JellyPages.com

Wednesday, September 29, 2010

perginya LULU....


dalam pada aku sangat gembira untuk menjadi pengantin barukan...ada menda yang buat aku sedih...semalam telah perginya LULU ikan peliharaan aku yang aku bela dari anak ikan yg kecik smpailah dah besar & garang...mesti korang rasa menda ni lawakkan..tapi aku mmg sayang LULU..sebab aku mmg sayangkan semua hiawan peliharaan aku mcm aku sayangkan kanak2 di dunia ni...
yang paling buat aku terkilan..aku dah pun beli akuarium baru untuk LULU..sebab LULU makin besar so tak muat ddk akuarium lama lagi...aku plan lepas kahwen nak bawak balik semula LULU ke shahalam sebab MR KAMPUT pun mmg minat ikan so,boleh sama2 cuci akuarium LULU n jaga LULU bergilir2...tapi tak sempat sebab semalam aku tgk LULU dah mati...mmg sangat2 sibuk smpaikan nak bersihkan akuarium mcm yg aku buat selalupun tak sempat..last2 tgk LULU dah terapung dalam akuarium...
selalu kalo aku mula stress aku akan main2 dengan LULU..sebab skang LULU makin besar dia makin garang..tiap kali nampak tangan di akuarium dia akan cuba gigit...oh!!!!skang semua tu dah takde...takpelah...mungkin ada hikmah disebalik yg terjadikan...harap LULU tenang di sana :(
.
.
.
.
.
.
.
.
LULU yg telah pergi.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



semoga LULu tenang di sana..maapkan aku LULu

Tuesday, September 28, 2010

pra berinai ala2 printy zinta hehe..

oh!!!masih berkesempatan untuk aku cuci rumah kesayangan aku ni...besok sampai majlis aku tak dibenarkan membuat sebarang kerja lagi...wah!!sungguh sedap bila mendapat kelonggaran macam nikan..tak payah ddk ke dapur memasak,mengemas rumah dan buat kerja2 rumah lagikan...ibarat seperti TUAN PUTERI yang disanjung tinggi..hahhaa...(bukan dr dulu kau suka berangan jd puteri ker)
hari ni nak cerita lagi satu cerita terperam disebabkan kebuzylan aku yang terlampau sekarang...(kalo tgk fb aku tahulah berapa hari punya peram)aku dah pun selamat berinai ala2 hindustan gitu..hehehe...terpaksa korbankan rm 28 hinggit untuk berinai...aku berinai di kedai india di bandar raub ni..amik masa 30 minit jugak dan terpaksa balik kerumah dgn tangan yang berinai.hehee..kalo di shahalam hanya 5 hinggit je sebelah tangan...nak melaram punya pasal terpaksalah..kalo bukan untuk kahwinkan aku mmg tak gemar untuk berinai ni..aku rasa inai ni busuk dan comotkan tangan aku yang comel ni jer.hehehe..kiranya ni pra berinailah..sebab khamis ni baru aku berinai sepenuhnya..so apa lagi ditunggu-tunggu jom layan tangan comel lote berinai.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tara comelkan tangan tu..hehe

Sunday, September 26, 2010

alhamdulilah...100% persiapan dah terlaksana!!

harini barulah berpeluang nak bersihkan RUMAH aku yang dah lama tak di bersihkan ni..maap kali ni aku betul2 sibuk...ini  bukan alasan sebab aku malas ye..tapi nilah hakikatnya yang aku nak bg tahu..sejak aku balik bercuti ke pahang ni(cuti kahwin)mmg masa aku takde langsung free nya..masa untuk tidor dengan sempurna pun kurang...oh!!!ni lah pengorbanan yang perlu aku buat utk menyiapkan kelengkapan majlis aku nanti..
alhamdulilah harini persiapan majlis aku dah 100% sempurna..hari ni jugak aku telah berjaya menyiapkan gubahan hantaran aku seorang diri...mmg aku akui tak secantik mana pun tapi aku puas hati sebab aku berjaya menyiapkan barang2 utuk majlis aku dengan hasil kreativiti aku sendiri.hehee...ada jugak kenangan di hari tua aku nanti kan..hanya tinggal 5 hari je lagi untuk aku menempuh hari bahagia aku dgn mr kamput tercinta..harap2 semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang..amin...masa2 yang suntuk ni aku nak gunakan untuk merehatkan minda dari stress terlampau sebelum majlis berlangsung nanti...:)

