Skip to main content

pahit& manis 2010....slamat tinggal semuanya!!!!!

tgl 1 hari jer lagi untuk tglkan tahun 2010.....lepas tu bermulalah episod 2011....harap 2011 permulaan yg baik untuk aku & mr kamput juga bakal anak yg lahir dlmperut aku ni nanti...aminnnn.....

harini mood nak mengimbas kembali liku2 2010  yg terjadi dlm hidup aku ngan suami berkobar2 plak....almaklumlah semalam seronok sangat menjerit & menyokong pasukan BOLA SEPAK MALAYSIA yg berjaya kalahkan INDONESIA....semangat betul sampaikan terlupa ada anak dlmperut..hehehe...TAHNIAH HARIMAU MALAYA.....BANGGA BETUL DGN KAMU..KAMU...SEMUA...MALAYSIA BOLEHLAH....dan yg paling best BESOK (31 DIS 2010) PM dah istiharkan PUBLIC HOLIDAY....kamu suka???komfem sukakan.....cuma yg tak bestnye PENJAGA gol MALAysia yg sepatutnya dpt pemain terbaik....tapi takpelah....yg penting MALAYSIA DAH JD JUARA..warga2 INDONESIA TERIMALAH KEKALAHAN DGN HATI TERBUKA YA...peaceeee!!!!(warga MALAYSIA yg sokong INDONESIA silalah berpijak di bumi yg nyata..banggalah dgn NEGARA KAMU SENDIRI...MALAYSIA...kalo tidak nyah kamu dr BUMI MALAYSIA YG HANYA UTK ORG YG BANGGA JD RAKYAT MALAYSIA saje)

.
.
.
.
.
.

HARIMAU MALAYA KEBANGGAAN MALAYSIA

oky skang kita cite plak pahit & manis yg berlaku dlm hidup aku...rasanye 2010 ni tahun cabaran & dugaan yg paling hebat dlm hidup aku...BILA SESEORG YG BERGELAR BUJANG nak tamatkan zaman KEGEMILANGAN bujang dia so bermcm2 lah dugaan dan rintangan yg di terima....kalo di ingat kan balik aku rasa mcm mimpi jer yg kini aku dah pun jadi isteri pada SUAMI aku yg emsem ala2 FARID KAMIL tu..(dialah yg ckp & ngaku muka dia mcm farid kamil hehe)...SALAH 1 nye bila masalah kewangan melanda...HANTARAN DAH CUKUP MR KAMPUT BG tp tetibe je ade plak masalah yg terpaksa digunakan dulu....mslh ngan family lagi...dengan kami berdua yg asyik bertengkar jer...sampaikan aku hampir2 mahu batalkan majlis perkahwinan kami....tapi semua tu dugaan...ALHAMDULILAH AKHIRNYA KAMI DI SATUKAN JUGA....mmg JODOH KAMI KUAT.....BAHAGIA....YE!!!TAKDE PERKARA YG MEMBUAT AKU BAHAGIA BILA IMPIAN NAK SEHIDUP SEMATI DGN LELAKI YG AKU CINTAI MENJADI KENYATAAN.....love u my hubby!!!!muahhhhhhhhhh.....
.
.
.
.
.
.
.

SAAT2 MUMMY & BABAH DI SATUKAN


dan sempena penutup tirai 2010 ni....perkara yg membuatkan kami berdua bertambah gembira bila aku DISAHKAN HAMIL....oh!!!mmg sangat2 teruja....anak pengikat kasih sayang antara kami berdua telah ada di dlm perut aku ni....insyaallah aku akan jaga dia sebaik yang mungkin....tahun 2011 nanti aku dgn hubby akan bergelar mummy & babah....dan yg paling penting anak aku ni selamat lahir ke dunia ini dgn cukup sifatnya,sihat tubuh badannya,cerdik akalnya,jadi anak yg baik,comel dan soleh @solehah pada kami berdua....aminnnya robal alamin......dan harapan akumoga tahun 2011 ni rezeki kami murah hendaknya....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…