JellyPages.com

Wednesday, February 23, 2011

welcome 2 my tummy!!! :)

BABAH yg lapo & happy terlebih


NASI AYAM PENYET babah punya


BAKSO mummy & baby punya

hari ni mood mummy sangat-sangatlah ceria+gumbira+senang hati..samalah seperti  PERUT mummy yang dah sihat dari sakit seharian semalam..alhamdulilah....lega rasanya..sebab kesiankan baby mummy ni jer...
nak tahu sebab aper mummy happy semacam jer harini...sebab nya semalam mummy ke klinik lagi...gara-gara perut still sakit smapai ke petang...lepas balik kerje babah terus bawak mummy ke klinik..doktor yang chek up mummy mmg sangat baik hati +peramah(ni first time mummy ke klinik panel babah)smapaikan sakit di perut mummy boleh hilang sebab suka dengan layanan doktor tu...hehe...RESULT nye selepas di chek up...mummy kurang minum air masak...sebab tu  urine mummy keruh sedikit & sebabkan mummy sakit perut..(doktor tu yg bgtau oky hehe)
dah ada di klinik mummy & babah mintaklah doktor tu scan anak mummy dalam perut ni...memang teruja nak tengok keadaan baby mummy ni mcmmane..gender aper??boy @ girl...babah pun excited sebab dapat tengok baby sendiri secara live kan...hehe...1persatu mummy dan babah tengok keadaan baby mummyni...jantung baby,kaki baby,tangan baby,perut baby,semualah anggota badan baby mummy & babah dapat tengok...paling best bila tengok jantung baby berdenyut kencang dan tulang baby sihat & cantik jer..(doktor pun puji tahu hehe)senyum meleret mummy bila tengok anak mummy sihat...walaupun bahagian muka tak nampak jelas lagi..sekurangnya mummy tahu yang baby mummy ni sihat,selamat dalam perut mummy yg boroi ni...berat baby pun baru 353 gram...oh!!!sungguh mummy terkejut...tapi doktor cakap baby mummy masih kecik mmg normal berat mcm tu..abis yg smapai 65 kg berat mummy  sorang jer ker tu???hahahaa..kena diet sikit ni...bulan depan chek up jgn naik lagi 5 kg..bahaya utk kesihatan mummy & baby kan??GENDER @ JANTINA baby lom nampak dengan jelas lagi...mungkin baby mummy ni pemalu sangat agaknye..haha...tapi ikut ckp doktor mmg di celah kelengkang baby ade mcm rupa EHEM-EHEM boy...tapi blom boleh pastikan lagi sbb belum jelas dan terang...kadang-kadang girl pun boleh nampak mcm tu...tunggu baby dah 28 weeks baru akan nampak & jelas...tapi BABAH dah senyum simpul meleret-meleret bila dengar doktor cakap mcm  EHEM-EHEM boy...suka sangat...siap singgah kedai sukan tengok jersi bola budak2...hahaa...yang paling best,babah BELANJE MUMMY makan DI RESTORAN AYAM PENYET...itu mmg mummy suka...alhamdulilah rezeki mummy dan baby kan....hahaha...SAY THANKS YOU 2 babah ye sayang sebab dah belanje kita makan sedap..hehe....untuk baby mummy ni..welcome 2 my tummy....TAK KIRALAH girl @ boy yang penting kamu selamat & sihat lahir ke dunia ni anakku...mummy dah tak sabar nak cium,peluk,dukung kamu sayang...muahhhhhhhh.....

No comments:

Post a Comment

luv u comment