak blog ngan facebook...sombong bangat kau ye....aduhhhh..aku bukanpe cuma dah lama tak rasa saat mcm ni.heheheh..maapkan aku ye..selamat hr raya incik bas..heheheh

Sunday, September 19, 2010

ya allah berikanlah aku kekuatan!!!

ya allah!!di saat ini hati hamba mu ini sedang gundah gelana...sangat2 risau bila memikirkan saat itu..saat dan waktu yg makin hampir....permudahkanlah urusan hambamu yang banyak dosa ini ya allah!!!beri kanlah hamba mu ini kekuatan utuk menghadapi sebarang kemungkinan yang terjadi...hanya padamu tempat hamba mu ini meminta pertolongan...hanya kepada mu aku berserah..ya allah!!!!tunjukkanlah kepada hamba mu ini jalan yang lurus jalan yg di redhoi mu...ampun kan dosa hamba mu ini ya allah tuhan yg maha pengasih lagi maha pengampun..aminnn ya robalalamin...
entah kenapa di kala ini, hati aku berbelah bagi...terasa sedih dan pilu di kala ini....terasa diri ini keseorangan dan sunyi....entahlah........mungkin sebab waktu itu semakin hampir dengan aku....bersediakah aku untuk hadapinya??/bersediakah aku untuk menempuh dunia yg berbeza jauh dari hidup aku sebelum ini??bersediakah aku???aku pernah bg tahu pada MR KAMPUT yg aku sekarang berbelah bagi,takut untuk menempuh alam perkahwinan yang dunianya amat berbeza dengan kehidupan aku sebelum ini...aku takut aku tak akan jadi isteri yang baik untuk nya,aku takut menghadapai kemungkinan hari2 mendatang....jawapan yang diberikan kepada aku amat mudah..BELOM TERLAMBAT UNTUK AKU MENOLEH KE BELAKANG!!!!jawapan yang amat mendalam untuk aku.....ya allah,macam ni ke perasaan bila kita mahu mendirikan ikatan yang suci???inikah dugaannnya utuk aku??tolonglah hamba mu ini ya allah....berikanlah aku kekuatan untuk aku melangkah dengan tenang ke ALAM PERKAHWINAN & HIDUP BAHAGIA BERSAMA ORG YG AKU CINTAI...
kawan2...aku amat perlukan pertolongan dari kalian..bagilah aku keyakinan untuk menempuh dunia yang berbeza tidak lama lagi..aku bingung..aku buntu....aku takut aku tidak mampu untuk jadi YANG TERBAIK untuk lelaki yang mencintai aku sepenuh hati...bantulah aku.....kesiankanlah aku...mana tahu kata2 azimat dari kalian dapat membuka minda aku yang kolot ini...






BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER!


KATEGORI: TULIS DIARI
 
entri kali ni mmg khas untuk BEN ASHAARI yang sangat sepotingggg pada aku...sejak akhir2 ni aku mmg boleh di katakan akan menjenguk blog incik BEN ni..(ni bukan ayat nak bodek incik ben ye..tapi ikhlas aku tak tipu)

buat incik BEN kalo tak keberatan  saya dengan rendah diri nak mintak incik BEN letakkan blog saya yang tak seberapa ni dalam list incik BEN ye..terima kasih banyak-banyak...dan kepada kawan2 yg sepotinggg mcm incik BEN pun saya harap sudilah letak blog saya ni kat blog list korang ye....terima kasih banyak,semoga allah jer yang dapat balas jasa baik korang pada saya si BAKAL PENGANTIN NI :)...

