Skip to main content

TOSEI...OH TOSEI!!!


hrni masuk hari ke 3 BABAH sarapan dengan TOSEI....hehe...sebelumni mmg mummy dgn babah tak pernah makan atau terpikir nak try makanan kaum INDIA NI...tapi weekend hr tu bila babah ajak mummy sarapan di kedai mamak terus mummy terpikir nak try ORDER TOSEI...akibatnya SKANG babah PLAK YG TERMENGIDAM TOSEI smpaikan pagi & ptg nak mkn TOSEI..hehehe 

bukan mummy tak nak mengaku yg mummy pun dah MULA JATUH CINTA dgn TOSEI...cuma babah plak skang terover dos minat sama TOSEI.hehehe...tapi mmg tak di nafikan TOSEI dkt AMIR CORNER tu meletop....cuma mummy taknak bg babah mkn kerap sgt..takut babah yg emsem ala2 FARID KAMIL(ish!!geli mummy nak tulis sbnrnya heehe)akan jadi mcm AFDLIN SHAUKI yg comel gebu tu.hahaha...nanti org ramai konfius plak MUMMY @BABAH YG PRENEN...kalo perut BABAH dah boroi mcm MUMMY gara2 mkn tosei berlebihan..hahahaha...

yang paling penting sangat MUMMY harap anak MUMMY BAKAL LAHIR NI KULITNYA BIARLAH PUTIH GEBU MCM TOSEI bkn MCM MAMAK PEMBUAT TOSEI tu ye!!!hehe..risau mummy dibuatnya. sebab sebelum kahwen & prenen mmg mummy tak berminat @ suka nak makan di kedai mamak...bukan sebab mummy ni demand  nak makan di RESTOREN MEWAH @ HOTEL2 jer...tapi mmg mummy tak suka makan ROTI CANAI @SEGALA JENIS ADIK BERADIK ROTI CANAI & NASI LEMAK...tapi sejak prenen ROTI CANAI @ ADIK BERADIK NYA & NASI LEMAK ( lbh2 kalo nasi lemak kedai mamak AMIR CORNER)tulah pujaan hati mummy...dan skang TOSEI plak yg muncul dlm hidup mummy ni...dahlah mummy ngan babah ni kulitnya KELABU ASAP jugak...jadi biarlah anak mummy yg bakal lahirni KULITNYA GEBU,BERSIH,PUTIH mcm ATOK BEAUFORT ala2  ANDY LAU gitu,NENEK PAHANG yg putih gebu,ATOK PHG,UNTIE YANIE,UNTIE IKI,UNCLE AFIQ & UNTIE NANA yg cerah mcm bulan purnama...kalo ikut UNTIE UNA & UNTIE MIRA jwbnya KELABU ASAP mcm mummy ngan babah lah jugak..hahhaa...


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…