JellyPages.com

Sunday, April 3, 2011

makin debab....makin tembam..makin kerap ke klinik!!!


 sangat cantik nabila ni prenen..kenapa mummy comot yer??

aduh!!!kesiannyerlah blog mummy ni...dah berapa minggu mummy tak bukak blog,tak on9 facebook tak usik lappy..semuanya gara-gara penyakit MALAS mummy yang semakin tebal nak berkerak ,berkarat,sebati dgn diri mummy ni kot...hehehe...followers pun mummy tengok makin ade kemajuan...hehehe...TERIMA KASIH PADA KAWAN2 YANG SUDI BACA& FOLLOW MUMMY YE!!jgn lupa klick pada iklan yang ade,utuk tambah duit baby mummy nanti oky..peace....hihihi

sekarang mummy mmg makin debab,tembam,gedempol tau..dah 70 kg pun..besok chek up lagi ke klinik komfem naik lagi berat badan mummy ni..selera nauzubillah tak pyh cakaplah..mmg selera tinggi..tahu nak makan...makan..makan dan makan jer..sampaikan babah terpaksa control mummy makan..kalo babah tak tegur jawabnye mmg mummy makan tak ingat dunia....AKIBATNYA....JENG..JENG...mummy terpaksa ke klinik seminggu 2x skang ni...sebab haritu darah mummy tinggi & berat naik mendadak...alhamdulilah darah dah normal..yang tak normalnye berat...setiap kali chek up komfem naik....hehe..tapi anak mummy dalam perut ni baru 700 gram lbh beratnye..sedangkan mummy dah berkilo2 naiknye...bayangkanlah sebelum prenen berat mummy cuma 48-49kg jer..skang baru 6 bulan prenen berat dah 70 kg..oh!!!berkilo2 naiknyer...baby plak lom cukul 1 kg pun...memang mummy risau sangat bila baby kecik jer..tapi doktor cakap baby sihat & normal...alhamdulilah.....kita tgk 19 hb 4 ni mummy chek up tummy mummy yg boroi ni..harap2 anak mummy dah makin berat ye sayang....

kalo berat mummy terlampau naik mendadak lagi bulan depan...insyaallah minuman SPECIAL MENANTI MUMMY DI KLINIK NANTI..AIR GULA..hehe....aduh!!!tulah yang mummy tak nak minum sangat..komfem mummy muntah..ngeri benar bila dengar azab nyer rasa AIR GULA TU...tapi mummy dah rasa memang giliran mummy bulan depan..hehe....tak kisahlah yang penting anak mummy ni membesar dan lahir dengan selamat dan sihat ye sayang!!!insyaallah ujung bulan ni baby mummy ni yang emsem boy dalam perut mummy ni dah masuk 7 bulan...memang waktu yang sesuai untuk mummy beli barang2 baby..tak sabar sungguh rasanye mummy nak borong barang2 anak mummy ni...lebih2 lagi haritu mummy scan di klinik yang baby mummy ni boy...so,senanglah mummy nak ajak babah borong baju-baju baby nanti...kita tunggu babah dapat gaji ye sayang..kita shopping abisan...sampai babah pokai.hahahhaa

sekarangpun baby mummy yang emsem,good boy dalam perut mummy ni makin aktif dlm perut mummy yang boroi ni...lebih aktif kalo babah yang ajak baby berbual...memang baby makin aktif tendangnyer... mummy bangga dan sangat bersyukur sebab dapat rasa macam mane nikmat dan asyiknye menjadi prenen mum...oh!!sangat manis sayang...tak dapat mummy gambarkan betapa bahagianye mummy rasa....lebih lagi kalo babah pun turut sama rasa kebahagiaan yang mummy rasakan ni...happy.....ye!!mummy sangat happy sayang...doa mummy harap kebahagian yang mummy kecapi sekarang ni berkekalan untuk selamanyer hingga ke syurga..amin.....dan harap anak mummy ni lahir dengan selamat dan sihat....HARAP2 BULAN DEPAN BUKAN GILIRAN MUMMY MINUM AIR GULA DI KLINIK YE..hehee

No comments:

Post a Comment

luv u comment