Thursday, September 23, 2010

manusia oh manusia..

sekarang saya bersiaran lansung dari pekeliling kl..wah..wah....dah mcm wartawan tv3 plak rasanya.hehe.....nak tahu tak sebab apa aku berada di sini???sebabnya aku tgh tgu bas ke umh aku pukul 9.30 pagi...skang baru jam 8.30..dah dekat 1 jam aku melepak di pekeliling ni....ish!!dah nasib badan sebab aku di larang driver ke pahang...mak aku cakap darah tgh manis...lebih baik naik bas...skang tepaksalah aku ddk melepak menunggu bas..bosan...mmg aku benci bila bab tgu menungguni..kalo dulu zaman study2 bolehlahkan..skang dah keje ada keta sendiri..dah mls nak naik bas...lebih lagi time mcmnilah..ddk melanguk menunggu bas dtg...nasib ada intenet boleh lah aku bukak blog ngan facebook...sombong bangat kau ye....aduhhhh..aku bukanpe cuma dah lama tak rasa saat mcm ni.heheheh..maapkan aku ye..selamat hr raya incik bas..heheheh

Sunday, September 19, 2010

ya allah berikanlah aku kekuatan!!!

ya allah!!di saat ini hati hamba mu ini sedang gundah gelana...sangat2 risau bila memikirkan saat itu..saat dan waktu yg makin hampir....permudahkanlah urusan hambamu yang banyak dosa ini ya allah!!!beri kanlah hamba mu ini kekuatan utuk menghadapi sebarang kemungkinan yang terjadi...hanya padamu tempat hamba mu ini meminta pertolongan...hanya kepada mu aku berserah..ya allah!!!!tunjukkanlah kepada hamba mu ini jalan yang lurus jalan yg di redhoi mu...ampun kan dosa hamba mu ini ya allah tuhan yg maha pengasih lagi maha pengampun..aminnn ya robalalamin...
entah kenapa di kala ini, hati aku berbelah bagi...terasa sedih dan pilu di kala ini....terasa diri ini keseorangan dan sunyi....entahlah........mungkin sebab waktu itu semakin hampir dengan aku....bersediakah aku untuk hadapinya??/bersediakah aku untuk menempuh dunia yg berbeza jauh dari hidup aku sebelum ini??bersediakah aku???aku pernah bg tahu pada MR KAMPUT yg aku sekarang berbelah bagi,takut untuk menempuh alam perkahwinan yang dunianya amat berbeza dengan kehidupan aku sebelum ini...aku takut aku tak akan jadi isteri yang baik untuk nya,aku takut menghadapai kemungkinan hari2 mendatang....jawapan yang diberikan kepada aku amat mudah..BELOM TERLAMBAT UNTUK AKU MENOLEH KE BELAKANG!!!!jawapan yang amat mendalam untuk aku.....ya allah,macam ni ke perasaan bila kita mahu mendirikan ikatan yang suci???inikah dugaannnya utuk aku??tolonglah hamba mu ini ya allah....berikanlah aku kekuatan untuk aku melangkah dengan tenang ke ALAM PERKAHWINAN & HIDUP BAHAGIA BERSAMA ORG YG AKU CINTAI...
kawan2...aku amat perlukan pertolongan dari kalian..bagilah aku keyakinan untuk menempuh dunia yang berbeza tidak lama lagi..aku bingung..aku buntu....aku takut aku tidak mampu untuk jadi YANG TERBAIK untuk lelaki yang mencintai aku sepenuh hati...bantulah aku.....kesiankanlah aku...mana tahu kata2 azimat dari kalian dapat membuka minda aku yang kolot ini...






BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER!


