Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

Rahsia Yg telah Dibongkar!!!!!

......ni kad kawen aku....yg dah siap aku tak sempat nak upload pic...SORRY!!!
........tema kahwen aku merah+hitam.....

....nilah baju sanding aku nanti.....ni lom siap..pic bj dah siap tgu aku kawen...

Rahsia yg telah dibongkarkan???gempaq tak tajuk tu.....kalo tak gempaq buat2lah gempaq ek..skang aku tetibejer rasa nak share ngan korang warna tema majlis perkahwinan aku nanti...tak lain dan tak bukan MERAH+HITAM...cantik tak??kenapa aku pilih warna ni,sebab aku rasa warna ni nampak exclusive+mewah(walaupun kami serba sederhana)....lagi 1 aku pilih sebab akusukakan kelainan(lain dr yg lain)ramai sangat yg pkai merah+putih...tapi buat masani ditempat aku blom ade yg pkaimerah+hitam(harap2 sampai aku kawenlah)...yg paling best ni warna kesukaan mak aku...aku tak peduli aper org nak kata..tak sesuai dgn aku ker warna ni(coz akuni hitam..)yg penting nilah pilihan warna yg aku & MR KAMPUT aku setuju...(nak pkai pink awl2 lg kene rejet ngan KAMPUT)....aku bersyukur coz wedding planner tu …

adoyaiiii 6 bulan lg!!!!

ADOYAI....6 BULAN LAGI???APER TU??APER YG 6 BULAN???MESTI KORANG PONINGKAN....AKUPUN LAGILAH PENING...6 BULAN UNTUK BERGELAR ISTERI KEPADA ENCIK NURMAN BIN NORDIN @ MR KAMPUT...CANTIKKAN PELAMIN DLM GAMBAR TU....TAPI TU BUKAN PELAMIN AKU NANTI..JUST IDAMAN DAN IMPIANAKU..(NAK TRY TUNJUK BG MY WEDDING PLANNER)HARAP2 WEDDING PLANNER MERANGKAP MAK ANDAM AKU NANTI DAPAT BUAT PELAMIN YG VOUGE MACAMTU..6 BULAN TAK LAMA LAGI TU...EXCITED MMG EXCITED (ORG YG KENA KAWEN PAKSA JER YG TAK EXCITED NAK KAWEN)TAPI MASALAHNYA BANYAK MENDA LG AKU TAK BELI & BUAT...kURSUS KAWEN PUN TAK PERGI LAGI...APER NAK JADI NGAN NURUL HANIDA & NURMAN NORDIN NI EK...TARIK NAFAS+RELAX NURUL HANIDA...BUAT SLOW2...NAK SETTLE SEMUA MMG AKAN JADI PENGHUNI KAT TAMPOI LAH JAWABNYA NANTI...JANGAN BERLENGAH LAGI...YOU CAN DO IT!!!!KO KAN SEORG PEREMPUAN YG BERDIKARI+HEBAT+KUAT(PUJI DRI SENDIRI TAK MALUKAN MANUSIA NI)APER YG PENTING....KEJERSAMA...YUP...KERJESAMA ANTARA CIK NURUL HANIDA & ENCIK NURMAN NORDIN..…

TERIMA KASIH TUHANKU.....

SAYA YG BERNAMA NURUL HANIDA BT BURHAN BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH KEPADA PENCIPTANYA YG MAHA AGUNG+MAHA PEMURAH+MAHA PENYAYANG=LAGI MAHA MENGASIHANI ALLAH SWT YG MAHA ESA KERANA: telah memberikan rezeki kepada saya=saya telah berkhidmat di SEK REN SEKSYEN13 pada harini 2- telah mempermudahkan saya menyiapkan design kad perkahwinan saya pada hari ini....ALHAMDULLILAH syukur sangat2....setelah 1 minggu di uji dengan pelbagai dugaan...akhirnya aku dah dapat petunjuk dari segala dugaan tu....betul cakap org setiap yg berlaku ade hikmah disebaliknya....terima kasih ya allah...kau maha mendengar....hari ni aku dah jadi salah seorang staf kat SEKOLAH RENDAH SEKSYEN 13....bukan lagi staf AL-IKHLAS CAMBRIDGE..(walaupun tmpt kerje baru sebelah jer ngan opis lama)waktu aku resign haritu punyalah sedih...coz dah nak kahwen pastu takder kerje plak....tapi aku cuma sabarkan hati dengan percaya yg rezeki ada dimana2 dan bumi allah niluas untuk aku cari rezeki yg halal....maybe ini rezeki yg AL…

jalan2 CARI makan!!!!

......sushi pink kaler yg aku sayang nak makan.....hehe
.......restoran LINDA ONN yg tak sesedap namenyer.....

.....akhirnya aku makan sushi.....


.....nasi aku yg tak abis dimakan....



