JellyPages.com

Tuesday, August 31, 2010

alhamdullilah.....KURSUS KAHWEN ...selesai sudah!!!!!

28 hb 8 & 29 hb 8 2010(sabtu & ahad) yglepas......(sungguh skema ayat permulaan huhu) aku ngan encik TUNANG aka MR KAMPUT telah pun selesai dgn jayanya dan telah menerima sijil KURSUS KAHWEN...wah..wah...wah....wah...akhirnya kami telah berjaya mengikuti kursus kahwen sebagai salah satu syarat wajib sebelum mendirikan rumah tangga....dan aku dengan bangganye ingin memberitahu yang kami berdua telah mendapatkan sijil kursus kahwen dengan jayanya..hahahhahaa...
Kursus Kahwen tu berlangsung di JAIS(JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR)selama 2 hari semua peserta kursus diwajibkan hadir untuk mengikuti semua program yg telah disediakan.....yuran yg dikenakan sebanyak RM 60 seorang sebab kursus berlangsung pada bulan puasa so yuran dikurangkan menjadi RM 60 kalo hari biasa rm 80 sahaja...alhamdullilah org yg menghadiri majlis ilmu dibulan puasa mendapat ganjaran pahala yg berlipat gandanya pada hr biasa..moga2 kami tergolong dlm golangan yg sama..aminnnnn....aku seperti biasa telah disponser oleh MR KAMPUT tercinta.hehehehee.....
hari pertama kursus kau ngan MR kamput telah sampai ke JAIS pukul 7.15 pg...mmg awal sebab ter excited utk jadi pasangan yg mendaftar dahulu.hehhehe....mengantuk tak payah cakaplah.....mmg masuk je ke dalam dewan dgn ekon yg sejuk mata aku mmg sngtlah nak tertutup....tapikan alhamdullialh penceramah pertama USTAZ SUHAIMI mmg sgt2 best...sampaikan dari mula dia start berceramah sampailah akhir kami 1 dewan asyik gelakjer....tak sedar yg masa 2 jam diberikan untuk USTAZ SUHAIMI berlalu ngan begitu cepat....bahkan semua ustaz2 dan ustazah yg bg cermah masa kursus kahwen berlangsung 2 hr tu semuanye klakar2..so mata nak ngantuk tu tak aderlah berlaku....banyak perkara yg  sebelum ni aku tak tahu aku dapat semasa mengikuti kursus kahwen tu...apa tanggungjawab seorang isteri,talak,pasai cerai,akidah suami isteri,pengurusan kewangan,kesihatan dan yg paling best kat situ semua peserta akan dapat tgk video semasa melahirkan anak secara normal,songsang & pembedahan...ya allah!!!!ni mmg pengalaman yg sangat mengerikan aku....sampaikan nak tgk pun aku naik takut(sekarang aku mula takut untuk beranak)....tgkpun2 sikit2 jer....MR KAMPUT aku..lagilah...dari awal tontonan video dia asyik menundukkan muka jer....sebab aku dah warning dia kalo tak boleh tgk jgn tgk,...nanti kalo dia pengsan aku malu nak ngaku tu tunang aku.hahahhahaha....
kalo dr dulu aku tahu pergi KURSUS KAHWEN ni sangat2lah best mmg dah lame aku join....sebab org yg sampaikan ceramah pada kita tu pandai tarik hati peserta2 kursus...sampaikan mengantukpun boleh sembuh  bila dgr diaorg bg ceramah tahu...mmg best....kalo uoall belom pergi kursus kahwen aku cadangkan uoall pergi ke JAIS kat seksyen 11 shahalam sebab penceramah2 dia mmg best....dapat ilmu yg bergunba,dapat lawak jenaka yg best semua nya dlm 1 pakej yg lengkap...hehehee...so aper lagi meh ramai2 amik KURSUS KAHWEN KAT JAIS......dengan mendapat sijil KURSUS KAHWEN ini bermakna urusan KAHWEN aku & MR KAMPUT telah selesai..alhamdullilah..skang hanya tgu akad & nikah jer lagi..doakan majlis kami berjalan lancar dengan selamatnya ye gojes2 sekalian......kat bawah ni pic kami berdua berkursus kahwen selama 2 hr di JAIS>>>

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mr kamput di hari pertama...muka ngantuk takcukup tido.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


wah...aksi bangga mendapat sijil kahwen
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nilah bas yg sama baju saya..huhuhu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



otw ke POH KONG lps kursus untuk membeli cincin kahwen..(cuba abaikan muka MR KAMPUT yg ala2 terpaksa utk ke POH KONG lihat je muka prmpn ber shawl biru itu dimukanye tergambar brg kemas di POHKONG yg sdg menanti)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



teringin untuk di ijab kabulkan di MASJID ini....

