Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

konfius & terus konfius.....

konfius dalam membuat keputusan...mmg selalukan jadi???lebih2 lagi pada bakal pengantin macam aku ni....kali ni aku telah konfius utk buat pilihan untuk baju akad nikah....memang mata aku dikaburi dengan baju2 yg cantik & nampak glamour ni...hehehe mula2 nak pkai baju warna putih...shawl pun dah beli secara on9 pada IKA REDIUSITE tu...sejak aku warwakan aku ni membeli shawl on9 di FB...ramai plak butik2 on9 ni add FB aku...so,dari situlah detik2 kenkonfiussan aku tu terjadi....senang cakap aku ni rambang mata nak buat keputusanlah..atau aku ni mmg manusia yg jenis tak bolehh tgk menda2 cantik ni kot..hehehe sekarang ni ada 3 pasang baju yg aku suka...lebih2 pink kaler tulah...(mmg mata aku ni tak blh tgk pink kaler kot heheh)semuanya baju tu kena beli on9..so,dekat sini aku konfius lagi sebab takut beli tak muat atau terlebih besar..niat hati mmg nak cari jubah untuk akad nikah(skang aku mcm suka jubah...maybe sebab aku nak tutup kegumukkan aku kot)rasanya pkai jubah nampak sweet..…

LAYAK ke AKUni????

.......masa bertunang......


....rewang2 klcc.......


.......ini lelaki yg aku cintai& sayangi.....




..............on the way ke klinik..mata MR KAMPUT tembel..




...........kami mmg dijodohkan dr kecik..hehe...



HARI NI DAH 28 HB JUNE 2010...ADA 2 HARI LAGI JE NAK MASUK BULAN 7...ITU BERMAKNA ADA 3 BULANJE UNTUK SAMPAI BULAN OKTOBER LEBIH TEPAT LAGI 1 & 2 HB OKTOBER 2010...TARIKH KAHWIN AKU DENGAN LELAKI PUJAAN AKU YG EMSEM+BAIKHATI+RAJIN BEKERJA LEMAK BERKRIM DISUKAI RAMAI TU...hehehe....

PERASAAN aku saat & ketika ni....of courselah happy+teruja..tapi ada jugak kadang2 aku takut bila memikirkan 3 bulan je lagi untuk hidup bersama dengan HERO PUJAAN hati aku tu...LAYAK KE AKU NI????LAYAK KE AKU UTK JADI ISTERI YANG BAIK+YANG TAAT PADA SUAMI+YANG TAK DEGIL+YANG HORMATKAN SUAMI+YANG MENDENGAR CAKAP=ISTERI SOLEHAH...entahlah...agaknye semua bakal2 pengantin akan berserabut,bercelaru fikirannya macam aku ni...ATAU HANYA AKU JE YANG ALAMI SEMUA NI??? yang penting aku kena ubah semua pera…

ALHAMDULILAH....

......barang2 yg aku beli...punyalah byk...habis 1 kedai diborong..hehhe

.....picture yg takde kene mengena dgn tajuk entri....hehehe

ALHAMDULILAH...BERSYUKUR KEPADA ALLAH YG MAHA AGUNG,MAHA PENGAMPUN LG MAHA MENGASIHANI...KERANA DENGAN ATAS NIKMAT YG DIBERINYA AKU TELAH PUN DAPAT MELENGKAPKAN SEGALA KEPERLUAN & BARANG UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN AKU NANTI...TERIMA KASIH YA TUHANKU.....TERIMA KASIH KERANA TELAH MEMBANTU HAMBA MU YG LEMAH INI.....sekarang 1 beban dah hilang...barang2 kahwen dah lengkap sepenuhnya....tak payah nak pikir..tak payah nak pening2....dan yg paling penting tak payah nak bergaduh dengan MR KAMPUT aku lagi...semua gara2 nak beli barang kahwen...horey!!!!saya sangat happy....(walaupun rm 2k dilabur pada uncle kedai hehe)duit aku & MR KAMPUT aku banyak perabih dekat CT CRAFT seksyen 18....takde masa nak servey barang2 kahwen ke NILAI atau SEMUA HOUSE kl(ramai yg ckp 2 tempat ni murah)...semuanya aku beli dekat CT CRAFT tu... tulah yang untung nya bila dah s…

YE!YE!shawls kahwen dah ada...