....asam pedas yg tak best langsung......


nak share ngan korang2 semua tentang lunch aku harini....lepas pergi inteview akupun rewang2lah katTESCO SEKSYEN 13...yelah inteviewkan dkt SEKSYEN 13 so amik peluang jalan2 TESCO..coz dah lame aku tak pergi sane dan tetibe plak teringin nak lunch makan masakan china harni(food court tesco ade kedai china muslim)......tgh rewang2 tgk makanan ape yg best kat situ...akupun terpandanglah 1 kdai tu...MY ASAM PEDAS SHOP....em...mcam menarikjer bunyi....coz aku mmg suke sgt mkn asam pedas...(maybe pengaruh ddk dimlk time blajo n lame sangat kerjer di jhr)...akupun tukar plan menu untuk lunch harini..nak try makan kat MY ASAM PEDAS SHOP...lbh2 lagi tgk kedai tu kepunyaan LINDA ONN...(tak minat LINDA ONN pun tapi nak try makanjer)....ingatkan okylah kan....firts skali dah n…

EXCITED terlebih!!!!!!

.......beg 4 doorgift untuk tetamu yg special......
.......sebahagian barang2 hantaran MR KAMPUT.....


.......300 bunga telur untuk tetamu......
.....barang2 kahwen yg dah beli.....




.....BIARLAH RAHSIA......doorgift untuk tetamu special.....


Excited??aper yg excited sangat tu....bukan excited sikit2 tapi dah terlebih...mcm STACY slalu ckp ALAMAK TERLEBIH sudah!!!em,mcm tulah perasaan aku skang coz excited untuk berkahwin dan menjadi isteri kepada MR KAMPUT yg tercinta...lantaklah org nak kata aku gedikker,ngader2ker..(bukan aku guna duit korangpun)yg aku tahu skang mmg itulah perasaan aku skang..hehehe...so,disebabkan aku terlebih excited maka dgn itu aku tlhpun membeli barang2 untuk perkahwinan kami nanti....banyak gak yg telah aku beli...kene beli sikit2 coz nak beli serentak mmg tak mampu..(akuni bukan anak org kaya@gaji terlalu besar)kat atas tulah antara barang2 yg aku beli... tempat yg aku sokmo2 pergi untuk membeli brg2 perkahwinan di seksyen 18(sampaikan uncle kedai dah kenai aku…

Dugaan....oh dugaan!!!!

DUGAAN.....DTG LG DLM HIDUP AKU NI.....SEMAKIN DEKAT NAK KAWEN,SEMAKIN BANYAK DUGAANNYER......HARINI AKU TETIBERjer rasa mcm nak nangis sepuas2 hati....agaknyer dah tak tertanggung berat yg dipikul kat bahu ni kot...tapi nak nangis kat saper????MR KAMPUT???tgh syok tidor kat umah....dan saat nilah aku teringatkan seseorang.....EMAK.....ye!!!!mak....tapi mak jauh dipahang....kalo call n nangis(tetibeje bleh nangis kalo dgr sore mak)mesti mak akn ssh hati...jadi nak nangis kat saper?????jln yg terbaik..ddk diam sambil cuba lupa aper yg tlh terjadi...ade hikmah disebalik yg terjadi....rezeki ade dimana2...bumi allahni luas wahai CIK NURUL HANIDA...so,buat aper nak sedih....org yg teraniaya allah akn tolong....percaya pada kebenaran.....biar org yg dengki+jahat+busuk hati tu trime balasan dari allah 1 hr nanti....tak payah sedih2....tapikan....tetap rasa nak nangis gak sebab rindukan seseorg yg aku syg DAYYAN AHMAD..pasni tak boleh nak tgk DAYYANsenyum+ketawa+nangis....tak dapat nak peluk…

kawen.....kawen....kawen...oh kawen.....

.......1 OKTOBER 2010 bersamaan 22 SYAWAl......TARIKH APERTU????mesti korang tak tahukan....tu adalah tarikh kawen aku ngan MR KAMPUT aku....skang dah 5 hb MAC...bermakna ader 7 bulan lagi untuk sampai ke date tu.....perasaan aku...em....sangat2lah bercampur aduk...1-SANGAT NERVOUS 2- SANGAT PENING 3- SANGAT TAKUT 4- SANGAT EXCITED......semuanye macam rojak bercampur2......persiapan untuk majlis tu nanti aderlah dlm 30% yg dah sedia n beli.....hari ni aku baru balik dari membeli DOOR GIFT untuk tetamu2 yg special nanti(nak ckp tetamu vvip aku bukan artis @ org glamer)mmg special+unik DOOR GIFT yg aku beli tu....nak tahu aper..tgu sampai majlis dah langsung ek..skang kene rahsia dulu.....settle 1 perkara...skang kene beli bunga telur,katil kawen ....barang2 mcm bunga telur bli duit sendiri tak termasuk duit hantaran coz untuk mengelakkan tak cukup duit kenduri nanti.....aku taknak majlis kawen akuni nanti akan menyusahkan kedua ibu bapa aku...lagipun RM*8000 tu nanti bakinyer boleh dib…