Skip to main content

2 tAhUn TunAng-TuNAngan..


harinikan 9 ogoskan....harinikan....genap 2 tahun aku tunang-tunangan dgn mr kamput..semua org cakap ngan tanya apersal lama sangat bertunang????tapi aku ni mmg yg telinge kebal so,aku pekakkan kan telinge aku sebab yg nak kahwen aku bukan korang2 semua..hehehhee....
aku sangat2 bahagia sepanjang menjadi tunang kepada MR KAMPUT akutu...dia lelaki yg baik yg penuh tanggungjawab dan aku rasa mmg dialah lelaki yang amat layak untuk menjadi suami dan ayah kepada anak2 aku nanti....aminnnn....
org kata dugaan semasa bertunang sangat2lah banyak...yup mmg betul!!!!memang aku ngan mr kamput dah lalui dugaan yg banyak sepanjang tempoh kami betunang..kalo dulu sebelum bertunang takde sangat lah masalah yg menimpa..tapi selepas bertunang bertimpa2 plak masalah yg datang...kalo takde tolak ansur memang boleh jadi mcm 2 perkara yg buruk...nauzubillah...mintak dijauhkan.....time bertunang ni jugaklah rami plak yg minat kat aku atau MR kamput akutu..(bukan perasaan tahu tapi mmg kenyataan)mcm takde org lain jer yg nak dikacau...tapi semuatu dugaan..sebab ALLAh nak uji kami berdua..nak tengok tahap mana kesabaran kami  berdua...dan paling penting nak tengok betapa hebatnya cinta kami dan tidak main2...titikkkk...ye!!!!!saya sangat serius....hehehe
yang paling bestkan.....sempena anniversary tunang-tunangan akuni..aku telah dapat sesuatu yg selamani aku idam2kan....tak sangka MR KAMPUT akutu belikan hadiah untuk aku..sangat suka..sangat-sangatlah suka....hahhaa..nak tahu apeer dia???tara....tara....jeng...jeng...jeng...nilah dia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


BLACKBERRY aka BB ke?yg aku dapat sempena hadiah tunang2 tunangan 2 tahun ngan MR kamput aku??korang rasa betul ker tak????jawapanya of courselah tidak...sebabnya aku mmg tak layak nak pkai BB nikot..ni untuk org kaya2..sedangkan aku ngaan MR kamput aku tu...cuma org yg hidup sederhana jer....dalam mimpi jer yg aku dapat pkai BB ni tahu..hehehe....hadiah yg aku dapat dari MR kamput aku tu sebenarnya....jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


YES!!!YES!!!NILAH hadiah yg aku dapat dr Mr kamput...sumpah bukan aku yg mintak tahu....ni MR Kamput yg pandai2 beli n hadiahkan kat aku...walaupun bukan BB tapi aku tetap bersyukur coz handphone ni ala2 BB...LAGIPUN ORG TERSAYANG YG BAGI sape lah tak sukakan..free lagi plak tu...sampaikan aku tak sedar terlompat2 ala2 katak ditangga.hahaha...happy sangatkan..so terover.heehehe...so,raya ni blehlah bergaya ngan handphone baru....thanks my laling..love u so much....harap2 pasni silalah buat kejutan yg best lagi  oky..hahaha.....

aku plak tak plan nak kaci aper2 pada MR KAMPUT....tapikan aku sempat belanja MR kamput makan kat KENNY ROGERS..kiranya tulah hadiah untuk MR KAMPUT aku.hahaha....yg paling penting aku dah hadiahkan kasih sayang+cinta sejati aku pada tunang tersayang akutu....uoall yg baik hati doakan hubungan kami ni sampaiker akhir hayat kami ek....dan yg paling penting doakan majlis PERKAHWINAN kami nanti berjalan lancar..amin....utuk Mr kamput tersayang lagi dicintai...I LOVE U SO MUCH.....MUAHHHHH...MUAHHHHH...MUAHHHHHH...MUAHHHHH...ops!!!!!lupa plak lom kahwen lagi...hahahahaha


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…