Incik Ben jangan risau blog saya ni sentiasa saya jaga sebab inilah tempat saya hilangkan stress tiap kali kepala saya mulai ting tong....ini jugalah rumah saya setiap kali suka dan duka mulai menguasai diri....sekali lagi TERIMA KASIH BANYAK2 INCIK BEN...:)





Saturday, September 18, 2010

SAYA PUTERI NURUL HANIDA!!!

kemalasan dah semakin melanda skang ni...nak update cite2 dalam blog ni pun dah sangat2 malazzzzzzzzz....skang ni yg tahu nak zzzzzzzzzzz je....mmg terlampau kan BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ni??sejak berhari raya ni balik je kerja terus nak tido....banyak dah entry2 terperam yg picture2 nye dok peram jadi pekasam dalam kamera...mmg pemalas lah bakal bini mr kamput ni...hehehe
tetiba je harini nak cite pasai impian aku yg mmg dari dulu aku impikan...org-org omputih cakap SWEET DREAM lah..keh..keh...keh..harap uoall semua tolongggglah jangan muntah pink yer...tapi nilah kenyataan yg selama ni aku tak pernah bg tahu sape2 pun...hahahahaa
 
TARAAAAAAAA...(SILA JGN MUNTAH PINK YE)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
.
.
malulah...(tgk pipi i ni dah bertukar pink kaler gitu hehe)sebab angan2 aku dah terbongkar..keh..keh..keh...tapi betul uoall mmg ni lah impian aku dari dulu nak jadi puteri ala2 CINDERELLA,SNOW WHITE.....nak kahwen ngan PUTERA RAJA yg kacak,kaya...hidup bahagia selamanya...ish!!!maybe sebab terlebih menghayati citer2 dongeng nikan..atau aku ni mmg manusia spesis yg kuat berangan n mengada2..hehee..tak kisahlah,tapi tu lah impian aku...sebab tu aku namakan BLOG aku ni PRINCESS STORY sebab aku rasa yg aku ni seorang puteri walaupun dalam ic aku takde pun nama PUTERI tu..sendiri iktiraf dan bagi pangkat tu dekat diri sendiri.baguskan aku...hehhee...
 
oh!!!skang ni pun aku bakal nak jadi PUTERI pada PUTERA pujaan hati aku...TINGGAL 13 HR JE LAGI.dia bukan kaya raya,tapi emsem bergaya..hihihi...dan bukan jugak PUTERA yg naik kuda,yang pergi berjuang di medan perang..dia cuma insan biasa..insan yg hidup dalam kesederhanaan,insan yang telah berjaya mencuri hati PUTERI NURUL HANIDA INI..(aduh!!!i termalu lagilah)harap sang PUTERA dapat memberikan kebahagiaan kepada si PUTERI ini ye!!!ke bahagiaan dunia & akhirat..aminnnnn....oh!!!!sangat tidak sabar untuk menjadi PUTERI yg dari kecik aku impikan...walaupun hanya 2 hari dapat memakai mahkota di kepala itu sudah bermakna...yang penting dapat menjadi CINDERELLA,SNOW WHITE pada PUTERA PUJAAN hati selama-lamanya...:)..moga-moga aku dapat menjadi isteri dan PUTERI yg solehah seperti isteri para2 nabi..yg taat setia kepada PUTERA @SUAMINYA sendiri...aminnnnn ya robalalamin...



Wednesday, September 15, 2010

tak sangka dapat duit raya!!!!

ujung tahun ni 9 disember 2010 umor aku akan genap 27 tahun...dah tuakan..mmg dah layak untuk berkahwin dan jadi bini orgkan...kawan2 baya akupun dah ramai yg ada anak...aku plak baru terhegeh2 nak berkahwin..takpelah jodoh pertemuan dan mati tu di tangan allah...so,kena terima dgn redho..:)
ada 1 menda yg buat aku happy harini,malu harini..nak tahu sebab apa?sebabnya harini aku dapat duit raya...walaupun bukan ratus2 ringgit atau bukan ribu2 ringgit dan yg pasti bukan ringgit2 hanya puluh2 ringgit tapi  tu dah buat aku sangat gumbira tahu...seronok ooooo...umor dah tua,tetiba dapat duit rayakan...korangg ada macamtu???takdekan.????hahahhaha...
malu nak amik tapi rezeki tak boleh ditolakkan...hahhahaa....mmg hari ini dalam sejarahlah...alhamdullilah rezeki kan allah nak bg...oky sapa2 yg nak bagi aku duit raya lagi silakanlah jangan malu2...insyaallah aku ngan rendah diri,akan menerimanya dengan senang hati..sikanlah...raya masih ada lagi nikan sebulan..hehehee..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

rasa mcam nak buat aksi sebegini bila dapat duit raya tadi...nasib teringat yg aku masih di sekolah...kalo tak komfem anak2 murid dok cakap aku ni gile pas raya.hehee...TERIMA KASIH PADA ORG YG MEMBERI DAN BAIK HATI...MURAH REZEKI ANDA SEKELURGA..