KATEGORI: TULIS DIARI
 
entri kali ni mmg khas untuk BEN ASHAARI yang sangat sepotingggg pada aku...sejak akhir2 ni aku mmg boleh di katakan akan menjenguk blog incik BEN ni..(ni bukan ayat nak bodek incik ben ye..tapi ikhlas aku tak tipu)

buat incik BEN kalo tak keberatan  saya dengan rendah diri nak mintak incik BEN letakkan blog saya yang tak seberapa ni dalam list incik BEN ye..terima kasih banyak-banyak...dan kepada kawan2 yg sepotinggg mcm incik BEN pun saya harap sudilah letak blog saya ni kat blog list korang ye....terima kasih banyak,semoga allah jer yang dapat balas jasa baik korang pada saya si BAKAL PENGANTIN NI :)...

Incik Ben jangan risau blog saya ni sentiasa saya jaga sebab inilah tempat saya hilangkan stress tiap kali kepala saya mulai ting tong....ini jugalah rumah saya setiap kali suka dan duka mulai menguasai diri....sekali lagi TERIMA KASIH BANYAK2 INCIK BEN...:)





Saturday, September 18, 2010

SAYA PUTERI NURUL HANIDA!!!

kemalasan dah semakin melanda skang ni...nak update cite2 dalam blog ni pun dah sangat2 malazzzzzzzzz....skang ni yg tahu nak zzzzzzzzzzz je....mmg terlampau kan BAKAL PENGANTIN PEREMPUAN ni??sejak berhari raya ni balik je kerja terus nak tido....banyak dah entry2 terperam yg picture2 nye dok peram jadi pekasam dalam kamera...mmg pemalas lah bakal bini mr kamput ni...hehehe
tetiba je harini nak cite pasai impian aku yg mmg dari dulu aku impikan...org-org omputih cakap SWEET DREAM lah..keh..keh...keh..harap uoall semua tolongggglah jangan muntah pink yer...tapi nilah kenyataan yg selama ni aku tak pernah bg tahu sape2 pun...hahahahaa
 
TARAAAAAAAA...(SILA JGN MUNTAH PINK YE)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
.
.
malulah...(tgk pipi i ni dah bertukar pink kaler gitu hehe)sebab angan2 aku dah terbongkar..keh..keh..keh...tapi betul uoall mmg ni lah impian aku dari dulu nak jadi puteri ala2 CINDERELLA,SNOW WHITE.....nak kahwen ngan PUTERA RAJA yg kacak,kaya...hidup bahagia selamanya...ish!!!maybe sebab terlebih menghayati citer2 dongeng nikan..atau aku ni mmg manusia spesis yg kuat berangan n mengada2..hehee..tak kisahlah,tapi tu lah impian aku...sebab tu aku namakan BLOG aku ni PRINCESS STORY sebab aku rasa yg aku ni seorang puteri walaupun dalam ic aku takde pun nama PUTERI tu..sendiri iktiraf dan bagi pangkat tu dekat diri sendiri.baguskan aku...hehhee...
 
oh!!!skang ni pun aku bakal nak jadi PUTERI pada PUTERA pujaan hati aku...TINGGAL 13 HR JE LAGI.dia bukan kaya raya,tapi emsem bergaya..hihihi...dan bukan jugak PUTERA yg naik kuda,yang pergi berjuang di medan perang..dia cuma insan biasa..insan yg hidup dalam kesederhanaan,insan yang telah berjaya mencuri hati PUTERI NURUL HANIDA INI..(aduh!!!i termalu lagilah)harap sang PUTERA dapat memberikan kebahagiaan kepada si PUTERI ini ye!!!ke bahagiaan dunia & akhirat..aminnnnn....oh!!!!sangat tidak sabar untuk menjadi PUTERI yg dari kecik aku impikan...walaupun hanya 2 hari dapat memakai mahkota di kepala itu sudah bermakna...yang penting dapat menjadi CINDERELLA,SNOW WHITE pada PUTERA PUJAAN hati selama-lamanya...:)..moga-moga aku dapat menjadi isteri dan PUTERI yg solehah seperti isteri para2 nabi..yg taat setia kepada PUTERA @SUAMINYA sendiri...aminnnnn ya robalalamin...