Monday, August 23, 2010

BUBUR PEDAS.....YUMMMY sgt sedap!!!!


uoall penah makan atau pernah masak BUBUR PEDAS tak????ala masakan dari SARAWAk yg boleh dapat time bulan puasa jer....kalo kat semenanjung ni BUBUR PEDAS tu ala2 BUBUR lambuklah.....ade santan,sayur2...tapi BUBUR PEDAS ni nak masak kena ade rempah khas....akupun baru semalam n first time makan dan paling best masak sendiri BUBUR PEDAS ni....mmg sedapppppp...sumpah tak tipu.....
aku dapat resipi ni pun melalui kawan FB aku CIK SRI NABILA yg ddk jauh nun di SARAWAK...firts tgk kat Fb dia...mcm seleraje bila tgk pic BUBUR PEDAS tu...so,aku yg mmg muka takmalu ni msg tanye resipi..alhamdullilah CIK SRI NABILA ni reply n bg tau nak masak bubur tu kena ader perencah khas....tapikan manelah nak dapat kat shahalam ni????nasiblah dia ngan murah hati nak kirimkan aku perencah tu...yg paling best free lagi tahu....alhamdulilah murah rezeki aku bulan puasa ni..dan yg paling penting murah rezeki cik SRI kita tu ek..thanks dear.....allah je yg balas budi baik u tu..huhuhu...lepas ni nak makan masakan SARAWAk aku dah tau dah mcmne nak dapatkannyer.hehehehe.....bagus jugak ader FB ni..boleh tukar2 resipi negeri lain2kan..hehehehehe...aperlagijom cuci mata ngan MAKANAN BERBUKA PUASA AKU SEMALAM bubur pedas....YUMMMY...................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kiriman rempah bubur pedas dr srwk
.
.
.
.
.
.
.
.

nilah rempah yg terbang jauh dr SRWK.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tadaaaaaaaaaaaaaaa..BUBUR PEDAS chef NURUL HANIDA.hehhee
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nilah yg sponser rempah BUBUR Pedass dr srwk..CIK SRI NABILA..cantikkan...so,ape lagi sila isi borang di kaunter..hahaha

shopping raya AKA berbuka puasa di KEY YELL...


weekend baruni aku ngan my sister & my kazen telah ke KEY YELL aka KUALA LUMPUR untuk shopping2 raya....semua tu tak dirancang ke KLpun dah petang dlm pukul 2 pm...nasiblah jalan tak berapa nak jam so,cepatlah sampai...destinasi yg pertama ke MASJID JAMEK utkcari baju raya family aku....akupun mmg nak cari baju raya utk diri sendiri ngan MR KAMPUT aku tu...sian kang sembahyang raya pkai baju tahun lepas..huhuhuhu

kitaorg ke MASJID JAMEK naik LRT sebab nak drive ke sana tentulah JAM kan..parking keta kat  opis NANA n ke MASJID JAMEK naik LRT..mmg time tu agaknya org semua nak cari baju raya so,kawasan masjid jamek tu sesak....semua kaum ada...dah macam kat JAKARTA,BANGLADESH,AFRIKA & NEPAL plak rasanya.....sebab bangsa lain lebih ramai dari org MALAYSIA sendiri....sangat konfius....sape yg nak sambut raya ni....DIAORG SEMUA KER????ATAU SEMUA UMAT ISLAM  kat MALAYSIA ni...huhuhuhu...sebabkan ramai org so,nak shoppingpun kenalah cepat2 sebab dah macam nak pitam dengan bau-bauan kat situ.hehehee....so,aku dapatlah bli baju melayu n baju kurung untuk aku & mr kamput pkai rayani....nak tahu warna aper...hehehe....KUNING....warna yg tak pernah aku beli setiap kali beli baju & warna yg bukan kesukaan mr kamput aku..takpelah....nak try bergaya ngan warna kuning tahun ni...TAHUN LAST SAMBUT RAYA SEBAGAI BUJANG-BUJANGAN....hehehehehehe....lepas dah penat ke MASJID JAMEK kitaorg ke TIME SQUARE utk shopping baju2 yg vogue2 kat situ dan yg paling penting utk berbuka puasa.....dah ronde TIME SQUARE pergi plakke KLCC utk cari t-shirt n shortpant MR KAMPUT aku sebab MR KAMPUT aku ni crazy PAUL SMITH....so terpaksalah ke KLCC...penat???mmg penat sampaikan bangun pagi AHAD tupun kaki still lenguh2..hahhaha...gojes2 sekalian tgkpic kat bawah ni ek....ni je yg aku dapat upload pic lain tu dlm kamera NANA....aper tgu lagi layaannnnnnnn
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


