Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

alhamdulilah!!!rezeki anak mummy juga akhirnya....

ya ALLAH,YA TUHANKU....AKU SEBAGAI HAMBAMU YANG BANYAK MELAKUKAN DOSA AMAT BERSYUKUR ATAS KURNIAAN REZEKI YANG TELAH KAU BERIKAN KEPADA AKU...TERIMA KASIH TUHANKU,TERIMA KASIH KERANA KAU SUDI  MENOLONG KU...WALAUPUN AKU HAMBAMU INI TIDAK LAYAK MENERIMA PERTOLONGAN DARI MU ATAS SEGALA DOSA-DOSA YANG TELAH AKU LAKUKAN PADAMU TUHANKU...SEMOGA KAU PERMUDAHKAN SETIAP URUSAN KU & MENJADIKAN AKU HAMBA MU YANG TIDAKPERNAH LUPA & ALPA SETIAP APA YANG KAU BERIKAN PADA KU..AMIN YAROBAL ALAMIN..

ALHAMDULILAH......akhirnya rezeki berpihak pada mummy jugak....mummy tak tahu nak gambarkan macam mane perasaan mummy bila tahu rezeki yang mummy harapkan selama ini berpihak pada mummy...semua ni rezeki anak mummy ni..mummy & babah hanya tumpang rezeki anak mummy ni jer..sungguh kamu bawa tuah dalam hidup mummy & babah sayang....isnin ni bermulalah episod baru dalam hidup mummy...mummy harap anak mummy ni tak meragam ye!!jadi budak baik dalam perut mummy yer sayang...mummy kena tolong baba…

DAYYAN AHMAD dah gumuk???biar betul?

cuba tengok gambar dekat atas tu???kenal tak saper??tak kan tak kenal kot...memang selalu ader gambar story "si tembam" tu dalam blog ni....yes!!bagus..kenal pun...BUAH HATI mummy tu... tapikan baru jer mummy jumpa buah hati mummy tu tup..tup...harini mummy tengok di facebook MUMMY DAYYAN gambar DAYYAN yg dah gumuk+tembam...oh!!!sungguh debab buah hati mummy tu...rasa nak cubit+gigit jer pipi dia...hahaha..masa mummy tengok gambar tu tergelak besar mummy dibuatnya..smapaikan baby mummy ni pun dok bergerak..maybe sebab marah mummy gelak terlampau sangat kot.hehe oh!! mummy tertipu rupanya..mcm makcik tipah yang dok cakap "TIPAH TERTIPU BANG" mcm tulah mummy..tu cuma gambar edit jer..tapi bayangkan kalo ayyan tu betul-betull debab macam tu...rasanye kemana dia pergi org akan cubit pipi dia..komfem mummy & papa dia tak larat nak dukung ayyan kan...ayyan pun kena control makanlah..yelah budak-budak skang senang dapat penyakit..oh AYYAN kamu gumuk ker,kurus ker..kamu…

welcome 2 my tummy!!! :)

BABAH yg lapo & happy terlebih


NASI AYAM PENYET babah punya


BAKSO mummy & baby punya

hari ni mood mummy sangat-sangatlah ceria+gumbira+senang hati..samalah seperti  PERUT mummy yang dah sihat dari sakit seharian semalam..alhamdulilah....lega rasanya..sebab kesiankan baby mummy ni jer... nak tahu sebab aper mummy happy semacam jer harini...sebab nya semalam mummy ke klinik lagi...gara-gara perut still sakit smapai ke petang...lepas balik kerje babah terus bawak mummy ke klinik..doktor yang chek up mummy mmg sangat baik hati +peramah(ni first time mummy ke klinik panel babah)smapaikan sakit di perut mummy boleh hilang sebab suka dengan layanan doktor tu...hehe...RESULT nye selepas di chek up...mummy kurang minum air masak...sebab tu  urine mummy keruh sedikit & sebabkan mummy sakit perut..(doktor tu yg bgtau oky hehe) dah ada di klinik mummy & babah mintaklah doktor tu scan anak mummy dalam perut ni...memang teruja nak tengok keadaan baby mummy ni mcmmane..gender aper??boy @…

IBU jenis apalah MUMMY nikan??