Wednesday, September 15, 2010

tak sangka dapat duit raya!!!!

ujung tahun ni 9 disember 2010 umor aku akan genap 27 tahun...dah tuakan..mmg dah layak untuk berkahwin dan jadi bini orgkan...kawan2 baya akupun dah ramai yg ada anak...aku plak baru terhegeh2 nak berkahwin..takpelah jodoh pertemuan dan mati tu di tangan allah...so,kena terima dgn redho..:)
ada 1 menda yg buat aku happy harini,malu harini..nak tahu sebab apa?sebabnya harini aku dapat duit raya...walaupun bukan ratus2 ringgit atau bukan ribu2 ringgit dan yg pasti bukan ringgit2 hanya puluh2 ringgit tapi  tu dah buat aku sangat gumbira tahu...seronok ooooo...umor dah tua,tetiba dapat duit rayakan...korangg ada macamtu???takdekan.????hahahhaha...
malu nak amik tapi rezeki tak boleh ditolakkan...hahhahaa....mmg hari ini dalam sejarahlah...alhamdullilah rezeki kan allah nak bg...oky sapa2 yg nak bagi aku duit raya lagi silakanlah jangan malu2...insyaallah aku ngan rendah diri,akan menerimanya dengan senang hati..sikanlah...raya masih ada lagi nikan sebulan..hehehee..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

rasa mcam nak buat aksi sebegini bila dapat duit raya tadi...nasib teringat yg aku masih di sekolah...kalo tak komfem anak2 murid dok cakap aku ni gile pas raya.hehee...TERIMA KASIH PADA ORG YG MEMBERI DAN BAIK HATI...MURAH REZEKI ANDA SEKELURGA..





nota kaki wangi:  MAAP NAMA TERPAKSA DI RAHSIAKAN SEBAB TAKUT NANTI RAMAI
                           PLAK YG MINTAK DUIT RAYA!!hehee




Tuesday, September 14, 2010

stress AKA tingtong kepalaku!!!


oh tidak!!!harini dah 14 hb september 2010...harini dah raya ke 5 rupanya..cepat nye masa berlalu..besok aku dah start ke sekolah semula...malas..malas...malas...dari kecik sampai lah dah nak masuk 27 tahun ni..aku asyik ke sekolah jer......cuma dalam suasana yg berbeza tapi still ke SEKOLAH jugak...hehehe...
kalo harini dah raya ke 5 ni bermakna ada 17 hari je lagi untuk sampai ke raya ke 22 hari @ 1 OKTOBER 2010 MERANGKAP majlis kahwen aku ngan KAMPUT.....

perasaan???sekarang aku berada dalam mood dan rupa yg macam ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

NILAH AKU SEKARANG...



dah nampakkan keadaan aku skang ni...mcm tulah...stress oooo...mcm di hempap batu besar kat kepala ni...ada sapa sudi tolong angkatkan batu tu tak??mcm2 kena pikir bila nak kahwen ni...patutlah penah ada kawan aku nak kahwen dr badan berisi jadi slim mengalahkan org tak makan 10 tahun..bila dia cakap kurus sebab stress nak kahwen  & bukan diet aku tak percaya...sekarang dah kena btg hidung aku sendiri baru aku tahu sengsara nya kalo nak kahwen ni...cuma aku still macam belon dan makin bertambah membesar jadi belon udara walaupun dlm keaddaan yg stress....hebatkan aku???hehehe...
bilalah semua ni berakhir....17 hari lagi mcm tak sanggup nak hadapi semua tulah....tulah gatal nak kahwen sangat..tapi mental tu lemah..skang padan muka aku kan..hehee...aku mcm nak ddk diam2 dalam peti ais jer ni untuk hilangkan stress aku ni........nak trylah...nanti aku bg tahu mcmne lepas kuar dlm peti ais oky..hilang ke tak stress aku ni...


