JellyPages.com

Thursday, October 28, 2010

ALHAMDULILAH!!! SAYA BAKAL JD MUMMY...

YA ALLAH aku bersyukur atas rezeki & pemberian dari mu yang tidak ternilai ini....terima kasih tuhanku kerana kau makbulkan doa hamba mu yang berdosa ini....alhamdulilah,hrni genap 28 hr menjadi isteri aku dahpun di sahkan hamil 1 minggu lbh...syukur2,kerana sebelum ini mmg inilah yang aku idamkan....aku pernah cakap ngan mr kamput & kawan2...kahwen bulan 10,prenen bulan 11....tak sangka gurauan aku menjadi nyata...belum pun genap(lg 2 hr 1 bln) 1 bulan kahwen aku dahpun disahkan hamil....alhamdulilah....rezeki yg allah kurniakan kepada kami...teruja???yup....sangat dan terlebih teruja...

ini kali yang ke 4 aku buat prenen test,firts masa seminggu slps kahwen...aku kena alergik yg teruk ditangan..(alergik ngan sabun penyakit lps kahwen hehe)aku ke klinik ngan hubby...maybe masa tu doktor tu nampak inai di jari aku ni,dia terus mintak aku buat prenen test coz untuk bagi injet kat buntut aku ni....walaupun ms tu aku dah bgtahu yg aku br 1 minggu kahwen...tp doktor tu terus ckp takpe buat je...kalo prenen tak boleh kena injet n mkn ubat elergik...hasilnya dah tentulah negatif.....hehe

minggu lepas aku try buat sekali lagi(dah 3 minggu kahwen),coz period aku dah lewat...aku plak asyik sakit je...mmg masa ni aku tak tahu nak guna mcm mane prenen test tu....baca pun alar kadar jer...aku just letak urine aku dlm bekas yg ade kesan air2 sikit...dan hasilnya ader 2 line..1 jelas n 1 lgi kabur gile...mmg kecewa tersgt2 smpaikan aku nangis....

tak puas hati punya pasal hr ke 26 bergelar isteri,aku ajak mr kamput beli lg prenen test...mula2 mmg hubby tak bagi..membazir katanya kalo negatif...tapi aku pujuk ngan janji kalo negatif ni yg terakhir....dia izinkan...tapi malangnya lom sempat aku test urine...prenen test tu jatuh dalam lubang jamban.hahaha....nak buat mcmne dah janji ngan hubby so diamkanjelah...

semalam adelah kemuncaknya,aku chat ngan kawan baik aku jue...dia keje di klinik n sdg prenen anak ke 3..dia yg ajar aku utuk cek prenen...dia suruh aku beli prenen test...aku pun ngan semangatnya aku ke klinik utk buat prenen test tanpa pengetahuan hubby...alhamdulilah....2 line timbul dan nampak jelas...waktu tu aku tak tahu nak buat aper mcm tak percaya....buntu....aku terus call mak utk bg tahu....hubby time tu meeting so nak angkat phone punyalah lama....bila dapat ckp ngan hubby,dia mcm tak excited dan lgsg tak percaya..siap suruh aku tunjuk dekat bukti prenen test...hahaha...mlm tu aku ke klinik sebab dah mula demam....alhamdulilah mmg doktor ckp positif cuma bolm nampak berapa minggu....maybe doktor tu dah tension coz scan tak nampak2...dia ckp manual baru 1 minggu lbh.haha...taraaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ALHAMDULLILAH POSTIF..WALAUPUN INAI MSH DIJARI..


alhamdulilah,skang aku bakal jadi mummy...harap baby mummy ngan babah ni membesar dengan sihat,sempurna,cerdik akal pikirannya dan bakal jd anak yg soleh solehah pada mummy ngan babah ye sayang!!ikutkan aku mahu baby girl..hubby mahu boy..kalo twins lg aku suka..tapi tak kisahlah yg pntg baby selamat lahir ke dunia dgn sihat & sempurna....jangan notty2 ye syg dlm perut mummy...sian mummy kalo mummy mabuk teruk nanti...kalo mummy sakit mcm ne mummy nak tolong babah cari duit...jadi anak yg baik ye sayang....mummy ngan babah love u sayang....semoga baby cepat membesar jadi juara yg sihat & selamat lahir ke dunia...aminnnn....







1 comment:

luv u comment