Skip to main content

batuk

ASSALAMUALAIKUM...
 
 
 
 
 aduh!!lamanya tak berceloteh kat sini...sejak masuk 2012 ni tak penah lagi mummy dok jenguk-jenguk blog kesayangan mummyni...takde menda nak di sharekan sebenarnya...bila mood nak berblog tu datang terpaksalah tunda dulu gara-gara bila nak upload gambar kabel phone mummyni dah hilang...
 
oh ya!!3 januari 2012 haritu aisy nur rayyan dah pun genap 6 bulan...dah besar anak mummy ni...dah makanpun..lom pandai nak merangkak,duduk...tapi dah pndai pusingkan badan bila meniarap,dah suka sangat nak main2...dan paling buat mummy rungsing aisy kena batuk yg dah nak masuk 2 mggu tak baik-baik...smlam mummy bawaklah aisy ke klinik kerajaan seksyen 19..doktor kat sana mintak mummy bawak aisy ke hospital klang...inilah pekara yang mummy paling takut,risau bila dengar perkataan HOSPITAL KLANG tu,,,bukan aper jadi trauma bila aisy penah lemas masa kena kuning kat sana haritu....dahlah kat sana banyak doktor pelatih,,,,macam-macam hal boleh jadi...mmg mummy dah terpikir aisy komfem akan ditahan diwad...doktor cakap aisy maybe kena jangkitan paru-paru..mummy berkeras,mummy mintak tukar ke hospital raub..dekat sana ade tok mak n tok abah aisy....alhamdulilah doktor izinkan dan malam tu juga mummy,babah,pakcik halim dan aisy otw balik umah tok abah aisy...
 
pagi tadi,mummy bawak aisy ke hospital raub...aisy kena masuk gas...mengamuk-ngamuk aisy maybe tak tahan...aisy kena amik darah..ya allah!!sedih bila tengok tangan chubby aisy dicucuk jarum dan aisy kena xray utk pastikan aisy sihat dan tiada jangkitan paru-paru..memang mummy berdebar sangat masa tungu result tu...alhamdulilah......aisy sihat takde aper..aisy tak payah ditahan di wad.alhamdulilah terima kasih allah!!!aisy sayang....mummy harap aisy membesar dengan sihat yer sayang..jangan bagi mummy dan babah susah hati..love u son...muahhhh


sian tangan gumuk kena injet

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…