Skip to main content

pink yg cantik!!!kmpln jambu yang best giler....



sumber  gambar incik google..

dah lama tak update blog mummy ni....hrni mummy update guna phone mummy je...mmg malas nak guna lappy on9....guna phone jelah jwbnye...cuma ntah kenapa hrni mummy tak dpt upload gmbar guna phone....takpelah besok mummy upload gmbar berkaitan entry yg mummy ni oky.....ngeeeee.....phone pemberian babah pd mummy tahun lepas......still mummy pkai,sebab mummy sayang smua pemberian babah pd mummy.......mummy syg babah jd smua yg babah bg pd mummy simpan....jgn tak percaye topap first yg dah nak msuk 7 thn umurnye...pun mummy simpan lg....walaupun babah marah suruh buang...hahahhaha........tu sentimental valeu namenye....boleh bg anak mummy tgk nantikan...hehehe....

Harini disebabkan mummy tgl sorangje dirumahni,mummy nak bgtau hobi yg mummy lakukan ms saat boring dtg....nak tau ape dia????hrni mummy dok layan youtube tgk video maharaja lawak.....dr episod 1-smlam punye episod 9...bukan semua kmpln yg mummy tgk tapi mummy dok layan kumpulan jambu punye lawakje...takde istilah jemunye.....hehehe.....kenapa jambu????entahlah hati mummy dah terpikat kot...maybe sebab trendmark jambu berpakaian pink so terus hati mummy terpikat..hahaha...tapi yg pastinye mmg kmpln jambu mmg lawak terbaiklah...tiap minggu mummy tgu kemunculannye....tapi babah bgtau,"mummy jgn suka sgt dgn jambu tu....nanti baby mcm yus kmpln jambu plak.."hehehe....tak kisahlah ye baby....yg ptg mummy tau anak mummy ni sebiji akan ikut,mummy atau babah sbb kami berdualah ibu bapa anakkan....betul tak????kalo ikut atok sabah mcm jepunlah ank mummy nanti....kalo ikut babah jepun hitamlah jwbnye.hahahaha....kalo ikut tok abah dan uncle afiq diphg komfem anak mummy mcm arabian punye org....kalo ikut mummy mmg dah sah anak mummy ni cantik,emsem,jelita...sbb mummy skang prenen comot,hitam selekeh sbb mummy tau kecantikan semulajadi mummy dahpun anak warisi sbb tu mummy time prenen hodoh gile..haha
Untuk kmpln pujaan hati mummy jambu..hope jadi juara maharaja lawaklah nanti ye....mmg terbaek....lebih2 yus..mmg lawak....apepun tak boleh....boleh tuju lagu tak??ayat power yg glamer di sekolah mummy skangni...hehe

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…