JellyPages.com

Friday, September 30, 2011

happy anniversary first mr kamput!!!


alhamdulilah tarikh keramat 1 oktober dah tiba..tarikh nilah mummy dan babah disatukan menjadi suami isteri yang sah..dengan sekali lafaz mummy dah jadi milik babah aisy sepenuhnya..alhamdulilah setelah 6 thun kami bercinta akhirnya pada tarikh 1 oktober 2010 kami bergelar suami isteri yang sah...harini tarikh keramat tu datang lagi....1 oktober 2011 genaplah setahun mummy dan babah menjadi suami isteri...yang lebih membuat mummy bahagia anniversary mummy yang pertama mummy dah ader anak teruna yang bakal 3 bulan pd 3 hb 10 ni..alhamdulilah bersyukur kerana allah swt makbulkan doa mummy utk cepat dapat zuriat setelah berkahwin dengan babah...
tiada ape lagi mummy perlukan dlm hidup ni..mummy dah ader suami,sahabat susah senang,kawan bergaduh..tempat mummy berlindung..tempat mummy mengadu lelaki yang sempurna iaitu babah aisy...sekarang mummy juga dah ade anak teruna mummy yang emsem..yang sama salin tak tumpah macam babah...permata hati mummy dan babah AISY NUR RAYYAN...ya allah...semuanyer dah lengkap..mummy dha punya keluarga yang bahagia..terima kasih tuhanku atas kurniaan kebahagiaan yang kau berikan kepada hambamu yang penuh dengan dosa ini...
doa mummy moga kebahagiann yang mummy kecapi ini akan kekal sehingga ke syurga...amin....untuk my lovely husband NURMAN BIN NORDIN..terima kasih atas segala kasih sayang pengorbanan yang sayang berikan pada orang selama ini..terima kasih kerana menerima semua kekurangan yang pada orang seadanyer..terima kasih menjadi ayah dan suami sahabat suka duka orang yang setia....LOVE U SO MUCH SAYANGGG...PERCAYALAH KASIH SAYANG CINTA ORANG HANYA UNTUK SAYANG..SUAMI YG TERSAYANG DUNIA AKHIRAT..SEMOGA KEBAHGIAAN KITA INI HINGGA KE SYURGA...aminnnn

Saturday, September 17, 2011

mummy rindu aisylahhhh!!!!


menda yang paling mummy rindu nak tgk senyuman AISY

semalam dah selamat dengan jayanyer sampai dekat shahalam...mummy balik awal sebab harini babah work..ikutkan hati mummy nak balik esok...isnin dah kena keje setelah 3 bulan cuti...macam malas dan takde moodjer nak kejelah....lebih-lebih lagi hati dok teringat dekat anak teruna mummy jer....badan jer kat shahalam ni..hati tertinggal kat pahang umah tok mak aisy.. :(
kesian sungguh mummy pada aisy terpaksa tinggal dipahang...maapkan mummy ye nak...bukan mummy taknak bawak aisy tgl dengan mummy dan babah..tapi mummy belom jumpe pengasuh yang mummy percaya untuk jage aisy bila mummy ngan babah pergi work...aisy masih kecil...mummy takut bila pikirkan situasi bila pengasuh yang jage aisy hanye nak duit dan bukan ikhlas dan sygkan aisy...sumpah...hati mummy tak smpai hati nak tinggalkan aisy dengan tok mak...sekarang hanya tokmak je yang mummy yakin boleh jage aisy dengan selamat....baru smlam mummy balik shahalam tapi harini mummy rindu sangat pada aisy....:(
ramai yang tanye mummy kenapa tinggalkan aisy dipahang???tak rinduke pd anak??/aisy anak mummy..mummy yang lahirkan aisy...takkanlah mummy tak rindukan anak mummy sendiri...dari aisy dalam perut lagi kita bersame...kemana pergi mesti ader aisy dengan mummy..skang buat pertama kalinye mummy terpaksa berpisah dengan aisy...sape tak sedih...tak rindu...sumpaahhhhhh....mummy rindu sangat pada aisy...lepasni setiap minggu mummy akan balik tengok aisy...mummy rindu senyuman & ketawa aisy....rindu nak cium aisy...rindu nak dukung aisy..rindu nak berbual dgn aisy..rindu aisy sangat2..............aghhhhh!!!!!cepatlah jumaat mummy nak jumpe AISY NUR RAYYAN nyawa hidup mummy..

Wednesday, September 14, 2011

first shopping with my lovely son & hubby!!!

harini mummy nak citer masa balik shahalam dengan anak teruna mummy dan babah...lepas raya haritu mummy ikut babah balik shahalam dan bawak sekali si anak teruna mummy yang sorang tu..walaupun mummy belom start keje lagi tapi mummy nak balik ikut babah untuk tengok keadaan rumah kita dan kemaskan rumah...lagipun rumah kita tu baru je mummy dan babah duduk 1 hari sebelum mummy lahirkan anak mummy ni dulu...jadi masih banyak menda yang mummy kena kemas dan cari untuk rumah kita tu...nak upload pic rumah baru kita tupun belum ader masa...tunggu lepas mummy dah balik untuk bekerje baru mummy akan upload pic rumah MR KAMPUT kat blog mummy ni..tih..tih..tih..
oky berbalik pada tajuk kat atas tu(adessss!!! dah macam nak tulis karangan  waktu upsr plak)waktu balik shahaalam walaupun 1 minggu jer..mummy dan babah amik peluang bawak anak teruna mummy yang baru 2 bulan ni rewang2 mall kat shahalam ni..mulatu nak cari barang rumah kita...tapi dah terover cari barang siteruna mummy ni plak...bayangkan setiap hari mummy ngan babah bawak aisy jalan2 dan shopping mesti barang aisy yang terlebih..hehehe...mummy lagsg tak beli aper..babah amik peluang untuk beli psp idaman hati dia....tapi yang penting memang pengalaman yang lain dari yang lain...mummy dapat rasa mcmner bila syok2 nak makan siteruna ngamuk nak tidur....mcmner rasanyer siteruna ngamuk bila susu tak cukup..semua tu mummy dah rasa..so aper lagi layan jelah gambar family  mr kamput bershopping yer...
.
.
.
.
.
.











