JellyPages.com

Thursday, July 29, 2010

rewang2 cari makan time....

nilah masa aku 4 beradik pergi  jalan2 selepas siap mengecat rumah...tak tahu penat ooooo...memang terus gerak untuk rewang2 SHAHALAM...mcm MR kamput aku cakaplah....kalo tahi lalat dah ade di kaki..penat atau letih still leh jalan2..eh...betulker????sian ko LALAT..tahi ko yg jadi mangsanye..hahhaa...lagipun dah lama tak makan2 dengan adik beradik aku ni...konon..bukan hari2 ke makan ngan diaorg..cakap jelah ko tu mmg kaki jalan..hahaha..so layannnnnnn......

.
.
.
.
.
.
tgklah aksi nana dengan angah yg sibuk2 nak interprem..macamlah cantik sangat..hahahhaa....

.
.
.
.
.

nilah masa nak pergi isi perut..sangat2 lapo.....pergh!!!!aku yg paling cun rupanya..hahaaa
.
.
.


restoran pilihan yg mcm hampeh...nama terpaksa dirahsiakan..(padahal aku lupa)
.
.
.
.
puas tgu order sampai....so posing tanda perut dah kebulur.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.

adoyai.......cepatlah lapo......
.
.
.
.
.
.
.
.
aksi berlakon semata2....tak sedap langsung..sumapah takmahu makan kat sini lagi...

DECO2 RUMAH aka CAT UMHLAH PLAK!!!



Ahad minggu lepas...aku ngan TENTERA2 aku tu pergilah amik peluang untuk cat umah +buat DECO2 umah baru yg aku ngan MR KAMPUT aku nak tgl nanti....memanglah penat..sebab malm minggu tu sibuk sangat dating bunga2 cinta kat ICTY...pagi2 dah kena ada kat umah baru untuk proses deco2+ cat umah....
so korang layanjelah pic kat atas2 tu ek.....nak tulis panjang2 mcm takde idea je skang ni....kepala dah ting tong..hehee...gojes2 sekalian...layaaaannnnnnnnnnnnnnnn.....

Wednesday, July 28, 2010

DATING bunga2 CHENTA with KAMPUT!!!


DAH lama nak upload pic DATING BUNGA2 CINTA dgn MR KAMPUT di ICTY...tapi skang baru dapat upload...sebabnya nak tahu tak???ni ENCIK BERUKBAND MAXIS sgt2 ting tong sejak akhir ni lah...bila nak upload pic...sangat lembab mcm itu ENCIK SIPUT lah....huhhuhu..untuk upload 5 keping pic ni pun punyalah susah...ENCIK BERUKBAND MAXIS...kamu mahu kena POTONG ke?????sejak2 akhir ni kenapa kamu sangat lembap???bulan2 bayar ape perkhidmatan kamu tu...adoyai!!!!takpe bg peluang sampai ujung bulan 8 ye ENCIK BERUKBAND MAXIS kalo tidak nyah kamu dari hidup aku..heheeee

ok uoall,story psal DATING BUNGA2 CHENTA DI ICTY ni...aku mmg dah lama ajak MR kamput ke icty..bukan takpernah pergi....pernahpun....cuma lompernah dating2 dgn MR KAMPUT kat situ..dan yg paling penting MR KAMPUT tak pernah ke situ..siannnkan....so,setelah 1000x asyik cancel je..so,mlm minggu yg lepas(24 hb 07 2010)impian nak ke sana tercapai.....

