JellyPages.com

Saturday, May 28, 2011

pink yg cantik!!!kmpln jambu yang best giler....



sumber  gambar incik google..

dah lama tak update blog mummy ni....hrni mummy update guna phone mummy je...mmg malas nak guna lappy on9....guna phone jelah jwbnye...cuma ntah kenapa hrni mummy tak dpt upload gmbar guna phone....takpelah besok mummy upload gmbar berkaitan entry yg mummy ni oky.....ngeeeee.....phone pemberian babah pd mummy tahun lepas......still mummy pkai,sebab mummy sayang smua pemberian babah pd mummy.......mummy syg babah jd smua yg babah bg pd mummy simpan....jgn tak percaye topap first yg dah nak msuk 7 thn umurnye...pun mummy simpan lg....walaupun babah marah suruh buang...hahahhaha........tu sentimental valeu namenye....boleh bg anak mummy tgk nantikan...hehehe....

Harini disebabkan mummy tgl sorangje dirumahni,mummy nak bgtau hobi yg mummy lakukan ms saat boring dtg....nak tau ape dia????hrni mummy dok layan youtube tgk video maharaja lawak.....dr episod 1-smlam punye episod 9...bukan semua kmpln yg mummy tgk tapi mummy dok layan kumpulan jambu punye lawakje...takde istilah jemunye.....hehehe.....kenapa jambu????entahlah hati mummy dah terpikat kot...maybe sebab trendmark jambu berpakaian pink so terus hati mummy terpikat..hahaha...tapi yg pastinye mmg kmpln jambu mmg lawak terbaiklah...tiap minggu mummy tgu kemunculannye....tapi babah bgtau,"mummy jgn suka sgt dgn jambu tu....nanti baby mcm yus kmpln jambu plak.."hehehe....tak kisahlah ye baby....yg ptg mummy tau anak mummy ni sebiji akan ikut,mummy atau babah sbb kami berdualah ibu bapa anakkan....betul tak????kalo ikut atok sabah mcm jepunlah ank mummy nanti....kalo ikut babah jepun hitamlah jwbnye.hahahaha....kalo ikut tok abah dan uncle afiq diphg komfem anak mummy mcm arabian punye org....kalo ikut mummy mmg dah sah anak mummy ni cantik,emsem,jelita...sbb mummy skang prenen comot,hitam selekeh sbb mummy tau kecantikan semulajadi mummy dahpun anak warisi sbb tu mummy time prenen hodoh gile..haha
Untuk kmpln pujaan hati mummy jambu..hope jadi juara maharaja lawaklah nanti ye....mmg terbaek....lebih2 yus..mmg lawak....apepun tak boleh....boleh tuju lagu tak??ayat power yg glamer di sekolah mummy skangni...hehe

Saturday, May 14, 2011

mummy dan warna MERAH+HITAM+PUTIH????/

LAGI 2 minggu insyaallah mummy,babah & baby akan pindah ke rumah kita sendiri..alhamdullilah lepas ni kita akan bina hidup kita sekeluarga..ade mummy,babah & baby..lengkap sudah hidup mummy skang ni...so,di sebabkan mood nak berpindah ke rumah sendiri tu berkobar2 jadi skang mummy asyik on9 untuk tengok contoh deko-deko untuk rumah kita nanti...
kalo diikutkan mummy ni CRAZY PINK COLOUR....dr dulu memang hidup mummy ni kalo nampak PINK KOMFEM mummy jadi TRAUMA,CRAZY & sewaktu dengannyalah..baju,kasut ape saje barang yg mummy ader majoriti aderlah PINK COLOUR...tapi skang mummy mcm berubah angin plak...lepas kahwen hrtu bersanding guna tema MERAH + HITAM terus melekat dalam jiwa warna MERAH+HITAM tu..ngeeeee....jadi mummy pikir untuk rumah kita nanti mummy nak tema ruang tamu MERAH+HITAM+PUTIH.....so,skang mummy dok godek-godek gambar @ contoh rumah yg ruang tamu yang warna MERAH+HITAM+PUTIh.....komfem nenek di pahang melompat kalo tengok tema umah kita MERAH nanti coz nenek sangat sukakan merah...
bila mummy tanya babah...babah mcm tak setuju je..tapi mummy tunjukkan contoh gambar babah terus cakap oky...untuk bilik tidur mummy,dapur,bilik baby,bilik sembahyang semua babah yang tentukan warna kan cat nye nanti..ruang tamu memang bahagian mummy.hehee...kalo babah yang tentukan warna untuk ruang tamu umah kita komfem HITAM+PUTIH yang jadi pilihan babah..oh!!!sungguh mummy tak suka ibarat warna bendera pahang(kena buang negeri mummy ni nanti hehe)dan warna najis cicak jer.hahahaha....










