Skip to main content

BERBUKA puasa bersama SIDIA....


semalamkan 15 hb ogos puasa yg ke 6(cepatnya masa berlalu) aku telah berbuka puasa ngan org yg selamani aku rindui....anak aku tulah DAYYAn..mmg best sebab dapat hilangkan rindu  dekat buah hati akutu....kali ni aku bawak NANA,MIRA & kazen aku TIKAh utk samer2 berbuka puasa dan jumpa ANAK aka BUAH HATI akutulah....best...best....sebab AYYAn tak mcm first jumpa dulu...kalo mula2 jumpa dulu dia meragam..tgkmuka akupun taknak...tapikali ni oky sikit....bila suruh salam dia buat,bila mintak kiss pun dia nak....boleh sembang2 ngan aku...bila nak amik gambar boleh posing sambil tunjuk peacee(3 jari versi ayyan)walaupun ader sikit meragam tapi aku sgt suka bila jumpa dgn dia kali ni sebab dia mcm mesra sikit dgn aku mcm dulu2 gak....tu tandanya dia still ingat aku!!!!terharu sungguh mcm nak nangis.....best sebab mmg rindukan dia...yg tak bestnye bila jumpa dayyan ni,mesti lepas tu aku jadi tambah rindu dengan dia....balikje umh asyik teringat je dengan dialah....bahaya-bahaya sebab boleh ddk seseorang senyum sorang2 sebab teringat perangai buah hati aku ni....hehhehehe....lepas ni insyaallah aku akan jumpa lagi buah hati akutu....rinduuulah rasanya kalo dapat jumpahari2 kan best...mesti aderje menda nak di bualkan..hehehe...AYYAN cher sangat sayang AYYAN lah....ingat cher selalu ek sayang....oky skang masa untuk tengok aksi2 anak aku tu....comelkan....nomeikan...alahai!!!!geramnyelah ngan budak yg msukkan kacang dlm hidung ni.......
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
ni dia super hero yg aku beli untuk MY SUPER DUPER HERO
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

menu2 pilihan @ PAKLI KOPITIAM
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aksi MANUSIA yg kelaparan menahan lapar...cuba lihat pic wall dibelakang manusia ber3 itu...kuih gergasi tulah yg diorder oleh mereka..hahhaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aimar yg sporting...sanggup behentimain game bila cakap nak amik gambar.hehee..nana cakap mcm anak jepun....hehee..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni dia SUPERHERO dgn aksi peace versi 3 fingers.haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.

lagi sekali aksi peacee 3 fingers...nomeikan....



kat bawah ni plak salah satu PICTURE & aksi utk iklan UBAT NYANYUK cap ibu & anak...lihatlah muka & aksi perempuan yg memakai shawl purple tu....mukanya sangatlah kesian...sebiji macam muka org yg takmakan bertahun lamanye...sangat2 hodoh lagi jelik.....mungkin sebab kekenyangan selepas memakan NASI AYAM LEMON ataupun sebab manusia itu mmg spesis muka yg mcm tu...kesian...kesian....kesian....kenapalah semenjak ingin menjadi PENGANTIN manusia itu tidak lagi mahu menyolek muka nye sendiri....mungkin dia rasa dia sangat cantik bila berkeadaan macamtu....nasiblah si anak yg berdiri disebelahnya sangat  comei...dapatlah si perempuan jelik itu menumpang kecomelan si anak...memang layaklah PICTURE ini untuk iklan UBAT NYANYUK kerana si ibu tak ubah seperti seorang perempuan tua yg NYANYUK lg jelik sambil tersenyum menampakkan gigi taringnya...so apalagi...SILALAH DAPATKAN UBAT NYANYUK cap ibu & anak sekiranya anda semua mengalami masalah mental mcm perempuan memakai shawl purple itu ye......TARAAAAAAAAAAAAAA NILAH UBAT NYANYUK cap ibu & anak yg kni berada di pasaran
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INILAH ubat nyanyuk cap ibu &anak....siannnn tgk si ibu dalam gambar tu..ish..ish....nyanyuk ke dia ek???

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…