dulu aku pernah ke ICTY dgn  adik2 aku..waktu ICTY tu tak meriah sangat..banyak lampu yg rosak dan tak berfungsi..tapi bila pergi dgn mr kamput ICTY dah berubah....patutlah parkingpun dah kena bayar RM 2....mcm2 adalah...dinosour pun ada tahu.hehehe...yg tak bestnye..bila dekat je sikit nakbergambar dgn lampu2 kat situ..mulalah ader ABG2 YG MENIUPKAN WISEL dgn kuat...tak best langsung....nak posing ala2 modelpun susah....apalah salah bg peluang duduk dekat sikit....kalo yg cuba buat jahat barulah tiupkan wisel tu....entahlah maybe ABG2 WISEl tu mmg nak sangat jadi PENGADIL BOLA kot..tu yg dok asyik tiu wiseljer....uoall yg tak pernah ke ICTY aku syorkan pergilah bawak family jln2 kat situ......tapi tempat tu mmg tak sesuai untuk anak2 kecik(baby-3 thn)coz dah mlm kat situ mcm tak elok je untuk budak2 kan....kalo mak bapak yg nak jugak ke ICTY ape kata tinggalkan anak2 uoall tu kat umh nenek ke,umh mak ke,takpun umh mak mentua masing...uoall cakaplah"NAK DATING BUNGA CINTA2 "komfem ramai yg sudi jaga anak2 uoall tu.hehehee......okylah layanlah pic aku kat ICTY tu...tu je yg dapat upload....pic yg lain tu simpan je dalam kamera coz ENCIK BERUKBAND SGT JELOUS NAK UPLOAD BANYAK2 GAMBAR.maybe sebab dia tak dapat bergambar dgn ENCIK DINOSOUR kot.hehheheee

Friday, July 23, 2010

MENGHITUNG HARI,DETIK,MASA,WAKTU,SAAT....lalalalala...

GAMBAR MENUNJUKKAN KESENGALAN SEORG BUDAK


  MENGHITUNG HARI???alah macam lagu KRISDAYANTi nyanyi tulah...tapi  aku bukan nak story pasal lagu tu....kalo pasallagu tu uoall boleh tgk kat 4 shared,youtube takpun beli je cd KRISDAYANTI tukan lagi senang boleh dengar setiap masa...hehehee....disebabkan ni "HOME" aku..so aku akan story+gosip2 cite aku sendirilah..wah..wah...wah...terover ENTERPREM nampak ko ni....skang ni aku mmg tengah ddk menghitung hari....uoall try+test+teka lah......mesti dah tahu jawapannyakan...yup betul....MENGHITUNG HARI UTK MENJADI PUAN NURUL HANIDA,ISTERI KEPADA NURMAN NORDIN,bila tu???ade 2 bulan lebih je lagi.....em....dah dekat dah rupanya....tapikan......tetibeje aku rasa mcm ada suara tgh tanya aku n ajak berbual...so jomlah layan perbualan aku dgn "ORG" tu ye!!!!

.
.
.
.
HAKU: ko tgh menghitung hari ke nak kahwen??suka ke??mesti excitedkan?

AKU: YUP!...memang aku nak kahwen rasa tak sabarje..mcm nak bawak larije Kamput aku tu..(gatainya)

HAKU: bagus benor ko ni..GATAIKAN..MERENYAM...KO ke yg nak pinang KAMPUT ko tu?ko ni aku tgk mcm GEDIKZS2 GIRL plak...controllah ayu sikit..

AKU: EH!!yelah...tak malukan aku ni...sorry2...ko nak inteview aku aper hah??cepat sementara aku ada masa free ni...

HAKU: OH YA!!haku nak tanya ko ddk sibuk menghitung hari ni?/persiapan macam ne??dah settle??duit kahwen dah cukup?barang dah lengkap??ko dah bersediake nak jadi isteri?

AKU: ENCIK HAKU,utk pengetahuan kolah...aku ni mmg dah sedia dari dulu nak jadi isteri...zahir & batin tahu...ko jgn pndang aku ni sebelah mata..aku ni CALON ISTERI SOLEHAH tahu...(berlagak gile minah ni)hah,semua persiapan kahwen aku dah lengkap...duit,barang,baju....dah settle...borang nikah pun aku dah tulis..so skang aku mmg sesuailah untuk menghitung harije..ko jgn nak sibuk2 hal aku...

HAKU: Jgnlah marah aku cuma nak tahuje...sebab aku rasa ko ade lupa menda yg penting...aku rasa ko tak layak utk menghitung hari...

AKU: ENCIK HAKU,ko ni pesal...nak perlekehkan aku??aku cakap semua aku dah settlekan...awl bulan 8 ni aku nak buat ujian HIV..pastu pergi hantar borang nikah kat PAHANG..so settlelah...ko ni dengkikan sebab ko tak laku...

HAKU: aku bukan nak perlekehkan ko,tapikan aku rasa ko buat ujian HIV pun komfem borang nikah ko tak diterima..walaupun persiapan ko dah settle..ko tetap takboleh kahwen...ade menda ptg ko tak ade???percayalah ckp aku..mesti ko lupa...