aksi interprem syok sendiri.hehehhe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


bangga jadi rakyat  MALAYSIA...
.
.
.
;
.
.
.
.
.
.
.


jagung shake...yummmy....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aksi manusia yg kepenatan lps bershopping

Friday, August 20, 2010

test HIV & KE JAIS...


bangunan jais


semalamkan....aku & mr kamput telah selesai  menjalani TEST HIv...alhamdulilah kami negatif...hehehhee....aku ingat aku ngan KAMPUT je yg nak kahwen,rupanya punya lah ramai org nak kahwen kat MALAYSIA ni.hahahaa..ramai gak bakal2 pengantin mcm kami ni menunggu giliran untuk amik darah 4 HIV test....alhamdullilah aku ngan kamput org yg ke 3 & ke 4 untuk test HIV....tupun setelah menunggu di KLINIK seksyen 7 tu selama 1 jam.hahhaa...rupanya kaunter HIV dibukak pukul 2 ptg..so apelagi menunggulah jawabnyakan.....

ni pertama kali aku rasa mcmne org nak amik darah...dahlah akuni mmg ader sikit fobia bila ke klinik & hospital so,bertambahlah berdebar nya aku bila MR kamput dah masuk utk di amik darah sebab lps tu giliran aku plak.hehhe...nak je wakilkan mr kamput amikkan darah utk aku.hahaha...sakit???padaaku bolehlah tahan.....kalo uoall nak try rasa amik jarum dan cucuk pada jari mcmtulah rasanya....hahhhaha...nak tahu tak aper jadi ngan aku lps amik darah...aku rasa mcm nak muntah,pening & lemah jer...maybe sebab puasa dan penat kena tgu lama2 kot...hahahaa

oky,lps siap urusan hiv test kitaorg ke JAIs plak...mula2 nak mintak surat yg mengatakan kamput akutu dah tgl shahalam...tapikan bila dah jumpa kakak yg abik hati kat jais tu baru aku tahu yg borang nikah kamput amik kat shahalam bukan sabah...kalo nak kahwen disabah baru amik dari sana..em....tulah kalo kursus kahwen tak pergi,so 1 mendapun tak tahu.....jadi minggu depan kami berdua akan ke kursus kahwen plak....sebab borang dah sepatutnya hantar ke pahang.....alhamdulilah dah settle sikit beban kat ats bahu akuni....skang tgu settle kursus ngan borang kamput bolehlah masa cuti sekolah ni aku hantar pada abah di pahang.....

nak tahu takaper jadi ngan aku lepas balik dari JAIS...aku demam+muntah......maybe sebab amik darah dan aku ni fobia dgn darah dan aku ni lembik sangat kot.hahahaah....siankan aku....huhu

Tuesday, August 17, 2010

BERBUKA puasa bersama SIDIA....