TERUJA+EXCITED+HAPPY...semuanyalah...mmg sangat suka...1 hari aku senyum sambil berangan2jer...nak tahu sebab ape?sebabnya IDAMAN & IMPIAN aku nak pkai SHAWL masa kahwen akan terlaksana...dapatlah aku melaram macam IKA RADIUSITE waktu wedding aku nanti...sukalah...suka sangat..sangat2lah saya suka..hehehe... sebelum wedding IKA RADIUSITE puas aku cari & pikir manalah aku nak dapatkan shawl...pernah aku tgk dekat ARIANI..masyaallah mahalnye tuhan jer yg tahu...masa tu mmg aku dah plan kalo tak jumpa komfem aku beli jugak...tapikan nasiblah si IKA tu kahwen dulu so senang sikit kerja aku nak dapatkan shawl untuk pakai masa kahwen nanti...sukalah....hehehe korang nak tahu aku dapat dekat ner shawl tu...aku dapat pada IKA lah..mana lg....dah tentu IKA tu jual shawl so dengan dialah aku beli..hehehe....ini jugak firts time aku beli & shopping melalui intenet...mmg aku takut gakmula2 tu..yelah takut tak sampai dgn selamat barang tu pada aku,takut kena tipu...(maap ika bkn tak c…

HAPPY FATHER DAY ABAH....

20 HB JUNE setiap tahun adalah hari bapa untuk semua lelaki dekat dunia ni yang bergelar ABAH,PAPA,AYAH,ABI,DADDY & BABAH....korang semua ada ayah tak???aku dah tentu ada..aku ada seorang lelaki yg kuat,gagah dlm hidup aku yang aku panggil ABAH sejak aku lahir kat dunia ni lagi...HARI NI SEMPENA HARI BAPA AKU NAK BUAT 1 KARANGAN BERTAJUK "ABAH SAYA gagah PERKASA mcm KLUANG MAN"khas untuk abah tersayang.hehehe FIRST skali akunak kenalkan kat korang tentang abah aku...ABAH aku yg emsem+berani+gagah+kuat+rajin+baikhati+jujur+terbest+terbaik di dunia ini bernama BURHAN BIN SALLEHUDIN...lahir pada 13 JULAI 1961..tahun ni abah aku dah 49 thn..bermakna tahun depan abah dah 50 tahun....TUA????maybe pada umur jer...tapi pada aku...abah still muda+emsem+bergaya ala2 FAIZAL TAHIR....HEHEHE...kalo dari bollywood abah aku ni ala-ala AMITA BACHAN(pelakon hindustan tu)dah berumur tapi emsem+glamour+kuat dan disukai ramai....macam tu lah abah aku.... mesti korang tertanya kenapa aku tuli…

SCHOOL HOLIDAY episod 4!!!!

...............cantik tak??/kalo nak dtg aku kahwin ek.hehehe............
..................nilah hsil krativiti aku.............
......rupa pasu yg blom dilukis.............

semangat sikit nak cite pasai menda alah dekat atas tu....sebab semangat nak kahwin tu tetibajer datang merenyam 1 badan ni...(terlebih gatal lah plak hahaha)...korang nak tahu tak ape yg specialnya tentang menda alah yg aku upload pic dekat atas tu....em..banyak sangat specialnya pada akulah.....oky firts skali aku nak bagi tahu yg menda alah tu doorgift untuk aku bagi pada kawan2 special aku masa kenduri kahwin aku nanti.....
doorgift@ pasu tu telah disponser oleh PAKTAM aku...(alah penyanyi sheqal tu,pakcik aku...ops!!!terover plak hahaha)PAKCIK aku tu mmg ada jual kraftangan2 ni...lebih2 lagi time nak raya dia ada jual hamper & dodol yg diletakkan dalam pasu mcm kat dlm gambar tu..aku mmg dah lama berkenan lepas tgk hasil kerja pakcik aku ni sangat2lah cantik dan unik.....nak beli dekat kedai kompemlah maha…

SCHOOL HOLIDAY episod 3!!!

......posing atas katil si naruto.....
....layan fb beramai2....
................muka aku yg gumuk.......
........on9 fb di luar wad.....

ini hari ke dua SI Naruto DI wad....tapi kali ni hari yg kedua ramai sikit pengikutnya...aku tak pergi dengan mak dan adik jer..tapi NANA & MIRA pun join sekali..yg paling best kitaorg bawak skali laptop.hahahaha..(tak mahu da tawaf hospital mcm hari pertama)

macam hari yang pertama pagi2 lagi memang dah terpacak di hospital..abah seperti biasa pagi je balik umah so,giliran kami plak yang jaga NARUTO...hari yang ke 2 ni WAN aku datang nak melawat cucu dia yg asyik ddk hospital tu jer...so,meriahlah sikit sebab ramai family berkumpul tengok SI NARUTO tukan...

disebabkan WAN datang melawat NARUTO jadi abah dah pesan awal2 untuk hantar WAN balik sampai ke bus stop...kitaorang apa lagi amiklah kesempatan untuk ronda2 BANDAR RAUB....tinggallah mak menjaga SI NARUTO sorang2.hehehe...lama jugalah masa diperabihkan di bandar sampailah dah nak habis waktu mela…

SCHOOL HOLIDAY episod 2!!!

