Skip to main content

kawen.....kawen....kawen...oh kawen.....




.......1 OKTOBER 2010 bersamaan 22 SYAWAl......TARIKH APERTU????mesti korang tak tahukan....tu adalah tarikh kawen aku ngan MR KAMPUT aku....skang dah 5 hb MAC...bermakna ader 7 bulan lagi untuk sampai ke date tu.....perasaan aku...em....sangat2lah bercampur aduk...1-SANGAT NERVOUS 2- SANGAT PENING 3- SANGAT TAKUT 4- SANGAT EXCITED......semuanye macam rojak bercampur2......persiapan untuk majlis tu nanti aderlah dlm 30% yg dah sedia n beli.....hari ni aku baru balik dari membeli DOOR GIFT untuk tetamu2 yg special nanti(nak ckp tetamu vvip aku bukan artis @ org glamer)mmg special+unik DOOR GIFT yg aku beli tu....nak tahu aper..tgu sampai majlis dah langsung ek..skang kene rahsia dulu.....settle 1 perkara...skang kene beli bunga telur,katil kawen ....barang2 mcm bunga telur bli duit sendiri tak termasuk duit hantaran coz untuk mengelakkan tak cukup duit kenduri nanti.....aku taknak majlis kawen akuni nanti akan menyusahkan kedua ibu bapa aku...lagipun RM*8000 tu nanti bakinyer boleh dibuat belanjer selepas berkahwen(mak aku cakaplah)......barang2 hantaran aku ngan MR KAMPUT akupun dah settel dibeli.....ah!!!!!skang aku berniat untuk design KAD KAWEN aku sendiri.....nipun pas aku tgk kawan2 blog ramai yg design kad kawen sendiri.....SIFU & rujukan untuk menghasilkan kad aku nanti aku amik dari blog MISI 5 APRIL -DARI PENGANTIN UTK PENGANTIN........mmg kreatif giler tuan punyer blog ni.....hantaran,kad kawen,tag terima kasih semuanyer hasil kreatif sendiri......hah..tuan punyer blog nipun dgnmurah hati memberi design TAG TERIME KASIH secara percuma kepada pengikut2 blog dia termasuklah aku.....(JIMAT DUITKAN..thanks lady noe)so,akupun akan berusaha untuk menjayakan impian aku ni....bukan disebabkan BAJET DAH LARI(mcm uncle aku ckp kat aku gara2 nak buat kad kawen....kecik hati+sedih betul)tapi disebabkan untuk dijadikan sweet memori dihari tua nanti......korang doakan aku berjaya menjadikan impian aku ni realiti ek..bukan angan2 kosong ok.......!!!

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…