nota kaki wangi:  MAAP NAMA TERPAKSA DI RAHSIAKAN SEBAB TAKUT NANTI RAMAI
                           PLAK YG MINTAK DUIT RAYA!!hehee




Tuesday, September 14, 2010

stress AKA tingtong kepalaku!!!


oh tidak!!!harini dah 14 hb september 2010...harini dah raya ke 5 rupanya..cepat nye masa berlalu..besok aku dah start ke sekolah semula...malas..malas...malas...dari kecik sampai lah dah nak masuk 27 tahun ni..aku asyik ke sekolah jer......cuma dalam suasana yg berbeza tapi still ke SEKOLAH jugak...hehehe...
kalo harini dah raya ke 5 ni bermakna ada 17 hari je lagi untuk sampai ke raya ke 22 hari @ 1 OKTOBER 2010 MERANGKAP majlis kahwen aku ngan KAMPUT.....

perasaan???sekarang aku berada dalam mood dan rupa yg macam ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

NILAH AKU SEKARANG...



dah nampakkan keadaan aku skang ni...mcm tulah...stress oooo...mcm di hempap batu besar kat kepala ni...ada sapa sudi tolong angkatkan batu tu tak??mcm2 kena pikir bila nak kahwen ni...patutlah penah ada kawan aku nak kahwen dr badan berisi jadi slim mengalahkan org tak makan 10 tahun..bila dia cakap kurus sebab stress nak kahwen  & bukan diet aku tak percaya...sekarang dah kena btg hidung aku sendiri baru aku tahu sengsara nya kalo nak kahwen ni...cuma aku still macam belon dan makin bertambah membesar jadi belon udara walaupun dlm keaddaan yg stress....hebatkan aku???hehehe...
bilalah semua ni berakhir....17 hari lagi mcm tak sanggup nak hadapi semua tulah....tulah gatal nak kahwen sangat..tapi mental tu lemah..skang padan muka aku kan..hehee...aku mcm nak ddk diam2 dalam peti ais jer ni untuk hilangkan stress aku ni........nak trylah...nanti aku bg tahu mcmne lepas kuar dlm peti ais oky..hilang ke tak stress aku ni...


Monday, September 13, 2010

cerita di pagi 1 SYAWAL...

baru berpeluang nak cite pasal 1 SYAWAL..kali ni mmg aku betul2 sibuk..nak bukak blog ngan layan FB pun takde masa..sibuk di dapur,melayan tetamu dan yg paling buat aku jadi  kelam kabut menyiapkan barang2 untuk majlis aku ngan MR kamput nanti..harini dah raya ke 4 dah pun...harini jugak aku dah pun tercampak di SHAHALAm..semua org ddk kat kampung lagi..aku plak dah ada kat shahalam ni...bosan sungguhlah jadi anak perantau ni...tapi nak buat mcmne REZEKI YG ALLAH dah tentukan dkt aku kan..terima dgn redho jelah.. :)..tahun ni kan TAHUN TERAKHIR aku beraya dengan family sebagai ORG BUJANG @ single ladies...PERASAAN???sgt sedih bila salam ngan abah di pagi raya mohon maap...terasa begitu banyaknya dosa aku pada mak ngan abah aku ni...mmg rasa nye tahun nilah tahun yg buat aku terlalu sedih bila bersalam ngan mak ngan abah  sebabnya mana tahu kan  tahun depan aku akan balik ke rumah mak mentua plak...oh!!!tidak dapat bayangkan beraya tanpa FAmily..(air mata meleleh bila tulis entry ini)bolehker ek???SUASANA RAYA tahun ni??mcm tahun2 yg sudah jugak..sambut di kampung mak di TEMERLOH raya pertama,lepas tu balik umh wan di DONG plak.raya ke 2 dah ade di umah ABAH...meriah bila raya di umh ABAh sebab tahun ni mmg ramai yg datang beraya sampaikan aku takde masa utk berehat..org dtg tak behenti2...mcm kata ABAH semua yg dtg  ke rumah kita tu bawak rezeki pada kita...:)

tema colourful tahun ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pose otw ke kubur
.
.
.
.
.
.
.
.
mereka berlima mana aku ye??