harini mummy tak berapa nak sihat...kalo mummy tak sihat,bermakna baby mummy ni pun sama sakitnya & mungkin lebih teruk dari mummy..sejak semalam mummy perasan baby mummy ni asyik bergerak tak henti-henti..tapi mummy buat tak tahu jer...walaupun mummy rasa mcm pelik jugaklah,selalu baby tak aderlah bergerak sepanjang masa...kemuncaknye bila malam...perut mummy sakit sangat,bila baby mummy ni bergerak perut mummy mengeras & sakit...sampai mummy nak tunduk pun sakit,mengalir air  mata mummy ni.. babah amikkan minyak,sapukan di perut mummy...babah suruh mummy tido& pkai stokin takut mummy masuk angin macam 2 bulan prenen haritu...sebelum babah bacakan baby doa tido & kalimah syahadah(setiap mlm babah akan buat mcm tu diperut mummy)mummy dengar babah bacakan surah-surah & ayat kursi serta mintak doa untuk baby supaya baby dlam perut mummy ni tak sakit mcm mummy & sihat..oh!!mmg babah amat prihatin bila mummy sakit perut sebab mummy tahu babah taknak anak babah pun s…

MUMMY dah LANGGAR pantang!!

semalam mummy dah langgar pantang...teruk mummy kena marah dgn nenek dipahang...dengan babah tak payah cakaplah...sampaikan babah call nenek sabah dan bgtau yang mummy degil dah buat sesuatu yang selama ini nenek larang....nak tahu aper dia??mummy PERGI BELI BAJU utk BABY mummy ni...bukan 1,bukan juga 2 tapi dah 11 PASANG ROMPERS yang mummy beli...mcm mane nenek & babah tak marah mummy...tapi memang mummy tak dapat tahan diri mummy ni,excited sangat bila tengok baju & barang baby...macam tak boleh ditahan-tahan lagi perasaan mummy ni...lagipun ini anak pertama mummy dan skang baby mummy ni dah aktif semangat mummy lagilah berkobar-kobar jadinya..huhuhu...sian mummy kan..tapi memang salah mummy pun...terima jerlah kan... nenek pahang suruh mummy STOP jangan beli barang BABY lagi kena tunggu usia baby dlm perut mummy ni 7 BULAN....kalo nenek sabah lagilah siap suruh mummy simpan barang-barang yang mummy dah beli tu dekat umah KAKAK PIA sampai lah saat mummy nak lahirkan baby mumm…

HAPPY birthday princess ALYNA 13 feb 2011

princess alyna yang mummy sayang..

Masih lagi dalam mood birthday aka party-party ulang tahun...selagi tak abis bulan FEBUARI ni memang semua entry yang mummy tulis dalam blog mummy ni berkenaan birthday jer....mcm yang mummy bagitahu haritu..memang bulan FEBUARI NI bulan kelahiran ramai orang yang rapat dan mummy sayangi.. 13 feb 2011 haritu birthday ALYNA yang ke 5 tahun..baru skang mummy dapat upload sebab mood malas mummy sentiasa melekat dlm jiwe.hehe..dah besar dahpun princess mummyni...dah makin pandai,bijak...kalo dulu manjenyer terlebih...datang school nangis kena pujuk baru nak masuk...sape  ALYNA ni??ALYNA ni LITTLE PRINCESS mummy...dulu mummy pernah jaga dia sama macam DAYYAN jugak...sama-sama mummy sayang dan anggap mcm anak kandung mummy sendiri...perangaipun lebih kurang sama MANJA TERLEBIH..hehe..tapi skang ALYNA dah pandai,cerdik..exampun dah dapat no 1.mummy tumpang bangga sebab ALYNA dah membesar jadi anak yang BIJAK& MEMBANGGAKAN FAMILY..harap DAYYAN & BABY m…

rawatan GIGI diVALENTINE DAYS!!

Harini mummy nak syer 1 cite masa berlaku VALENTINE DAYS hrtu...kalo orang yang ader girlfriend,boyfriend,pakwe,makwe,awek,balak,cewek,cowok & yang sewaktu dengannya mmg akan sambut VALENTINE DAYS ni dengan penuh makna dan ROMANTIK...walaupun ramai yang menyatakan VALENTINE DAYS ni tak boleh disambut bagi ORG ISLAM...pada mummylah tak salah nak sambut asalkan tahu batas2 hukum yang telah ditetapkan oleh agama kita sendiri..bagi mummy plak..VALENTINE??langsung tak pernah sambut..kadang-kadang teringin jugak nak rasa mcmner saat2 romantik di valentine day..tapi dah 6 tahun kawan,bercinte,dan skang dahpun berkahwen tak lama nak dapat baby mmg BABAH tak pernah ajak mummy atau raikan valentine days ni...uh!!!sungguh tak romantik suami mummy tu kan??hehe...kad birthday pun pernah sekali jer babah bg pada mummy itupun mummy ngajuk sebab tak pernah dapat kad birthday dr babah...hahaha....tapi babah mmg akan ingat birthday mummy& bagi hadiah...baby nanti jgn ikut perangai babah yer..ta…

bila baby dah 19 minggu!!!

