Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

alhamdullilah.....KURSUS KAHWEN ...selesai sudah!!!!!

28 hb 8 & 29 hb 8 2010(sabtu & ahad) yglepas......(sungguh skema ayat permulaan huhu) aku ngan encik TUNANG aka MR KAMPUT telah pun selesai dgn jayanya dan telah menerima sijil KURSUS KAHWEN...wah..wah...wah....wah...akhirnya kami telah berjaya mengikuti kursus kahwen sebagai salah satu syarat wajib sebelum mendirikan rumah tangga....dan aku dengan bangganye ingin memberitahu yang kami berdua telah mendapatkan sijil kursus kahwen dengan jayanya..hahahhahaa... Kursus Kahwen tu berlangsung di JAIS(JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR)selama 2 hari semua peserta kursus diwajibkan hadir untuk mengikuti semua program yg telah disediakan.....yuran yg dikenakan sebanyak RM 60 seorang sebab kursus berlangsung pada bulan puasa so yuran dikurangkan menjadi RM 60 kalo hari biasa rm 80 sahaja...alhamdullilah org yg menghadiri majlis ilmu dibulan puasa mendapat ganjaran pahala yg berlipat gandanya pada hr biasa..moga2 kami tergolong dlm golangan yg sama..aminnnnn....aku seperti biasa telah disponse…

BUBUR PEDAS.....YUMMMY sgt sedap!!!!

uoall penah makan atau pernah masak BUBUR PEDAS tak????ala masakan dari SARAWAk yg boleh dapat time bulan puasa jer....kalo kat semenanjung ni BUBUR PEDAS tu ala2 BUBUR lambuklah.....ade santan,sayur2...tapi BUBUR PEDAS ni nak masak kena ade rempah khas....akupun baru semalam n first time makan dan paling best masak sendiri BUBUR PEDAS ni....mmg sedapppppp...sumpah tak tipu..... aku dapat resipi ni pun melalui kawan FB aku CIK SRI NABILA yg ddk jauh nun di SARAWAK...firts tgk kat Fb dia...mcm seleraje bila tgk pic BUBUR PEDAS tu...so,aku yg mmg muka takmalu ni msg tanye resipi..alhamdullilah CIK SRI NABILA ni reply n bg tau nak masak bubur tu kena ader perencah khas....tapikan manelah nak dapat kat shahalam ni????nasiblah dia ngan murah hati nak kirimkan aku perencah tu...yg paling best free lagi tahu....alhamdulilah murah rezeki aku bulan puasa ni..dan yg paling penting murah rezeki cik SRI kita tu ek..thanks dear.....allah je yg balas budi baik u tu..huhuhu...lepas ni nak makan masak…

shopping raya AKA berbuka puasa di KEY YELL...

weekend baruni aku ngan my sister & my kazen telah ke KEY YELL aka KUALA LUMPUR untuk shopping2 raya....semua tu tak dirancang ke KLpun dah petang dlm pukul 2 pm...nasiblah jalan tak berapa nak jam so,cepatlah sampai...destinasi yg pertama ke MASJID JAMEK utkcari baju raya family aku....akupun mmg nak cari baju raya utk diri sendiri ngan MR KAMPUT aku tu...sian kang sembahyang raya pkai baju tahun lepas..huhuhuhu
kitaorg ke MASJID JAMEK naik LRT sebab nak drive ke sana tentulah JAM kan..parking keta kat  opis NANA n ke MASJID JAMEK naik LRT..mmg time tu agaknya org semua nak cari baju raya so,kawasan masjid jamek tu sesak....semua kaum ada...dah macam kat JAKARTA,BANGLADESH,AFRIKA & NEPAL plak rasanya.....sebab bangsa lain lebih ramai dari org MALAYSIA sendiri....sangat konfius....sape yg nak sambut raya ni....DIAORG SEMUA KER????ATAU SEMUA UMAT ISLAM  kat MALAYSIA ni...huhuhuhu...sebabkan ramai org so,nak shoppingpun kenalah cepat2 sebab dah macam nak pitam dengan bau-bauan ka…

test HIV & KE JAIS...

