JellyPages.com

Tuesday, March 30, 2010

Rahsia Yg telah Dibongkar!!!!!

......ni kad kawen aku....yg dah siap aku tak sempat nak upload pic...SORRY!!!
........tema kahwen aku merah+hitam.....

....nilah baju sanding aku nanti.....ni lom siap..pic bj dah siap tgu aku kawen...

Rahsia yg telah dibongkarkan???gempaq tak tajuk tu.....kalo tak gempaq buat2lah gempaq ek..skang aku tetibejer rasa nak share ngan korang warna tema majlis perkahwinan aku nanti...tak lain dan tak bukan MERAH+HITAM...cantik tak??kenapa aku pilih warna ni,sebab aku rasa warna ni nampak exclusive+mewah(walaupun kami serba sederhana)....lagi 1 aku pilih sebab aku sukakan kelainan(lain dr yg lain)ramai sangat yg pkai merah+putih...tapi buat masani ditempat aku blom ade yg pkai merah+hitam(harap2 sampai aku kawenlah)...yg paling best ni warna kesukaan mak aku...aku tak peduli aper org nak kata..tak sesuai dgn aku ker warna ni(coz akuni hitam..)yg penting nilah pilihan warna yg aku & MR KAMPUT aku setuju...(nak pkai pink awl2 lg kene rejet ngan KAMPUT)....aku bersyukur coz wedding planner tu mmg nak buat baju khas untuk aku ngan MR KAMPUT....design pun atas kehendak aku....thanks banyak2....bayar lebihpun tak terasa sangat asalkan kualiti dia tip top....hantaran plak dari pihak aku untuk MR KAMPUT hitam+putih(favorite color MR KAMPUT) dan dari MR KAMPUT untuk PRINCESS NURUL merah+putih....oky stop pasai ni...
ni aku nak story pasai wedding card plak...aku dah janjikan haritu..so,skang aku dgn rela hati share ngan korang....aku dapat design untuk kad akutu dlm 1 paper dah lame...(tak silap 3 thn pas &mjlh pengantin)aku suka ayat yg ader dlm paper tu..so aku amik dan simpan...(mmg best ayat tu makne dia mendalam)...pastu aku letak pic aku ngan MR KAMPUT(pic bertunang)dan buat menjadi 1 wedding card kami...lame gak amik masa coz aku tak pandai sangat potoshop ni...try..& try...mintak pendapat adik2 & MR KAMPUT alhamdulilah hasilnya dahpun jadi...(tgl untuk dicetak & diedar)kiranya aku dgn jujur ngaku tu bukan idea aku sepenuhnya...tapi niat aku bukan untuk ciplak kretiviti org lain..tapi aku mmg ikhlas sukakan paper tu...yg penting aku akan cetak dan hasilkan wedding card tu kat umah(guna laptop&printer sendiri)bukan kat kedai...so,aku tak mahu ader plak yg amik kesempatan nanti mcm yg jadi pada LADY NOE(sifu utk aku hasilkan wedding card)...buat wedding card sendiri bukan sebab BAJET DAH LARI....tapi untuk dijadikan kenangan aku nanti....lagipun aku mmg jenis yg suka untuk MEMCUBA SESUATU YG BARU....poyojer bunyinyekan hehehe....

Monday, March 29, 2010

adoyaiiii 6 bulan lg!!!!


ADOYAI....6 BULAN LAGI???APER TU??APER YG 6 BULAN???MESTI KORANG PONINGKAN....AKUPUN LAGILAH PENING...6 BULAN UNTUK BERGELAR ISTERI KEPADA ENCIK NURMAN BIN NORDIN @ MR KAMPUT...CANTIKKAN PELAMIN DLM GAMBAR TU....TAPI TU BUKAN PELAMIN AKU NANTI..JUST IDAMAN DAN IMPIAN AKU..(NAK TRY TUNJUK BG MY WEDDING PLANNER)HARAP2 WEDDING PLANNER MERANGKAP MAK ANDAM AKU NANTI DAPAT BUAT PELAMIN YG VOUGE MACAMTU..6 BULAN TAK LAMA LAGI TU...EXCITED MMG EXCITED (ORG YG KENA KAWEN PAKSA JER YG TAK EXCITED NAK KAWEN)TAPI MASALAHNYA BANYAK MENDA LG AKU TAK BELI & BUAT...kURSUS KAWEN PUN TAK PERGI LAGI...APER NAK JADI NGAN NURUL HANIDA & NURMAN NORDIN NI EK...TARIK NAFAS+RELAX NURUL HANIDA...BUAT SLOW2...NAK SETTLE SEMUA MMG AKAN JADI PENGHUNI KAT TAMPOI LAH JAWABNYA NANTI...JANGAN BERLENGAH LAGI...YOU CAN DO IT!!!!KO KAN SEORG PEREMPUAN YG BERDIKARI+HEBAT+KUAT(PUJI DRI SENDIRI TAK MALUKAN MANUSIA NI)APER YG PENTING....KEJERSAMA...YUP...KERJESAMA ANTARA CIK NURUL HANIDA & ENCIK NURMAN NORDIN..BARULAH SEMUA AKAN BERJALAN LANCAR...SKANG AKU NAK CARI MANUSIA YG BERNAMA NURMAN NORDIN UNTUK JOIN AKU SELESAIKAN APE YG BLOM SELESAI..6 BULAN ..KEJAP JER TU...HUHUHU