Monday, September 13, 2010

cerita di pagi 1 SYAWAL...

baru berpeluang nak cite pasal 1 SYAWAL..kali ni mmg aku betul2 sibuk..nak bukak blog ngan layan FB pun takde masa..sibuk di dapur,melayan tetamu dan yg paling buat aku jadi  kelam kabut menyiapkan barang2 untuk majlis aku ngan MR kamput nanti..harini dah raya ke 4 dah pun...harini jugak aku dah pun tercampak di SHAHALAm..semua org ddk kat kampung lagi..aku plak dah ada kat shahalam ni...bosan sungguhlah jadi anak perantau ni...tapi nak buat mcmne REZEKI YG ALLAH dah tentukan dkt aku kan..terima dgn redho jelah.. :)..tahun ni kan TAHUN TERAKHIR aku beraya dengan family sebagai ORG BUJANG @ single ladies...PERASAAN???sgt sedih bila salam ngan abah di pagi raya mohon maap...terasa begitu banyaknya dosa aku pada mak ngan abah aku ni...mmg rasa nye tahun nilah tahun yg buat aku terlalu sedih bila bersalam ngan mak ngan abah  sebabnya mana tahu kan  tahun depan aku akan balik ke rumah mak mentua plak...oh!!!tidak dapat bayangkan beraya tanpa FAmily..(air mata meleleh bila tulis entry ini)bolehker ek???SUASANA RAYA tahun ni??mcm tahun2 yg sudah jugak..sambut di kampung mak di TEMERLOH raya pertama,lepas tu balik umh wan di DONG plak.raya ke 2 dah ade di umah ABAH...meriah bila raya di umh ABAh sebab tahun ni mmg ramai yg datang beraya sampaikan aku takde masa utk berehat..org dtg tak behenti2...mcm kata ABAH semua yg dtg  ke rumah kita tu bawak rezeki pada kita...:)

tema colourful tahun ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pose otw ke kubur
.
.
.
.
.
.
.
.
mereka berlima mana aku ye??

Wednesday, September 8, 2010

selamat hari raya aidilfitri!!





sempena tak lama lagi syawal menjelma ni..mungkin lusa atau jumaat jer..aku tuan punya blog yg tak berapa nak cantik ni(tapi tuan blog ni cantik tahu hehe)nak amik kesempatan mengucapkan selamat hari raya aildilfitri maap zahir batin...dikesempatan ini jugak aku nak mohon maap atas silap aku pada semua yg mengenali aku & kawan2 yg sudi menjenguk CRAZYPINKY83.BLOGSPOT.COM. ini..Semoga dengan kehadiran syawal ini akan memberi sinar kabahagian kepada kita semua...kepada sesiapa yg dah lama tak balik kampungtu inilah peluang untuk menjenguk keluarga dikampung.lebih meriah & seronok kalo hari raya ni di sambut dengan keluarga dan org tersayangkan..SELAMAT HARI RAYA MAAP ZAHIR BATIN..kalo tak dapat datang hari raya yg pertama ke 2.ke 3 atau seterusnya silalah jemput dtg ke rumah pada hari raya ke 23...ader open house merangkap majlis perkahwinan saya...NASI MINYAk special yg takde dijual dikedai menanti anda semua.hehehe...DATANG TAHU MERIAHKAN SAYA MENJADI RAJA SEHARI..:)

Tuesday, September 7, 2010

buzy tahap GAban!!!!

besok mungkin puasa yg terakhir bg umat islam..sebab mungkin khamis kita akan sambut  raya aidilfitri..tgulah mlm besok pengumuman raya kat tv...harap2 jumaatlah sebab plan nak menolong wan aku kat kampung membuat lemang..ni firts time aku nak belajar buat lemang tau...selalu tahu makan dan tolong tengok je mak ngan wan aku & abah membakar lemang..(ikhlas aku ngaku ni)mcmne persiapan kamu..kamu..dan kamu semua???banyak buat kuih?berapa pasang baju raya tahun ni???30 pasang ker?(rayakan sebulan)...kalo bg diri aku ni tahun ni cukuplah 2 pasang sahaja...tak ader baju2 glamer2 mcm tahun2 lepas....tahun ni jugak kasut raya aku pun takder tahu...korang tahukan sebab apa??ye betulll....sebabnya aku takde mood nak raya...majlis kahwen aku tgl 3 minggu je lagi..oh!!!!sangat2 stress tahu....

