JellyPages.com

Saturday, April 30, 2011

baby mummy yg aktif!!

mummy dah 28 week pun skang...dah makin boroi perut mummy ni...babah cakap mummy jln mcm kingkong dah skang..sbb perut mummy yg besar dan boroi gitu..hehehe.....happy???yup mummy terlalu happy walaupun ms mummy skang asyik ulang alik ke klinik je....smpaikan naik malu mummy nak bgtau opis yg mummy ni asyik ke klinik....kdg2 sedih jgk mummy sbb ade simulut2 jahat yg ckp mummy ni prenen tp tak mcm org lain...kerap sgt ke klinik....ish!!!org bodoh mane yg suka abiskan ms di klinik???cube bgtau mummy??takdekan.....smua nak sihat hidup aman damai....tapi takpelah ini pengorbanan yg mummy terpaksa lalui smasa prenenkan anak sulung mummy ni....hope baby lahir nanti baby jd anak yg baik ye syg...yg tak cerewet....sbb mummy ni kena work utk bantu babah....dan harap ank mummy nanti jd anak yg soleh....yg sentiasa hormatkan mummy dan babah ye sayg..amin.....
oh!!story psl baby mummy skang ni....baby makin aktif..suka ngeras2 dlm tummy mummy ni....kalo babah dgn mummy berbual komfem baby akn gerak2 dan ngeras2 dgn kuat dlm perut mummy...mcm mintak dimanja,dibelai slalu..hehe...lbh2 excited dan agresifnye baby mummy ni bila babah yg berbual dan ajak baby main....komfem perut boroi mummy ni berombak2 dan terjojol dpt rasa tulang anak mummy ni mengeras....sgt sweet saat2 tu syg....mummy dgn babah akan ketawa bila baby mula bergerak dlm tummy mummy...sungguh bahagia rsnye...tak sabar nak tgu baby mummy ni lahir...
Skang juga sejak baby dah 28 weeks ni...bila mummy hug babah..komfem baby akan bergerak aktif....babah ckp baby jelous...hahaha....tp mummy rs baby same2 hug babah dgn mummy sbb baby sygkan babah mcm mummy sygkan babahkan nak....tgl 2 bln lagi baby nak lhir ke dunia...hr2 mummy doa yg anak mummyni slamat lahir,sihat,cukup sifat,pandai dan emsem mcm babah....jadi anak yg baik ye syg...anak yg hormatkan kedua ibu bapanya,yang taat pd penciptanya...yang sanggup berkorban utk babah dan mummy...love uso much...norman junior..muaahhhhh....

Sunday, April 10, 2011

Bila BABAH menari ARAB..hehe

 gambar babah menari semasa latihan..hehe

 
hari ni mummy nak share story tentang suami merangkap kawan,sahabat mummy dunia akhirat..BABAH aka MR kamput yang mummy sayangi dan cintai tu...nak tahu pasal aper???hehehe..memang agak melucukan sebab nye BABAH JOIN MASUK PERSEMBAHAN TARIAN ARAB untuk dinner di opis babah...
 
first babah bgtau mummy pasal babah join menari..sakit perut mummy gelakkan babah..sebab mummy kenal babah dah nak masuk 7 tahun...dah masak betul dengan perangai babah..babah bukan jenis yang sukakan tarian..babah sangat MACHO GITU...gilekan sukan....kalo join sukan mmg mummy tak heran tapi kalo join masuk menari tu yang mummy heran..hehe...babah cakap dia terpaksa join sebab nama dia dah pun dihantar ke BOs..kiranye PAKSA RELA gitu..hahaa....setiap hari balik je dari kelas tarian..babah akan menari depan mummy...tapi kadang2 mummy buat macam tak nampak jer.sebab mummy malas nak melayan karenah babah..hahaa....tapi hakikatnye mummy sakit perut menahan ketawa...
 
agaknye anak mummy dalam perut nanti mesti gilekan tarian kan...iyelah masa mummy  sedang prenen ni plak babah boleh join masuk menari...tapi tak kisahlah yang penting anak mummy dengan babah ni selamat lahir,sihat,cukup sifat hendaknyer..amin...baby mummy dengan babah terlau excited nak tengok baby lahir ke dunia ini....jadi anak yang baik ye sayang...muaahhhh dari mummy dan babah uantuk baby mummy ni..


