Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

rewang2 cari makan time....

nilah masa aku 4 beradik pergi  jalan2 selepas siap mengecat rumah...tak tahu penat ooooo...memang terus gerak untuk rewang2 SHAHALAM...mcm MR kamput aku cakaplah....kalo tahi lalat dah ade di kaki..penat atau letih still leh jalan2..eh...betulker????sian ko LALAT..tahi ko yg jadi mangsanye..hahhaa...lagipun dah lama tak makan2 dengan adik beradik aku ni...konon..bukan hari2 ke makan ngan diaorg..cakap jelah ko tu mmg kaki jalan..hahaha..so layannnnnnn......
. . . . . . tgklah aksi nana dengan angah yg sibuk2 nak interprem..macamlah cantik sangat..hahahhaa....
. . . . .
nilah masa nak pergi isi perut..sangat2 lapo.....pergh!!!!aku yg paling cun rupanya..hahaaa . . .

restoran pilihan yg mcm hampeh...nama terpaksa dirahsiakan..(padahal aku lupa) . . . . puas tgu order sampai....so posing tanda perut dah kebulur..... . . . . . . . . .
adoyai.......cepatlah lapo...... . . .

DECO2 RUMAH aka CAT UMHLAH PLAK!!!

Ahad minggu lepas...aku ngan TENTERA2 aku tu pergilah amik peluang untuk cat umah +buat DECO2 umah baru yg aku ngan MR KAMPUT aku nak tgl nanti....memanglah penat..sebab malm minggu tu sibuk sangat dating bunga2 cinta kat ICTY...pagi2 dah kena ada kat umah baru untuk proses deco2+ cat umah.... so korang layanjelah pic kat atas2 tu ek.....nak tulis panjang2 mcm takde idea je skang ni....kepala dah ting tong..hehee...gojes2 sekalian...layaaaannnnnnnnnnnnnnnn.....

DATING bunga2 CHENTA with KAMPUT!!!

DAH lama nak upload pic DATING BUNGA2 CINTA dgn MR KAMPUT di ICTY...tapi skang baru dapat upload...sebabnya nak tahu tak???ni ENCIK BERUKBAND MAXIS sgt2 ting tong sejak akhir ni lah...bila nak upload pic...sangat lembab mcm itu ENCIK SIPUT lah....huhhuhu..untuk upload 5 keping pic ni pun punyalah susah...ENCIK BERUKBAND MAXIS...kamu mahu kena POTONG ke?????sejak2 akhir ni kenapa kamu sangat lembap???bulan2 bayar ape perkhidmatan kamu tu...adoyai!!!!takpe bg peluang sampai ujung bulan 8 ye ENCIK BERUKBAND MAXIS kalo tidak nyah kamu dari hidup aku..heheeee
ok uoall,story psal DATING BUNGA2 CHENTA DI ICTY ni...aku mmg dah lama ajak MR kamput ke icty..bukan takpernah pergi....pernahpun....cuma lompernah dating2 dgn MR KAMPUT kat situ..dan yg paling penting MR KAMPUT tak pernah ke situ..siannnkan....so,setelah 1000x asyik cancel je..so,mlm minggu yg lepas(24 hb 07 2010)impian nak ke sana tercapai.....
dulu aku pernah ke ICTY dgn  adik2 aku..waktu ICTY tu tak meriah sangat..banyak lampu yg ro…

MENGHITUNG HARI,DETIK,MASA,WAKTU,SAAT....lalalalala...

