JellyPages.com

Thursday, October 28, 2010

ALHAMDULILAH!!! SAYA BAKAL JD MUMMY...

YA ALLAH aku bersyukur atas rezeki & pemberian dari mu yang tidak ternilai ini....terima kasih tuhanku kerana kau makbulkan doa hamba mu yang berdosa ini....alhamdulilah,hrni genap 28 hr menjadi isteri aku dahpun di sahkan hamil 1 minggu lbh...syukur2,kerana sebelum ini mmg inilah yang aku idamkan....aku pernah cakap ngan mr kamput & kawan2...kahwen bulan 10,prenen bulan 11....tak sangka gurauan aku menjadi nyata...belum pun genap(lg 2 hr 1 bln) 1 bulan kahwen aku dahpun disahkan hamil....alhamdulilah....rezeki yg allah kurniakan kepada kami...teruja???yup....sangat dan terlebih teruja...

ini kali yang ke 4 aku buat prenen test,firts masa seminggu slps kahwen...aku kena alergik yg teruk ditangan..(alergik ngan sabun penyakit lps kahwen hehe)aku ke klinik ngan hubby...maybe masa tu doktor tu nampak inai di jari aku ni,dia terus mintak aku buat prenen test coz untuk bagi injet kat buntut aku ni....walaupun ms tu aku dah bgtahu yg aku br 1 minggu kahwen...tp doktor tu terus ckp takpe buat je...kalo prenen tak boleh kena injet n mkn ubat elergik...hasilnya dah tentulah negatif.....hehe

minggu lepas aku try buat sekali lagi(dah 3 minggu kahwen),coz period aku dah lewat...aku plak asyik sakit je...mmg masa ni aku tak tahu nak guna mcm mane prenen test tu....baca pun alar kadar jer...aku just letak urine aku dlm bekas yg ade kesan air2 sikit...dan hasilnya ader 2 line..1 jelas n 1 lgi kabur gile...mmg kecewa tersgt2 smpaikan aku nangis....

tak puas hati punya pasal hr ke 26 bergelar isteri,aku ajak mr kamput beli lg prenen test...mula2 mmg hubby tak bagi..membazir katanya kalo negatif...tapi aku pujuk ngan janji kalo negatif ni yg terakhir....dia izinkan...tapi malangnya lom sempat aku test urine...prenen test tu jatuh dalam lubang jamban.hahaha....nak buat mcmne dah janji ngan hubby so diamkanjelah...

semalam adelah kemuncaknya,aku chat ngan kawan baik aku jue...dia keje di klinik n sdg prenen anak ke 3..dia yg ajar aku utuk cek prenen...dia suruh aku beli prenen test...aku pun ngan semangatnya aku ke klinik utk buat prenen test tanpa pengetahuan hubby...alhamdulilah....2 line timbul dan nampak jelas...waktu tu aku tak tahu nak buat aper mcm tak percaya....buntu....aku terus call mak utk bg tahu....hubby time tu meeting so nak angkat phone punyalah lama....bila dapat ckp ngan hubby,dia mcm tak excited dan lgsg tak percaya..siap suruh aku tunjuk dekat bukti prenen test...hahaha...mlm tu aku ke klinik sebab dah mula demam....alhamdulilah mmg doktor ckp positif cuma bolm nampak berapa minggu....maybe doktor tu dah tension coz scan tak nampak2...dia ckp manual baru 1 minggu lbh.haha...taraaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ALHAMDULLILAH POSTIF..WALAUPUN INAI MSH DIJARI..


alhamdulilah,skang aku bakal jadi mummy...harap baby mummy ngan babah ni membesar dengan sihat,sempurna,cerdik akal pikirannya dan bakal jd anak yg soleh solehah pada mummy ngan babah ye sayang!!ikutkan aku mahu baby girl..hubby mahu boy..kalo twins lg aku suka..tapi tak kisahlah yg pntg baby selamat lahir ke dunia dgn sihat & sempurna....jangan notty2 ye syg dlm perut mummy...sian mummy kalo mummy mabuk teruk nanti...kalo mummy sakit mcm ne mummy nak tolong babah cari duit...jadi anak yg baik ye sayang....mummy ngan babah love u sayang....semoga baby cepat membesar jadi juara yg sihat & selamat lahir ke dunia...aminnnn....







