Skip to main content

jalan2 CARI makan!!!!

......sushi pink kaler yg aku sayang nak makan.....hehe
.......restoran LINDA ONN yg tak sesedap namenyer.....

.....akhirnya aku makan sushi.....


.....nasi aku yg tak abis dimakan....



....asam pedas yg tak best langsung......


nak share ngan korang2 semua tentang lunch aku harini....lepas pergi inteview akupun rewang2lah katTESCO SEKSYEN 13...yelah inteviewkan dkt SEKSYEN 13 so amik peluang jalan2 TESCO..coz dah lame aku tak pergi sane dan tetibe plak teringin nak lunch makan masakan china harni(food court tesco ade kedai china muslim)......tgh rewang2 tgk makanan ape yg best kat situ...akupun terpandanglah 1 kdai tu...MY ASAM PEDAS SHOP....em...mcam menarikjer bunyi....coz aku mmg suke sgt mkn asam pedas...(maybe pengaruh ddk dimlk time blajo n lame sangat kerjer di jhr)...akupun tukar plan menu untuk lunch harini..nak try makan kat MY ASAM PEDAS SHOP...lbh2 lagi tgk kedai tu kepunyaan LINDA ONN...(tak minat LINDA ONN pun tapi nak try makanjer)....ingatkan okylah kan....firts skali dah nyakitkan hati..mintak lain..lain plak yg dapat....dah lah lambat(padahal akujer yg order),kene tgu lagi.....perut dah lapo tak ingat....dah dapat makanan...aduh!!!!potong stim betul.....(nampak asam pedas air liur nak meleleh)punyerlah tak sedap...MASIN TERLAMPAU.....angin betul aku....langsung tak leh nak makan..tersangat2lah masin....hilang selera aku.....harge punyerlah mahal....tapi kualiti langsung tak ader...bukan aku nak kutuk sesuka hati(nanti korang cakap aku saje kutuk coz aku x minat LINDA ONN)tapi tu lah kenyataannya....LAYANAN PUN KO!!!MAKANAN PUN KO!!!!aku ade hak sebagai pengguna..lebih2 lagi pengguna yg tgh lapo tahap tak mkan setahun...hahaha.....last2 akupun blah,nyesal tak makan CHINA FOOD jer....nak order makanan CHINA org dah ramai menunggu....perut mmg lapo giler..so,akupun pergi beli SUSHI jer.....buat alas perut....kesimpulannyer kan lps ni kalo nampak kedai2@restoran artis yg punya tak payahlah excited sangat nak try.....blom tentu kualiti@servis dia ok n best......hah!!!padan muka ko hari ni NURUL HANIDA.....harap2 LINDA ONN dapatlah jaga kualiti restoran dia tu....(mcm nasi ayam kat seksyen 7 sedappp).....janganlah plak pasni LINDA ONN saman aku.....aku cuma nak bagi tahu ape yg aku perlu cakap coz akuni pengguna..ada hak kan?????

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…