JellyPages.com

Monday, February 21, 2011

MUMMY dah LANGGAR pantang!!

semalam mummy dah langgar pantang...teruk mummy kena marah dgn nenek dipahang...dengan babah tak payah cakaplah...sampaikan babah call nenek sabah dan bgtau yang mummy degil dah buat sesuatu yang selama ini nenek larang....nak tahu aper dia??mummy PERGI BELI BAJU utk BABY mummy ni...bukan 1,bukan juga 2 tapi dah 11 PASANG ROMPERS yang mummy beli...mcm mane nenek & babah tak marah mummy...tapi memang mummy tak dapat tahan diri mummy ni,excited sangat bila tengok baju & barang baby...macam tak boleh ditahan-tahan lagi perasaan mummy ni...lagipun ini anak pertama mummy dan skang baby mummy ni dah aktif semangat mummy lagilah berkobar-kobar jadinya..huhuhu...sian mummy kan..tapi memang salah mummy pun...terima jerlah kan...
nenek pahang suruh mummy STOP jangan beli barang BABY lagi kena tunggu usia baby dlm perut mummy ni 7 BULAN....kalo nenek sabah lagilah siap suruh mummy simpan barang-barang yang mummy dah beli tu dekat umah KAKAK PIA sampai lah saat mummy nak lahirkan baby mummy nanti baru boleh amik..oh!!!banyak sungguh pantang larang yang kena mummy lakukan...tapi nak buat macam mane...sebagai orang melayu memang banyak adat & pantang yang kena ikut...lebih-lebih lagi MELAYU BUGIS macam KELUARGA BABAH...
entahlah....BUKAN MUMMY ni degil sangat sampaikan tak dengar cakap babah & nenek..tapi sebagai bakal ibu yang nak terima BABY PERTAMA mmg excited yang adepada diri mummy ni tak dapat ditahan lagi...hari-hari mummy dengar anak mummy ni aktif dalam perut mummy ni,dengar anak mummy ni bergerak-gerak...semua itu buat mummy tak sabar nak tengok anak mummy ni lahir ke dunia...kalo mummy tengok gambar@jumpa baby di mana-mana lagilah NALURI KEIBUAN mummy ni wujud untuk lihat anak mummy ni ada didepan mata...mummy rasa semua BAKAL-BAKAL IBU DIDUNIA ni akan rasa macam yang mummy rasakan jugak....kalo tengok barang-barang baby lagilah mummy tak tahan nak beli & akibatnya 11 pasang rompers & 3 bip baby dah pun selamat mummy beli semalam..hehehe...
selepas dah syok membeli sekarang perasaan mummy yang sebelum ni tak berapa nak berkobar untuk dapat BABY GIRL sekarang dahpun bertukar NAK SANGAT DAPAT BABY GIRL...maybe sebab tengok baju-baju girl ni comel-comelkan...lebih-lebih bila tengok pink colur kesukaan mummy..hehe
doa mummy untuk anak mummy ni.....SEMOGA PANJANG UMUR,SIHAT,SELAMAT LAHIR KE DUNIA YE NAK...DAN SEMOGA MUMMY NI BABY GIRL YE!!..amin.....TARA NILAH PANTANG YANG MUMMY DAH LANGGAR...
.
.
.
.
.
.
.

BAJU & BIP ANAK MUMMY..


No comments:

Post a Comment

luv u comment