JellyPages.com

Sunday, February 21, 2010

weekend@tahun baru cina

......at KUALA SELANGOR wedding cousin KAMPUT.....
.......very tired,at LENTANG....jln jam & solat time.....

.......wajah2 pembawa hantaran.....



......at PULAU CHEKAS...swimming time...lalala



........ahli bina badan,hehehe......
tahun baru cina haritu bersamaan valentine days 14 hb feb 2010...aku,nana,su juga MR KAMPUT pergi kuala selangor coz wedding cousin KAMPUT...pas tu kitaorg terus gerak balik PAHANG....sengsaranye tak pyh citerlah coz penat+jauh berjalan...tapi aku nak join gak pergi KUALA SELANGOr coz tmpt tu mmg aku tak pernah pergi.lagipun aku mmg nak sangat tgk mcmner org selangor kahwin.tapi mmg berbaloi2 coz menu yg dihidang sedap sangat lainlah dari org kahwen kat PHG.cuti lamer so,selasa baru balik shahalam....memandangkan cousin2 KAMPUT join balik PHG so,akupun bawak diaorg pergi mandi kat PULAU CHEKAS....tu jer tempat yg sempat pergi coz aku kena servey butik2 pengantin...firts choice butik makcik aku sendiri,pas syok try baju kat butik makcik akutu....aku tukar plak plan amik kat raubjer ngan DE PESONA BUTIK..coz baju+pelamin+majlis idaman aku dapat direalisasikan kat sini.huhuhu...lagipun MR KAMPUT aku suruh amik yg ader pakej fotografer skali senang sikit... kepada my untie...sorry banyak2 ek..jgn kecik hati oky...hehehe...




pakej

Wednesday, February 10, 2010

DAYYAN BIRTHDAY

......comot pas makan kek........
.......aksi memotong kek....
....1,2,3 tiup......
....kek birthday dayyan....

....happy birthday 2 ayyan....sore dia paling kuat nyanyi...

harini 10 hb 2 2010 birthday my little prince DAYYAN ahmad yg ke 2...dah besar ayyan...dah cerdik,dah pandai cakap,dah pandai gaduh,dah pandai baca,dah pandai semayang,dah pandai makan sendiri n dah pandai pakai baju sendiri(walaupun lambat)..tu lah my little prince DAYYAN AHMAD.....semuanya nak buat sendiri...walaupun bukan anak sendiri,tapi DAYYAn mmg dah aku anggap anak aku sendiri....sayang sangat kat dia....ni birthday DAYYAN sambut ngan kawan2 dia...mummy dia beli kek n goodies bag untuk bg kawan2 dia dan amanahkan aku untuk handle party tu..alhamdulilah berjalan lancar....coz DAYYAN ikut ape yg aku suruh buat...aku belikan dia toys TRAIN ngan car....tu atas permintaan DAYYAN sendiri tahu.hahaha...tapi tak sempat nak tunjuk kat mummy dia,dah pun dia ajak kawan2 dia main...hehehe...sempena birthday DAYYAN ni aku doakan dia always sihat,makin cerdik dan sayangkan aku mcamne aku sayangkan dia..huhuhu...HAPPY BIRTHDAY AYYAN...

HAPPY BIRTHDAY MR KAMPUT!!!!!!

......ANEKA JUADAH YG AKU MASAK SENDIRI............
......BIRTHDAY BOY POTONG KEK........
.......KAMI YG SAME2 27 TAHUN 2010 NI.....
.....AKSI UNTUK MENGEJUTKAN MR KAMPUT.....

.......KEK BIRTHDAY YANG SEDAP SGT.......

Nak share ngan korang about story date 7 hb feb 2010 (AHAD)..date tu birthday my MR KAMPUT aku yg 27 years tahun 2010 ni...so sempena birthday KAMPUT yg ke 27 years aku plan nak buat suprise party....so plan baik punye ngan cousin n housemate MR KAMPUT....amik masa 1 minggu gak untuk cari idea nak suprise party tu....last2 atas idea cousin KAMPUT akupun plan bg tahu yg ahad tu angah adik aku nak pindah umh so KAMPUt kene tlg angkat baranglah...(angah ada beli umah sendiri)mcm2 gak KAMPUT tanye aku,angah beranike tgl sorang?angah tak ajak tgl same2 ke?jadi akupun terpaksalah kelentong untuk menyakinkan KAMPUT yg ahad tu Angah betul2 nak pindah umah...aku plan mmg nak masak sendiri menu2 time birthday party tu,mmg penat sangat coz semua menu masak sendiri dan sorang2....mcam nak pengsanjer tahu...tapi untuk happykan org yg aku sayang aku berkorban walaupun penat....korang nak tahu tak reaksi MR KAMPUT time tgk aku bukak jer pintu bawak kek n jerit happy birthday dgn adik2 aku n kawan2 dia....MR KAMPUT bleh cakap"eh!!birthday aku ke harini?"tak tahulah ayat malu atau betul2 lupa birthday dia...tapi muke dia mmg terkejut....dah macam kena "WAKENABEB"....pas tiup lilin dia tanyer lagi "MANER BRG2 NAK ANGKAT,CKP NAK PINDAH"....still blur hahaha.....kawan2 dia abis gelakkan dia ramai2....tapi aku tgk MR KAMPUT happy sangat....akupun happy coz tgk makanan licin sampaikan kek birthday pun aku tak sempat nak makan..tak tahulah licin sebab time tu diaorg lapo atau mmg sedap masakan aku.hahahaha