Wednesday, March 10, 2010

TERIMA KASIH TUHANKU.....




SAYA YG BERNAMA NURUL HANIDA BT BURHAN BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH KEPADA PENCIPTANYA YG MAHA AGUNG+MAHA PEMURAH+MAHA PENYAYANG=LAGI MAHA MENGASIHANI ALLAH SWT YG MAHA ESA KERANA:
  1. telah memberikan rezeki kepada saya=saya telah berkhidmat di SEK REN SEKSYEN13 pada harini

2- telah mempermudahkan saya menyiapkan design kad perkahwinan saya pada hari ini....

ALHAMDULLILAH syukur sangat2....setelah 1 minggu di uji dengan pelbagai dugaan...akhirnya aku dah dapat petunjuk dari segala dugaan tu....betul cakap org setiap yg berlaku ade hikmah disebaliknya....terima kasih ya allah...kau maha mendengar....hari ni aku dah jadi salah seorang staf kat SEKOLAH RENDAH SEKSYEN 13....bukan lagi staf AL-IKHLAS CAMBRIDGE..(walaupun tmpt kerje baru sebelah jer ngan opis lama)waktu aku resign haritu punyalah sedih...coz dah nak kahwen pastu takder kerje plak....tapi aku cuma sabarkan hati dengan percaya yg rezeki ada dimana2 dan bumi allah niluas untuk aku cari rezeki yg halal....maybe ini rezeki yg ALLAH bg sebab tak lame lagi aku akan mendirikan rumahtangga(hanye allah yg tahu niat suci aku)yg buat aku bertambah seronok...setelah sekian lama berusaha untuk siapkan design kad kahwen aku...alhamdulilah akhirnya telah berhasil..walaupun tak cantik maner tapi aku puas coz ni hasil idea aku(walaupun bukan sepenuhnya,tapi tetap hasil kerje aku sendiri)....next time aku story pasai kad kahwen(kat mana aku jumpe design tu)tempat kerja baru aku ek....coz dari balik kerje aku terusjer ngadap komputer...skang tiba masa untuk mandi..hahahaha


Monday, March 8, 2010

jalan2 CARI makan!!!!

......sushi pink kaler yg aku sayang nak makan.....hehe
.......restoran LINDA ONN yg tak sesedap namenyer.....

.....akhirnya aku makan sushi.....


.....nasi aku yg tak abis dimakan....



....asam pedas yg tak best langsung......


