JellyPages.com

Monday, January 31, 2011

TOSEI...OH TOSEI!!!


hrni masuk hari ke 3 BABAH sarapan dengan TOSEI....hehe...sebelumni mmg mummy dgn babah tak pernah makan atau terpikir nak try makanan kaum INDIA NI...tapi weekend hr tu bila babah ajak mummy sarapan di kedai mamak terus mummy terpikir nak try ORDER TOSEI...akibatnya SKANG babah PLAK YG TERMENGIDAM TOSEI smpaikan pagi & ptg nak mkn TOSEI..hehehe 

bukan mummy tak nak mengaku yg mummy pun dah MULA JATUH CINTA dgn TOSEI...cuma babah plak skang terover dos minat sama TOSEI.hehehe...tapi mmg tak di nafikan TOSEI dkt AMIR CORNER tu meletop....cuma mummy taknak bg babah mkn kerap sgt..takut babah yg emsem ala2 FARID KAMIL(ish!!geli mummy nak tulis sbnrnya heehe)akan jadi mcm AFDLIN SHAUKI yg comel gebu tu.hahaha...nanti org ramai konfius plak MUMMY @BABAH YG PRENEN...kalo perut BABAH dah boroi mcm MUMMY gara2 mkn tosei berlebihan..hahahaha...

yang paling penting sangat MUMMY harap anak MUMMY BAKAL LAHIR NI KULITNYA BIARLAH PUTIH GEBU MCM TOSEI bkn MCM MAMAK PEMBUAT TOSEI tu ye!!!hehe..risau mummy dibuatnya. sebab sebelum kahwen & prenen mmg mummy tak berminat @ suka nak makan di kedai mamak...bukan sebab mummy ni demand  nak makan di RESTOREN MEWAH @ HOTEL2 jer...tapi mmg mummy tak suka makan ROTI CANAI @SEGALA JENIS ADIK BERADIK ROTI CANAI & NASI LEMAK...tapi sejak prenen ROTI CANAI @ ADIK BERADIK NYA & NASI LEMAK ( lbh2 kalo nasi lemak kedai mamak AMIR CORNER)tulah pujaan hati mummy...dan skang TOSEI plak yg muncul dlm hidup mummy ni...dahlah mummy ngan babah ni kulitnya KELABU ASAP jugak...jadi biarlah anak mummy yg bakal lahirni KULITNYA GEBU,BERSIH,PUTIH mcm ATOK BEAUFORT ala2  ANDY LAU gitu,NENEK PAHANG yg putih gebu,ATOK PHG,UNTIE YANIE,UNTIE IKI,UNCLE AFIQ & UNTIE NANA yg cerah mcm bulan purnama...kalo ikut UNTIE UNA & UNTIE MIRA jwbnya KELABU ASAP mcm mummy ngan babah lah jugak..hahhaa...


Friday, January 28, 2011

KENAPA NAK CULIK ANAK ORG???

gambar sekadar hiasan



PERHATIAN: Sila sebarkan sekiranya ternmpk MYVi PUtih No. Plat: WUS948 yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki berambut pjg atau wanita bertudung sila hubungi En. Rashid 0196267828. Suspek telah melarikan seorang bayi berusia setahun yg ade didalam kereta ketika pemilik kereta menghantar ank ke nursery baru sebentar tadi diarea Puchong..keprihatinan anda amat dihargai :) ni berita benar..sila sebarkan..


seperti biasalah kan aku onlah MUKA BUKU aka FACEBOOK...niat nak tgk komen2 dari kawan Fb dan yg paling penting nak SYER kat FB HOSPITAL BERSALIN tentang masalah SEMBELIT yg aku hadapi skang ni..mmg sengsara oooo..hehe...nak mintak TIPS supaya SEMBELIT aku ni hilang....last2 godak2 kat laman fb HOSPITAL BERSALIN tu terpandanglah satu MEMO yg buat HATI AKU NI BERDERAU....mula2 baca tu(lom abis baca)aku berderau sebab bila nampak perkataan MYVI PUTIH...sbbnya adik aku NANA tu pkai Myvi PUTIh....hehe....

