Skip to main content

baby mummy yg aktif!!

mummy dah 28 week pun skang...dah makin boroi perut mummy ni...babah cakap mummy jln mcm kingkong dah skang..sbb perut mummy yg besar dan boroi gitu..hehehe.....happy???yup mummy terlalu happy walaupun ms mummy skang asyik ulang alik ke klinik je....smpaikan naik malu mummy nak bgtau opis yg mummy ni asyik ke klinik....kdg2 sedih jgk mummy sbb ade simulut2 jahat yg ckp mummy ni prenen tp tak mcm org lain...kerap sgt ke klinik....ish!!!org bodoh mane yg suka abiskan ms di klinik???cube bgtau mummy??takdekan.....smua nak sihat hidup aman damai....tapi takpelah ini pengorbanan yg mummy terpaksa lalui smasa prenenkan anak sulung mummy ni....hope baby lahir nanti baby jd anak yg baik ye syg...yg tak cerewet....sbb mummy ni kena work utk bantu babah....dan harap ank mummy nanti jd anak yg soleh....yg sentiasa hormatkan mummy dan babah ye sayg..amin.....
oh!!story psl baby mummy skang ni....baby makin aktif..suka ngeras2 dlm tummy mummy ni....kalo babah dgn mummy berbual komfem baby akn gerak2 dan ngeras2 dgn kuat dlm perut mummy...mcm mintak dimanja,dibelai slalu..hehe...lbh2 excited dan agresifnye baby mummy ni bila babah yg berbual dan ajak baby main....komfem perut boroi mummy ni berombak2 dan terjojol dpt rasa tulang anak mummy ni mengeras....sgt sweet saat2 tu syg....mummy dgn babah akan ketawa bila baby mula bergerak dlm tummy mummy...sungguh bahagia rsnye...tak sabar nak tgu baby mummy ni lahir...
Skang juga sejak baby dah 28 weeks ni...bila mummy hug babah..komfem baby akan bergerak aktif....babah ckp baby jelous...hahaha....tp mummy rs baby same2 hug babah dgn mummy sbb baby sygkan babah mcm mummy sygkan babahkan nak....tgl 2 bln lagi baby nak lhir ke dunia...hr2 mummy doa yg anak mummyni slamat lahir,sihat,cukup sifat,pandai dan emsem mcm babah....jadi anak yg baik ye syg...anak yg hormatkan kedua ibu bapanya,yang taat pd penciptanya...yang sanggup berkorban utk babah dan mummy...love uso much...norman junior..muaahhhhh....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…