Wednesday, October 27, 2010

selamat tinggal mama,bapak & mama tua....

hari ni dah 27 hb 10 pun...dah jadi isteri kamput 27 hr pun...dan harini mr kamput ku dapat gaji..wah...merasalah gaji suami aku hrni.hahhahaa...(mcm sblum ni tak pernah rasa jer hehe)dan sejak 27 hr jadi isteri ni 3 x dah aku buat prenen test...paling terbaru semalam...tapi yg tak syoknya lom sempat aku mencuba prenent test jatuh ke dlm lubang tandas...gara2 terlalu excited kot.hehehe...so...result nye still negatif & lps ni aku dah tak mahu beli lagi....coz sudah berjanji dgn kamputku begitu..hehe

hari yg ke 27 hr ni jugak hari yg sedih pada aku sebab mama & bapak mentuaku ngan mama tua ku(makcik hubby) tlh balik ke sabah pg tadi.....sedih sebab nya tak tahu bila lagi dapat jumpa ngan diaorg...sabah tu kalo dekat mcm pahang...tiap2 bulan pun aku boleh balik...tapi sabah tu jauh,kena menyeberang laut...mmg berbakul2 pesanan utk aku ngan hubby di berikan mereka...lepas ni mesti rindu masakan mama,sambal mama tua yg wajib ada setiap kali makan,gurauan dari bapak....yg paling kesian mr kamputku,mesti dia sangat rindukan mama & bapak dia..sebab aku lihat air mata hubbyku bergenang semasa memeluk & mencium mamaku...bermula besok pagi,tiada lagi sarapan pg utk aku ngan hubby & tiada lagi bekalan utk kami berdua bawa bekerja....dan bermula jugak besok tugas seorang isteri yg bekerja akan aku pikul sepenuhnya...harap aku akan jadi isteri yg sabar & solehah..dan paling mengharap mr kamputku sedia membantu & memahami situasi isterinya yang bekerja ini.hehehe

mama,bapak & mama tua..selamat tinggal..semoga selamat sampai ke sabah....panjang umur kita akan jumpa lagi..kami akan merindui kalian di sini.... :)
.
.
.
.

.
.
.
.
.











Thursday, October 21, 2010

bila...bila dan bila masanya akan tiba????

21 hb 10 dah rupanya...kejap je masa berlalu ye!!!maknanya ni hr yg ke 21 aku bergelar seorang isteri...baru je aku rasa aku ni kahwen...aku pun belom lagi berkesempatan utk masak utk suami...(bukan aku mls ye tapi ibu mentuaku masih ade dirumah)bangun je pagi,tgk sarapan dah tehidang...balik je kerje makan mlm dah siap...so,peluang utk masak tu mmg takde langsung...sampai kan aku naik malu sebab aku ni tahu makan je,risau jugak kalo ibu mentua ckp aku ni menantu yg pemalaskan...tapi ibu mentua aku ckp..'takpe sementara mama di sini biarlah mama yg buat...nanti mama dah balik kamu amiklah semua tugas ni'...aduh!!!bersedialah kau wahai puan nurul hanida...27 hb 10 ni ibu mentua,bapak mentua aku kan pulang ke sabah..lepas tu tanggungjawab aku sepenuhnya sebagai seorang isteri akan dirasa sepenuhnya...hehe

21 hari???lagi 9 hr genaplah sebulan aku menjadi isteri kan...uh!!!!hr ni aku nak bg tahu yang aku betul2 kecewa....sampaikan air mata tu menitis...tak pernah aku rasa begitu kecewa mcm hr ni....kecewa+sedih yg teramat sangatlah kecewa..... SAMPAI SKANG AKU BELUM DI SAHKAN PRENEN LG.....oh!!!mesti korang ckp aku ni poyo kan???terpulanglah,tapi mmg aku dah lama niat aku kahwen nak cepat dapat anak...nak bunting pelamin...tapikan sampai skang hasil tu masih takde....kecewa tahu....rasa mcm hancur lulur hati ni...lbh2 pas tgk result prenen test NEGATIF......lepas tu dgr plak org yg kahwen same ngan aku,dah bunting pelamin lg lah kecewa tahap gaban....bilalah....agaknya aku nak dapat berita gembira ni ye...ya allah! tolonglah hamba mu yg banyak dosa ni..permudahkanlah kami dikurniakan zuriat yg sempurna,yg bakal menjadi anak soleh & solehah kepada kami..amin......