tengoklah betapa seleraknye bilik pengantin aku!!!

apa yg pentingggg!!!kejersama...

abah aku pun sibuk membantu..


harini jugak pagi2 lagi aku ke pejabat agama raub ngan mak,abah &adik bongsu aku..nak settlekan semua urusan kahwen..alhamdulilah...dah selesai..skang tgu 15 hb 9 ni untuk amik kebenaran berkahwin jer...semalam lepas sampai jee kat rumah ni aku terus masuk bilik(bilik pengantin aku nanti yg skang ni penuh brg2 kahwen aku)untuk siapkan bakul hantaran & gubahan hantaran...akuni bukanlah kreatif sangat pun..tapi aku malas nak harapkan org lain utk buatkan gubahan hantaran aku...bukan berlagak+sombong...tapi aku mmg taknak menyusahkan org lain..selagi aku mampu utk buat aku akan try & lakukan..kalo dah rasa menda tu mmg aku tak leh lakukan aku akan bg pada yg pakarlah..jadi sekarang mmg jadual aku masa balik cuti raya ni sangat2lah padat(perghhh!mengalahkan YB plak ek)insyaallah sebelum balik ke SHAHALAm semula aku akn pastikan semua persiapan perkahwinan aku settle....harap2 mcm tulah ek...jgn angan2 ala2 MAT JENIN je sudahlah..hehehe

Monday, September 6, 2010

otw ke kampung!!

di saat semua manusia sedang bekerja,bertungkus lumus menyiapkan keje masing2,berlari2 mengejar bas utk ke tempat'kerja,berpusing2 kepala mengadap komputer utk selesaikan kerja sblum cuti raya.....haku???insan yg comel+cantik+lemak berkrim disukai ramai ni..(tolong jgn muntah pink yes kawan2)telahpun skang otw ke kampung halaman tercinta.....haku amat bersimpati dgn nasib korang2 semua...bersabarlah kerana org yg bersabar tergolong dlm golongan org yg beriman...(tooolong jng lempang aku ye)sebab mmg kenyataan punkan ape yg aku bg tahu ni...harini dapatlah berbuka puasa dgn mak ngan abah..tapi yg paling ptg dapat makan masakkan yg mak masak..bukan masakan yg aku masak sendiri(mcm pandaije ko ni masak),bukan makanan yg asyik dibeli di bazar ramadhan jer...gojes2 sekalian selamat berkerja ya!terutama kepada encik tunang saya mr kamput...keje rajin2 untuk hidup kita berdua.hahahhaah

Sunday, September 5, 2010

NASI ARAB punya citer!!!!

selamat berpuasa buat semua umat islamkat malaysia ni..tinggal beberapa hari lg je kita nak sambut hari raya aidilfitrikan....teruja????haku biasejer...sebab tahun ni baju raya hanya 1 pasang itupun aku dah tergatai pkai masa jumaat last sesi persekolahan haritu...hahahhaa...so, baju raya aku dah basilah sebab 1 sekolah dah tgk...hehehe....
semalamkan haku telah pun berbuka puasa dengan buah hati aku yg nomei tu dgn family ayyan...beza kali ni kami berbuka puasa bukan di restoran2 mcm selalu tu tapi lebih special dkat umah ayyan sendiri di bukit permai subang...ini firts time aku pergi umah ayyan....plan mula2 nana akan join skali tapi last2 nana ader tranning menari plak so,mummy ayyan pun dgn rela hati nak amik aku kat umah....menu berbuka puasa aku kali ni jeng...jeng..jeng..jeng...NASI ARAB+BANDUNG SODA....mmg bestlah.sebab dah lama aku ngidam nak makan nasi arab....tahun ni takde plak yg jual kat bazar uitm tu...nasiblah MUMMy AYYAn ni memahami  yg aku ngidam nak makan nasi arab so,dapat lah aku merasa kenikmatan NASI ARAB tu bulan puasa ni.....KAK HANIM thanks u very much ek.....lain kali belanje lagi..hahahaha..
ops!!!!!abis citer nasi arab ek seperti tajuk entry aku kali ni..hehheheehe....sebab sekrang aku nak citer pasal anak lelaki aku tu yg aku pimjam dr KAK HANIM & ABG AFZAL tu....hehehe...kali ni ANAK aku tu dah boleh mesra dengan aku mcm dulu2....best..leh dukung dia,leh borak2 ngan dia.leh main2 dia,leh peluk2 dia.leh cium2 dia....dan paling best bila boleh tgk gelagat + kenottylan dia depan mata aku sendiri....best...best..best.....tak tahu nak cakap mcmne best nyelah.....AYYAn pun boleh slumber ngan MiRA....kiranya tak takut2 lagilah...moga2 lepas ni kami dapat bersama mcm dulu lg amin.....sila lihat gambarajah di bwah ye bukti kemesraan kami berdua..
.
.
.
.
.
.
.
.
aksi inteprem terpaksa..
.
.
.
.
.
.
.

