JellyPages.com

Sunday, May 23, 2010

MENDA ALAH NI LAH YG BUAT AKU NAIK GILER!!!!


................plan peta umah aku............

APA YG KORANG PIKIR TGK TAJUK KAT ATS TU??sudah giler ke@atau bakal jd giler ke tuan punya blog ni...hahaha....SEMUANYA kerana menda alah nilah....aku hampir2 di masukkan ke hospital TAMPOI....kerana menda alah nilah gak aku terpaksa abiskan weekend aku ngadap MY LAPPY dr pagi ke petang.....kerana menda alah ni jgklah aku tak dapat jumpa BAKAL PENGANTIN LELAKI AKU @ mr kamput aku tu...kerana menda alah ni gaklah aku tak dapat ON9 FACEBOOK....kerana menda alah ni jgklah aku tak dapat shopping perabih duit...kerana menda alah ni jugak kepala otak aku nak pecah..SEMUANYA KERANA MENDA ALAH TU LAH.....pe menda yg aku maksudkan tu ek...MENDA ALAH yg aku maksudkan tu yelah...PETA UTK KAD KAHWEN AKU....mesti korang ckp kecoh lah minah nikan.....benda simple pun tak boleh buat betul tak??korang teror,bg aku yg tak pandai design2 ni+yg tangan keras mcm kayu balak+yg tak kreatif langsung mmg bleh jd gila nak buat...tapi alhamdullilah aku dah berjaya lakukan....walaupun amik masa 100 juta tahun nak siapkan....hehehe....
biarlah org nak cakap plan peta aku tu mcm budak2 nye....tapi aku puas hati coz aku dah berjaya buat sendiri tanpa bantuan org lain....bangga gak walaupun tak secantik mana....aku nak kahwen so,pandai2lah usaha sendiri....buat ape yg patut untuk kepuasan diri sendiri....kiranya my wedding card aku dah siap 100% lah..tgl untuk dicetak je skang ni....tepuk tangan sikit untuk PRINCESS NURUL NI..wawawawawawa(gelak org yg nyaris2 nak masuk wad gila)

Tuesday, May 11, 2010

ANAK DARA SAPELAH NI......

.................PIC NI PALING AKU SUKA....SANGAT COMEL....

..............GERAM TGK...MMG COMEL......

..............SEMUA PIC AMIK KAT fB MIA SARA NASUHA@AMANI........

ANAK sapa lah ni...comel sangat....geram tengok...bertuah kalo dapat anak mcamni....comel,bijak....mmg bertuahlah mak ayah mia sara@amani ni....adik mia ni pelakon ADAM MAYA kat tv3...kalo korang tgk cite tu kompem korang kenal ngan AMANI NI.....mula2 dulu aku ingatkan MIA ni anak SEIn...tapi rupa2nya silap....anak org lain....mmg comel sangat MIA n i.......harap2 anak aku ngan MR KAMPUT aku nanti secomel+sebijak MIA SARA ni....aku rasa mesti ramai org geram kat MIA ni....rasa mcm nak gigit2 je kalo dapat jumpa ni....skang budak kecik yg paling top+glamer kat MALAYSIA ni MIASARA lah agaknya.....coz 1 MALAYSIA kenal dia....n teringin nak anak comel mcam dia....so,bg ibu2 yg tgh ngandung tu banyak2 lah baca surah yusuf untuk dapat anak yang cantik dan sempurna ek...buat adik MIASARA NASUHA harap2jadi anak yg solehah,taat pada ibu bapa dan berjaya didunia akhirat bila dah besar nanti ek....sungguh comel ini budaklah...................geram......
umo baru 4 tahun tapi dia punya fan dah hampir2 10 ribu...bayangkan kalo dia dah umo 40..maybe 1 dunia peminat dia.....aku paling suka pic dia bebikini hijau tu....punyalah sexy+rambut ala2 helmet bapak aku+pipi kembung mcm donat....mmg cun disukai ramai.....mcm nak terkam je kat gambar tu bila tgk pic mia berbikini tu....bertuah badan mak ngan bapak diakan.....kalo aku ade anak dah aku tempah untuk calon menantu....oky MIASARA....tgu anak untie nanti ek....hahahaha.....ape mak dia makan masa ngandungkan mIa ni ek....sejuk perut mak ko ngandungkan ko MIA..kecik2 dah bleh bantu mak ayah...ade duit poket sendiri.....kalo dah besor..kompem bloh jadi jutawan budak kecik yg comelnikan....aku geram sangat tgk gambar2 MIA ni....geram sampai mcm nak tumbuk je..dushhhhh.....dushhhhhh....dushhhhhh....amik ko MIA SARA NASUHA...kan dah kena tumbuk......SAPE SURUH KO COMEL SANGAT.....HAHAHA.....ANAK SAPALAH KO NI EK???????knape bukan dari keturunan aku....kalo tak komfem anak aku pun secomel MIASARA NASUHA nanti.....hehehe.....tapi aku dulu masa kecik comel gak per...ala2 muka MIA gaklah...cuma aku tak berlakon dlam ADAMAYA jer...kalo ADAMAYA dah ada masa aku kecik2 dulu mesti aku yg amik watak AMANI tu...hahaha...skangpun still comel giler pe....hehehe...perasanlah ko NURUL HANIDA....MIASARA tetap COMEL+KIUT MIUT=ENAK BEKRIM DISUKAI RAMAI HAHAHAHA...HIDUP MIA!!!!!!!

