Skip to main content

TERIMA KASIH TUHANKU.....




SAYA YG BERNAMA NURUL HANIDA BT BURHAN BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH KEPADA PENCIPTANYA YG MAHA AGUNG+MAHA PEMURAH+MAHA PENYAYANG=LAGI MAHA MENGASIHANI ALLAH SWT YG MAHA ESA KERANA:
  1. telah memberikan rezeki kepada saya=saya telah berkhidmat di SEK REN SEKSYEN13 pada harini

2- telah mempermudahkan saya menyiapkan design kad perkahwinan saya pada hari ini....

ALHAMDULLILAH syukur sangat2....setelah 1 minggu di uji dengan pelbagai dugaan...akhirnya aku dah dapat petunjuk dari segala dugaan tu....betul cakap org setiap yg berlaku ade hikmah disebaliknya....terima kasih ya allah...kau maha mendengar....hari ni aku dah jadi salah seorang staf kat SEKOLAH RENDAH SEKSYEN 13....bukan lagi staf AL-IKHLAS CAMBRIDGE..(walaupun tmpt kerje baru sebelah jer ngan opis lama)waktu aku resign haritu punyalah sedih...coz dah nak kahwen pastu takder kerje plak....tapi aku cuma sabarkan hati dengan percaya yg rezeki ada dimana2 dan bumi allah niluas untuk aku cari rezeki yg halal....maybe ini rezeki yg ALLAH bg sebab tak lame lagi aku akan mendirikan rumahtangga(hanye allah yg tahu niat suci aku)yg buat aku bertambah seronok...setelah sekian lama berusaha untuk siapkan design kad kahwen aku...alhamdulilah akhirnya telah berhasil..walaupun tak cantik maner tapi aku puas coz ni hasil idea aku(walaupun bukan sepenuhnya,tapi tetap hasil kerje aku sendiri)....next time aku story pasai kad kahwen(kat mana aku jumpe design tu)tempat kerja baru aku ek....coz dari balik kerje aku terusjer ngadap komputer...skang tiba masa untuk mandi..hahahaha


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…