semalamkan 15 hb ogos puasa yg ke 6(cepatnya masa berlalu) aku telah berbuka puasa ngan org yg selamani aku rindui....anak aku tulah DAYYAn..mmg best sebab dapat hilangkan rindu  dekat buah hati akutu....kali ni aku bawak NANA,MIRA & kazen aku TIKAh utk samer2 berbuka puasa dan jumpa ANAK aka BUAH HATI akutulah....best...best....sebab AYYAn tak mcm first jumpa dulu...kalo mula2 jumpa dulu dia meragam..tgkmuka akupun taknak...tapikali ni oky sikit....bila suruh salam dia buat,bila mintak kiss pun dia nak....boleh sembang2 ngan aku...bila nak amik gambar boleh posing sambil tunjuk peacee(3 jari versi ayyan)walaupun ader sikit meragam tapi aku sgt suka bila jumpa dgn dia kali ni sebab dia mcm mesra sikit dgn aku mcm dulu2 gak....tu tandanya dia still ingat aku!!!!terharu sungguh mcm nak nangis.....best sebab mmg rindukan dia...yg tak bestnye bila jumpa dayyan ni,mesti lepas tu aku jadi tambah rindu dengan dia....balikje umh asyik teringat je dengan dialah....bahaya-bahaya sebab boleh ddk seseorang senyum sorang2 sebab teringat perangai buah hati aku ni....hehhehehe....lepas ni insyaallah aku akan jumpa lagi buah hati akutu....rinduuulah rasanya kalo dapat jumpahari2 kan best...mesti aderje menda nak di bualkan..hehehe...AYYAN cher sangat sayang AYYAN lah....ingat cher selalu ek sayang....oky skang masa untuk tengok aksi2 anak aku tu....comelkan....nomeikan...alahai!!!!geramnyelah ngan budak yg msukkan kacang dlm hidung ni.......
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
ni dia super hero yg aku beli untuk MY SUPER DUPER HERO
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

menu2 pilihan @ PAKLI KOPITIAM
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aksi MANUSIA yg kelaparan menahan lapar...cuba lihat pic wall dibelakang manusia ber3 itu...kuih gergasi tulah yg diorder oleh mereka..hahhaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aimar yg sporting...sanggup behentimain game bila cakap nak amik gambar.hehee..nana cakap mcm anak jepun....hehee..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni dia SUPERHERO dgn aksi peace versi 3 fingers.haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.

lagi sekali aksi peacee 3 fingers...nomeikan....



kat bawah ni plak salah satu PICTURE & aksi utk iklan UBAT NYANYUK cap ibu & anak...lihatlah muka & aksi perempuan yg memakai shawl purple tu....mukanya sangatlah kesian...sebiji macam muka org yg takmakan bertahun lamanye...sangat2 hodoh lagi jelik.....mungkin sebab kekenyangan selepas memakan NASI AYAM LEMON ataupun sebab manusia itu mmg spesis muka yg mcm tu...kesian...kesian....kesian....kenapalah semenjak ingin menjadi PENGANTIN manusia itu tidak lagi mahu menyolek muka nye sendiri....mungkin dia rasa dia sangat cantik bila berkeadaan macamtu....nasiblah si anak yg berdiri disebelahnya sangat  comei...dapatlah si perempuan jelik itu menumpang kecomelan si anak...memang layaklah PICTURE ini untuk iklan UBAT NYANYUK kerana si ibu tak ubah seperti seorang perempuan tua yg NYANYUK lg jelik sambil tersenyum menampakkan gigi taringnya...so apalagi...SILALAH DAPATKAN UBAT NYANYUK cap ibu & anak sekiranya anda semua mengalami masalah mental mcm perempuan memakai shawl purple itu ye......TARAAAAAAAAAAAAAA NILAH UBAT NYANYUK cap ibu & anak yg kni berada di pasaran
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INILAH ubat nyanyuk cap ibu &anak....siannnn tgk si ibu dalam gambar tu..ish..ish....nyanyuk ke dia ek???

Saturday, August 14, 2010

aktiviti MENGHILANGKAn mengantuk!!!


harinikan dah hari ke 3 umat islam berpuasa..alhamdullilah aku masih lagi di beri ruang untuk berpuasa dengan sempurna..harap2 bolehlah aku abiskan puasa tahun ni dengan penuh ek..tapi bolehker kan???hehehehe...tapikan semenjak puasani aku telah mengalami masalah menagntuk yg tersangatlah tak dapat dibendung...mmg kronik sampaikan matani langsung tak dapat di buka bila berada di dalam kelas....adooyai!!!sangat2 bahaye penyakit yg aku dapat di bulan puasani...maybe sebab mlm2 tido lambat pas tu kena bangun sahur dan bekerje so itulah sebabnye bila ke sekolah mata ala2 PENGUIN sepet kacukan cina+korea gitu...sangat2 buruk+hodoh+comot muka akulah.....wah....wah....wah....kalo uoall tgk komfem akan cakap akuni sangat2 selekeh AKA comot orgnya...oh tidak!!!!!SAYA BUKAN BUDAK COMOT tahu....SAYA ADALAH SEORANG BUDAK YG COMEL+CANTIK+ANGGUN=DISUKAI RAMAI.toooooooolonglah percaya!!!!hehehee