Saturday, May 8, 2010

selamat hari ibu PUAN SITI ZALEHA....


SELAMAT HARI IBU UNTUK SATU2NYA MAK AKU KAT DUNIA NI...PUAN SITI ZALEHA...mak org sayang sangat dekat mak...seikhlas hati org ni....org tak dapat bayangkan hidup org tanpa mak disisi org....mak sentiasa ade bila org sedih,gembira,sakit....mak setia menemani orang....maklah SAHABAt dunia akhirat org......
EM....korang ade mak tak?mesti adakan....kalo takde mak,mama,mummy,ibu,umi...takdelah kita lahirkat dunia nikan....mcm korang gak akupun ader insan yg lahirkan aku ke dunia ni...iaitu MAK aku...PUAN SITI ZALEHA ABD JALIL...aku sayangkan mak aku lebih dari aku sayangkan diri aku sendiri....mak aku ni lebih HEBAT dari SITI NURHALIZA,ERRA FAZIRA,JLO,ANGELINA JOLIE,ZIANA ZAIN DAN SEMUA KAUM PEREMPUAN KAT DUNIA NI...(pada diri akulah,mesti korangpun rasa mak korang hebatkan)....nak tahu tak kenapa aku cakap macamtu....sebabnya aku rasa mak aku ni wanita yg sangat2 sabar+tabah....mak telah melahirkan aku adik beradik yg seramai 7 org tu...mak jaga kami 7 org,mak jaga abah...mak sediakan makan pakai kami...mak jaga kami time kami sakit...(sampai mak tak tido malam kalo ank dia sakit),mak tunaikan semua permintaan kami,mak sayangkan kami lebih dari mak sayangkan diri mak sendiri....mak selalu mengalah dengan anak2 dia....mak mmg HEBAt....mak tak peduli apa org cakap tentang anak2 dia+tentang suami dia...mak tak penah kisah semua tu....yg mak tahu mak sangat sayangkan kami....sangat sayangkan anak2 dia...sangat sayangkan ABAh kami....
sekarang walaupun anak2 mak dah besar...aku dah nak masuk 27 tahun..mak tetap jaga aku macam aku kecik2 dulu...kalo aku sakit mak tetap bg ubat dan tgu sampai aku siap makan ubat baru mak lari..(aku ssh nak makan ubat)ape yg aku nak makan mak akan masak kan....skang walaupun dah ddk berjauhan mak akan call setiap hari untuk tahu tentang aku ngan adik2...sebelum mak tido mak akan call untuk berborak dengan anak2 dia...tulah MAK aku....org yg aku sayangi..mak lah IDOLA kami adik beradik...mak lah sifu kami dlm masakan...mak lah kawan kami dunia akhirat yg sudi mendengar segala masalah kami dan menyelesaikan nya...tanpa mak dalam hidup kami,tentu kami adik beradik tak hidup macam ni sekarang..berjaya dalam hidup......mak sanggup bersusah payah hidup dengan abah untuk membesarkan kami 7 beradik...TERIMA KASIH MAK ATAS SEMUA PENGORBANAN MAK PADA KAMI 7 BERADIK.....kami NURUL HANIDA,NURUL HIDAYANIE,NURUL AINA,NURUL ANNA MIRA,NURUL HIKMAH,NUZUL AFIQ ALBAN & NURUL IMAN HUSNA.....amat sayangkan mak....amat perlukan mak dalam hidup kami....amat menghargai pengorbanan mak pada kami....DAN BERHARAP mak ampunkan DOSA kami pada mak....SELAMAT HARI IBU....mak lah IBU YG TERBAIK UNTUK KAMI.....KAMI SAYANGKAN MAK................


p/s: selamat hari ibu juga untuk PUAN SHARIFAH ZAINAB(tok aku),PUAN NAPISAH SULAIMAN(wan aku),PUAN SITTI LAMADI(bakal mak mentua aku),makcik2 aku.....MAKTEH MAH.MAK ITI,MOKDE LIZA,MAKTEH LIDA,MAKNDAK RAHIMAH,MAKTAM WATI,MAKLONG & CIK NORA......TEAM POWER PUFF GIRLS DLM HIDUP AKU......