AKU: ape dia????terus terangjelah..aku dah takde masa nk layan ko ni..

HAKU: KURSUS KAHWEN...ko tak pergi lagikan....so ko tak layak nak MENGHITUNG HARI....hahahahahaha....PADAN MUKA KO....

AKU: IYELAH encik HAKU..aku terlupa...ops!!!!taklayaklah aku utk MENGHITUNG HARIKAN :(...EH...tapi ko ni saper???mcm ne ko tahu??

HAKU:aku adalah KAU...diri kau Yg sengal tu...sebab 2 aku tahu...hahahaa..PADAN MUKA KO....

.
.
.
.
.
.
betullah cakap ENCIK HAKU tukan..aku ni TAK LAYAKutk MENGHITUNG HARI..sebab aku BLOM AMIK KURSUS KAHWEN lagi..siannya aku..pas ni aku akan cepat2 ke MAIS untukdaftar KURSUS KAHWEN...mendayg paling penting aku lupa..tulah magnet "STRESS+TENSION"dah melekat dlm kepala hotak..sampaikan tak boleh pikir dgn waras...aku mmg tak layak untuk MENGHITUNG HARI menjadi isteri MR KAMPUT ku..yg aku layak skang...MENGHITUNG WAKTU,MASA,DETIK,SAAT untuk sampai ke pukul 5 petang...sebab skang ni aku ddk disekolah sorang2 menunggu MR KAMPUT ku dtg amik....itulah yg aku layak buat masa ni..huhuhuhu...sangat kesiankan diri sendiri..padan muka ko NURUL HANIDA..ngeeeeee :)akuke yg tintong?????






Thursday, July 22, 2010

akuke bakal pengantin yg stress?????

....pic yg menunjukkan stress+tension terlampau.hehehe...


harini ada 70 hari je lagi untuk sampai ke 1 hb 10 2010....tolak,darab ,bahagi 70 haritu=2 bulan lbh sikit je lagi....oh!tidak....sangat2 singkat dan pantas masa berlalu...lebih2 lagi tak lama lagi RAMADHAN nak menjelma so makin dekatlah dgn tarikh keramat tukan.....

.

.

.

.

.

.

.


Stress+tension????yup & yes lah jawapannya..sebab sekarang aku mmg dalam mood,situasi yg mcm tu....org kata kalo stress+tension kita ni cepat nampak tua...pada aakulah skang lantaklah nak nampak tua ke ape...yg aku tahu aku mmg sejak akhirni aku selalu stress+tension....kesian kan dekat aku....aku pun kalo boleh takmahu hidup dlm keadaan stress lbh2 tension....pening oooo kepala.....mcm2 hal nak kena pikir....ade je yg buat aku ni boleh jadi stress....harap2lah takde sampai masuk TAMPOI...kang kenalah tukar tajuk entry.."AKU KE BAKAL PENGANTIN YG GILA" plak..HAHAHAA

.

.

.

.

.

.

nak bersihkan "HOME"aku nipun tak de mood...kepala hotak ni mcm ade je magnet yg melekat...magnet yg dah tertulis "ko kena stress+tension selalu"...u oall...pleseeeeeee amiklah MAGNET yg ade melekat dlm kepala hotak akuni...amiklah...aku bg free je...mcm ne nak hilangkan stress ek....kena pergi CUTI2 MALAYSIA ke????tapikan skang aku mmg asik ingat nak pergi tgk sawah padije....maybe aku terlampau stress yg aku ingat & bayangkan bila tgk sawah aku leh cuci otak aku ni....susah2 sgt nanti amik clorox jelah rendam otak biar segala tekanan hilang...bolehker?????nak try lah buat pas ni.....hahhahahaa

.

.

.

.

.

.

sekarang aku dok pikir pasal WEDDING je...makin dekat nak kahwen makin serabut plak kepala hotak...mcm kawan aku bgtahu pas kahwen....hilang semua masalah....tak tahulah iyeke tak?tgu jelah masa aku selamat kahwen nanti...baru aku tahu kebenarannyakan...yg penting skang aku kena cari ubat untuk cuci2 otak aku ni dari MAGNET stress+tension yg melekat tu...uoall ada petua tak???sharelah gojes2 sekalian...sian kat aku ni....BAKAL PENGANTIN YG STRESS...huhuhu




Tuesday, July 13, 2010

HAPPY BIRTHDAY ABAH SYG......



