JellyPages.com

Saturday, August 20, 2011

si ANAK teruna MUMMY..



pejam..celik..pejam celik...dah masuk hari ke 48 dah rupanyer usia anak teruna mummy yang sorang tu...sekejap je rasanyer..barujer mummy rasa nikmat melahirkan si anak teruna mummy dan babah tu..rupanya harini dah 48 hari usia kamu nak...mummy pun dah MERDEKA dari berpantang..alhamdulilah,syukur sebab dah selesai azab berpantang...MERDEKA!!!MERDEKA!!MERDEKA untuk diri mummy yer..ngeeee:)

citer pasal siteruna mummy yang emsem boy tu...skang anak teruna mummy tu dah pndai berborak..walaupun dalam bahasa yang sukar difahami...tapi setiap kali mummy berbual dgn AISY mesti SI TERUNA kesayangan mummy akan bagi respons utk berbual dengan mummy..OH!!!sungguh bahagia mummy rasa sebab mummy dah ade anak teruna yang sangat peramah..hehehe...AISY pun skang dah makin pandai nak buli mummy & tok mak...malam-malam akan bangun smpai ke subuh baru nak tidur..akibatnyer mata mummy dah jadi ala-ala mata panda yang kiut miut gitu...ngeee...anak bujang mummy ni pun dah makin bam..bam..alhamdulilah,syukur allah swt bagi kesihatan yang baik pada AISY..memang mummy excited bahkan terlebih excited bila bab nak story pasal BUAH HATI KESAYANGAN MUMMY & BABAH NI...dah tak sabar rasanyer nak dengar aisy sebut dan panggil "MUMMY"dah tak sabar nak tengok AISY berjalan,bercakap dan main bola ngan babah..CEPATLAH BESAR si BUJANG mummy..besar BAGAI JUARA buat mummy & babah ye nak..ALHAMDULILAH  SYUKUR ATAS KURNIAAN YANG TAK NILAI ALLAH SWT pd mummy & babah iaitu AISY NUR RAYYAN si bujang mummg :)

Monday, August 8, 2011

aisy yang dah BAM...BAM..


baru harini mummy dapat upload blog mummy yang bersawang ala-ala umah kosong yang takde penghuni ni...mummy malas lagipun mummy sibuk uruskan anak mummy yang emsem boy ni...dan mummy baru balik dari shahalam (walaupun pantang blom abis)coz ade exam...entahlah mcmne result exam mummy tu...hati asyik ingat AISY di pahang je time exam....blom lagi dengan cik B mummy yang bengkak ala-ala belon sebab AISY tak nenen...sian mummy kan....ibu moden yang terpaksa hadapi semuanye dalam pantang demi kerje dan masa depan..chewahhhhh..hahahaa

hari ni genap mummy melahirkan AISY 35 hari....maksudnye anak mummy dah 35 hari dah pun..AISy makin sihat..alhamdulilah..makin BAM..BAM.....dah 3.6 kg pun....tinggipun dah 56 cm....oh!!!dah jadi anak bujang baby ni ye.hehehe....yang paling best..AISY dah tau buat perangai..hehe...tak mau tidur pkai seluar..just nak pkai pampers dan bogel.....hehehe...oH! anak.....pandai ye nak buli mummy dan tok mak skang ni...

raya ni memang best dalam hidup mummy....dapat beraya dengan 2  oarang hero idaman malaya..BABAH & AISY..oh!!!sugguh teruja mummy....nak kumpul banyak2 duit raya utk AISY..(bersiap sedialah untie & uncle aisy ye hahahaha) baju raya pun dah beli..tema BIRU..skang tgh cari baju untuk AISY warna biru....walaupun baju AISY dah macam nak bukak kedai pakaian kana-kanak...tapi untuk baju sedondon raya ni dgn babah & mummy takde plak warna biru..sian anak mummy kan...tulah kalo tema tak dirancang....hehe..untuk raya ke 2 tema baju kita putih...alhamdulilah yang ni lengkap untuk kita ber3...

mummy tak sabar nak tunggu 17 hb ni...genap 44 hari mummy berpantang..lepas tu MERDEKA lah mummy.hehee..dah gatal sangat kaki mummy ni nak jalan-jalan bawak anak mummy ni..shopping baju raya dengan tok mak....bahagianye hidup mummy...dah ader HARTA PALING TAK TERNILAI ..anak mummy AISY NUR RAYYAN....doa mummy anak jadi anak yang soleh dan berguna satu hari nanti ye...