HAPPY Balated birthday AFIQ...




ni cup cake untuk 1 nye adik lelaki aku....NUZUL AFIQ ALBAN.....dah lame birthday afiq...tapi baru dapat belikan dia kek....mula2 tu aku terpaksa tempah cupcake untuk angah..(kek bertunang)....dgn tak rancang aku terus tempah kek untuk afiq ...sian kat dia coz tak sempat nak beli kek masa birthday dia haritu......memandangkan dia peminat CHELSEA...aku tempahkan khas untuk dia dgn tema bola2 gitu..hahahaha....masa tu aku pergi ngan MR KAMPUT aku...so,dgn selambanya diapun cakap buatkan kek yg ader tema MU gak....so,tulah asilnya cupcake birthday untuk afiq.....yg penting cup cake tu sedaaaap..hehehe....untuk afiq...along doakan semoga berjaya dalam hidup ek...jangan notty2 ek....awk tulah satunya harapan abah ngan mak...love ya!!!!

1 mei@ANGAH TUNANG

.......sian dia kena cuci pinggaN......
......kami berdua....

......bakal2 pengantin@menantu MR BOB......


......with my mak andam.....



.......ngan abah n mak.....



1 MEI....Dah beberapa hari berlalu...baru harini dapat story pasai 1MEi ni.....masalah tak dapat upload pic..tak tahu lah line intenet problem@lappy aku ni yg kiok..hehehe....1 MEi 2010 ni....tarikh bg semua org bekerja bercuti...coz hari pekerja....dan bg family aku plak...adik aku yg no 2..selamat bertunang...alhamdullilah,majlis berjalan ngan lancar....takde pekara burukpun berlaku....aminnn....mmg syok kalo ade kenduri besar coz bleh bekumpul ngan semua family...yg jauh2 time mcmnilah dapat balik....dapat borak2,layan ayuni+adif+putri yg makin besar....mmg best+seronoklah.....cuma yg tak seronoknya bila time pas kenduri semua org hilang n balik cepat tak mahu menolong.....tau nak bungkus laukjer..dahlah time tu ade plak jiran aku kahwin..so,jiran2 aku terpaksa pergi ke umh org kahwin tu plak....kenelah FAMILY AKU YG KEMAS SENDIRI..tp ahli family akuni bleh buat tak tahuje..tu yg buat aku rasa nak jerit+marah+maki je semua org.....sian kat abah ngan mak akutu....nasib ade MR KAMPUT aku so,ringan sikit beban abah....nilah masalahnya kalo adik beradik ramai perempuan..kerja yg memerlukan tenaga lelaki ssh nak buat....ni time adik aku kenduri....nanti bila time aku kahwin...sape yg akan tolong...takkan mR KAMPUT aku lagi....sengsaranyalahkan.....abahlah jadi mangsanya nanti....cuma aku harap pada semua ahli family aku....tak kiralah sape2....asalkan ahli keluarga aku masa aku kahwin nanti tlglah ape yg patut oky..jangan tau nak bungkus laukjer....kalo tak kesiankan aku...TLG KESIANKAN ABAH NGAN MAK AKUTU....(terutama ABAH)....kalo time ade kenduri bukanke abah aku org paling rajin menolong....so,kenang2kanlah jasa abah akutu....kita dari keturunan yg sama,darah yg sama...jadi ape salahnya kita tolong sesama keluarga sendiri...bukan aku mintak duitpun..yg aku mintak kejesama n rajin2kanlah diri anda.....takkanlah pinggan makan sendiri pun abah aku yg nak basuh....SEPATUTNYA TIME ANAK SENDIRI KAHWIN OR BERTUNANG....kenelah relax layan tetamu...ni tidak...abahlah plak yg sibuk dari mula majlis sampailah dah abis majlis......mmg sangat2 sedih....time adik aku kenduri tu...aku adik beradik+MR KAMPUT+cousin aku yg umo 11 tahun+anak jiran aku Umo 11 tahun+mak+abah=yg letih mengemas....ahli family aku yg lain tukang makan+tukang lepak=bungkus lauk pastu blah balik umah dgncepat.....
MAAPLAH KALO ADER YG TERASA BUKAN UNTUK MENGATA SESUKA HATIJER...TAPI INI YG AKU RASA+PENDAM LEPAS KENDURI 1MEI HARITU....TAK SALAH KALO NAK LUAHKAN APE YG TERBUKU DLM DADAKAN....SO,RENUNG2KANLAHHHHH......