Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

ALHAMDULILAH!!! SAYA BAKAL JD MUMMY...

YA ALLAH aku bersyukur atas rezeki & pemberian dari mu yang tidak ternilai ini....terima kasih tuhanku kerana kau makbulkan doa hamba mu yang berdosa ini....alhamdulilah,hrni genap 28 hr menjadi isteri aku dahpun di sahkan hamil 1 minggu lbh...syukur2,kerana sebelum ini mmg inilah yang aku idamkan....aku pernah cakap ngan mr kamput & kawan2...kahwen bulan 10,prenen bulan 11....tak sangka gurauan aku menjadi nyata...belum pun genap(lg 2 hr 1 bln) 1 bulan kahwen aku dahpun disahkan hamil....alhamdulilah....rezeki yg allah kurniakan kepada kami...teruja???yup....sangat dan terlebih teruja...
ini kali yang ke 4 aku buat prenen test,firts masa seminggu slps kahwen...aku kena alergik yg teruk ditangan..(alergik ngan sabun penyakit lps kahwen hehe)aku ke klinik ngan hubby...maybe masa tu doktor tu nampak inai di jari aku ni,dia terus mintak aku buat prenen test coz untuk bagi injet kat buntut aku ni....walaupun ms tu aku dah bgtahu yg aku br 1 minggu kahwen...tp doktor tu terus ckp ta…

selamat tinggal mama,bapak & mama tua....

hari ni dah 27 hb 10 pun...dah jadi isteri kamput 27 hr pun...dan harini mr kamput ku dapat gaji..wah...merasalah gaji suami aku hrni.hahhahaa...(mcm sblum ni tak pernah rasa jer hehe)dan sejak 27 hr jadi isteri ni 3 x dah aku buat prenen test...paling terbaru semalam...tapi yg tak syoknya lom sempat aku mencuba prenent test jatuh ke dlm lubang tandas...gara2 terlalu excited kot.hehehe...so...result nye still negatif & lps ni aku dah tak mahu beli lagi....coz sudah berjanji dgn kamputku begitu..hehe

hari yg ke 27 hr ni jugak hari yg sedih pada aku sebab mama & bapak mentuaku ngan mama tua ku(makcik hubby) tlh balik ke sabah pg tadi.....sedih sebab nya tak tahu bila lagi dapat jumpa ngan diaorg...sabah tu kalo dekat mcm pahang...tiap2 bulan pun aku boleh balik...tapi sabah tu jauh,kena menyeberang laut...mmg berbakul2 pesanan utk aku ngan hubby di berikan mereka...lepas ni mesti rindu masakan mama,sambal mama tua yg wajib ada setiap kali makan,gurauan dari bapak....yg paling ke…

bila...bila dan bila masanya akan tiba????

21 hb 10 dah rupanya...kejap je masa berlalu ye!!!maknanya ni hr yg ke 21 aku bergelar seorang isteri...baru je aku rasa aku ni kahwen...aku pun belom lagi berkesempatan utk masak utk suami...(bukan aku mls ye tapi ibu mentuaku masih ade dirumah)bangun je pagi,tgk sarapan dah tehidang...balik je kerje makan mlm dah siap...so,peluang utk masak tu mmg takde langsung...sampai kan aku naik malu sebab aku ni tahu makan je,risau jugak kalo ibu mentua ckp aku ni menantu yg pemalaskan...tapi ibu mentua aku ckp..'takpe sementara mama di sini biarlah mama yg buat...nanti mama dah balik kamu amiklah semua tugas ni'...aduh!!!bersedialah kau wahai puan nurul hanida...27 hb 10 ni ibu mentua,bapak mentua aku kan pulang ke sabah..lepas tu tanggungjawab aku sepenuhnya sebagai seorang isteri akan dirasa sepenuhnya...hehe
21 hari???lagi 9 hr genaplah sebulan aku menjadi isteri kan...uh!!!!hr ni aku nak bg tahu yang aku betul2 kecewa....sampaikan air mata tu menitis...tak pernah aku rasa begitu ke…

15 hr sudah bergelar isteri...

maap aku pohon kerana baru ni aku dapat membersihkan rumah aku ni,aku masih lagi menyusaikan diri dengan kehidupan baru aku ni...sampaikan untuk membuka facebook & blog aku jadi malas...sebab masa yg ada aku gunakan untuk berehat secukupnya...pernah aku tertido di depan laptop gara2 terlalu mengantuk,bangun je aku tgk laptop sudah tertutup..nasib ada suami yang memahami betapa penatnya si isteri yang bekerja seperti aku..oh!!mcmnelah kalo dah ade anakkan...tapi ni mungkin baru dlm hidup aku,namapun aku masih dlm proses belajarkan..insyaallah lama2 nanti aku akan biasa dengan kehidupan baru aku ini...alhamdulilah,harini hari yg ke 15 aku bergelar isteri kepada suami tercinta nurman bin nordin...amin.....baru semalam je rasanya aku ddk di pelamin bersama suamiku untuk bersanding...cepat benar masa berlalu...aku pun masih lagi dalam proses belajar untuk menjadi seorang isteri yg solehah dan menjalankan tanggungjawab sbgai isteri.... skang rutin hidup aku amatlah sibuk,kalo dulu hanya…

1 hb 10 2010...bertukar status!!!

alhamdulilah bersyukur sangat2 sbb majlis perkahwinan aku dah selesai dan berjalan dengan meriah...syukur sangat2...letih?mestilah letih dengan tak cukup rehatnya,kurang tido..skangpun aku sudahpun dijangkiti virus selsema..harap2 takdelah smapai melarat demam ye....ok nak share ngan korang majlis pernikahan aku dgn MR KAMPUT...kami memilih 1 hb 10 2010 sebagai tarikh nikah....nikah plak mmg aku pilih di masjid tersang sebab aku taknak MR KAMPUT aku tu terlalu gabra kalo di rumahkan..ikut perancangan kami punya akad nikah pukul 3 ptg..sebab hr yg sama ada 7 pasangan tok kadi tu nak nikahkan.,..kami plak adalah pasangan yg pertama...tapikan,mak andam aku dtg lewat plak...lama jugaklah aku tertunggu di bilik pengantin tu...abah dah mula bising...tapi tak boleh jugak nak salahkan mak andam aku tu...hr nikah aku tu still  lagi hr bekerja & hr jumaat plak tu...dahlah mak andam aku tu laki bini cikgu so,mesti kelam kabutkan...tak kisahlah yg penting aku dah selamat jadi bini org.hehhee.…