Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

bila RINDU itu datang lagi!!!

aduh!!!!sblum ni boleh sabar....tgk gambar jer utk hilangkan rindu..tapi hr ni kan,mcm tak boleh di tahan 2 lagi....rindu plak kat anak ke sayangan aku ni....dah lama tak jumpa...seingat aku last jumpa masabulan puasa..aku pergi bukak puasa kat umah dia..lepas tu pas raya aku sibuk ngan persiapan kahwen....masa kahwen aku si dia  kesayangan aku tu takdapat datang sebab kena virus chicken pop...lepas tu plan nak jumpa tapi asyik cancel jer coz kesihatan aku yg tak berapa sihat...skang lagilah teruk pas sah prenen mabuk terlampau smpaikan aku jadi fobia nak naik keta & jalan ronda2 shahalam ni....kesimpulannya last aku jumpa dia bulan 9 hr tu...skang dah nak masuk disember pun dah..maknanya dah 3 bulan tak jumpa..patutlah rindu....oh!!!!anak ku sayang dayyan ahmad teacher rindu ayyan sangat2...
harap ayyan pun rindu & ingat kat teacher lagilah....mcm ne lah ayyan skang ni ye..mesti tambah emsem kan...miss u lah sayang.....bilalah dapat jumpa nikan....harap2 adik dlm perut tacher …

aku kah isteri yg pemalas itu???

dah lama tak upload blog..skang masa nak on9 mmg takde dlm kamus hidup akuni...bukan ape bila di sahkan prenen...penyakit M aku tu makin teruk plak...smpaikan semua menda aku jadi MALAS nak buat.... skang cuti sekolah lagilah makin teruk perangai MALAS aku ni....ddk umah tak kerje cuti sekolah 1 bulan lbh mmg bezano2lah aku punya perangai....asyik nak zzzzzzzzzzzzzz jer.....yang paling haru mandi pun malas.....sian mr kamput....nak masak lgsg tak boleh....coz bau je makanan mulalah loya2 nak muntah....
kalo dulu sblum prenen akulah manusia yg paling kuat melaram....nak kuar wajib cantik2...skangg nak kuar jgn haraplah aku nak pkai krim muka @` bedak....kadang2 aku tgkmuka aku kat cermin dah macam makcik2 pergi pasar jer..(makcik2 pun melawa pergi pasarkan)kalo mr kamput aku mmg yg kuat bergaya skang mcm tak sesuai plak bila kami kuar sama2..aku dah mcm makcik2 tua gitu..hehehe entahlah..harap mr kamput bersabar ngan feel baru aku ni....ramai yg cakap ni semua sebab pembawakan baby dlm p…

baby tak mahu mkn nasi....

mood oky hari ni,so amik peluang ngan mood yg baik ni search intenet....terpandanglah story kat beutifull nara tu yg bgtau  wife jimmy (pengacara af8 ) dah prenen 4 minggu...oh!!!tak silap aku jimmy ni kahwen sama tarikh ngan aku 1 oktober 2010..kiranya nanti usia anak kami samalah kan....alhamdulilah rezeki awl yg allah bg pada kami kan..tahniah untuk jimmy dan isteri.....(walaupun jimmy tu lom tentu baca ucapan tahniah dr aku ni kan.hehe) katakan tidak pada nasi ye mummy & babah 


dah jarang2 aku citer kat blog nikan...oky hrni aku nak bgtahu yg skang aku tak suka makan nasi....maybe sebab baby aku ni yaang ala2 mat salleh gitu.haha....mula2 tu aku tak perasaan sgt ngan perubahan yg terbaru berlaku ni...tiap kali lps makan je nasi..mulalah aku rasa mcm nak muntah dan rasa nasi tu mcm melekat je di kerongkong aku ni...tu yang aku mula terpikir baby aku ni mesti ala-ala mat salleh gitu coz tak suka nasi..hehee...yang lebih haru nya...mr kamput aku yg sebelum ni mmg pencinta nasi &…

ubat penghilang loya!!!

dah sebulan 9 hari aku bergelar isteri & skang bakal bergelar mummy....alhamdulilah aku bahagia dgn kehidupan aku sekarang ni...walaupun saat dan waktu skang ni aku mengalami mabuk yg teruk tapi aku bersyukur sebab bukan semua perempuan dapat mengalami saat mengandungkan zuriat sendiri...:)
dah puas aku usahakan mcm ne nak hilangkan loya tiap kali makan..akhirnya aku dah dapat penawar nya...mangga masak yg manis.....bukan mangga muda coz aku tak suka plak masam2 skang ni...tapi yg tak syoknya kesian ngan hubby sebab kena setiap hari belikan aku buah mangga.hhehehe..takpelah baby punya pasaikan...cuma aku risau sebab aku tak boleh minum susu..(mmg sebelum ni pun aku tak suka susu) tapi skang plak susu soya pun aku tak boleh minum...sian baby sebab tak dapat kebaikan yg ada pada susu...dekat bawah ni aku share ngan korang kebaikan buah mangga yg aku dapat di blog bioteknologi...kepada penulis blog thanks utk maklumat & info yg bagus ini ye....



KHASIAT BUAH MANGGA  Mangga (Mangifera…

pemalas betul skang ni....

skang ni terasa amat bahagia sekali dengan kehidupan aku...punya seorang suami yang penyayang, bertangungjawab & skang semenjak kahwen mrkamput dah pandai romantis....kalo dulu masa kawan & bertunang(6 thn kami kenal)mmg sgt2 menyakitkan hati..sebab hubby ku ini lgsng tak pernah bersikap romantis ngan aku..aper lagi ucapan I LOVE U...tak pernah di ucapkannya....tapi skang semuanya sudah bertukar..alhamdulilah....aku suka dan terasa diri ini di hargai....lebih2lagi bila aku DI SAHKAN HAMIL...alhamdulilah,lengkap rasa nya hidup...bila impian selama ini jadi kenyataan.... :)
semenjak aku di sahkan hamilni....mmg aku kurang sihat,tak bermaya...bangun pagi je..mesti rasa nak muntah,lepas makan je dah mula loya2....3 hr aku mc gara2 aku demam yg teruk & sakit belakang....lepas tu yg tak bestnya...aku jadi malas...pemalas yg sangat2..malas nak masak,malas nak kerja,yang paling teruk malas utuk mandi....bila nak pergi kerja...mulalah rasa mcm malas je nak mandi..hehehe....kenapa en…