sebagai manusia yg kreatifkan aku telah mencuba pelbagai cara nak kembali normal dari sikap pranormal akutu...setelah mencuba pelbagai cara untuk menghilangkan PENYAKIT MENGANTUK aku tu akhirnya aku telah jumpa......best..best..best...misi berjaya tahu....anak2 murid aku kena mewarna 1 pic tentang sambutan kemerdekaan, so akupun join skali dok sibuk mewarna pic tu ala2 kanak2 ribena yg riang ria gitu....so,sebab sangat tekun mewarna PENYAKIT MENGANTUK akutu dapat dihapuskan dengan jayanya....TAHNIAH KEPADA DIRI SENDIRI..hehehe...so sekarang layan gelagat KANAK2 RIBENA GERGASI yg sibuk mewarna itu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kanak2 ribena yg riang
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sekali lagi nak interprem..sgt2 tak malu ni kanak2 ribena
.
.
.
.

.
.
.
.
hasil kerja KANAK2 RIBENA GERGASi...sila perhatikan pic BERBAJU KUNING...mcm penah lihat tapi dimana ya????ops..dah ingat....MANUSIA INI RUPANYA..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




ya!!inilah orgnya...KANAK2 RIBENA GERGASI...samakan dengan yg dlm lukisan...wah!!!sangat cute ini budak.heheee

Friday, August 13, 2010

tragedi PUASA pertama!!!


hari dah masuk hari yg ke 3 umat islam berpuasa....baru harini jugak aku dapat bersihkan sawang2 kat "HOME" akuni...mmg saat akhirni aku sangat malas...nak on9 FACEBOOk pun takde mood aperlagi nak story-mory kat "HOME"akuni....so,banyak menda yg berlaku sebelum puasa+hari pertama & hari ke dua puasa terpaksa diperam menjadi PEKASAM dulu....hehehe....sorry ye gojes2 sekalian....okylah kat sini aku nak amik peluang ucap SELAMAT BERPUASA PADA UOALL...buatlah sebanyak yg mungkin amalan pada bulan yg mulia ni ek...target aku pada bulan poserni...selain menunaikan kewajipan sebagai org islam aku juga nak amik peluang pada bulan poser ni kuruskan bada...hehehehe..walaupun aku tahu target akutu takkkan tercapai sebabnyer bila time berbuka makanan atas meja ngalahkan org yg tak makan setahun.hahhahaha...sampaikan tiap kali balik dari bazar ramadhan mesti MR KAMPUT akan cakap ngan aku "AWK NI NAK MKN KE NAK BUNUH DIRI"hehehe...sebabnyer terkejut tgk betapa banyaknyer makanan yg aku beli.hehehehe....

em...puasa yg pertama ader 1 tragedi terjadi tahu.. .yg pertama dekat jambatan nak ke rumah aku ader exciden...sangat2lah kesian sebab yg exciden tu org islam yg tak lama nak berbuka puasa..aku tak tgk kejadian tu tapi mengikut kata NANA..mmg teruk coz 2 ambulans datang dan org yg terlibat dengan kemalangan terbaring di jalanraya  berlumuran darah..sangat2 kesian... tragedi yg ke 2 plak kalo di pikir2 balik lawakpun ader..tapi bila mengakibatkan dan terkena pada org yg aku sayang...so,risau tu mmglah sangat2....nak tahu aper yg terjadi masa puasa pertama tak????BUAH HATI aku tu..saper lagikan DAYYAN lah..dah masukkan kacang dalam hidung dia...patutlah 1 haritu aku dok ingat dia jer....rupanya dia nak buat eksperimen kat hidung dia..dgn memasukkan kacang dlm hidung.hehehehe....aku dapat tahupun melalui msg dari mummy DAYYAn...waktu tu tak tahu nak cakap apeerlah...risau..time tu plak aku ngan MR KAMPUT otw ke seksyen 13 sebab nak anta my kazen MINAH SENGET tu balik pas berbuka puasa diumh aku...tapikan yg tak bestnye aku tak berkesempatan nak jenguk BUAH HATI AKU tu kat wad....mula2 dapat msg dapat tahu AYYAn di DEMC..aku plan nak tgk dia..tapi time tu mummy dia cakap dia nak operation dan dipengsankan...so kena tgk pagilah....so tukar plan nak tgk DAYYAn petang pas balik keje last2 dapat tahu dia dah kuar wad....so,tak dapatlah aku jenguk dayyan kat wad...sorry ye sayang teacher tak dapat tgk AYYAN......kat bawah ni pic ayyan semasa di hospital ihsan  dari mummy ayyan...jom kita tengok ramai.....
.
.
.
.
.
.
.
.