GAMBAR MENUNJUKKAN KESENGALAN SEORG BUDAK

  MENGHITUNG HARI???alah macam lagu KRISDAYANTi nyanyi tulah...tapi  aku bukan nak story pasal lagu tu....kalo pasallagu tu uoall boleh tgk kat 4 shared,youtube takpun beli je cd KRISDAYANTI tukan lagi senang boleh dengar setiap masa...hehehee....disebabkan ni "HOME" aku..so aku akan story+gosip2 cite aku sendirilah..wah..wah...wah...terover ENTERPREM nampak ko ni....skang ni aku mmg tengah ddk menghitung hari....uoall try+test+teka lah......mesti dah tahu jawapannyakan...yup betul....MENGHITUNG HARI UTK MENJADI PUAN NURUL HANIDA,ISTERI KEPADA NURMAN NORDIN,bila tu???ade 2 bulan lebih je lagi.....em....dah dekat dah rupanya....tapikan......tetibeje aku rasa mcm ada suara tgh tanya aku n ajak berbual...so jomlah layan perbualan aku dgn "ORG" tu ye!!!!
. . . . HAKU: ko tgh menghitung hari ke nak kahwen??suka ke??mesti excitedkan?
AKU: YUP!...memang aku nak kahwen rasa tak sabarje..mcm nak bawak larije Kamput aku tu..(gatainya)
HAKU:…

akuke bakal pengantin yg stress?????

....pic yg menunjukkan stress+tension terlampau.hehehe...


harini ada 70 hari je lagi untuk sampai ke 1 hb 10 2010....tolak,darab ,bahagi 70 haritu=2 bulan lbh sikit je lagi....oh!tidak....sangat2 singkat dan pantas masa berlalu...lebih2 lagi tak lama lagi RAMADHAN nak menjelma so makin dekatlah dgn tarikh keramat tukan.....
.
.
.
.
.
.
.

Stress+tension????yup & yes lah jawapannya..sebab sekarang aku mmg dalam mood,situasi yg mcm tu....org kata kalo stress+tension kita ni cepat nampak tua...pada aakulah skang lantaklah nak nampak tua ke ape...yg aku tahu aku mmg sejak akhirni aku selalu stress+tension....kesian kan dekat aku....aku pun kalo boleh takmahu hidup dlm keadaan stress lbh2 tension....pening oooo kepala.....mcm2 hal nak kena pikir....ade je yg buat aku ni boleh jadi stress....harap2lah takde sampai masuk TAMPOI...kang kenalah tukar tajuk entry.."AKU KE BAKAL PENGANTIN YG GILA" plak..HAHAHAA
.
.
.
.
.
.
nak bersihkan "HOME"aku nipun tak de mood...kepala hotak ni mcm ad…

HAPPY BIRTHDAY ABAH SYG......

HARI NI 13 JULAI 2010..birthday abah aku tersyg yg ke 49 tahun....walaupun abah dah berusia 49 tahun..tapi pada org abah tetap emsem bergaya disukai ramai..hehehe....org doakan sempena hari lahir abah ni..abah dikurniakan kesihatan yang terlalu baik sihat sentiasa hendaknya.....abah sentiasa murah rezeki.....abah panjang umor dapat lihat semua bakal2 keluarga anak2 abah nanti...dan abah sentiasa sayangkan kami semua.....happy birthday abah.......love u so much.muaaaahhhhhhh.....

MENZIARAHI baby NANA at WORKSHOP

.....kamput ku dengan bakal adik ipar ku....
...baby nana yg cedera parah..hehehe


.....nana disamping baby nye..siannyer..hehehe.....


...ngeeeeee..posing with baby nana.....


.....baru perasan kamputku memakai selipar jepun.hehehe.....


JUMAAT 9 HB JULAI 2010...aku teman nana dgn MR kamput & kecik (bakal adik ipar aku)ke workshop untuk uruskan BABY nana tu....pagi2 dah bangun awal coz takut urusan tu selesai lambat lagipun ENCIK KAMPUT ku nak masuk keje half day..so kenalah secepat yg mungkin takut ada org yg ngamuk nanti..hehehe workshop tempat BABY nana tu tinggal buat sementara waktu skang sangatlah jauh(ayat macam real manusiaje kan..hehe)area nak pergi PELABUHAN KLANG...alhamdulilah dapat jumpa tempat tu...urusan pun tak lama..so kamipun pergilah melawat BABY NANA tu..(sian dia tgl panas2 kat situ.hehe) dekat tempat tu macam2 jenis kereta ada tahu....lagi teruk dari BABY NANA tu....ngeri kalo tengok...mengikut cakap abang yg uruskan BABY NANA tu keta yg berdepan dengan BABY NAN…

YA allah!!! AMPUNKAN DOSA KAMI...

