Skip to main content

7 bulan prenen...mummy dgn baby berkampung di padang!!

penat sangat mummy minggu ni...memang jadual kerje mummy sangat bz minggu ni...mula dari isnin mummy kena handle JAMUAN HARIJADI anak murid mummy,smalam kemuncak yang paling teruk...mummy kena HANTAR ANAK2 MURID MUMMY masuk LUMBA LARI disekolah u3 disubang..oh!!!!sangat penat,sebab dari pagi sampai petang mummy dan baby kena berkampung di sekolah u3 tu..sampaikan bila sampai rumah..mummy terus melepak atas katil..sengsara juga pada babah sebab kena jadi tukang urut.hehe
harini mummy kena plak ke klinik untuk chek up tekanan darah mummy ni..penat semalam blom abis lagi dah kena ke klinik...mmg mummy rasa nak pengsan jer hari ni coz kurang rehat..alhamdulilah mummy sihat...cuma besoklah baby kena follow mummy untuk berkampung di padang sekolah lagi..kakak dan abang dapat masuk PERINGKAT DAERAH,so mummy terpaksa hantar diaorg lumba lari lagi...sian baby mummy ni..harap anak sihatlah hendaknyer amin..
jumaat ni lagi kita terpaksa ke klinik lagi sayang..hidup mummy ni asyik ke klinik je lah nampaknyer..tapi takpe yg penting anak mummy ni sihat tu yang paling pentingkan....tapi ramai yang cakap kalo aktif masa prenen senang masa nak bersalin nanti..hope benarlah,mummy senang lahirkan anak mummy nanti...pengorbanan yang mummy kena lakukan masa prenen dah nak masuk 8 bulan ni..doa mummy semoga nak mummy dan babah ni lahir selamat didunia,sihat,sempurna dan aktif bijak mcm babah ye sayang..memang mummy dan babah sgt tak sbar nak tgu kelahiran baby mummy ni nanti..

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…