mmg menaikkan darah..org kata apa tu SERIAU bila baca...sebab PENCULIKAN Tu jadi baru jer dan dekat plak dengan SHAHALAM ni...mengikut komen2 di FB HOSPITAL BERSALIN tu PENCULIK tu dah ditangkap masalahnya BUDAK YG DI CULIK TU DAH PUN DIJUAL...ya allah!!!selamatkanlah budak tu....kesian sungguh dekat mak bapak budak tu...terutama mak budak tulah...9 bulan dia mengandungkan anak dia last2 senang2 jer org nak amik &culik....kenapalah KEJAM SGT MANUSIA NI KAN....dahlah beberapa hr lepas kecoh dlm berita IBU KANDUNG TIKAM BABY BR LAHIR SMAPAI MATI..apelah nak jadi ngan manusia2 skang ni ye....tak faham betullah aku...harap janganlah jadi menda2 mcm ni dlm family aku dan diri sendiri....amin.....untuk anak mummy dlm perut ni mummy doakan kamu sihat selamat lahir ye nak..aminnn

 

h
h
 

Friday, January 21, 2011

alhamdulilah!!baby dah 15 minggu & sihat.....

minggu ni mmg minggu yang memenatkan.....penat bukan ape...sebab 2 hari berturut2 hidup dalam penuh debaran & suspens...wah!!!hebat jer bunyi nyekan....hebatlah pada diri aku kot....nak tido malam pun tak lena...hehe...skang setelah semua urusan tu selesai barulah lena mata ni nak lelap....mesti korang tak sabarkan nak tahu ape yg buat hidup aku suspens je minggu ni...hehe
13 hb 2010..mcm yang aku penah bg tahu sebelumni...aku ada temuduga kerja untuk masa depan aku & keluarga aku yg akn berkembang tak lama lagini....insyaallah....waktu tu mmg aku  akuilah tido aku ni tak lena sebab risau memikirkan hari nasib aku masa temuduga tu nanti....dahlah MR KAMPUT aku tu tak dapat off untuk hantar aku ke POLITEKNIK tu...mcm ne aku tak risau..dengan keadaan aku yang tak berapa nak stabil ni...dengan BABy yg dlm perut lagi..semua tu kena pikir sbb takkan aku nak naik bas @ taxikan...(padahal ngader2 je lebih hahaaha)tapi akhirnya suami aku yg tercinta tu hantar jugak walaupun tak dapat nak off...kenalah hubby aku tu amik time rehat dia utk anta isteri dia yang tgh buncit nikan...nasiblah masa aku utk temuduga tu pukul 2.00 ptg so aderlah time lunch KAMPUT aku utk hantar mak buyung nikan....hehehe....skang bergantung pada rezeki yg ALLAH SWT nak bagi pada aku,suami & anak yg bakal lahir ni....sebab manusia2 yang dapat tawaran temuduga tu ramai...dahlah berlangsung 4 hr....yang dtg pun hebat2 belaka..pengalaman semuanya terbaiklah....berbanding dgn akuni....kalo ade REZEKI anak aku nanti...adalah....tapi harap2 mmg REZEKI BERPIHAK PADA KAMILAH..aminnnnn.....ok stop pasai ni!!sbb dah hilang 1 penghalang lena tido mlm aku kan...
besoknya 14 hb 1 2010(jumaat)aku ke KLINIK KRAJAAN SEKYEN 7 utk buat KAD PRENEN.....masa ni pun mr kamput aka babah anak dlm perut aku ni tak dapat jugak nak off utk hantar isteri & anak dia ni ke klinik...so,terpaksalah pagi2 bertolak ke klinik...untuk mengelakkan jalan jam&kamput aku lewat masuk kerje....aku dah terpacak depan pintu klinik yg blom dibuka tu pukul 7.30 pagi....sedih jugak mula tu lebih2 tgk ramai yang dtg dgn suami..tapi aku dtg seorang diri....tapi nak buat mcmne dah suami aku kerjanya tak mcm org lainkan....semua tu untuk hidup aku jugakkan,so redho jelah....selesai semua urusan di klinik tu tepat2 pukul 9 pagi....mmg waktu doktor scan baby akuni,airmata akuni mengalir..sebab rasa terharu sgt ader anak sendiri dlm perut aku ni...skang badan pun dah naik 2 kilo...gara2 makn nasi lemak siang & mlam agaknya tapi  yang buat angin aku yg selama ni dah lama takmuncul..(sejak prenen angin kus2 hilang...harap2 anak aku nanti jd org yg sabar)kena tgu mr kamput dtg amik...4 jam stgh aku ddk melepak di klinik tu....nak tgu time lunch si kamput ni...dgn jlan jam lagi...mula2 mmg marah tapi bila dah tgkmuka suami aku tu marah pun hilang..maybe anak aku ni taknak babah dia kena marah ngan mummy dia kot...doa mummy untuk ank mummy dlm perut ni..SEMOGA ANAK MUMMY NGAN BABAH NI SIHAT,CUKUP SIFAT,CERDIK,COMEL SELAMAT LAHIR KE DUNIA insyaallah AWL BULAN 7 NANTI...amin yarobalalamin....