.......muka mak ngan adik yg penat.......
....poing lps makan..hehhe..
.....anak manja yg demam....
....anak manja mak.......
.....time melawat.....sian afiq asyik masuk wadjer..
.....mee goreng time......
.....bosan 1 hr ddk hospital......
.....nuzul afiq alban.....

setelah lama aku nak story sambungan cite weekend aku episod 2 baru harini aku dapat upload dan story dekat korang...bukan apa komputer dekat umah abah aku ni buat hal...laptop plak tetibaje tak boleh nak guna intenet....macam berpakat plak dua2 nak buat halkan....

memandangkan aku cuti lama 2 minggu dekat umah so mmg banyaklah citer2 yg aku nak share dekat korang...ni masa adik lelaki aku NUZUL masuk wad gara2 demam panas terlampau...aku rasa dah kerap jugaklah adik akuni ddk wad..dia mmg sebiji abah aku tu,kalo demam sangat2 lah teruk...muntah2 dan panas yg sangat2 terlampau...tapi alhamdullilah bukan disebabkan denggi atau H1n1....tapi hanya demam panasje....

aku dengan mak terpaksa amik giliran jaga si NARUTO ni waktu pagi...s…

SCHOOL HOLIDAY episode 1...

.....budak gumukbersama almari pilihan....
.....mak suka ini.....


.....aku suka yg ini.....

tajuk entry dekat atas tu dah menggambarkan bnyk nye cite nak story mory dekat korangkan..hehehe...tapi mmg banyakpun coz cuti aku lama 2 weeks so mmg banyak story nak heboh kat korang..hahahhhahaha...... oky korang tgk gambar katil dekat atas tu ,maksudnya tulah hari yg aku kena pilih utk cari KATIL KAHWIN aku.....memang poning+keliru sangat....sebab kena ikut selera aku,abah,mak dan mr kamput..hahahaha....yg pening kepala akulah...kena jaga hati org yg aku sayangkan.... mr kamput aku suka WARNA PUTIH so dia nak katil yg kaler putih...aku plak mmg suka dari dulu KATIL BERTIANG nampak elegen+klasik sangatlah...,mak dengan abah plak mmg dah ada pilihan masing2...so korang fikirlah macamne aku nak buat keputusan... mula2 masuk kedai tu abah terus tunjuk katil pilihan yg abah suka...begitu jugak dengan mak....aku plak terus mintak katalog....tgk,belek2 katalog aku jumpa yg aku bekenan....jenis moden d…

KOD YG PERLU KORANG TGK SBLM BELI BARANG...

PERHATIAN KEPADA SEMUA2 KAWAN YG TERSAYANG....KORANG AMIKLAH KOD DEKAT ATAS NI PRINT..BILA KORANG NAK BELI BARANG,TENGOK BILA ADE KOD2 SEPERTI DKT ATAS TU..MAKNANYA BARANG TU MENGANDUNGI LEMAK @BAHAN2 YG DIPERBUAT DARI BABI OR KHINZIR..TU BERMAKNA BARANG TU TAK HALAL BG KITA PENGGUNA ISLAM NI.....AKU DAPAT INFO NI MELALUI MAJALAH MILENIA...SEKARANG BARANG ATAU MAKANAN YG HALAL BLOM TENTU HALAL...SO,JGN BIARKAN DIRI KITA,FAMILY KITA MAKAN ATAU PKAI MENDA2 YG TAK HALAL DAN TAK BAIK TU OKY....

BEST TAK JADI ANAK SULUNG????

KALI NI AKU TERPANGGIL NAK TULIS TENTANG BEST KER JADI ANAK SULUNG NI.....SEMUA NI BERDASARKAN PENGALAMAN SENDIRI COZ AKU NI ANAK SULUNG DARI 7 ORG ADIK BERADIK (6 ORG PEREMPUAN 1 LELAKI)..

aku NURUL HANIDA BT BURHAN...anak sulung kepada ENCIK BURHAN BIN SALLEHUDDIN & PUAN SITI ZALEHA BT HJ ABDUL JALIL...korang rasa best ker bila dilahirkan jadi anak sulung????pada akulah ade yg best & ade yg tak best langsung....(berdasarkan pengalaman aku sendiri)tapi aku bersyukur di lahirkan dan menjadi anak kepada MAK & ABAH akutu....oky mula2 aku nak cite ape yang bestnya jadi anak sulungni.... PADA AKULAH YG BEST NYA BILA JADI ANAK SULUNG....ANAK SULUNG NI DI SAYANG LBH SIKIT LEBIH2 MCM AKUNI LGLAH CUCU SULUNG SO AKU JD KE SAYANGAN TOK & WAN AKU...(tak bermakna apa yg aku nak dapat tahu)...LEPAS TU ANAK SULUNG NI TERLALU BERDIKARI....KIRANYA TAK MENYUSAHKAN ORG LAIN..(poyo je kau..hahaha)..ANAK SULUNG NI JUGA SELALUNYA GARANG...SO,ADIK2 AKAN TAKUT DENGAN ABANG @ KAKAK SULUNG DIA..…

oh tidak......4 bulanje lagi.....aku nak kahwin!!!