Tuesday, September 13, 2011

INCIK KAHAK BIN SELSEMA BIN BATUK!!

harini mummy nak story pasal incik kahak bin selsema bin batuk...sapertu???/tulah penyebab dan punca besar yang buat anak teruna mummy si emsem boy tak lena tidur..jahatkan incik kahak bin selsema bin batuk tukan?SIAN ANAK MUMMY..

skang mmg musim demam melande...1 family mummy termasuklah mumy sendiri kena virus selsema...mummy jauhkan diri mummy dari anak teruna mummy takut si emsem boy berjangkit...alhamdulilah mummy berjaya elakkan dr baby mummy terkena virus selsema..tapi malangnyerrrr untie una aisy plak yang dok cium aisy masa dia selsema..akibatnyer si anak teruna mummy di ganggu oleh INCIK KAHAK BIN SELSEMA BIN BATUK...sian sungguh mummy pada aisy.,,syok-syok lena tidur dah susah nak bernafas....akhirnya babah bawak si anak teruna mummy ke klinik...doktor suruh sedut kahak di badan aisy...sebab punce kahak tulah aisy ssh nak bernafas...lagipun doktor bgtau..zaman sekarang baby lepas lahir takde sedut kahak lagi..bukan mcm zaman dulu2...masa time mummy dan babah lahir...sebab tu baby dalam pantang ader kahak...

nasiblaah anak teruna mummy kuat masa sedut kahak tak meragam...takpekan sayang untuk sihatkan kena sabar....tapi dah lama sangat sabarpun hilanglah..dah merengek...mumy harap lepas ni aisy sihat dan membesar bagai juara...INCIK KAHAK BIN SELSEMA BIN BATUK..NYAH KAMU DARI aisy nur rayyan...
,
,
,
,
,
,
,








Monday, September 12, 2011

biru biruan di hari raya!!!!

adessss!!!basi sudah nak cite pasal hari raya ni...baru harini berkesempatan nak citer hari raya..orang lain awal2 lagi dah semangat nak sibuk upload gambar raya kat facebook bagai....mummy baru hari ni terhegeh-hegeh nak story mory cite masa raya haritu..apersal yer??/oh !!maybe sebab mummy langsung tak puasa 1 haripun tu yang mood raya langsung takde kot..hahahaa..alamak kantoi sudah!!!!!tapi bukan sengaja mummy tak mo puasa..keadaan tak mengizinkan mummy still bernifas masa ramadhan haritu..lepasni silalah mengganti puasa yer mummy..iskkkk!!!sengsara mummy ooo...
citer pasal raya tahun ni...mummy rasa raya yang paling best...paling terbaekkk..paling gempaq..paling the best...paling meriah..paling happy..paling syok....paling..paling..paling dan palinglah....bagi diri &hidup mummylah...memang bestlah...dapat cium tangan suami mohon maap atas dosa silap mummy pd babah dan yang paling best tahun ni dapat kumpul duit raya untuk anak mummy ni..best...sbb selain memberi duit raya..mummy dapat kumpul duit raya untuk anak sendiri..hahahaa..syok betul terasa zaman kegemilangan masa terima duit raya dulu..hehee..ah!!raya sebulankan..so saper yg nak bagi duit raya pada anak teruna mummy tu silakanlah..ye..mmemag sangat dihargai..tih..tih..tih...
utuk tema raya aidilfitri yang pertama untuk kita 1 family tahun ni ialah biru...raya pertama warna biru..raya ke dua putih dan raya seterusnye tema bebas..hahaaha....memandangkan mummypun baru abis pantang so,mood melaraam tu mmg terbaekkkklah...iyelah 9 bulan comot skang time balas dendamlahkan..hehee..so aper lagi meh layan gambar time raya haritu..tengoklah mummy yg terlebih melaram tu ye...hehehe....
.
.
.
.
.
.

ANAK TERUNA MUMMY BERBAJU RAYA!
 
 SALLEHUDIN FAMILY

 SALEHUDIN FAMILY PART 2

 SALEHUDIN FAMILY PART 3

 MAKAN TIME @UMH ATOK SALLEH

 @UMAH TOK SALLEH AGAIN

 HAPPENING FAMILY..TERBAEKK

 UNTIE IKI WITH MAKCIK ANIS AISY

 UNTIE NANA & UNTIE UNA

 UNTIE YANIE

 MUMMY,AISY & MOYANG AISY

 MAKAN TIME AGAIN

 AISY WITH MOYANG

 MUMMY & BABAH AISY

 MUMMY & BABAH AISY PART 2

 MUMMY & BABAH AISY PART 3..COVER BAIK SPARE TAYAR.HEE

 AISY YG KELETIHAN

MUMMY & ATOK TAM SHEQAL(RAYA KE 2)

 MUMMY & ATOK TAM SHEQAL AGAIN

 BABAH WITH ATOK TAM SHEQAL

 AISY YG PENAT BERAYA

 MUMMY YG DOK PAKSA AISY BERGAMBAR.HEEH

 BAJU RAYA AISY TEMA BIRUAN


 MUMMY,BABAH & AISY NUR RAYYAN HR RAYA KE 2