Skip to main content

apa salah aisy?????


baru harini mummy dapat upload story sensasi tentang anak teruna mummy..mummy takde mood,malas dan tension sangat-sangat dibuatnya...mummy rasa bersalah sangat,rasa mummy ni ibu yang tak bertangungjawab nak jaga anak seorang...ibarat ibu tiri yang jahat macam mak si cinderella,bawang merah bawang putih..semuatu mummylah......mummy rasa nak behenti keje jadi surirumah dan ddk jaga aisy 24 jam...aperlah salah aisy smpai dia jadi mangsa??/sebab anak mummy tu aktif sangatker,smpai org nak pukul dia sesuka hati ah???INGAT ANAK MUMMY TU ANAK PATUNGKE BOLEH BUAT SESUKA HATI

entahlah mummy tak tau nak cakap aper..kalo kesan lebam,biru,merah dipipi aisy tu perbuatan manusia..SUMPAH MUMMY TAKKAN MAAPKAN manusia syaitan tu,mummy doakan MANUSIA TU KENERAKA JAHANAM.....doa seorang ibu makbulkan...TGUJELAH PEMBALASAN YANG ALLAH SWT AKAN BAGI PADA SIPELAKU.....mummy yang lahirkan aisy..mengandungkan dia 9 bulan...jaga dia macam menatang minyak yg penuh...tak pernah tinggikan suara pada dia,apa lagi nak naikkan tangan pada aisy yang baru umur 4 bulan....kalo pada anak atau baby lainpun mummy takkan buat dan sikap kejam mcm yang ade kesan dipipi aisy sekarang...sedih...mmg sedih!!!rasa nak bunuhjer siPELAKU tu...sumpah!!!sampai sekarang mummy masih trauma bila tgk pipi anak mummy yang tembam lebam & birutu...

em...mummy tak tuduh sesiapa tapi ni yang mummy & babah peratikan dan faham sgt dengan perangai anak teruna kami tu...selasa& rabu(23&24 hb 11) BS (aisy panggil nenek)cuti .selasa mummy amik cuti untuk jaga anak teruna mummytu..tapi sebabkan hr rabu mummy ader TAKLIMAT KERANI MENGUNDI so mummy kena antar anak teruna mummy ke nursery(aisy penah beberapa kali kat nursery kalo nenek aisy cuti)masa mummy amik aisy dr taska...hati mummy mmg tak sedap sebab mummy tgk anak mummy yg aktif dok terbaring mcm tak bermaye jer..mummy tegur aisy diam jer...em,mummy pikir aisy mengantuk agknye(mmg sikap aisy kalo mengantuk tegur lgsg tak senyum N takde respon)smapai dlm keta aisy tido dan dah smpai rumahpun aisy tido...bila babah balik pukul 5 aisy bangun kejap...mummy mandikan aisy smpailah lepas mandi dan malam aisy dok tidojer..mummy dgn babah dah risau sebab anak teruna mummy ni tak aktif,takde senyuman,takde jeritan dan ketawa mcm biasa...nak minum susupun mummy kena kejutkan...yang mummy perasan kalo aisy balik dr taska mmg aisy akan tidur dan tak aktif!!!ALAMAK ANAK AMMI kena ubat batuk ker ahh????besok pagi mummy anta aisy ke umah BS mcm biasa..pagitu mmg BS aisy ader msg tanya kenapa pipi aisy merah..mummy jawab nyamuk kot..smpailah mummy amik aisy tu..BS aisy tanya lagi kenapa pipi aisy merah???mummy yang bodoh,bangang ni jawab lagi nyamuk kot..BS aisy bgtau yg aisy dok tido jer 1 hari tak aktif...bila dalam keta baru mummy perasan pipi aisy bukan sajer merah tapi LEBAM+BIRU...terus mummy call BS aisy..rupanya yang dok BS aisy tanya mummy pasal pipi aisy merah tulah tempatnya..tapi mummy ni tak taulah mak jenis apa lgsg tak perasan pipi anak sendiri dah lebam macamtu...aisy maapkan mummy nak...BODOH BETUL MUMMY NI NAK...

MUMMy dan babah terus bawak aisy pergi jumpa doktor...doktorpun chek aisy dan bgtau kesan dipipi aisy kesan jari manusia????mana mummy tak angin...dan doktor bgtau kesan akan timbul selepas 1 hari @ 24 jam kejadian...maksudnya mesti kejadian berlaku di nursery....mummy memamng tak puas hati...tanya org di nusery mana ade yang nak ngaku...EH!!SAKIT HATI sungguh mummylah...mummy geram,mummy apload pic aisy yg lebam kat facebook mummy DAN  SCFM GROUP(mummy sayang groupni)memang malam tu dan smpai sekarang aisy,mummy jadi glamour...smpaikan fb mummy org dok add dan komen...ada yang siap mintak izin utk cite pasal aisy kat blog diaorg...takpe mummy izinkan semuatu untuk jadi pengajaran...dan jangan jadi mcm mummy yang cuai,lalai...SUMPAH SAKIT HATI MUMMYNI SMPAI SKANG MASIH ADA TAU....

doa mummy allah sentiasa lindungi anak mummy dari syaitan durjana,kecelakaan dan malapetaka dan diberikan kesihatan yang baik....aisy lah nyawa mummy....aper2 jadi pada mummy sakitnya lebih teruk mummy yang rasa nak...maapkan mummy sebab cuai jalankan tanggung jawab mummy pada aisy..tapi sungguh mummy terlalu sayangkan aisy....love u son...nyawa,hidup mummy dan babah AISY NUR RAYYAN

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…