HARI NI 13 JULAI 2010..birthday abah aku tersyg yg ke 49 tahun....walaupun abah dah berusia 49 tahun..tapi pada org abah tetap emsem bergaya disukai ramai..hehehe....org doakan sempena hari lahir abah ni..abah dikurniakan kesihatan yang terlalu baik sihat sentiasa hendaknya.....abah sentiasa murah rezeki.....abah panjang umor dapat lihat semua bakal2 keluarga anak2 abah nanti...dan abah sentiasa sayangkan kami semua.....happy birthday abah.......love u so much.muaaaahhhhhhh.....

Sunday, July 11, 2010

MENZIARAHI baby NANA at WORKSHOP

.....kamput ku dengan bakal adik ipar ku....
...baby nana yg cedera parah..hehehe


.....nana disamping baby nye..siannyer..hehehe.....


...ngeeeeee..posing with baby nana.....


.....baru perasan kamputku memakai selipar jepun.hehehe.....


JUMAAT 9 HB JULAI 2010...aku teman nana dgn MR kamput & kecik (bakal adik ipar aku)ke workshop untuk uruskan BABY nana tu....pagi2 dah bangun awal coz takut urusan tu selesai lambat lagipun ENCIK KAMPUT ku nak masuk keje half day..so kenalah secepat yg mungkin takut ada org yg ngamuk nanti..hehehe
workshop tempat BABY nana tu tinggal buat sementara waktu skang sangatlah jauh(ayat macam real manusiaje kan..hehe)area nak pergi PELABUHAN KLANG...alhamdulilah dapat jumpa tempat tu...urusan pun tak lama..so kamipun pergilah melawat BABY NANA tu..(sian dia tgl panas2 kat situ.hehe)
dekat tempat tu macam2 jenis kereta ada tahu....lagi teruk dari BABY NANA tu....ngeri kalo tengok...mengikut cakap abang yg uruskan BABY NANA tu keta yg berdepan dengan BABY NANA tu semua tuan punya keta tu dah meninggal...tapikan keadaanya mmg sangat2lah menyeramkan....dah tak mcm rupa keta..dah macam roti canai+kertas yg direnyuk2 tahu..so,banyangkanlah nasib pemandu atau penumpangnye uoall...ngerikan....sampaikan aku balik dari tempat tu demam 2 hari jugaklah...nak tido terbayang2 je kereta dkat tempat tu...BABY NANA terpaksalah tgl situ 1 bulan kot..sampai urusan insuran selesai...harap2 lepas ni janganlah ada terjadi perkara2 mcm ni pada org2 yg aku syang...uoall semua hati2 bila memandu oky...

Thursday, July 8, 2010

YA allah!!! AMPUNKAN DOSA KAMI...

.......keta yg kena langgar....


.....rupa BABY nana yg teruk.....















harinikan...8 HB JULAI2010...ada 1 tragedi yg jadi pada family aku.....lebih2 lagi pada diri aku sekalilah....semalam 7 hb 7 2010 aku telah tgk secara live depan mata aku sendiri parents my student kena ragut dan hilang RM 40000 sekelipmata..sangat2 fobia dan trauma....sampaikan aku nak balik takut dan
risau bila nampak motor lalu..(coz yg tukang ragut tu naik moto)...harini plak sekali lagi aku TRAUMA & FOBIA bila adik aku sendiri exciden....
korang tengoklah sendiri mcm ne rupa keta nana..terukkan??alhamdullilah nana takde ape2...tapi kereta dia mmg sangat2lah memeningkan kepala dengan keadaan kereta tu....nasiblah tuan punya keta yg nana langgar tu sangat2lah baik hati...tak mintak 1senpun bayar dari nana..so masing2 klim insuran....nana masa tu baru balik dari klinik coz dia sakit mata...tak sangka plak nak kuar simpang ada kereta...apa lagi terus langgar....masa aku dapat msg dari nana terus air mata aku jatuh sebab sgt2lah risau...nasiblah MR KAMPUT aku mc gara2 tgk bola sampai pagi..so ada yg boleh diharapkan...
entahlah..skang macam2 dugaan yg aku terima...banyak sangat dosa aku agaknya...ataupun sebab nak kahwin ni macam2 dugaan allah tu bagi dekat aku(walaupun tak kena pada aku tapi tu tetap family aku kan)harap2 lepas ni janganlah ada malapetaka lagi yg menimpa aku & family serta tunang aku tu...mintak jauhkanlah....tak sanggup lagi nak pikul beban yg semakin berat ni....amin ya robal alamin.....AMPUNKAN DOSA KAMI YA ALLAH YA TUHANKU......