Wednesday, September 8, 2010

selamat hari raya aidilfitri!!





sempena tak lama lagi syawal menjelma ni..mungkin lusa atau jumaat jer..aku tuan punya blog yg tak berapa nak cantik ni(tapi tuan blog ni cantik tahu hehe)nak amik kesempatan mengucapkan selamat hari raya aildilfitri maap zahir batin...dikesempatan ini jugak aku nak mohon maap atas silap aku pada semua yg mengenali aku & kawan2 yg sudi menjenguk CRAZYPINKY83.BLOGSPOT.COM. ini..Semoga dengan kehadiran syawal ini akan memberi sinar kabahagian kepada kita semua...kepada sesiapa yg dah lama tak balik kampungtu inilah peluang untuk menjenguk keluarga dikampung.lebih meriah & seronok kalo hari raya ni di sambut dengan keluarga dan org tersayangkan..SELAMAT HARI RAYA MAAP ZAHIR BATIN..kalo tak dapat datang hari raya yg pertama ke 2.ke 3 atau seterusnya silalah jemput dtg ke rumah pada hari raya ke 23...ader open house merangkap majlis perkahwinan saya...NASI MINYAk special yg takde dijual dikedai menanti anda semua.hehehe...DATANG TAHU MERIAHKAN SAYA MENJADI RAJA SEHARI..:)

Tuesday, September 7, 2010

buzy tahap GAban!!!!

besok mungkin puasa yg terakhir bg umat islam..sebab mungkin khamis kita akan sambut  raya aidilfitri..tgulah mlm besok pengumuman raya kat tv...harap2 jumaatlah sebab plan nak menolong wan aku kat kampung membuat lemang..ni firts time aku nak belajar buat lemang tau...selalu tahu makan dan tolong tengok je mak ngan wan aku & abah membakar lemang..(ikhlas aku ngaku ni)mcmne persiapan kamu..kamu..dan kamu semua???banyak buat kuih?berapa pasang baju raya tahun ni???30 pasang ker?(rayakan sebulan)...kalo bg diri aku ni tahun ni cukuplah 2 pasang sahaja...tak ader baju2 glamer2 mcm tahun2 lepas....tahun ni jugak kasut raya aku pun takder tahu...korang tahukan sebab apa??ye betulll....sebabnya aku takde mood nak raya...majlis kahwen aku tgl 3 minggu je lagi..oh!!!!sangat2 stress tahu....

tengoklah betapa seleraknye bilik pengantin aku!!!

apa yg pentingggg!!!kejersama...

abah aku pun sibuk membantu..


harini jugak pagi2 lagi aku ke pejabat agama raub ngan mak,abah &adik bongsu aku..nak settlekan semua urusan kahwen..alhamdulilah...dah selesai..skang tgu 15 hb 9 ni untuk amik kebenaran berkahwin jer...semalam lepas sampai jee kat rumah ni aku terus masuk bilik(bilik pengantin aku nanti yg skang ni penuh brg2 kahwen aku)untuk siapkan bakul hantaran & gubahan hantaran...akuni bukanlah kreatif sangat pun..tapi aku malas nak harapkan org lain utk buatkan gubahan hantaran aku...bukan berlagak+sombong...tapi aku mmg taknak menyusahkan org lain..selagi aku mampu utk buat aku akan try & lakukan..kalo dah rasa menda tu mmg aku tak leh lakukan aku akan bg pada yg pakarlah..jadi sekarang mmg jadual aku masa balik cuti raya ni sangat2lah padat(perghhh!mengalahkan YB plak ek)insyaallah sebelum balik ke SHAHALAm semula aku akn pastikan semua persiapan perkahwinan aku settle....harap2 mcm tulah ek...jgn angan2 ala2 MAT JENIN je sudahlah..hehehe

Monday, September 6, 2010

otw ke kampung!!

