JellyPages.com

Tuesday, August 31, 2010

alhamdullilah.....KURSUS KAHWEN ...selesai sudah!!!!!

28 hb 8 & 29 hb 8 2010(sabtu & ahad) yglepas......(sungguh skema ayat permulaan huhu) aku ngan encik TUNANG aka MR KAMPUT telah pun selesai dgn jayanya dan telah menerima sijil KURSUS KAHWEN...wah..wah...wah....wah...akhirnya kami telah berjaya mengikuti kursus kahwen sebagai salah satu syarat wajib sebelum mendirikan rumah tangga....dan aku dengan bangganye ingin memberitahu yang kami berdua telah mendapatkan sijil kursus kahwen dengan jayanya..hahahhahaa...
Kursus Kahwen tu berlangsung di JAIS(JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR)selama 2 hari semua peserta kursus diwajibkan hadir untuk mengikuti semua program yg telah disediakan.....yuran yg dikenakan sebanyak RM 60 seorang sebab kursus berlangsung pada bulan puasa so yuran dikurangkan menjadi RM 60 kalo hari biasa rm 80 sahaja...alhamdullilah org yg menghadiri majlis ilmu dibulan puasa mendapat ganjaran pahala yg berlipat gandanya pada hr biasa..moga2 kami tergolong dlm golangan yg sama..aminnnnn....aku seperti biasa telah disponser oleh MR KAMPUT tercinta.hehehehee.....
hari pertama kursus kau ngan MR kamput telah sampai ke JAIS pukul 7.15 pg...mmg awal sebab ter excited utk jadi pasangan yg mendaftar dahulu.hehhehe....mengantuk tak payah cakaplah.....mmg masuk je ke dalam dewan dgn ekon yg sejuk mata aku mmg sngtlah nak tertutup....tapikan alhamdullialh penceramah pertama USTAZ SUHAIMI mmg sgt2 best...sampaikan dari mula dia start berceramah sampailah akhir kami 1 dewan asyik gelakjer....tak sedar yg masa 2 jam diberikan untuk USTAZ SUHAIMI berlalu ngan begitu cepat....bahkan semua ustaz2 dan ustazah yg bg cermah masa kursus kahwen berlangsung 2 hr tu semuanye klakar2..so mata nak ngantuk tu tak aderlah berlaku....banyak perkara yg  sebelum ni aku tak tahu aku dapat semasa mengikuti kursus kahwen tu...apa tanggungjawab seorang isteri,talak,pasai cerai,akidah suami isteri,pengurusan kewangan,kesihatan dan yg paling best kat situ semua peserta akan dapat tgk video semasa melahirkan anak secara normal,songsang & pembedahan...ya allah!!!!ni mmg pengalaman yg sangat mengerikan aku....sampaikan nak tgk pun aku naik takut(sekarang aku mula takut untuk beranak)....tgkpun2 sikit2 jer....MR KAMPUT aku..lagilah...dari awal tontonan video dia asyik menundukkan muka jer....sebab aku dah warning dia kalo tak boleh tgk jgn tgk,...nanti kalo dia pengsan aku malu nak ngaku tu tunang aku.hahahhahaha....
kalo dr dulu aku tahu pergi KURSUS KAHWEN ni sangat2lah best mmg dah lame aku join....sebab org yg sampaikan ceramah pada kita tu pandai tarik hati peserta2 kursus...sampaikan mengantukpun boleh sembuh  bila dgr diaorg bg ceramah tahu...mmg best....kalo uoall belom pergi kursus kahwen aku cadangkan uoall pergi ke JAIS kat seksyen 11 shahalam sebab penceramah2 dia mmg best....dapat ilmu yg bergunba,dapat lawak jenaka yg best semua nya dlm 1 pakej yg lengkap...hehehee...so aper lagi meh ramai2 amik KURSUS KAHWEN KAT JAIS......dengan mendapat sijil KURSUS KAHWEN ini bermakna urusan KAHWEN aku & MR KAMPUT telah selesai..alhamdullilah..skang hanya tgu akad & nikah jer lagi..doakan majlis kami berjalan lancar dengan selamatnya ye gojes2 sekalian......kat bawah ni pic kami berdua berkursus kahwen selama 2 hr di JAIS>>>

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mr kamput di hari pertama...muka ngantuk takcukup tido.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


wah...aksi bangga mendapat sijil kahwen
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nilah bas yg sama baju saya..huhuhu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



otw ke POH KONG lps kursus untuk membeli cincin kahwen..(cuba abaikan muka MR KAMPUT yg ala2 terpaksa utk ke POH KONG lihat je muka prmpn ber shawl biru itu dimukanye tergambar brg kemas di POHKONG yg sdg menanti)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



teringin untuk di ijab kabulkan di MASJID ini....

No comments:

Post a Comment

luv u comment