Skip to main content

AISY NUR RAYYAN vs NURMAN

disebabkan mummy harini still dalam mood bercuti dan ala-ala perempuan gila ddk sorang-sorang kat rumahni ..emm!!macam pipi mummy plak yang lebam ek lama sangat cuti..hye!!!hye!!ofcourselahkan anak yang pipi lebam mummypun kenalah cuti lama sebab sakitnya lebih teruk dari si bos bam bam rasa..tak gitu..tak bunyi macam poyo sangatker???takkan..poyo sikitjer betul tak??tih..tih..tih..

mummy yang memang terkenal ngan sikap rajin ni..ops!!!!sila muntah hijau pekat beramai-ramai oky...amik peluang mengemas rumah yang ala-ala stor sukan kat sekolah mummytu...almaklumlah!!!4 hari balik pahang mr kamput jer kat rumah..komfem sesangatlah rumah cantik,berkilat dipenuhi habuk + kain yang bertimbun ala-gunung kinabalutukan...baik punya MR KAMPUt sebab rajin nak mengemas walaupun hanya dalam mimpi...beruntung sungguh mummy dapat suami macam MR KAMPUT...yang rajin mengemas rumah dalam mimpijer...kau ada???takdekan..laki korang ada macam MR KAMPUT??sumpah tak adakan...100% bertuahnya mummyni..love u sayang...tengah syok-syok mengemas dan selongkar barang dalam almari mummy jumpalah gambar lama masa MR KAMPUT kecik-kecik dulu...mummy dok belek-belek,tenung lama memang sebiji macam BOS TECIT BAM BAM lah...ramai yang cakap MR KAMPUT KECIK ngan MR KAMPUT banyak persamaan...ish!!!memang dari aisy lahir tak penah ade yang cakap aisy sama mummy..hanya dan banyak kali dengar sama betul ngan babah...sila beranak lagi untk tambah geng sendiri ye mummy sebab MR KAMPUT dah ader GENG untuk BULI MUMMY!!uwaaaaaa....kalo tak caya jom tengok ni
.
.
.
.
.
.
.


tengok..sama pipi tembam,hidung ala2 buah jambu air..hehe.kenapalah aisy tak ikut hidung mummy yang mancung ala-ala pretty zinta ni..memang rugilah son..tih..tih..tih..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

samakan...paling ketara tang BUAH JAMBU AIR tulah.hehe.
,
.
.
.
.
.
.
.
.
mata,senyuman mmg sama.
.
.
.
.
.
.
.
kalo tgk masa tido lagilah sama
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



SAMAKAN????mmg sejibiklah kan...kalo nak tengok wajah AISY bila 28 tahun nanti...tengokjelah muka MR KAMPUT sekarang...tapi memang rugilah aisy kalo ikut muka mummy komfem lagi emsem nak...kui..kui//kui... 

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…