JellyPages.com

Saturday, June 12, 2010

SCHOOL HOLIDAY episode 1...

.....budak gumukbersama almari pilihan....
.....mak suka ini.....


.....aku suka yg ini.....

tajuk entry dekat atas tu dah menggambarkan bnyk nye cite nak story mory dekat korangkan..hehehe...tapi mmg banyakpun coz cuti aku lama 2 weeks so mmg banyak story nak heboh kat korang..hahahhhahaha......
oky korang tgk gambar katil dekat atas tu ,maksudnya tulah hari yg aku kena pilih utk cari KATIL KAHWIN aku.....memang poning+keliru sangat....sebab kena ikut selera aku,abah,mak dan mr kamput..hahahaha....yg pening kepala akulah...kena jaga hati org yg aku sayangkan....
mr kamput aku suka WARNA PUTIH so dia nak katil yg kaler putih...aku plak mmg suka dari dulu KATIL BERTIANG nampak elegen+klasik sangatlah...,mak dengan abah plak mmg dah ada pilihan masing2...so korang fikirlah macamne aku nak buat keputusan...
mula2 masuk kedai tu abah terus tunjuk katil pilihan yg abah suka...begitu jugak dengan mak....aku plak terus mintak katalog....tgk,belek2 katalog aku jumpa yg aku bekenan....jenis moden dan design terbaru yg paling penting harga berpatutan,berbaloi2...tapikannnn korang nak tahu tak..abah plak cakap
abah:'yg awak suka tu,tak tahan lama'(sambil ketuk2 almari yg aku suka)
aku:'alah abah...cantiklah....moden sikit..'
mak:'amik yg mak tunjuk tu along...cantik lps tu murah...'
abah:'beli yg tahan lama...bukan nak pkai sekejapje..nak pkai lama..amik yg abh tunjuk tu..kayu kualiti'(nada mcm nak marah)
aku:'org suka yg nilah abah...cantik...'(dlm hati..mahal sangat yg abh berkenan tu..over bajet plak)
abah:'suka hati awaklah"(terus keluar dari kedai perabut)
aku:'em...ikut abah jelah,tapi mahal sangatlah"
abah:'jom kita pergi kuar duit dulu,takpe abah tolong separuh"(ajak aku pergi bank..sambil senyum kemenangan)
korang tahu mcmne muka abah....senyum manis sampai ke telinga...aku dgn mak muka tak payah ingatlah...masam...lebih2 akulah..hahaha....uncle kedai plak lagi muka berseri2 sambil tayang gigi sebab berjaya mengopakkan duit bakal pengantin yg frust tertonggeng ni..hehehe
nak buat mcmne...sebab dah ada org yg merajuk kan...so ikutjelah pilihan hati abah...bukan tak suka abah punya pilihan tapi design dia tak moden+mahal giler.hahahha...so...aku,mak dan mr kamput terpaksa layannnn je katil pilihan abah....kayu jati mmg tahan tapi harga mahal...over bajet plak anak abah ni...hhehehe....so dengan rasminya KATIL KAHWIN AKU DENGAN MR KAMPUT AKU telah pun dibeli mengikut pilihan & citarasa MR BOB...eh......sape yg nak kahwin ni aku ke???abah ek....hahahaha.....mcm MR KAMPUT cakap biarlah ikutjelah pilihan abah...abah tgh seronok anak sulung dia nak kahwin...lagipun set kayu berkualiti tahan lama....(ayat MR KAMPUT nak sedapkan hati sendiri kot..sebab terkejut dengar harga katil yg aku bg tahu hahahaha)
tamatlah story episod pertama ni ek...tepuk tangan sikit..hahahha....kita sambung episod akan datang plak....cau cin cau....huhuhu

No comments:

Post a Comment

luv u comment