ayyan berkata"cher naik dekat belakang ye"
.
.
.
.
.
.

peace versi 3 jari lagi
.
.
.,
.
.
.
.

sebelum berlumba kita posing dulu....
.
.
.
.
.
.
.

inilah helmet bila saya bwk moto....hehee
.
.
.
.
.
.
.


sape berani lumba dgn saya hah???
.
.
.
.
.
.
ayyan bersama BIBIK mira from NEPAl.hehee
.
.
.
.
.
.
.
.

bibik MIRA bersama AIMAR...hehe.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
INI SAAT YG AKU RINDUKAN...GURAU aka GELETEK MANJA ayyan
.
.
.
.
.
.
.
.


Friday, September 3, 2010

HAKU nak KAHWEN????ish betulker??????

SAPA NAK KAHWIN silalah angkat tangan?????wah....wah....wah....ramai ek yg nak kahwin macam aku ek...org gilapun kalo di bagi pilihan mesti terlompat2,terkinja,untuk berkahwin....pada aku lah manusia yg kat dunia ni kalo takde perasaan untuk berkahwin tu bukan manusia namanye...tapi spesis luar biasa yg ssh nak di tafsirkan& diterangkan di sini(sebab spesis ni sgt luar biasa)mungkin MANUSIA itu seperti SNAILS aka SIPUT BABI ,ataupun spesis BERUK2 yg mmg suka hidup sendirian ataupun jenis yang manusia yg pintu hati GELAP seperti gua dan seperti bekalan elektrik terputus GELAP GELITA.....tak kisahlah ape jenis spesis pun pada pendapat akulah sape yg taknak kahwin memanglah rugi dilahirkan sebagai MANUSIA....yang amat penting sekarang HAKU ni nak kahwen...dah telebih excited plak....terlebih over tapi bukan gatal tau..cuma dah banyak TERRRRRRRRR skang sejak TARIKH KERAMAT tu makin dekat..hehehehe....wah....wah....wah....tak sabar nak jadi wife kepada MR KAMPUT ni......hahahahaha.....
sekarang kalo dihitung hari.tolak darab bahagi tolak cuti raya tgl 3minggu untuk kami jadi suami isteri yg sah....perasaan??mcam2 ade ibarat kata pakcik astro yg glamour tu lah....takutttttt lah paling banyak nye....sampaikan kadang2 aku ni mcm stresss ala2 cipan putus cinta jer....sape yg tak risaukan....harap2 semua nya berjalan lancar seperti yg dirancangkan kami berdua..aminnnnnn......
pada masani jugaklah aku rasa badan aku makin berkembang dan terus berkembang..kalo dulu aku amat risau tentang perkembangan badan aku ni...tapi sekarang aku dah mlas nak amik peduli..sebab semua yg aku lakukan sia2 belaka...tahap kemelantakan aku pada makanan sangatlah tinggi so,takde istilah diet2 dah ni...cuma yg boleh buat doa semoga baju kahwen aku nanti muat dan aku nampak cantik bila pkai..heheehe.....sekarang ni jugak aku selalu berangan2 dan bayangkan hidup aku ngan mr kamput kalo dah jadi suami isteri nanti..ade anak2 yg comel macam DAYYAN...oh!!!!sungguh  bahagia rasanyer...hahhahahhaa.....tolong jgn muntah hijau atau muntah pink ek uoall sebab ni lah pengakuan jujur yg lahir dari hati pink aku ni.hehehhe.....okylah sebelum lebih melarat sila lihat gambarajah dibawah yg menunjukkan kenapa aku terlebih tak sabar untuk berlahwen....so......layaannnnnn.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 cantikkan......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
banner dah siap..so excited
.
.
.
.
.
.
.
.

