Skip to main content

makin debab....makin tembam..makin kerap ke klinik!!!


 sangat cantik nabila ni prenen..kenapa mummy comot yer??

aduh!!!kesiannyerlah blog mummy ni...dah berapa minggu mummy tak bukak blog,tak on9 facebook tak usik lappy..semuanya gara-gara penyakit MALAS mummy yang semakin tebal nak berkerak ,berkarat,sebati dgn diri mummy ni kot...hehehe...followers pun mummy tengok makin ade kemajuan...hehehe...TERIMA KASIH PADA KAWAN2 YANG SUDI BACA& FOLLOW MUMMY YE!!jgn lupa klick pada iklan yang ade,utuk tambah duit baby mummy nanti oky..peace....hihihi

sekarang mummy mmg makin debab,tembam,gedempol tau..dah 70 kg pun..besok chek up lagi ke klinik komfem naik lagi berat badan mummy ni..selera nauzubillah tak pyh cakaplah..mmg selera tinggi..tahu nak makan...makan..makan dan makan jer..sampaikan babah terpaksa control mummy makan..kalo babah tak tegur jawabnye mmg mummy makan tak ingat dunia....AKIBATNYA....JENG..JENG...mummy terpaksa ke klinik seminggu 2x skang ni...sebab haritu darah mummy tinggi & berat naik mendadak...alhamdulilah darah dah normal..yang tak normalnye berat...setiap kali chek up komfem naik....hehe..tapi anak mummy dalam perut ni baru 700 gram lbh beratnye..sedangkan mummy dah berkilo2 naiknye...bayangkanlah sebelum prenen berat mummy cuma 48-49kg jer..skang baru 6 bulan prenen berat dah 70 kg..oh!!!berkilo2 naiknyer...baby plak lom cukul 1 kg pun...memang mummy risau sangat bila baby kecik jer..tapi doktor cakap baby sihat & normal...alhamdulilah.....kita tgk 19 hb 4 ni mummy chek up tummy mummy yg boroi ni..harap2 anak mummy dah makin berat ye sayang....

kalo berat mummy terlampau naik mendadak lagi bulan depan...insyaallah minuman SPECIAL MENANTI MUMMY DI KLINIK NANTI..AIR GULA..hehe....aduh!!!tulah yang mummy tak nak minum sangat..komfem mummy muntah..ngeri benar bila dengar azab nyer rasa AIR GULA TU...tapi mummy dah rasa memang giliran mummy bulan depan..hehe....tak kisahlah yang penting anak mummy ni membesar dan lahir dengan selamat dan sihat ye sayang!!!insyaallah ujung bulan ni baby mummy ni yang emsem boy dalam perut mummy ni dah masuk 7 bulan...memang waktu yang sesuai untuk mummy beli barang2 baby..tak sabar sungguh rasanye mummy nak borong barang2 anak mummy ni...lebih2 lagi haritu mummy scan di klinik yang baby mummy ni boy...so,senanglah mummy nak ajak babah borong baju-baju baby nanti...kita tunggu babah dapat gaji ye sayang..kita shopping abisan...sampai babah pokai.hahahhaa

sekarangpun baby mummy yang emsem,good boy dalam perut mummy ni makin aktif dlm perut mummy yang boroi ni...lebih aktif kalo babah yang ajak baby berbual...memang baby makin aktif tendangnyer... mummy bangga dan sangat bersyukur sebab dapat rasa macam mane nikmat dan asyiknye menjadi prenen mum...oh!!sangat manis sayang...tak dapat mummy gambarkan betapa bahagianye mummy rasa....lebih lagi kalo babah pun turut sama rasa kebahagiaan yang mummy rasakan ni...happy.....ye!!mummy sangat happy sayang...doa mummy harap kebahagian yang mummy kecapi sekarang ni berkekalan untuk selamanyer hingga ke syurga..amin.....dan harap anak mummy ni lahir dengan selamat dan sihat....HARAP2 BULAN DEPAN BUKAN GILIRAN MUMMY MINUM AIR GULA DI KLINIK YE..hehee

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…