Skip to main content

bila MAK BUYUNG kuat berjalan!!


mak buyung sekalian jgn tiru perangai mak buyung dlm gmbar tu ye!!



sejak mummy pegang status 'MAK BUYUNG" ni...apa sahaja yang mummy lakukan kalo di kawasan public(ramai org)akan jadi perhatian....bukan mummy nak perasan atau terperasan tapi ini memang kenyataan...sebagai contoh bila mummy ikut untie yanie & untie mira berjoging...sepanjang mummy jalan ronde2 tasik shahalam ade je yang tanya mummy "kakak....kakak oky ker?"ish.....mummy ni nampak macam tak oky ker sejak prenen ni ek???atau muka mummy ni selebet sangat smapai semua orang nampak macam sakit atau lemah jer.hahaha....hakikatnya lepas mummy mabuk teruk masa usia baby mummy ni 1-4 bln dlm perut mummy memang mummy sangat-sangat cergas & cerdas...aktif & kadang-kadang terlampau aktif..hehehe
orang -orang tua cakaplah kan...kalo kita aktif,kuat & banyak berjalan,kurangkan tidur insyaallah bila masa nak bersalin senang & mudah...anak yang bakal lahirpun sihat serta cergas..harap-harap begitulah hendaknya yang jadi pada mummy & baby mummy nanti yer...tapikan susah jugaklah sebab bila time weekend jer..mummy memang rasa rimas,lemas jer bila terperap dirumah...mungkin sebab hari-hari biasa mummy ni bekerje tu yang jadi macam tu kot...akibatnya..babahlah yang sengsara kena layan karenah mummy.hahaha...pantang plak tu kalo adik-adik mummy nak keluar mesti mummy dengan ikhlas hati nye akan offerkan diri sepantas kilat"aku nak ikut boleh?" kalo babah tak jeling-jeling manja dengan mummy komfem dengan selamatnya mummy akan join...oh!!!jangan anak mummy kuat jalan sudahlah nanti ye sayang....hehehe
disebabkan MAK BUYUNG ni kuat berjalan..akibatnya bila malam kaki mummy sakit dan kadang-kadang bila tidur boleh cramp(istilah org phg simpul biawak)sengsara betul.....lebih-lebih sengsara babahlah syok-syok tidur dah kena urut kaki mummy.hahaha...sian babah...sabar ye babah...semuani pembawakan baby dlm perut...banyak-banyakkan bersabar ye babah...dapat gaji mummy belanje babah oky..ti..ti..ti...hehe(sian baby dipersalahkan..padahal mummy mmg kuat jalan)

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…