JellyPages.com

Sunday, March 6, 2011

bila MAK BUYUNG kuat berjalan!!


mak buyung sekalian jgn tiru perangai mak buyung dlm gmbar tu ye!!



sejak mummy pegang status 'MAK BUYUNG" ni...apa sahaja yang mummy lakukan kalo di kawasan public(ramai org)akan jadi perhatian....bukan mummy nak perasan atau terperasan tapi ini memang kenyataan...sebagai contoh bila mummy ikut untie yanie & untie mira berjoging...sepanjang mummy jalan ronde2 tasik shahalam ade je yang tanya mummy "kakak....kakak oky ker?"ish.....mummy ni nampak macam tak oky ker sejak prenen ni ek???atau muka mummy ni selebet sangat smapai semua orang nampak macam sakit atau lemah jer.hahaha....hakikatnya lepas mummy mabuk teruk masa usia baby mummy ni 1-4 bln dlm perut mummy memang mummy sangat-sangat cergas & cerdas...aktif & kadang-kadang terlampau aktif..hehehe
orang -orang tua cakaplah kan...kalo kita aktif,kuat & banyak berjalan,kurangkan tidur insyaallah bila masa nak bersalin senang & mudah...anak yang bakal lahirpun sihat serta cergas..harap-harap begitulah hendaknya yang jadi pada mummy & baby mummy nanti yer...tapikan susah jugaklah sebab bila time weekend jer..mummy memang rasa rimas,lemas jer bila terperap dirumah...mungkin sebab hari-hari biasa mummy ni bekerje tu yang jadi macam tu kot...akibatnya..babahlah yang sengsara kena layan karenah mummy.hahaha...pantang plak tu kalo adik-adik mummy nak keluar mesti mummy dengan ikhlas hati nye akan offerkan diri sepantas kilat"aku nak ikut boleh?" kalo babah tak jeling-jeling manja dengan mummy komfem dengan selamatnya mummy akan join...oh!!!jangan anak mummy kuat jalan sudahlah nanti ye sayang....hehehe
disebabkan MAK BUYUNG ni kuat berjalan..akibatnya bila malam kaki mummy sakit dan kadang-kadang bila tidur boleh cramp(istilah org phg simpul biawak)sengsara betul.....lebih-lebih sengsara babahlah syok-syok tidur dah kena urut kaki mummy.hahaha...sian babah...sabar ye babah...semuani pembawakan baby dlm perut...banyak-banyakkan bersabar ye babah...dapat gaji mummy belanje babah oky..ti..ti..ti...hehe(sian baby dipersalahkan..padahal mummy mmg kuat jalan)

No comments:

Post a Comment

luv u comment