.....sangat suka ddk wad ye....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.....nak msk operation theater aksi muka cuak...hehe..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

akhirnya,nilah bhn bukti kcg yg dimskkan ayyan ke dlm hidung


AYYAN yg tersayang pasni jangan buat mcmni lagi ek...jangan notty...mummy susah hati,papa susah hati & teacherpun susah hati kalo aper2  jadi pada AYYAN...tak payah dah nak buat eksperimen mcm ni lagi....BAHAYA tau.....AYYAN kan good boy,so jangan buat mcm ni lagi ye sayang....makan ikut mulut ek...(teringat plak dlm fb mummy ayyan yg ayyan penah ckp dia takde mulut bila mummy dia nak suaplan dia makan hehhe)nanti hidung AYYAn yg mancung tu jadi kembang mcm NENEK su..(sbb nenek su pun dulu mcm ayyan sumbat kertas dlm hidung kena korek ngan doktor tgk hidung dia skang mcm jambu air hahaha)ingat ye sayang...makan kacang dengan mulut bukan hidung....kalo ayyan tak notty lagi teacher bagi hadiah nanti...(ish!!mcmlah AYYAn pandai baca ape yg aku tulis nikan)....alhamdulilah....AYYAn selamat....harappasni dia sentiasa sihat...membesar bagai JUARA..aminnnn

sehari sebelum RAMADHAN menjelma!!!!

nak story dekat uoall aktiviti aku ngan tentera2 aku sehari sebelum berpuasa....sorrylah lmbat nak share coz skang keje disekolah banyak sangat sampaikan bila balik umhjer hanya ingat bantal+tilamjer.hehehe...seperti biasa,konon2 esok dah start puasa so aperlagi window shoppinglah+makan2 sepuas hati...time tu plak nana tak kerje+my kazen tikah kelas blom start lagi so aperlagi jalan2lah jwbnyer..(mcmlah puasa tak leh mkn terus)tapikan namajer window shopping tapi tetap perabih duit beli barang2...terutama akulah..hehehehe.....yg paling best aku telah pun membeli baju untuk baca nikah nanti..siap dgn baju melayu utk MR KAMPUT lagi...bestkan aku ni.hehhee...lagilah best baju akad nikah kami nanti sebab warna pink.hahahaha...dapat jugak aku merasa memakai baju pink time kahwen nanti...hehehhee...so gojes2 sekalian..jom layan samer2 ek..........
.
.
.
.
.
.
.
.
.






.

Wednesday, August 11, 2010

2 tAhUn TunAng-TuNAngan..


harinikan 9 ogoskan....harinikan....genap 2 tahun aku tunang-tunangan dgn mr kamput..semua org cakap ngan tanya apersal lama sangat bertunang????tapi aku ni mmg yg telinge kebal so,aku pekakkan kan telinge aku sebab yg nak kahwen aku bukan korang2 semua..hehehhee....
aku sangat2 bahagia sepanjang menjadi tunang kepada MR KAMPUT akutu...dia lelaki yg baik yg penuh tanggungjawab dan aku rasa mmg dialah lelaki yang amat layak untuk menjadi suami dan ayah kepada anak2 aku nanti....aminnnn....
org kata dugaan semasa bertunang sangat2lah banyak...yup mmg betul!!!!memang aku ngan mr kamput dah lalui dugaan yg banyak sepanjang tempoh kami betunang..kalo dulu sebelum bertunang takde sangat lah masalah yg menimpa..tapi selepas bertunang bertimpa2 plak masalah yg datang...kalo takde tolak ansur memang boleh jadi mcm 2 perkara yg buruk...nauzubillah...mintak dijauhkan.....time bertunang ni jugaklah rami plak yg minat kat aku atau MR kamput akutu..(bukan perasaan tahu tapi mmg kenyataan)mcm takde org lain jer yg nak dikacau...tapi semuatu dugaan..sebab ALLAh nak uji kami berdua..nak tengok tahap mana kesabaran kami  berdua...dan paling penting nak tengok betapa hebatnya cinta kami dan tidak main2...titikkkk...ye!!!!!saya sangat serius....hehehe
yang paling bestkan.....sempena anniversary tunang-tunangan akuni..aku telah dapat sesuatu yg selamani aku idam2kan....tak sangka MR KAMPUT akutu belikan hadiah untuk aku..sangat suka..sangat-sangatlah suka....hahhaa..nak tahu apeer dia???tara....tara....jeng...jeng...jeng...nilah dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