ika yang cantik
baju ika+shawl mmg meletoplah.....




ika & isk yg sama pandan.

oh........................tidak....saat macamni rasa nak jerit,nak pekik,nak bagi tahu semua org yang ade 4 bulan je lagi...untuk buat persiapan majlis kahwin.....sape nak kahwin....mak aku ker?adik akuker?abah akuker???(jangan sekali2 pikir ye mak & abah)atau aku sendiri tuan punya blog ni yang nak kahwen.....
ye!!!sudah tentu tuan punya blog ni lah yang nak kahwin....sebab tu dia macam tak betul AKA gile je...coz baru harini dia perasan ade 4 bulan je lagi sebelum tarikh 1 OKTOBER 2010....baru hari ni jugak dia tahu barang2 untuk majlis kahwin dia nanti banyak yg takde....PADAN MUKA KAU....HAHAHAHAHAHHAA (meh ramai2 gelakkan dia kuat2)...tulah suka sangat duduk dalam khayalan..dalam angan2.....sekarang baru kelam kabut.....
eh...macamnelah rupa muka aku masa kahwen nanti ek...macamnelah majlis aku nanti?berjalan macam yg aku rancang tak...sempurna ke??semua tu ade dalam kepala otak aku ni....aku nak majl…

Rindu Yg tlh TerUBAT......

.......sweet memori........
........ bakal pelumba kereta......

.....aksi malu utk di ambil gambar...hehehe.....


......my little laling.....



Memang best weekend aku mingguni ....setelah lama tak jumpa my little laling AKA buah hati pengarang jantung aku tu akhirnya pada tarikh keramat 5 JUNE 2010 kami bertemu& bersua muka....yahoooo....aku sangat teruja+berdebor+takut+seronok=same mcm nak kuar firts date dengan MR KAMPUT aku dulu..hahahahaha.....(bkn aku poyo tau tapi tulah yg aku rasa sebelum jumpa LALING aku tu)
first aku jumpa LALING aku tu...dia buat muka malu2 kucing & senyum tersipu2 bila nampak aku...bila aku suruh salam dia salam....emm.....tu tandanya dia still ingat aku.....tapikan bila aku nak dukung je dia..terus taknak.....coz dia dah terpandang 1 makhluk yg ada tanduk besar+berwarna merah=BERNAMA NURUL AINA@ NANA...hehehehhe....lepas tu langsung berkepit dekat mummy dia....tak mau tunjuk muka pada aku....(tapi still sempat jeling2 NANA)....maybe dia still ingat y…

saya RINDUKAN DIA......

HARINIKAN....TETIBA JE RASA MCAM NAK NANGIS+RASA MCM SUNYI+RASA MACAM TERINGATKAN SESEORANG....KEMUNCAK KERINDUAN AKU PADA "SESEORANG TU"BETUL2 TAK DAPAT DISIMPAN & DIBENDUNG HARI INI....RASA MCAM NAK JE CARI "DIA" UNTUK HILANGKAN RINDU AKU PADA DIA NI...SAPE DIA TU?????"DIA" YG AKU RINDU2 kan tu BUKAN mR KAMPUT aku(hari2 jumpa)...tapi DAYYAN AHMAD.....BUAH HATI AKU Tu...yg dah lama tak jumpa.... rindulah dekat AYYAN....rindu gelak tawa dia+rindu kenakalan dia+rindu kemanjaan dia+rindu nak berbual2 dgn dia+rindu tangisan dia+rindu nak cium,peluk dia....RINDULAHHHHHH....RINDU SUASANA MASA BERSAMA AYYAN.....RINDU SERINDU RINDUNYA........mcmnelah AYYAN skang ni kan....mesti bertambah debab+cerdik+bijak+emsem agaknya...lama betul tak jumpa....TAK RINDU KE AYYAN PADA AKU EK....AGAKNYA DIA DAH TAK INGAT +KENAI AKU LAGi KOT...sedihnyalah kalo org yg kita sayang tak ingat+tak kenal kita lagi.... harap 1 hari nanti dapat jumpa AYYAN mcm dulu2....mmg aku sangat…