Thursday, January 6, 2011

tido yg terganggu..minggu yg penuh kejutan!!

minggu ni mmg minggu yang buat mummy boleh jadi sakit jantung....(oh!!mummy tak mau sakit tu mintak jauhkanlah)...nak tahu sebab ape tak anakku?sebab yang pertama seperti biasa mummy ngan babah akn ke rumah pakcik halim lps balik kerje...nak tahu tak ape yg mummy tgk masa dekat umah pakcik??oh!!!sungguh memalukan mummy....gambar org yang mummy kenal sngt2 18sxxxx utk dihantar ke boyfriendnya....malu sungguh mummy dekat pakcik halim,pakcik botak & pakcik big...sebab diaorg pun tgk dan jumpa dulu...malu mummy nak....smpai malam mummy tak boleh lelapkan mata mummy ni....sungguh mummy terkejut masih ter bayang2 rupa gambar tu....mmg malam tu mummy tak dpt lelapkan mata asyik terpikir menda alah tu jer....mummy risau kalo terjadi dan adik2 mummy ikut perangai mcm org itu....lps tu mummy risau anak2 mummy nanti jadi mcm tu...ya allah!!!simpang mailakat jauh2lah nak....semoga allah jauhkan family kita dr perkara yg mengaibkan tu..aminnnnn......

semalam pun mummy tak boleh nak lelapkan mata...kiranya dah 2 hari mummy tak boleh tido lena....nak tahu sebab aper??sebabnya babah balik kerje babah panggil mummy masuk bilik..babah bwk 1 surat dan bg tahu mummy itu surat dr tmpt blaja mummy dulu....surat tu sampai di umh pakcik halim...mummy terkejut sangat sampaikan mummy tak terpikir yg mummy tak pnh bg alamat pakcik halim dkt tmpat blaja mummy dulu....OH!!!bila mummy bukak rupanya BERITA GEMBIRA....babah hanya bohong ngan mummy...SURAT TU PANGGILAN TEMUDUGA yg sblum ni mummy idamkan dan doakan sgt..alhamdulilah mmg mummy gembira sangat.....berulang kali mummy asyik baca je surat tu....tapi yg buat mummy tak boleh nak tido lena SIJIL SPM & PMR mummy yg original msh di pahang tak di amik....mummy risau takut sijil tu dah takde..kenalah mummy ke PUTRAJAYA.....masa untuk inteview tu tgl berapa hari jer lagi...bingung mummy dibuatnya...harap2 allah permudahkan semua urusan mummy....dan harap mummy berjaya dalm temuduga tu....mummy nak bantu babah pulihkan ekonomi keluarga kita....insyaallah...doakan mummy berjaya ye anakku...amin.....

harapan mummy mlm ni takdelah kejutan yg berlaku lagi.....harap2 babah pun sihat dan dilindungi allah swt....dan yang paling mummy harap....dapat berita gembira dr nenek mengenai sijil spm & pmr mummy tu...amin.....