Wednesday, July 7, 2010

KESAYANGAN KU DUNIA AKHIRAT....



HARINI MOOD SANGAT BAIK..SANGAT HAPPY..SANGAT BERBUNGA2..SANGAT CERIA..MCM DALAM MOOD LOVE STORY JE...MOOD RINDUKAN SESEORANG...MOOD SEDANG ANGAN2..MOOD MCM BARU BERCINTA...MOOD MACAM MULA2 JATUH CINTA..MOOD BUNGA2 BUNGA CINTA..hehehe


harini jugak nak story dekat korang2 semua pasai LELAKI YANG AMAT AKU CINTAI & SAYANGI....dialah NYAWA+SAHABAT+TEMAN SUSAH DAN SENANG+KEKASIH+TUNANG dan BAKAL SUAMI AKU..AKU SAYANG+CINTAKAN KAMU SANGAT2 wahai MY PRINCE NURMAN NORDIN.....sangat2....harap hubungan kita ni kekal selamanya.....(KALINI N3 aku mmg ala2 jiwang sebab ikut mood harini yg bunga2 cinta hehehe)



em...tak pernah lagi aku bagi tahu mcmne detik perkenalan kamikan....tahun ni insyaallah 9 DIS 2010 ni genap 6 tahun aku ngan tunang aku tu berkawan+bercinta & berkasih....dah lamakan...kami dah kenai hati budi masing2..dah kenalfamily masing2..dah tahu perangai masing2.....yang penting KAMI DAH HARUNGI BERBAGAI2 DUGAAN,SUSAH SENANG BERSAMA2.. :)



kenapa aku tertarik dan boleh jatuh cinta pada MR KAMPUT aku tu??korang nak tahu tak??sebab aper...pertama sekali sebab dia ada 3 menda yg aku suka pada seorang lelaki...1-DIA SUKA LUKISAN &PANDAI MELUKIS.. 2- DIA SUKA SUKAN(BOLA,BADMINTON,FUTSAL & GOLF DIA PALING SUKA) 3- DIA PANDAI MAIN GITAR+SUKAKAN HIBURAN(BKN PERGI FOYAZS KE CLUBBING TAHU..TAPI SUKA NYANYI...JAMMING...DAN HIBURAN)

ciri2 yg aku suka tu..semua ada pada bakal suami akutu...lagipun aku suka 3 perkara tu..aku suka sukan,hiburan dan seni(melukis)....yang paling penting...TUNANG AKUTU mcm abah aku...(dulu mmg aku nak cari org mcm abah aku..alhamdulllilah aku dah dapat)...DIA sangat2 rajin bekerje,bertanggungjawab,penyayang,pendengar yg setia & very funny..(penghibur aku dikala susah hati)insyaallah aku tahu dia dapat bahagiakan aku dan melindungi aku serta memberikan kebahagiaan kepada aku dan bakal anak2 aku nanti...insyaallah.....memang aku yakin dia LELAKI sesuai utk aku...




pertama kali aku jumpa BAKAL SUAMI aku tu di JHR..kami sama2 tmpt kerja...dan akhirnya jatuh cinta.....mungkin dah ditakdirkan kami untuk hidup bersama itu yg kerasian tu ada....skang setelah hampir 6 tahun menyulam kasih...insyaallah pada tarikh keramat 1 OKTOBER 2010...kami akan jadi suami isteri yg sah....skang ada 3bulan je lagi....aku sangat berharap impian dan angan2 aku selami ini akan tercapai....DIALAH CINTA PERTAMA & TERAKHIR AKU....CINTA ABADI YG SUCI HINGGA KE AKHIR HAYAT....aminnnnnnn.......MY DEAR,MY LALING,MY SWEET HEART,MY LOVE.....I LOVE U SO MUACH DEAR.........