nak share ngan korang2 semua tentang lunch aku harini....lepas pergi inteview akupun rewang2lah katTESCO SEKSYEN 13...yelah inteviewkan dkt SEKSYEN 13 so amik peluang jalan2 TESCO..coz dah lame aku tak pergi sane dan tetibe plak teringin nak lunch makan masakan china harni(food court tesco ade kedai china muslim)......tgh rewang2 tgk makanan ape yg best kat situ...akupun terpandanglah 1 kdai tu...MY ASAM PEDAS SHOP....em...mcam menarikjer bunyi....coz aku mmg suke sgt mkn asam pedas...(maybe pengaruh ddk dimlk time blajo n lame sangat kerjer di jhr)...akupun tukar plan menu untuk lunch harini..nak try makan kat MY ASAM PEDAS SHOP...lbh2 lagi tgk kedai tu kepunyaan LINDA ONN...(tak minat LINDA ONN pun tapi nak try makanjer)....ingatkan okylah kan....firts skali dah nyakitkan hati..mintak lain..lain plak yg dapat....dah lah lambat(padahal akujer yg order),kene tgu lagi.....perut dah lapo tak ingat....dah dapat makanan...aduh!!!!potong stim betul.....(nampak asam pedas air liur nak meleleh)punyerlah tak sedap...MASIN TERLAMPAU.....angin betul aku....langsung tak leh nak makan..tersangat2lah masin....hilang selera aku.....harge punyerlah mahal....tapi kualiti langsung tak ader...bukan aku nak kutuk sesuka hati(nanti korang cakap aku saje kutuk coz aku x minat LINDA ONN)tapi tu lah kenyataannya....LAYANAN PUN KO!!!MAKANAN PUN KO!!!!aku ade hak sebagai pengguna..lebih2 lagi pengguna yg tgh lapo tahap tak mkan setahun...hahaha.....last2 akupun blah,nyesal tak makan CHINA FOOD jer....nak order makanan CHINA org dah ramai menunggu....perut mmg lapo giler..so,akupun pergi beli SUSHI jer.....buat alas perut....kesimpulannyer kan lps ni kalo nampak kedai2@restoran artis yg punya tak payahlah excited sangat nak try.....blom tentu kualiti@servis dia ok n best......hah!!!padan muka ko hari ni NURUL HANIDA.....harap2 LINDA ONN dapatlah jaga kualiti restoran dia tu....(mcm nasi ayam kat seksyen 7 sedappp).....janganlah plak pasni LINDA ONN saman aku.....aku cuma nak bagi tahu ape yg aku perlu cakap coz akuni pengguna..ada hak kan?????

Sunday, March 7, 2010

EXCITED terlebih!!!!!!

.......beg 4 doorgift untuk tetamu yg special......
.......sebahagian barang2 hantaran MR KAMPUT.....


.......300 bunga telur untuk tetamu......
.....barang2 kahwen yg dah beli.....




.....BIARLAH RAHSIA......doorgift untuk tetamu special.....


Excited??aper yg excited sangat tu....bukan excited sikit2 tapi dah terlebih...mcm STACY slalu ckp ALAMAK TERLEBIH sudah!!!em,mcm tulah perasaan aku skang coz excited untuk berkahwin dan menjadi isteri kepada MR KAMPUT yg tercinta...lantaklah org nak kata aku gedikker,ngader2ker..(bukan aku guna duit korangpun)yg aku tahu skang mmg itulah perasaan aku skang..hehehe...so,disebabkan aku terlebih excited maka dgn itu aku tlhpun membeli barang2 untuk perkahwinan kami nanti....banyak gak yg telah aku beli...kene beli sikit2 coz nak beli serentak mmg tak mampu..(akuni bukan anak org kaya@gaji terlalu besar)kat atas tulah antara barang2 yg aku beli... tempat yg aku sokmo2 pergi untuk membeli brg2 perkahwinan di seksyen 18(sampaikan uncle kedai dah kenai aku),kat PLAZA ALAM SENTRAl....nak ke NILAI tak sempat lagi....buat masani jugaklah,sejak aku beli barang2 kahwen ni MR KAMPUT aku tak pernahpun sekali join aku....(kecuali brg2 hantaran utk dia)selalunyer aku akn pergi dgn MAKSU,NANA & ANGAH...KEJAMkan?bakal pengantin lelaki tu....yg dia tahu kerjer..kerjer..kerjer.....dan yg dia tahu gak cuma memberi duit untuk membeli barang2....kadang2 aku ngajuk gak coz ckp yg dia tak excited untuk berkahwin...semua serah kat aku....tapi dgn lembutnye dia ckp"APE YG SYG PILIH & BELI ITULAH PILIHAN ORG,ORG KENE KUMPUL DUIT UNTUK KITA BERDUA JUGAK"...kalo korang dgr cair@kesian tak??last2 nak ngajukpun tak jadi...jadi terharu+sedih plak..terorkan MR KAMPUT aku tu...hehehe...whateverlah,yg penting aku tahu MRKAMPUT pun excited untuk hidup bersama aku(bukan aku perasan tau)sebab skang dia slalu cakap"ORG TAK SABAR NAK TGK RUPA ANAK KITALAH" bila tiap kali tgk budak2@baby....1 jer doa aku semoga hubungan kitaorg ni kekal ke akhir hayat dan MAJLIS KAMI BERJALAN DENGAN LANCAR.....AMIN YA ROBAL ALAMIN.......

Saturday, March 6, 2010

Dugaan....oh dugaan!!!!