di saat semua manusia sedang bekerja,bertungkus lumus menyiapkan keje masing2,berlari2 mengejar bas utk ke tempat'kerja,berpusing2 kepala mengadap komputer utk selesaikan kerja sblum cuti raya.....haku???insan yg comel+cantik+lemak berkrim disukai ramai ni..(tolong jgn muntah pink yes kawan2)telahpun skang otw ke kampung halaman tercinta.....haku amat bersimpati dgn nasib korang2 semua...bersabarlah kerana org yg bersabar tergolong dlm golongan org yg beriman...(tooolong jng lempang aku ye)sebab mmg kenyataan punkan ape yg aku bg tahu ni...harini dapatlah berbuka puasa dgn mak ngan abah..tapi yg paling ptg dapat makan masakkan yg mak masak..bukan masakan yg aku masak sendiri(mcm pandaije ko ni masak),bukan makanan yg asyik dibeli di bazar ramadhan jer...gojes2 sekalian selamat berkerja ya!terutama kepada encik tunang saya mr kamput...keje rajin2 untuk hidup kita berdua.hahahhaah

Sunday, September 5, 2010

NASI ARAB punya citer!!!!

selamat berpuasa buat semua umat islamkat malaysia ni..tinggal beberapa hari lg je kita nak sambut hari raya aidilfitrikan....teruja????haku biasejer...sebab tahun ni baju raya hanya 1 pasang itupun aku dah tergatai pkai masa jumaat last sesi persekolahan haritu...hahahhaa...so, baju raya aku dah basilah sebab 1 sekolah dah tgk...hehehe....
semalamkan haku telah pun berbuka puasa dengan buah hati aku yg nomei tu dgn family ayyan...beza kali ni kami berbuka puasa bukan di restoran2 mcm selalu tu tapi lebih special dkat umah ayyan sendiri di bukit permai subang...ini firts time aku pergi umah ayyan....plan mula2 nana akan join skali tapi last2 nana ader tranning menari plak so,mummy ayyan pun dgn rela hati nak amik aku kat umah....menu berbuka puasa aku kali ni jeng...jeng..jeng..jeng...NASI ARAB+BANDUNG SODA....mmg bestlah.sebab dah lama aku ngidam nak makan nasi arab....tahun ni takde plak yg jual kat bazar uitm tu...nasiblah MUMMy AYYAn ni memahami  yg aku ngidam nak makan nasi arab so,dapat lah aku merasa kenikmatan NASI ARAB tu bulan puasa ni.....KAK HANIM thanks u very much ek.....lain kali belanje lagi..hahahaha..
ops!!!!!abis citer nasi arab ek seperti tajuk entry aku kali ni..hehheheehe....sebab sekrang aku nak citer pasal anak lelaki aku tu yg aku pimjam dr KAK HANIM & ABG AFZAL tu....hehehe...kali ni ANAK aku tu dah boleh mesra dengan aku mcm dulu2....best..leh dukung dia,leh borak2 ngan dia.leh main2 dia,leh peluk2 dia.leh cium2 dia....dan paling best bila boleh tgk gelagat + kenottylan dia depan mata aku sendiri....best...best..best.....tak tahu nak cakap mcmne best nyelah.....AYYAn pun boleh slumber ngan MiRA....kiranya tak takut2 lagilah...moga2 lepas ni kami dapat bersama mcm dulu lg amin.....sila lihat gambarajah di bwah ye bukti kemesraan kami berdua..
.
.
.
.
.
.
.
.
aksi inteprem terpaksa..
.
.
.
.
.
.
.

ayyan berkata"cher naik dekat belakang ye"
.
.
.
.
.
.

peace versi 3 jari lagi
.
.
.,
.
.
.
.

sebelum berlumba kita posing dulu....
.
.
.
.
.
.
.

inilah helmet bila saya bwk moto....hehee
.
.
.
.
.
.
.


sape berani lumba dgn saya hah???
.
.
.
.
.
.
ayyan bersama BIBIK mira from NEPAl.hehee
.
.
.
.
.
.
.
.

bibik MIRA bersama AIMAR...hehe.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INI SAAT YG AKU RINDUKAN...GURAU aka GELETEK MANJA ayyan
.
.
.
.
.
.
.
.