bangunan jais

semalamkan....aku & mr kamput telah selesai  menjalani TEST HIv...alhamdulilah kami negatif...hehehhee....aku ingat aku ngan KAMPUT je yg nak kahwen,rupanya punya lah ramai org nak kahwen kat MALAYSIA ni.hahahaa..ramai gak bakal2 pengantin mcm kami ni menunggu giliran untuk amik darah 4 HIV test....alhamdullilah aku ngan kamput org yg ke 3 & ke 4 untuk test HIV....tupun setelah menunggu di KLINIK seksyen 7 tu selama 1 jam.hahhaa...rupanya kaunter HIV dibukak pukul 2 ptg..so apelagi menunggulah jawabnyakan.....
ni pertama kali aku rasa mcmne org nak amik darah...dahlah akuni mmg ader sikit fobia bila ke klinik & hospital so,bertambahlah berdebar nya aku bila MR kamput dah masuk utk di amik darah sebab lps tu giliran aku plak.hehhe...nak je wakilkan mr kamput amikkan darah utk aku.hahaha...sakit???padaaku bolehlah tahan.....kalo uoall nak try rasa amik jarum dan cucuk pada jari mcmtulah rasanya....hahhhaha...nak tahu tak aper jadi ngan aku lps amik darah...aku ra…

BERBUKA puasa bersama SIDIA....

semalamkan 15 hb ogos puasa yg ke 6(cepatnya masa berlalu) aku telah berbuka puasa ngan org yg selamani aku rindui....anak aku tulah DAYYAn..mmg best sebab dapat hilangkan rindu  dekat buah hati akutu....kali ni aku bawak NANA,MIRA & kazen aku TIKAh utk samer2 berbuka puasa dan jumpa ANAK aka BUAH HATI akutulah....best...best....sebab AYYAn tak mcm first jumpa dulu...kalo mula2 jumpa dulu dia meragam..tgkmuka akupun taknak...tapikali ni oky sikit....bila suruh salam dia buat,bila mintak kiss pun dia nak....boleh sembang2 ngan aku...bila nak amik gambar boleh posing sambil tunjuk peacee(3 jari versi ayyan)walaupun ader sikit meragam tapi aku sgt suka bila jumpa dgn dia kali ni sebab dia mcm mesra sikit dgn aku mcm dulu2 gak....tu tandanya dia still ingat aku!!!!terharu sungguh mcm nak nangis.....best sebab mmg rindukan dia...yg tak bestnye bila jumpa dayyan ni,mesti lepas tu aku jadi tambah rindu dengan dia....balikje umh asyik teringat je dengan dialah....bahaya-bahaya sebab boleh…

aktiviti MENGHILANGKAn mengantuk!!!

harinikan dah hari ke 3 umat islam berpuasa..alhamdullilah aku masih lagi di beri ruang untuk berpuasa dengan sempurna..harap2 bolehlah aku abiskan puasa tahun ni dengan penuh ek..tapi bolehker kan???hehehehe...tapikan semenjak puasani aku telah mengalami masalah menagntuk yg tersangatlah tak dapat dibendung...mmg kronik sampaikan matani langsung tak dapat di buka bila berada di dalam kelas....adooyai!!!sangat2 bahaye penyakit yg aku dapat di bulan puasani...maybe sebab mlm2 tido lambat pas tu kena bangun sahur dan bekerje so itulah sebabnye bila ke sekolah mata ala2 PENGUIN sepet kacukan cina+korea gitu...sangat2 buruk+hodoh+comot muka akulah.....wah....wah....wah....kalo uoall tgk komfem akan cakap akuni sangat2 selekeh AKA comot orgnya...oh tidak!!!!!SAYA BUKAN BUDAK COMOT tahu....SAYA ADALAH SEORANG BUDAK YG COMEL+CANTIK+ANGGUN=DISUKAI RAMAI.toooooooolonglah percaya!!!!hehehee
sebagai manusia yg kreatifkan aku telah mencuba pelbagai cara nak kembali normal dari sikap pranormal akut…

tragedi PUASA pertama!!!