DAYYAN AHMAD WAKTU BABY

14 hb 2 haritu ader chek up baby mummy ni kat klinik...mummy bersyukur sangat sebab baby mummy & diri mummy ni sihat takde masalah seperti selalu...walaupun berat mummy dah jadi 65 kg skang ni...terkejut gak mummy dibuatnya takut lebih berat badan kena minum air gula(ramai kwn mummy bgtau sengsaranya bila dapat minum air gula tu)dan penyakit lain yang datang..mesti bahayakan anak mummy dalam perut ni nanti...harap-harap mummy dan baby sihat selamanya ye..amin... masa chek up tu mummy dapat dengar jantung anak mummy ni berdegup dengan laju & kencang betul...senyum simpul mummy bila nurse bagi tahu tentang jantung anak mummy yang berdegup kencang tu..memang excited tak sangka dalam perut mummy yang boroi ni ader insan yang selama ni mummy & babah impi serta angankan..tak sangka yang mummy skang dah pun mengandung anak mummy sendiri..alhamdulilah allah swt makbulkan doa mummy & babah untuk cepat dapat anak bila dah kahwen.. skang baby mummy ni dah p…

pencarian SUSU yang berakhir..TERIMA KASIH BABAH!!!

alhamdulilah..setelah sekian lama mencari..akhirnya pencarian BABAH berakhir jugak..harini masuk hari yang ke 3 mummy minum susu setiap pagi & malam tanpa ader sebarang masalah...kalo sebelum ni mummy mmg anti gile ngan susu(ape je yang buat dr susu mummy tak boleh makan)tapi harini dan untuk selamanya insyaallah tidak lagi..mummy dah jumpa susu yang banyak khasiat & kebaikannya untuk mummy& baby mummy ni...insyaallah mulai besok mummy akan paksa untuk babah minum plak..biar kita sekeluarga dapat kebaikannya bersama...sebab harini mummy dah tahupun kebaikan yang ada pada susu SOYA ORGANIK MILELIA ni...nilah kalo kita rajin bertanya & membaca semua yang kita tak tahu akan jadi mudah & kita tahu...mmg sejak mummy prenen ni mummy rajin membaca lebih lagi kalo bab mengenai BABY...mummy nak anak mummy ni sihat dan terima zat yang secukupnya semasa mengandung lagi...TERIMA KASIH BUAT SUAMI MUMMY tercinta sebab dah belikan mummy susu soya organik ni..love u my dear.muahhh…

MOOD:mummy dah tak sabar nak beli baju baby!!!

GERAM...COMEL2 BARANG BABY NI.. hobi baru mummy & babah sekarang (sejak mummy disahkan hamil)bila keluar window shopping& jalan ke shopping complex mesti tempat BARANGAN BABY yang kami akan serbu...dah naik gatal tangan mummy nak beli baju & barang untuk anak mummy yang dalam perut ni...tapi nenek dah WARNING awal-awal...kena tunggu baby mummy ni 7 bulan dalam perut mummy baru boleh beli....nak taknak sebagai seorang anak yang dilahirkan sebagai org melayu yang banyak pantang larangnya kenalah mummy dengan babah ikut kan...akibatnya terpaksalah kami tahan jer nafsu kami ni...kena tgu baby mummy ni 7 bulan baru boleh shopping baju & barang baby....sekarang baru 4 bulan lebih...so,lagi 3 bulan lah jawabnya..hehehe...terpaksalah mummy & babah bersabar dan terus bersabar..hahaha...

takde REZEKI anak mummy!!!

SIAN MUMMY SMAPAI KELUAR AIRMATA DARAH..hehe
sekarang mood mummy memang dalam keadaan sedih & kureng sikit...nak call babah...handphone babah tinggal plak dirumah...dalam keadaan mummy yang tengah TING TONG skang ni mmg mummy sangat perlukan babah...babahlah penyuntik semangat hidup mummy ni... nak tahu sebab ape tak baby?mummy tak berjaya dalam inteview mummy awal bulan januari haritu...sedih betul mummy dibuatnya...baru jer mummy tengok secara online..mummy hanya calon simpanan sampai 24 julai 2011 ni...tapi yang peliknya no ic mummy tapi nama bukan nama mummy..entahlah mummy anggap jer takde rezeki mummy agaknya..kalo calon simpanan jawapannya tak dapatlah tu..takde rezeki mummy...takde rezeki kita sekeluarga & takde rezeki anak mummy yg bakal lahir ni nak rasa senang sikit..huhu... cuma sekarang mummy malas nak terlalu pikir kan sangat..besok kita akan ke klinik jumpa doktor..takut penyakit lain plak yang mummy dapat..bahayakan anak mummy dalam perut ni plak nanti...mummy an…