sungguh menawan kalbu...warna merah+hitam+putihni...harap impian mummy terlaksanalah..oh!!!sgt excited nak pindah rumah dan deko2 rumah ni....sabar mummy 2 minggu lagi dapat kunci rumah....ngeeeee...

Wednesday, May 11, 2011

7 bulan prenen...mummy dgn baby berkampung di padang!!

penat sangat mummy minggu ni...memang jadual kerje mummy sangat bz minggu ni...mula dari isnin mummy kena handle JAMUAN HARIJADI anak murid mummy,smalam kemuncak yang paling teruk...mummy kena HANTAR ANAK2 MURID MUMMY masuk LUMBA LARI disekolah u3 disubang..oh!!!!sangat penat,sebab dari pagi sampai petang mummy dan baby kena berkampung di sekolah u3 tu..sampaikan bila sampai rumah..mummy terus melepak atas katil..sengsara juga pada babah sebab kena jadi tukang urut.hehe
harini mummy kena plak ke klinik untuk chek up tekanan darah mummy ni..penat semalam blom abis lagi dah kena ke klinik...mmg mummy rasa nak pengsan jer hari ni coz kurang rehat..alhamdulilah mummy sihat...cuma besoklah baby kena follow mummy untuk berkampung di padang sekolah lagi..kakak dan abang dapat masuk PERINGKAT DAERAH,so mummy terpaksa hantar diaorg lumba lari lagi...sian baby mummy ni..harap anak sihatlah hendaknyer amin..
jumaat ni lagi kita terpaksa ke klinik lagi sayang..hidup mummy ni asyik ke klinik je lah nampaknyer..tapi takpe yg penting anak mummy ni sihat tu yang paling pentingkan....tapi ramai yang cakap kalo aktif masa prenen senang masa nak bersalin nanti..hope benarlah,mummy senang lahirkan anak mummy nanti...pengorbanan yang mummy kena lakukan masa prenen dah nak masuk 8 bulan ni..doa mummy semoga nak mummy dan babah ni lahir selamat didunia,sihat,sempurna dan aktif bijak mcm babah ye sayang..memang mummy dan babah sgt tak sbar nak tgu kelahiran baby mummy ni nanti..

Sunday, May 8, 2011

selamat hari ibu 2011!!!!



selamat hari ibu untuk semua ibu-ibu di dunia ini...mummy???oh...bakal jadi ibu tak lama lagi insyaallah..panjang umur dan di izinkan tuhan tahun depan mummy akan sambut hari ibu dengan babah & anak mummy ni nanti..insyaallah..moga allah panjangkan umur mummy.amin....
tahun ni babah & nenek di phg yang wish selamat hari ibu pada mummy..harap2 tahun depan mummy sambut dengan anak mummy dan babah lah ye.hehe..sempena hari ibu hari ni..mummy nak wish SELAMAT HARI IBU terutama pada emak yang mummy sayang...emaklah ibu paling terbaik di dunia..tanpa emak disisi hidup org tak akan ader maknanye..love u mak....muahhhhhhh....
untuk ibu mentua mummy jugak...SELAMAT HARI IBU MAMA..terima kasih melahir,mendidik,menjaga kesayangan hati mummy MR KAMPUT selama ini..semoga mama terus jadi ibu mentua yang paling sporting di dunia..selamat hari ibu...love u mama...



nota kaki:selamat hari ibu juga untuk semua kaum ibu & bakal2 ibu di dunia ni...