Skip to main content

Rahsia Yg telah Dibongkar!!!!!

......ni kad kawen aku....yg dah siap aku tak sempat nak upload pic...SORRY!!!
........tema kahwen aku merah+hitam.....

....nilah baju sanding aku nanti.....ni lom siap..pic bj dah siap tgu aku kawen...

Rahsia yg telah dibongkarkan???gempaq tak tajuk tu.....kalo tak gempaq buat2lah gempaq ek..skang aku tetibejer rasa nak share ngan korang warna tema majlis perkahwinan aku nanti...tak lain dan tak bukan MERAH+HITAM...cantik tak??kenapa aku pilih warna ni,sebab aku rasa warna ni nampak exclusive+mewah(walaupun kami serba sederhana)....lagi 1 aku pilih sebab aku sukakan kelainan(lain dr yg lain)ramai sangat yg pkai merah+putih...tapi buat masani ditempat aku blom ade yg pkai merah+hitam(harap2 sampai aku kawenlah)...yg paling best ni warna kesukaan mak aku...aku tak peduli aper org nak kata..tak sesuai dgn aku ker warna ni(coz akuni hitam..)yg penting nilah pilihan warna yg aku & MR KAMPUT aku setuju...(nak pkai pink awl2 lg kene rejet ngan KAMPUT)....aku bersyukur coz wedding planner tu mmg nak buat baju khas untuk aku ngan MR KAMPUT....design pun atas kehendak aku....thanks banyak2....bayar lebihpun tak terasa sangat asalkan kualiti dia tip top....hantaran plak dari pihak aku untuk MR KAMPUT hitam+putih(favorite color MR KAMPUT) dan dari MR KAMPUT untuk PRINCESS NURUL merah+putih....oky stop pasai ni...
ni aku nak story pasai wedding card plak...aku dah janjikan haritu..so,skang aku dgn rela hati share ngan korang....aku dapat design untuk kad akutu dlm 1 paper dah lame...(tak silap 3 thn pas &mjlh pengantin)aku suka ayat yg ader dlm paper tu..so aku amik dan simpan...(mmg best ayat tu makne dia mendalam)...pastu aku letak pic aku ngan MR KAMPUT(pic bertunang)dan buat menjadi 1 wedding card kami...lame gak amik masa coz aku tak pandai sangat potoshop ni...try..& try...mintak pendapat adik2 & MR KAMPUT alhamdulilah hasilnya dahpun jadi...(tgl untuk dicetak & diedar)kiranya aku dgn jujur ngaku tu bukan idea aku sepenuhnya...tapi niat aku bukan untuk ciplak kretiviti org lain..tapi aku mmg ikhlas sukakan paper tu...yg penting aku akan cetak dan hasilkan wedding card tu kat umah(guna laptop&printer sendiri)bukan kat kedai...so,aku tak mahu ader plak yg amik kesempatan nanti mcm yg jadi pada LADY NOE(sifu utk aku hasilkan wedding card)...buat wedding card sendiri bukan sebab BAJET DAH LARI....tapi untuk dijadikan kenangan aku nanti....lagipun aku mmg jenis yg suka untuk MEMCUBA SESUATU YG BARU....poyojer bunyinyekan hehehe....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…