hari dah masuk hari yg ke 3 umat islam berpuasa....baru harini jugak aku dapat bersihkan sawang2 kat "HOME" akuni...mmg saat akhirni aku sangat malas...nak on9 FACEBOOk pun takde mood aperlagi nak story-mory kat "HOME"akuni....so,banyak menda yg berlaku sebelum puasa+hari pertama & hari ke dua puasa terpaksa diperam menjadi PEKASAM dulu....hehehe....sorry ye gojes2 sekalian....okylah kat sini aku nak amik peluang ucap SELAMAT BERPUASA PADA UOALL...buatlah sebanyak yg mungkin amalan pada bulan yg mulia ni ek...target aku pada bulan poserni...selain menunaikan kewajipan sebagai org islam aku juga nak amik peluang pada bulan poser ni kuruskan bada...hehehehe..walaupun aku tahu target akutu takkkan tercapai sebabnyer bila time berbuka makanan atas meja ngalahkan org yg tak makan setahun.hahhahaha...sampaikan tiap kali balik dari bazar ramadhan mesti MR KAMPUT akan cakap ngan aku "AWK NI NAK MKN KE NAK BUNUH DIRI"hehehe...sebabnyer terkejut tgk betapa bany…

sehari sebelum RAMADHAN menjelma!!!!

nak story dekat uoall aktiviti aku ngan tentera2 aku sehari sebelum berpuasa....sorrylah lmbat nak share coz skang keje disekolah banyak sangat sampaikan bila balik umhjer hanya ingat bantal+tilamjer.hehehe...seperti biasa,konon2 esok dah start puasa so aperlagi window shoppinglah+makan2 sepuas hati...time tu plak nana tak kerje+my kazen tikah kelas blom start lagi so aperlagi jalan2lah jwbnyer..(mcmlah puasa tak leh mkn terus)tapikan namajer window shopping tapi tetap perabih duit beli barang2...terutama akulah..hehehehe.....yg paling best aku telah pun membeli baju untuk baca nikah nanti..siap dgn baju melayu utk MR KAMPUT lagi...bestkan aku ni.hehhee...lagilah best baju akad nikah kami nanti sebab warna pink.hahahaha...dapat jugak aku merasa memakai baju pink time kahwen nanti...hehehhee...so gojes2 sekalian..jom layan samer2 ek.......... . . . . . . . . .





.

2 tAhUn TunAng-TuNAngan..

harinikan 9 ogoskan....harinikan....genap 2 tahun aku tunang-tunangan dgn mr kamput..semua org cakap ngan tanya apersal lama sangat bertunang????tapi aku ni mmg yg telinge kebal so,aku pekakkan kan telinge aku sebab yg nak kahwen aku bukan korang2 semua..hehehhee....
aku sangat2 bahagia sepanjang menjadi tunang kepada MR KAMPUT akutu...dia lelaki yg baik yg penuh tanggungjawab dan aku rasa mmg dialah lelaki yang amat layak untuk menjadi suami dan ayah kepada anak2 aku nanti....aminnnn....
org kata dugaan semasa bertunang sangat2lah banyak...yup mmg betul!!!!memang aku ngan mr kamput dah lalui dugaan yg banyak sepanjang tempoh kami betunang..kalo dulu sebelum bertunang takde sangat lah masalah yg menimpa..tapi selepas bertunang bertimpa2 plak masalah yg datang...kalo takde tolak ansur memang boleh jadi mcm 2 perkara yg buruk...nauzubillah...mintak dijauhkan.....time bertunang ni jugaklah rami plak yg minat kat aku atau MR kamput akutu..(bukan perasaan tahu tapi mmg kenyataan)mcm takde …

SAYANG BANGAT SAMA KAMU!!!!

rindulah dekat seseorang yg dah lama tak jumpa..rindu....tapikan masa tu takde untuk aku jumpa+cium+dukung BUAH HATI aku tu....mcmnelah dgn dia skang ek....makin lama tak jumpa mesti "si dia"aku tu takut dan kurang nak manja2 ngan aku mcm dulu lagi...adooyaiii!!!taknaklah macamtu.....tak bestlah...rasa sedih je kalo BUAH HATI aku tu takut ngan aku nanti.....skang gojes2 sekalian aku nak bagi tahu yg aku sangat sayang sama itu budak....sangat2 tahu.....tersangat2....terlebih sayang....sape lah yg bertuah tu kan...MR KAMPUT ke???of courselah tu kan NYAWA aku..tapi kan ada lg seorang NYAWA yg penting dlm hidup aku..saper tu ek???sape lagi..DAYYAN AHMAD aka AYYAN lah....si buah hati aku tu..so gojes2 sekalian..meh same2 kita layan pic buah hati aku ni....DIA SANGAT COMEL....kalo masuk iklan+berlakon mesti meletuplah...jngan ingat MIA SARA je comel...AYYAN AKU NI PUN nomei tahu....so layannnnnnnn......... . . . . . . . . . . .




picture2 nomei buah hati aku...