Sunday, April 3, 2011

makin debab....makin tembam..makin kerap ke klinik!!!


 sangat cantik nabila ni prenen..kenapa mummy comot yer??

aduh!!!kesiannyerlah blog mummy ni...dah berapa minggu mummy tak bukak blog,tak on9 facebook tak usik lappy..semuanya gara-gara penyakit MALAS mummy yang semakin tebal nak berkerak ,berkarat,sebati dgn diri mummy ni kot...hehehe...followers pun mummy tengok makin ade kemajuan...hehehe...TERIMA KASIH PADA KAWAN2 YANG SUDI BACA& FOLLOW MUMMY YE!!jgn lupa klick pada iklan yang ade,utuk tambah duit baby mummy nanti oky..peace....hihihi

sekarang mummy mmg makin debab,tembam,gedempol tau..dah 70 kg pun..besok chek up lagi ke klinik komfem naik lagi berat badan mummy ni..selera nauzubillah tak pyh cakaplah..mmg selera tinggi..tahu nak makan...makan..makan dan makan jer..sampaikan babah terpaksa control mummy makan..kalo babah tak tegur jawabnye mmg mummy makan tak ingat dunia....AKIBATNYA....JENG..JENG...mummy terpaksa ke klinik seminggu 2x skang ni...sebab haritu darah mummy tinggi & berat naik mendadak...alhamdulilah darah dah normal..yang tak normalnye berat...setiap kali chek up komfem naik....hehe..tapi anak mummy dalam perut ni baru 700 gram lbh beratnye..sedangkan mummy dah berkilo2 naiknye...bayangkanlah sebelum prenen berat mummy cuma 48-49kg jer..skang baru 6 bulan prenen berat dah 70 kg..oh!!!berkilo2 naiknyer...baby plak lom cukul 1 kg pun...memang mummy risau sangat bila baby kecik jer..tapi doktor cakap baby sihat & normal...alhamdulilah.....kita tgk 19 hb 4 ni mummy chek up tummy mummy yg boroi ni..harap2 anak mummy dah makin berat ye sayang....

kalo berat mummy terlampau naik mendadak lagi bulan depan...insyaallah minuman SPECIAL MENANTI MUMMY DI KLINIK NANTI..AIR GULA..hehe....aduh!!!tulah yang mummy tak nak minum sangat..komfem mummy muntah..ngeri benar bila dengar azab nyer rasa AIR GULA TU...tapi mummy dah rasa memang giliran mummy bulan depan..hehe....tak kisahlah yang penting anak mummy ni membesar dan lahir dengan selamat dan sihat ye sayang!!!insyaallah ujung bulan ni baby mummy ni yang emsem boy dalam perut mummy ni dah masuk 7 bulan...memang waktu yang sesuai untuk mummy beli barang2 baby..tak sabar sungguh rasanye mummy nak borong barang2 anak mummy ni...lebih2 lagi haritu mummy scan di klinik yang baby mummy ni boy...so,senanglah mummy nak ajak babah borong baju-baju baby nanti...kita tunggu babah dapat gaji ye sayang..kita shopping abisan...sampai babah pokai.hahahhaa

sekarangpun baby mummy yang emsem,good boy dalam perut mummy ni makin aktif dlm perut mummy yang boroi ni...lebih aktif kalo babah yang ajak baby berbual...memang baby makin aktif tendangnyer... mummy bangga dan sangat bersyukur sebab dapat rasa macam mane nikmat dan asyiknye menjadi prenen mum...oh!!sangat manis sayang...tak dapat mummy gambarkan betapa bahagianye mummy rasa....lebih lagi kalo babah pun turut sama rasa kebahagiaan yang mummy rasakan ni...happy.....ye!!mummy sangat happy sayang...doa mummy harap kebahagian yang mummy kecapi sekarang ni berkekalan untuk selamanyer hingga ke syurga..amin.....dan harap anak mummy ni lahir dengan selamat dan sihat....HARAP2 BULAN DEPAN BUKAN GILIRAN MUMMY MINUM AIR GULA DI KLINIK YE..hehee