Saturday, February 6, 2010

kahwin OH kahwin!!!!!




adooyai!!!!baru hari aku perasan yg bulan ni dah febuari n bermakna ade lg 8 bulan untuk aku buat persiapan perkahwinan aku dgn MRKAMPUT yg tercinte sebelum 1 hb 10 2010 ni...poning...poning..kepalo den...banyak menda yg kene belini...alhamdulilah brg2 hantaran dah tgl menda2 yg tak perlu kuarkan bajet besar je yg blom beli lagi...aku mmg amik langkah2 awal coz tak nak kelam kabut....skangnipun aku dah usha fotografer ngan makandam untuk majlis aku nanti...nasiblah ader FB so aku dapat maklumat mane nak cari fotografer ngan mak andam kat raub melalui kumpulan yg aku join PENDUDUK RAUB..tulah kegunaan sebenar internet ngan FACEBOOK ni..menyenangkan kerje...baju sanding+baju akad nikah pun aku beli...selalu ramai bakal2 pengantin yg tempah baju akad nikahjer,baju sanding sewa dgn butik pilihan...tapi aku mmg dari dulu plan nak beli baju sanding skali coz nak jadikan kenangan manis sampai anak2 cucu nanti..macam mak ngan abah aku..baju sanding siap simpan sampai skang n pernah makcik aku pakai masa dia kawen dulu...so sweetkan...coz anak2 dapat tgk sendiri betapa slim n cantiknya baju mak ngan abah time kawen..hehehe..malangnye baju kawen mak ngan abah aku tu tak muat untuk aku pkai..kalo tak mmg dah boleh melaram time malam berinai coz baju tu songket jahit tangan dan mmg cantik.....terlalu slim sangat mak ngan abah time kawen haritu(maybe sebab tu abah marah n risau bila2 anak2 dia gumuk)....buat masa ni aku tak mau cite aper warne baju sanding aku...BIARLAH RAHSIA dulu....dah kawen baru bgtau..hehehe...
pic yang kat atas tu antara2 pelamin2 yg aku suka designnye..simple but nice....tak maulah pelamin yg serabut2..cukuplah ade bunga sikit...simple....skang mmg tiap kali dapat gaji aku akan peruntukkan untuk kawen bukan lagi untuk shopping2 beli baju ngan barang2 yg takde kaitan ngan PERKAHWINAN...lainlah kalo akuni artis or selebriti terkenal bolehlah kawen ade yg sudi sponser..ni aku cuma insan biasa yg bernama NURUL HANIDA BURHAN..takde sape kenal dan tak terkenalpun...so nak kahwin kene guna duit hasil titik peluh sendiri...tapi itu yg lebih afdalkan....em...kadang2 sian gak tgk MR KAMPUT aku always kerje...yelah bayak menda yg kitaorg kene beli...takde sape tolong,takde sponser,takde loan semuanye duit sendiri...bak kata MRKAMPUT pada akulah "mahalnya harga nak dapatkan anak dara MR BOB ni kene ada RM 8000..baru boleh dapat"...tapi aku dgn demandnya telah meminta MR KAMPUT memberi aku mas kawen RM2000...jahatker aku..tapi duit tu nanti aku dah plan nak gunakan untuk selepas kawen.hahaha..siankan MR KAMPUT aku....aku poning...dia lagi....lagi....lagilah....poning....hahahaha

Wednesday, February 3, 2010

KELAB DIET MR BAM




mmg dah lamer aku nak bagitahu dan salah satu dari syarat nak join kelab ni kene info kat blog,tapi aku mmg bz sangat2....so kepada MR BAM maapkan aku coz lambat nak upload pic kat my blog....sorry banyak2....berbalik story pasai KELAB DIET MR BAM ni,aku join sebagai 1 motivasi untuk diri aku supaya dapat kuruskan badan aku yg dah terlampauni..walaupun still ketegori normal tapi tetap kene kuruskan kepada asal 45kg-47kg macam dulu....pic kat atas tu yg aku letak kat KELAB tu....tujer pic aku yg nampak sampai kaki.....skang aku mmg tgh usaha kuruskan badan dgn berjogging setiap minggu n main badminton.....tapi skang terpikir macam nak beli basikal jer coz boleh sihat n bertenaga sikit....tapi masih dlm perancangan..huhuhuu....tak menang takper yg penting aku dapat kuruskan badan bersama2 kawan2 dalam KELAB NI..thanks MR BAM bg peluang aku join kelab ni....

balik kampung time!!!!







dahlame tak story mery kat blog ni....aku terlalu bz...almaklumlah hidup sebagai wanita yg berkerjaya+student so mmg bzlah....kerjer dahlah sokmo2 balik lewat pastu nak kene siapkan assigment plak tu..mmg penat+letih dan sewaktu dgnnyerlah.....pic kat atas tu dah lamer aku nak share ngan korang tapi tak tercapai impian aku ni...baru hari ni aku dapat share kat blog akuni....tupun pas aku kene sakit mata n mc 3 hr..huhuhuhu..ni pic maser my uncle blanjer kitaorg makan kat favourite restoran gembira seksyen 3....mmg best tomyam kat sini...aku kalo pergi mkn tak tukar menu mesti keutiau tomyam....very speciallah.....pas siap makan2 isikan perut kitaorg gerak balik pahang n temerloh....mmg syok kalo skali skala makan ngan family..lebih2 lg kalau BIG FAMILY mcm family akuni kan...hehehe