Skip to main content

terima kasih sayangku!!!!terima kasih suamiku...

oh!!!hr ni masuk hr ke 4 perut meragam....alhamdulilah skang kesihatan dah beransur sihat yang tinggal loya&mual2 di tekak yg blom berkurangan.....risau....of course sbg mummy to be,mmg kerisauan melande lbh2 lagi melibatkan anggota badan yg sakit tu TMPT TGL BABY....ya allah!!!jgnlah anak dlm kandungan ku ini kena tempias nye....sihat & sempurnakanlah dia lahir ke dunia ini...aminnnnnnn

kesian betul bila sakit melanda....bukan saja kesian dekat BABY dlm perut....sian jugak dekat BABAH dia...terpaksa jaga mummy yang asyik merenget dan menangis bila sakit.....BABY nak tahu tak....kesian sungguh mummy dengan babah....babah jaga mummy bila mummy sakit....babah kena cuci kain sendiri sejak mummy sakit ni....dan yg paling mummy kesian..tidor babah asyik terganggu dan babah kurang rehat....kena kerje lagi....cari duit utuk kita...balik umah kena jaga mummy plak....dgn perut yg lapar sbb mummy tak larat nak masak...babah yg penat balik kerje kena masakkan bubur utk mummy dan BABY...mummy harap sgt,kalo baby lahir nanti....baby kena sayangkan babah mcm ne mummy terlalu sygkan babah,baby kena hormatkan babah mcm mummy hormatkan babah....babahlah kebanggaan mummy jadi mummy nak baby berbangga punya ayah mcm babah....walaupun baby masih kecik dlm perut mummy ni...tapi itu yg selalu mummy cakap dengan baby tiap kali tgk wajah babah time tidokan...mummy harap sampai bila2 baby akan ingat ape yg mummy ckpkan pada baby wahai anak mummy yang mummy sayangi....mummy tak dapat bayangkan kalo babah takde....apelah jadi ngan mummy....takde sape yg nak amik peduli dgn keadaan mummy!!!

kalo inilah pengorbanan yg perlu mummy lakukan untuk lihat baby lahir dengan sihat,selamat & comel...mummy terime..biarlah mummy yg tanggung sakitnye....asalkan anak yg mummy & babah sayang dan tgu saat kelahirannya selamat lahir ke dunia ni dengan sihat dan cukup sifatnye....ya allah!!!!jgnlah kau hukum anak dlm kandungan hamba mu ini..atas segala dosa2 yang telah aku lakukan....lahirkanlah dia ke dunia ini dengan sempurna,cukup sifatnya,sihat tubuh badannye....biarlah dia bakal menjadi anak yg soleh & solehah kepada kedua ibu bapanya nanti...amin yarobalalamin.......


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…