JellyPages.com

Monday, January 11, 2010

pasar karat@pasar tani seksyen 13....






aku nak share ngan korang yg ahad haritu aku ngan family pergilah buat lawatan sambil ngabiskan duit kat pasar tani@pasar karat kat seksyen 13 tu...tujuan utama nak beli barang2 sambil bwak mak ngan tok aku jalan2....taujerlah kat pasar karat tu macam2 ada(mcm pakcik astro tu cakap)_so aper lg melayang gak lah duit..lbh2 lagi mak ngan tok yg excited tgk barang2 yg murah...kalo boleh semua menda diaorg nak beli..huhuhu....memandangkan pasar tu bukak pagi so,pas solat subuh kitaorg terus siap2 nak ker seksyen 13 coz pukul 10 kitaorg kener pergi ke ALAM MEGA....tak banyak yg aku beli untuk diri sendiri semuanya untuk mak bawak balik kampung biar kawan2 mak kat kampung jelous bila nampak ape yg mak beli dari shahalam nanti..hehehehehe

Sunday, January 10, 2010

TRAGEDI JANUARI 2010



minggu ni birthday adik lelaki tunggal aku yg 13 thn..nuzul afiq alban...aku hrp hero dlm keluarga akuni dimurahkan rezeki,sihat selalu dan menjadi org berguna 1 hr nanti insyaallah...lagi 1 minggu ni gak mcm2 hal terjadi dlm family aku....konfius dan mcm2 hallah....cuma aku harap takder perkara buruk yg akan terjadi dlm family aku....aminyarobalalamin...perkara yg memeningkan kpala otak aku dan seluruh ahli keluarga aku...terutama mak ngan abh aku...

Tuesday, January 5, 2010

story 2010!!!!






























































































sebelum aku story about my holiday new year haritu aku nak wish kat korang SELAMAT NYAMBUT TAHUN BARU ek,mmg dah lewat tapi tetap nak wish gak..hehehe....aku terlebih buzy+penyakit malas nak cuci+bersihkan blog aku yg dah bersawang ni....harini baru ade semangat sikit....ape plan korang time cuti tahun baru hari tu ek???aku,my sister ngan tunang balik kampung pastu kitaorg pergi holiday kat FRASER HILL..mmg best sangat....ni first time aku jejakkan kaki kat FRASER HILL....tempat tu mmg the bestlah....mula2 nak pergi 1family tapi ramai plak yg demam so aku cuma pergi 1 keta jer n berlima.....aku,tunang,angah,iqbal n adik aku yg bongsu...sebenarnye FRASER HILL tu letak 1 DAERAH jer ngan kampung aku(RAUB)....tapi mmg aku tak pernah pergipun...dgn umah akupun bknnyer jauh just 45 minitjer.....tapi yg tak syoknyer jalan nak pergi FRASER HILL tu sebiji macam ular(berbelit2)....time tu plak ade tanah runtuh mmg seram gaklah tapi alhamdulilah kita org selamat sampai ngan balik...dari umah 9 lbh n sampai dalam 10.30 am...tapi time tu tak boleh naik lagi so terpaksalah tgu sampai pintu gatebukak 11.00 am....mmg ramailah org maybe time tu public holiday kot....pastu cuaca mmglah teramat sejuk.....sampaikan aku kene selsema pas balik dari fraser hill...macamlah ader kat FRASER HILL tu....kiranyer ala2 CAMERON HIGHLANDS lah(tapi best lg CAMERON)....tempatnyer tenang+nyaman sangat...relax tensionlah....cume kitaorg tak pergi jERIAU waterfall jer coz separuh jln pusing balik(tanah runtuh)......kesimpulan yg aku buat tentang FRASER HILL ni tempat ni mmg sesuai giler untuk hilangkan tension,untuk org yg sukakan ketenangan,untuk pencinta alam semulajadi ngan UNTUK PENGANTIN BARU HONEYMOON....maybe pas kawen aku ngan MR KAMPUT akan pergi sini lagi untuk HONEYMOON..hehehehe