BLACKBERRY aka BB ke?yg aku dapat sempena hadiah tunang2 tunangan 2 tahun ngan MR kamput aku??korang rasa betul ker tak????jawapanya of courselah tidak...sebabnya aku mmg tak layak nak pkai BB nikot..ni untuk org kaya2..sedangkan aku ngaan MR kamput aku tu...cuma org yg hidup sederhana jer....dalam mimpi jer yg aku dapat pkai BB ni tahu..hehehe....hadiah yg aku dapat dari MR kamput aku tu sebenarnya....jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


YES!!!YES!!!NILAH hadiah yg aku dapat dr Mr kamput...sumpah bukan aku yg mintak tahu....ni MR Kamput yg pandai2 beli n hadiahkan kat aku...walaupun bukan BB tapi aku tetap bersyukur coz handphone ni ala2 BB...LAGIPUN ORG TERSAYANG YG BAGI sape lah tak sukakan..free lagi plak tu...sampaikan aku tak sedar terlompat2 ala2 katak ditangga.hahaha...happy sangatkan..so terover.heehehe...so,raya ni blehlah bergaya ngan handphone baru....thanks my laling..love u so much....harap2 pasni silalah buat kejutan yg best lagi  oky..hahaha.....

aku plak tak plan nak kaci aper2 pada MR KAMPUT....tapikan aku sempat belanja MR kamput makan kat KENNY ROGERS..kiranya tulah hadiah untuk MR KAMPUT aku.hahaha....yg paling penting aku dah hadiahkan kasih sayang+cinta sejati aku pada tunang tersayang akutu....uoall yg baik hati doakan hubungan kami ni sampaiker akhir hayat kami ek....dan yg paling penting doakan majlis PERKAHWINAN kami nanti berjalan lancar..amin....utuk Mr kamput tersayang lagi dicintai...I LOVE U SO MUCH.....MUAHHHHH...MUAHHHHH...MUAHHHHHH...MUAHHHHH...ops!!!!!lupa plak lom kahwen lagi...hahahahaha


Sunday, August 1, 2010

SAYANG BANGAT SAMA KAMU!!!!

rindulah dekat seseorang yg dah lama tak jumpa..rindu....tapikan masa tu takde untuk aku jumpa+cium+dukung BUAH HATI aku tu....mcmnelah dgn dia skang ek....makin lama tak jumpa mesti "si dia"aku tu takut dan kurang nak manja2 ngan aku mcm dulu lagi...adooyaiii!!!taknaklah macamtu.....tak bestlah...rasa sedih je kalo BUAH HATI aku tu takut ngan aku nanti.....skang gojes2 sekalian aku nak bagi tahu yg aku sangat sayang sama itu budak....sangat2 tahu.....tersangat2....terlebih sayang....sape lah yg bertuah tu kan...MR KAMPUT ke???of courselah tu kan NYAWA aku..tapi kan ada lg seorang NYAWA yg penting dlm hidup aku..saper tu ek???sape lagi..DAYYAN AHMAD aka AYYAN lah....si buah hati aku tu..so gojes2 sekalian..meh same2 kita layan pic buah hati aku ni....DIA SANGAT COMEL....kalo masuk iklan+berlakon mesti meletuplah...jngan ingat MIA SARA je comel...AYYAN AKU NI PUN nomei tahu....so layannnnnnnn.........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





picture2 nomei buah hati aku...