Friday, July 2, 2010

terima kasih ya ALLAH....

.......BARANG2 YG DISPONSER MY bff NURFATMA...
SYUkur ke hadrat ilahi kerana telah melimpahkan &membuka pintu rezeki pada aku dan MR KAMPUT aku...amin ya robal alamin....alhamdulilah rezeki kami berdua semakin murah semenjak semakin hampir untuk berkahwin ni...mungkin ini balasan yg kami dapat kerana niat kami suci untuk menghalalkan hubungan kami ini..
harini aku nak story pasai BFF aku... FATMA..dia muda dari aku 2 tahun..tapi dialah yg banyak tolong aku sejak aku tgl di SHAHALAm ni...mmg banyak dah pertolongan yg FATMA berikan kepada aku...kami mula kenal & berkawan masa di cambridge..sekarang kami 1 tmpt kerja di sekolah rendah seksyen 13...insyaallah selamanya hubungan persahabatan kami ini akan kekal sampai bila2...amin....dan yg paling besarnya FATMA & SUAMI dgn rela hati sponser aku brg2 kahwen...beg bunga telur+bunga telur & potpuri...yang kalo dikira harga hampir RM 1500 jumlahnya...terima kasih banyak2 ek..you all....tuhan je yg dapat balas jasa baik korang pada kami... :)
mmg ikutkan semua keperluan kahwin aku dah lengkap...bunga telur,beg,doorgift..semuanyalah dah settle..(aku ada bg tahu story hr tu kan)skang berlebih2 plak bila FATMA & HUBBY nya dgn murah hati sponser aku & mr kamput aku tu...tapi aku tak kisah sangat coz adik aku no 2 pun bakal kahwin...so,lebihan barang kahwen aku nanti boleh aku bg pada dia...rezeki yg aku dapat ni taksalah share ngan adik beradik sendirikan....
kalo ikutkan mmg aku malu nak amik barang2 pemberian FATMA ni.....menyusahkan dia je aku rasa...sebab terlalu banyak...lagipun dia dah kahwen so banyak duit utk digunakan bila dah berumahtangga ni...tapi aku anggap semua ni rezeki yg tuhan bg pada aku...atau allah swt tu kesian pada aku & mr kamput yg bertungkus lumus menyediakan kelengkapan kahwin kami....atau balasan yg kami dapat kerana kami berdua tidak menyusahkan kedua ibu bapa kami dalam menyediakan kelengkapan perkahwinan kami...ape2pun saja alasannya...aku pasti yang ALLAH SWT tu telah membuka pintu rezeki kami berdua...mcm org selalu ckp kan...kalo kita nak kahwin @berkahwin insyaallah rezeki yg ALLAH bg berlimpat ganda kerana niat suci nak halalkan hubungan yg haram menjadi ikatan yg suci dan sah...betulkan...sekarang aku dah percaya...sebelumni dugaan berganda2 menimpa kami berdua..sekarang aku tahu ape hikmah disebalik dugaan itu.... :)
selamani mmg aku tak harappun ada insan yg akan tolong aku & mr kamput aku tu....bukan nak berlagaklah..tapi aku tak nak terlalu mengharap pada org..takut nanti takde yg sudi untuk menolong...lebih2 pada semua ahli family aku...walaupun ada yg kahwin disponser bapak aku tu belom tentu ada yg sudi nak bantu bila anak kandung abah aku tu nak kahwen..(akulah tu anak abah akutu hehhe)jadi jgn mengharap org nak tolong kita...so,aku & mr kamput beli sendiri barang2 guna duit kami sendiri...dari A-Z SEMUANYA KAMI BUAT SENDIRI...(yg teruk akulah heheh)
terharunya bila org yg takde kaitan dgn kami..bukan sedarah dgn kami..bukan dari keturunan kami berdua...sanggup membantu utk majlis kami nanti...sedih+gembira+terharu sangat....hanya tuhan je yg dapat balas jasa2 korang berdua pada kami....insyaallah...
FATMA & HUBBY...KAK NURUL & MR KAMPUT DOAKAN KORANG MURAH REZEKI EK...THANKS BANYAK2 SEBAB SUDI TOLONG KAMI....ALHAMDULLILAH....