JellyPages.com

Tuesday, June 21, 2011

rumah oh rumah!!!!

adoyai!!!!kenapalah nak upload pic tak bleh ni???sbb handphone mummy ni kurang power ke agaknye tetibe jd jot...jot..jot...kejap bleh upload gmbar kejap tak boleh.....mmg harus tukar blackberry ni jwpnye....so,mr kamput mummy ape lagi?????dgrlah rintihan isteri kamu ni yang mahukan blackberry.hahaha......ingatkan hrni nak lah story psal istana kamput home sweet home....tapi ade plak halangannye gmbar tak boleh di upload....tepaksalah mummy cite je....u all hanya imagine oky....hehehe....

oky start dgn ruang tamu....tema pilihan mula2 merah+hitam utk warna cat dinding....tapi ats persetujuan mr kamput&mrs kamput cat diruang tamu jdlah merah+silver@kelabu....sungguh cantik...sumpah tak tipu....nampak elegen ala2 kondo mewah gitu...hehe....ade plak tv br mr kamput yg br dibeli 42 inci lglah menarik...haha(saje mummy nak bgtau yg mr kamput bli tv baru ngeeeeee)

ruang dapur plak....tema cat dinding warna kuning emas.....ni bahagian adik2 mummy yg 4 org tu tlg catkan....hasilnye...abis bahagian dapur comot penuh dgn cat dan mr kamput mummy terpaksa bersihkan guna tinner...hahaha....setiap lntai di dapur penuh cat warna kuning.....nsib babah baby tu rajin so,lntai di dapur bersih mcm biasa di kerjakan babah....dgn adenye ruang dapur yg warna kuning takdelah selera mummy lps pantang nanti jd selera monters time mkn ek....hehe
Bilik ade 3...so,mummy mulakan dgn bilik solat merangkap bilik bacaan yg mummy akn simpan buku2 mummy dlm blk tu juga.....ni pilihan babah...babah pilih warna biru laut utk bilik solat kita...babah ckp biru lambangkan ketenangan sesuai utk kita menunaikan ibadat pd allah.....

Bilik yg ke 2 plak...bilik baby mummy ni nanti...tapi baby akn gunakan bila baby dah boleh tidur sndiri...so,selagi baby kecik baby akn tidur dgn mummy dan babah oky....jadi mummy jadikan bilik tu utk tetamu yg dtg umh kita nanti...tp deko bilik tu mmg utk baby mummy ni...warna kuning dan penuh kartun-kartun dan sticker wallpaper yg comel2 mcm anak mummy ni nanti....dkt bilik ni juga ade almari dan katil baby mummy yg bakal lahir bila2 ms je lagi....

Oky utk bilik mummy & babah...cat dindingnye warna yg plg cantik....pink kaler....tak sangka warna pink yg babah pilih utk bilik kami...babah ckp pink tu romantik..hahaha...so,smua yg ade dlm blik mummy dan babah bewarna pink...sgt sweet.....terasa mcm pengantin baru je mummy dan babah ni..hehehe...

Utk 2 toilet mummy biarkan putih cuma mummy tmbah stiker2 wall yg comel sesuai utk toilet...cuma istana kamput family ni blom siap deco sepenuhnye sbb mummy tak berapa nak kuat dan sihat coz tgh menghitung hr utk lahirkan baby mummy ni..insyaallah bila dah sihat dan selamat lahirkan baby mummy nanti mummy akan start deko rumah sepnuhnye..don't worry gojes sekalian mummy akn upload disini utk tunjuk betapa hebatnye istana kamput family ni..hehehe....doakan mummy selamat mwlahirkan baby mummy ni yw...dan baby mummmy yg dah tak sabar babah dgn mummy tgu kelahirannye selamat,sempurna,sihat,comel lahir ke dunia ni.

Sunday, June 5, 2011

menghitung hari!!!!sibuk terlampau...


hari ni dah 5 hb 6 pun...ader lagi 2 minggu sebelum 20 hb 6 untuk mummy siapkan semua kerja mummy dengan jayanyer sebelum bercuti awl 2 minggu dari tarikh due mummy awal julai untuk melahirkan anak mummy ni...akibatnya time cuti sekolah ni mummy kena ke sekolah dan berkursus untuk siapkan semua kerja mummy kalo tak komfem angin 1 badan GB mummy nanti..almaklumlah cuti 3 bulan so,banyaklah semua kena settlekan..

memang mummy akui mummy sikit tension...yelah dengan perut yang boyot makin besar...kerja berlambak kena settlekan,dengan rumah baru kita yang kena deko-deko yang tak siap2 lagi,nak settle pindah barang2 lagi..yang paling penting persiapan mummy nak lahirkan anak mummy ni...akibat yang mummy terima mummy kena ke klinik selang 1 hari gara-gara kaki mummy bengkak ala-ala kuih donat gitu....kesian babah jadi mangsanyer...tiap2 malam mummy dok kejutkan babah untuk jadi tukang urut kaki mummy ni...tapi yang penting tak kisahlah yang penting mummy selamat lahirkan anak mummy ni.aminnnnn...

excited sungguh babah dgn mummy sebab tak sabar nak tgu anak mummy ni lahir..hari-hari dok menghitung jer harinyer...hehehe...tak sabar nak tgk anak lahir di depan mata..tapi bila memikirkan risiko dan sakitnye mummy kena hadapi mmg mummy jadi takut...lebih-lebih bila dengar pengalaman dari kawan-kawan yang pernah merasa sakitnya bersalin..ops!!!!sungguh mummy jadi takut...mummy takut nak hadapi semua tu...doa mummy allah swt permudahkan saat mummy lahirkan baby mummy nanti..doa mummy juga babah ade disamping mummy semasa melahirkan baby nanti..dan kita sama2 selamat,panjang umur..amin.....