Skip to main content

alhamdullilah.....KURSUS KAHWEN ...selesai sudah!!!!!

28 hb 8 & 29 hb 8 2010(sabtu & ahad) yglepas......(sungguh skema ayat permulaan huhu) aku ngan encik TUNANG aka MR KAMPUT telah pun selesai dgn jayanya dan telah menerima sijil KURSUS KAHWEN...wah..wah...wah....wah...akhirnya kami telah berjaya mengikuti kursus kahwen sebagai salah satu syarat wajib sebelum mendirikan rumah tangga....dan aku dengan bangganye ingin memberitahu yang kami berdua telah mendapatkan sijil kursus kahwen dengan jayanya..hahahhahaa...
Kursus Kahwen tu berlangsung di JAIS(JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR)selama 2 hari semua peserta kursus diwajibkan hadir untuk mengikuti semua program yg telah disediakan.....yuran yg dikenakan sebanyak RM 60 seorang sebab kursus berlangsung pada bulan puasa so yuran dikurangkan menjadi RM 60 kalo hari biasa rm 80 sahaja...alhamdullilah org yg menghadiri majlis ilmu dibulan puasa mendapat ganjaran pahala yg berlipat gandanya pada hr biasa..moga2 kami tergolong dlm golangan yg sama..aminnnnn....aku seperti biasa telah disponser oleh MR KAMPUT tercinta.hehehehee.....
hari pertama kursus kau ngan MR kamput telah sampai ke JAIS pukul 7.15 pg...mmg awal sebab ter excited utk jadi pasangan yg mendaftar dahulu.hehhehe....mengantuk tak payah cakaplah.....mmg masuk je ke dalam dewan dgn ekon yg sejuk mata aku mmg sngtlah nak tertutup....tapikan alhamdullialh penceramah pertama USTAZ SUHAIMI mmg sgt2 best...sampaikan dari mula dia start berceramah sampailah akhir kami 1 dewan asyik gelakjer....tak sedar yg masa 2 jam diberikan untuk USTAZ SUHAIMI berlalu ngan begitu cepat....bahkan semua ustaz2 dan ustazah yg bg cermah masa kursus kahwen berlangsung 2 hr tu semuanye klakar2..so mata nak ngantuk tu tak aderlah berlaku....banyak perkara yg  sebelum ni aku tak tahu aku dapat semasa mengikuti kursus kahwen tu...apa tanggungjawab seorang isteri,talak,pasai cerai,akidah suami isteri,pengurusan kewangan,kesihatan dan yg paling best kat situ semua peserta akan dapat tgk video semasa melahirkan anak secara normal,songsang & pembedahan...ya allah!!!!ni mmg pengalaman yg sangat mengerikan aku....sampaikan nak tgk pun aku naik takut(sekarang aku mula takut untuk beranak)....tgkpun2 sikit2 jer....MR KAMPUT aku..lagilah...dari awal tontonan video dia asyik menundukkan muka jer....sebab aku dah warning dia kalo tak boleh tgk jgn tgk,...nanti kalo dia pengsan aku malu nak ngaku tu tunang aku.hahahhahaha....
kalo dr dulu aku tahu pergi KURSUS KAHWEN ni sangat2lah best mmg dah lame aku join....sebab org yg sampaikan ceramah pada kita tu pandai tarik hati peserta2 kursus...sampaikan mengantukpun boleh sembuh  bila dgr diaorg bg ceramah tahu...mmg best....kalo uoall belom pergi kursus kahwen aku cadangkan uoall pergi ke JAIS kat seksyen 11 shahalam sebab penceramah2 dia mmg best....dapat ilmu yg bergunba,dapat lawak jenaka yg best semua nya dlm 1 pakej yg lengkap...hehehee...so aper lagi meh ramai2 amik KURSUS KAHWEN KAT JAIS......dengan mendapat sijil KURSUS KAHWEN ini bermakna urusan KAHWEN aku & MR KAMPUT telah selesai..alhamdullilah..skang hanya tgu akad & nikah jer lagi..doakan majlis kami berjalan lancar dengan selamatnya ye gojes2 sekalian......kat bawah ni pic kami berdua berkursus kahwen selama 2 hr di JAIS>>>

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mr kamput di hari pertama...muka ngantuk takcukup tido.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


wah...aksi bangga mendapat sijil kahwen
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nilah bas yg sama baju saya..huhuhu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



otw ke POH KONG lps kursus untuk membeli cincin kahwen..(cuba abaikan muka MR KAMPUT yg ala2 terpaksa utk ke POH KONG lihat je muka prmpn ber shawl biru itu dimukanye tergambar brg kemas di POHKONG yg sdg menanti)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



teringin untuk di ijab kabulkan di MASJID ini....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…