mr kamput pun excited jugak tahu..hehehe
.
.
.
,
.
.
.
.
.
ni kad kahwen sayalah.....(bahagian dalam)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 cantik tak?????



entry terrperam lagi:BERBUKA POSE NGAN TUNANG SAYA!!

sekarang tgl beberapa hari je lagi nak sambut raya...mcmne ngan persiapan uoall???aku??baju raya tahun ni hanya sepasang je sebab mood nak sambut raya tu takde sebab dah lebih kepada mood nak BERKAHWIn..hehehe...bunyi nye mcm gatal jekan?tapi hakikat dan kenyataannya MMG ITULAH YG SAYA RASA SEKARANG MOOD UNTUK BERKAHWIN TU SANGAT2LAH BANYAK..heheeehhe....
ni story berbuka puasa dengan Mr kamput masa puasa yg ke 20 haritu...disebabkan tak booking table dulu kami terpaksa berbuka puasa dengan sosej,bebola ketam ngan air milo coz semua restoran penuh...so,pukul 8 lbh baru kami berdua dapat mengisi perut kami yg kosong tahap gaban tu....tempat pilihan PAKLI kopitiam sebab situ je yg free time tu....aku malas dah nak story pasal ni....kering idea lgpun dah lame sangat peram nyerkan...layannnn pic kat bawah jeelah ek.....heheheheehe...
.
.
,
.
.
.
.
.
.
,.
.
.
 muka kekenyangan...allhamdullilah
.
.
.
.
.
.
 sour soup yg best n nyaman....
.
.
.
.
.
.
.
 teh o ais lemon pilihan kamput
.
.
.
.
.
.
roti bakar yg sedapppppp..
.
.
.
.
.
.
 asam laksa kegemaran ku..yummy!!!
.
.
.
.
.
.
 chicken chop pilihan kamput
.
.
.
.
.
.
.
.
 eh!!!!minum air saper TU????









entry diperam:SAMBUTAN MERDEKA 2010

ini entry yg aku telah peram buat pekasam selama beberapa hari sebab untuk menghasilkan 1 entry yg ala2 ikan pekasam gitu.hehehhee...dengan kata pendek nya aku sangat malas nak karang2 story kat blog sejak akhir2 ni..(mmg ko pemalas pun kan)itulah akibatnya kalo ngade2 nak jugak buat blog padahal diri tu sangat malas dan PEMALAS....mmg dasar tak sedar diri manusia cantik lg comel disukai ramai ini.hahahahaha........
malam  merdeka haritu (lepas terawih tau)aku ngan adik aku nana,mira &mr kamput n family mr kamput  telah sambut merdeka dengan bermain bowling dan ke karaoke untuk test power suara sebelum menyanyi di majlis kahwen kami nanti.hahahaa.....
dua pasukan telah ditubuhkan untuk berlawan bermain bowling.... memang happening sebab dapat kumpul2 ramai2kan...lebih happening lagi bila saat bola masuk longkang mmg riuh kena gelak.hehehhee...lepas penat bermain bowling kitaorg ke karaoke untuk sesi test suara...kat sini aku nak bg tahu yg aku bangga jadi rakyat MALAYSIA...harap2 negara kita ni aman damai selamanya..aminnnn....sebab aku i mmg pemalas so tengok jelah gambar2 kat bawah ni ek.....hehehhee

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bakal abg ipar n bakal kazen aku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
inilah Mr kamput saya & bakal adk ipar..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 saudara mara Mr kamput ku..yg baju merah tu tak bukan sedara kamput ek...
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 ANti yg sporting....aduhai yg sebelah tu jgn control ayu ek.hahaha






.