.......keta yg kena langgar....


.....rupa BABY nana yg teruk.....















harinikan...8 HB JULAI2010...ada 1 tragedi yg jadi pada family aku.....lebih2 lagi pada diri aku sekalilah....semalam 7 hb 7 2010 aku telah tgk secara live depan mata aku sendiri parents my student kena ragut dan hilang RM 40000 sekelipmata..sangat2 fobia dan trauma....sampaikan aku nak balik takut dan
risau bila nampak motor lalu..(coz yg tukang ragut tu naik moto)...harini plak sekali lagi aku TRAUMA & FOBIA bila adik aku sendiri exciden.... korang tengoklah sendiri mcm ne rupa keta nana..terukkan??alhamdullilah nana takde ape2...tapi kereta dia mmg sangat2lah memeningkan kepala dengan keadaan kereta tu....nasiblah tuan punya keta yg nana langgar tu sangat2lah baik hati...tak mintak 1senpun bayar dari nana..so masing2 klim insuran....nana masa tu baru balik dari klinik coz dia sakit mata...tak sangka plak nak kuar simpang ada kereta...apa lagi terus langgar....masa aku dapat msg dari nana terus air mata aku jatuh …

KESAYANGAN KU DUNIA AKHIRAT....

HARINI MOOD SANGAT BAIK..SANGAT HAPPY..SANGAT BERBUNGA2..SANGAT CERIA..MCM DALAM MOOD LOVE STORY JE...MOOD RINDUKAN SESEORANG...MOOD SEDANG ANGAN2..MOOD MCM BARU BERCINTA...MOOD MACAM MULA2 JATUH CINTA..MOOD BUNGA2 BUNGA CINTA..hehehe

harini jugak nak story dekat korang2 semua pasai LELAKI YANG AMAT AKU CINTAI & SAYANGI....dialah NYAWA+SAHABAT+TEMAN SUSAH DAN SENANG+KEKASIH+TUNANG dan BAKAL SUAMI AKU..AKU SAYANG+CINTAKAN KAMU SANGAT2 wahai MY PRINCE NURMAN NORDIN.....sangat2....harap hubungan kita ni kekal selamanya.....(KALINI N3 aku mmg ala2 jiwang sebab ikut mood harini yg bunga2 cinta hehehe)


em...tak pernah lagi aku bagi tahu mcmne detik perkenalan kamikan....tahun ni insyaallah 9 DIS 2010 ni genap 6 tahun aku ngan tunang aku tu berkawan+bercinta & berkasih....dah lamakan...kami dah kenai hati budi masing2..dah kenalfamily masing2..dah tahu perangai masing2.....yang penting KAMI DAH HARUNGI BERBAGAI2 DUGAAN,SUSAH SENANG BERSAMA2.. :)


kenapa aku tertarik dan boleh jatuh cinta…

terima kasih ya ALLAH....

.......BARANG2 YG DISPONSER MY bff NURFATMA...
SYUkur ke hadrat ilahi kerana telah melimpahkan &membuka pintu rezeki pada aku dan MR KAMPUT aku...amin ya robal alamin....alhamdulilah rezeki kami berdua semakin murah semenjak semakin hampir untuk berkahwin ni...mungkin ini balasan yg kami dapat kerana niat kami suci untuk menghalalkan hubungan kami ini.. harini aku nak story pasai BFF aku... FATMA..dia muda dari aku 2 tahun..tapi dialah yg banyak tolong aku sejak aku tgl di SHAHALAm ni...mmg banyak dah pertolongan yg FATMA berikan kepada aku...kami mula kenal & berkawan masa di cambridge..sekarang kami 1 tmpt kerja di sekolah rendah seksyen 13...insyaallah selamanya hubungan persahabatan kami ini akan kekal sampai bila2...amin....dan yg paling besarnya FATMA & SUAMI dgn rela hati sponser aku brg2 kahwen...beg bunga telur+bunga telur & potpuri...yang kalo dikira harga hampir RM 1500 jumlahnya...terima kasih banyak2 ek..you all....tuhan je yg dapat balas jasa baik korang …