DUGAAN.....DTG LG DLM HIDUP AKU NI.....SEMAKIN DEKAT NAK KAWEN,SEMAKIN BANYAK DUGAANNYER......HARINI AKU TETIBERjer rasa mcm nak nangis sepuas2 hati....agaknyer dah tak tertanggung berat yg dipikul kat bahu ni kot...tapi nak nangis kat saper????MR KAMPUT???tgh syok tidor kat umah....dan saat nilah aku teringatkan seseorang.....EMAK.....ye!!!!mak....tapi mak jauh dipahang....kalo call n nangis(tetibeje bleh nangis kalo dgr sore mak)mesti mak akn ssh hati...jadi nak nangis kat saper?????jln yg terbaik..ddk diam sambil cuba lupa aper yg tlh terjadi...ade hikmah disebalik yg terjadi....rezeki ade dimana2...bumi allahni luas wahai CIK NURUL HANIDA...so,buat aper nak sedih....org yg teraniaya allah akn tolong....percaya pada kebenaran.....biar org yg dengki+jahat+busuk hati tu trime balasan dari allah 1 hr nanti....tak payah sedih2....tapikan....tetap rasa nak nangis gak sebab rindukan seseorg yg aku syg DAYYAN AHMAD..pasni tak boleh nak tgk DAYYAN senyum+ketawa+nangis....tak dapat nak peluk+cium+main+dukung+borak ngan DAYYAN lg...sedih......knape nak pisahkan kami????sabarlah wahai hati....wahai cik NURUL HANIDA.....hikmah yg terjadi mungkin menanti....

buat insan yg sentiasa dihatidan disayangi selalu DAYYAN,ALYNA,ANIS,ALISA,IZZUL,DINA,FARID,SHAZWAN,..
MEGAT,AFIF,KHAYRA,ADAM,IZZAH,ARYANA,ASHIQUL... you all in my mind..LOVE U dear!!!!!TERSANGAT2 SAYANG......


ps:kawan2 doakan insan yg bernama NURUL HANIDA BT BURHAN ni berjaya
dlm inteview sektor kerajaan pada isnin ni 8 hb 3 2010 ek...






Friday, March 5, 2010

kawen.....kawen....kawen...oh kawen.....




.......1 OKTOBER 2010 bersamaan 22 SYAWAl......TARIKH APERTU????mesti korang tak tahukan....tu adalah tarikh kawen aku ngan MR KAMPUT aku....skang dah 5 hb MAC...bermakna ader 7 bulan lagi untuk sampai ke date tu.....perasaan aku...em....sangat2lah bercampur aduk...1-SANGAT NERVOUS 2- SANGAT PENING 3- SANGAT TAKUT 4- SANGAT EXCITED......semuanye macam rojak bercampur2......persiapan untuk majlis tu nanti aderlah dlm 30% yg dah sedia n beli.....hari ni aku baru balik dari membeli DOOR GIFT untuk tetamu2 yg special nanti(nak ckp tetamu vvip aku bukan artis @ org glamer)mmg special+unik DOOR GIFT yg aku beli tu....nak tahu aper..tgu sampai majlis dah langsung ek..skang kene rahsia dulu.....settle 1 perkara...skang kene beli bunga telur,katil kawen ....barang2 mcm bunga telur bli duit sendiri tak termasuk duit hantaran coz untuk mengelakkan tak cukup duit kenduri nanti.....aku taknak majlis kawen akuni nanti akan menyusahkan kedua ibu bapa aku...lagipun RM*8000 tu nanti bakinyer boleh dibuat belanjer selepas berkahwen(mak aku cakaplah)......barang2 hantaran aku ngan MR KAMPUT akupun dah settel dibeli.....ah!!!!!skang aku berniat untuk design KAD KAWEN aku sendiri.....nipun pas aku tgk kawan2 blog ramai yg design kad kawen sendiri.....SIFU & rujukan untuk menghasilkan kad aku nanti aku amik dari blog MISI 5 APRIL -DARI PENGANTIN UTK PENGANTIN........mmg kreatif giler tuan punyer blog ni.....hantaran,kad kawen,tag terima kasih semuanyer hasil kreatif sendiri......hah..tuan punyer blog nipun dgnmurah hati memberi design TAG TERIME KASIH secara percuma kepada pengikut2 blog dia termasuklah aku.....(JIMAT DUITKAN..thanks lady noe)so,akupun akan berusaha untuk menjayakan impian aku ni....bukan disebabkan BAJET DAH LARI(mcm uncle aku ckp kat aku gara2 nak buat kad kawen....kecik hati+sedih betul)tapi disebabkan untuk dijadikan sweet memori dihari tua nanti......korang doakan aku berjaya menjadikan impian aku ni realiti ek..bukan angan2 kosong ok.......!!!