STORY birthday LAGI!!

masih dalam mood birthday lagi...mmg bulan FEBUARI ni ramai org yang mummy kenal,sayang & rapat ngan mummy sambut HARI LAHIR...harini mummy nak story pasal besday NURUL SAFIYA aka KAK PIA(anak pakcik botak....nakkure babah & mummy)
birthday kakak PIA awl 1 hari pada babah...6 hb febuari...baru hrni mummy cite di dblog mummy ni sebabnya lambat sikit sambut birthday dia...so,kena tunggu gambar potong kek banyak2 baru boleh upload di blog..hehe...dah 2 tahun pun umur kakak pia...dah makin bertambah pandai & bertambah nakalnya..cuma kuat nangisnya yang still sama.hahaa...
doa mummy& babah untuk NAKKURE(anak buah dalam bahasa bugis) mummy& babah  tu..SEMOGA PANJANG UMUR,SIHAT SELALU,BERTAMBAH PANDAI,COMEL,MEMBESAR BAGAI SANG JUARA....JADI ANAK YANG MEMBANGGAKAN KELUARGA,ANAK YANG SOLEHAH dan JANGAN ngeng..ngeng lagi ye..(kuat menangis)hahaha....SELAMAT HARI LAHIR PIA YANG KE 2 TAHUN..

nota kaki dr mummy:video wish birthday& potong kek tak dapat upload..incik berukband …

happy birthday DAYYAN AHMAD!!

AKSI TAKUTKAN MR CHICKY..hehe

COMELNYA DIA.. bulan 2 ni mmg banyak org yg mummy sayang sambut besday...mula ngan kakak pia 6 hb 2(ank sedara  babah)7 hb 2 BABAH,10 hb 2 BUAH HATI MUMMY DAYYAN AHMAD..sampailah ujung bulan febuari nanti org yg mummy sayang akan sambut hari lahir..kiranya untuk story dlm bulan febuari  dalam blog mummy ni nanti dok cite pasal birthday jelah..hehehe harini mummy nak cerita pasal birthday BUAH HATI MUMMY dayyan ahmad...6 febuari 2011 haritu mummy bekesempatan pergi BIRTHDAY PARTY buah hati mummy tu di KFC extrem park...mula2 plan nak pergi ngan babah...(babah pun dah excited gile nak jumpa dayyan)tapi last2 cancel coz babah ade game bola...ish!!!mmg  angin jugak dibuatnya...tulah kalo plan ngan berangan terlebih mesti tak jadi...akhirnya terpaksalah pergi ngan adik2 mummy je...lagipun dah lama mummy tak jumpa  BUAH HATI MUMMY tu..last kami jumpa masa bulan puasa bulan 9 tahun lepas...skang dah bulan 2 pun kiranya 5 bulan jugak mummy tak jumpa dia...RINDU...OH!…

HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!!

PIC BEDSAY BABAH TAHUN LEPAS

HARI NI 7 HB FEBUARI 2010(ISNIN)(mengikut surat beranak,kalo ikut tarikh lahir babah lahir 2 julai 1983 tapi mmg tarikh ni babah dr dulu sambut birthday dia) birthday suami mummy,kawan baik merangkap sahabat mummy diwaktu susah senang,lelaki yg mummy kenal dan cintai,sayangi 6 tahun dahulu,kini dan selamanya,ayah kepada anak mummy yg bakal lahir 4 julai 2011 ni...insyaallah.....hari ni birthday BABAH yg ke 28 tahun...MUMMY DOAKAN BABAH BABY NI,SIHAT SELALU,MURAH REZEKI,PANJANG UMUR,DAN SENTIASA CINTA & SAYANG KAN MUMMY SELAMANYA..aminn....
tahun ni jugak mummy tak dapat beli apa2 hadiah untuk babah...sian babah..cuma babah cakap dia dah dapatpun hadiah yg ternilai  dari mummy...nak tahu aper dia...KASIH SAYANG & CINTA MUMMY,TAHUN NI MUMMY DAH PUN JADI ISTERI BABAH YG SAH & HALAL DAN PALING BERMAKNA BABAH BAKAL JADI AYAH...babylah hadiah yg babah cakap paling tiada nilainya....lebih2 lagi anak mummy ngan babah ni bakal lahir bulan julai...babah h…