BILA YE?????BILA????BERITA GEMBIRA TU AKAN MENJADI KENYATAAN???

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Friday, October 15, 2010

15 hr sudah bergelar isteri...

 maap aku pohon kerana baru ni aku dapat membersihkan rumah aku ni,aku masih lagi menyusaikan diri dengan kehidupan baru aku ni...sampaikan untuk membuka facebook & blog aku jadi malas...sebab masa yg ada aku gunakan untuk berehat secukupnya...pernah aku tertido di depan laptop gara2 terlalu mengantuk,bangun je aku tgk laptop sudah tertutup..nasib ada suami yang memahami betapa penatnya si isteri yang bekerja seperti aku..oh!!mcmnelah kalo dah ade anakkan...tapi ni mungkin baru dlm hidup aku,namapun aku masih dlm proses belajarkan..insyaallah lama2 nanti aku akan biasa dengan kehidupan baru aku ini...alhamdulilah,harini hari yg ke 15 aku bergelar isteri kepada suami tercinta nurman bin nordin...amin.....baru semalam je rasanya aku ddk di pelamin bersama suamiku untuk bersanding...cepat benar masa berlalu...aku pun masih lagi dalam proses belajar untuk menjadi seorang isteri yg solehah dan menjalankan tanggungjawab sbgai isteri....
skang rutin hidup aku amatlah sibuk,kalo dulu hanya utk bekerja,pulang bekerja boleh melepak sesuka hati..skang tidak lagi,pagi sarapan kena sediakan....balik kerja dah kena cuci pakaian,kemas rumah & memasak untuk makan malam...rehat....mmg kurang tapi aku rasa happy dgn kehidupan baru aku setelah bergelar isteri..... lebih2 lagi saat mencium tangan suami selepas sembahyang berjemaah....alhamdulilah,akhirnya impian aku terlaksana juga..terima kasih tuhanku....setelah kau turunkan kami pelbagai dugaan akhirnya kami bersatu jua sebagai suami & isteri....
semoga rumahtangga kami ini kekal sampai ke syurga....semoga kebahagian yang kami kecapi ni kekal selamanya2....semoga kami cepat dapat zuriat tanda kasih sayang kami..amin yarabalalamin......doakan kami bahagia ye kawan2...:).
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 gambar semasa bersanding






ps;/tengok dalam fb aku semua pic wedding ada disana ye..
















Friday, October 8, 2010

1 hb 10 2010...bertukar status!!!

alhamdulilah bersyukur sangat2 sbb majlis perkahwinan aku dah selesai dan berjalan dengan meriah...syukur sangat2...letih?mestilah letih dengan tak cukup rehatnya,kurang tido..skangpun aku sudahpun dijangkiti virus selsema..harap2 takdelah smapai melarat demam ye....ok nak share ngan korang majlis pernikahan aku dgn MR KAMPUT...kami memilih 1 hb 10 2010 sebagai tarikh nikah....nikah plak mmg aku pilih di masjid tersang sebab aku taknak MR KAMPUT aku tu terlalu gabra kalo di rumahkan..ikut perancangan kami punya akad nikah pukul 3 ptg..sebab hr yg sama ada 7 pasangan tok kadi tu nak nikahkan.,..kami plak adalah pasangan yg pertama...tapikan,mak andam aku dtg lewat plak...lama jugaklah aku tertunggu di bilik pengantin tu...abah dah mula bising...tapi tak boleh jugak nak salahkan mak andam aku tu...hr nikah aku tu still  lagi hr bekerja & hr jumaat plak tu...dahlah mak andam aku tu laki bini cikgu so,mesti kelam kabutkan...tak kisahlah yg penting aku dah selamat jadi bini org.hehhee...
dengan sekali lafaz aku sah menjadi isteri kepada org yang aku cintai+sayangi+kasihi selamani....alhamdulilah,terasa beban yg dipikul di kepala hilang sekelip mataje...doakan rumah tangga kami kekal hingga ke syurga ye..untuk hubby tersayang terima kasih kerana memilih org sebagai isteri sayang...love u so much sayang....muahhhh...
.
.
.
.
.
.
.
.
rombongan pihak lelaki
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.


.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
.
.
.

 .
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.