Skip to main content

PARA AHLI SYURGA!!!

ASSALAMUALAIKUM....

selamat tahun baru cina pada kawan-kawan mummy yg meraikan CNY besok...sempena public holiday ni kan aper plan kamu-kamu semua yer??mummy mmg balik ke phg lah sebab anak teruna mummy tu dah ada 1 minggu awl di umh tok mak dia..semalam dengan jayanya meredah jam yang terlampau..alhamdulilah mummy selamat smpai ke phg tepat pukul 9.00 mlm setelah 8 jam tersekat di highway karak...bestkan..nilah nasib kalo ada cuti panjang bila nak balik pahang...sesak di buatnya...entah bilalah highway karak tu nak aman bila tiba musim perayaan ek....

bulan ni,mummy di kejutkan dengan banyak kematian yang tak dijangka-jangka....belum berakhir lagipun bulan januari..masih di peringkat awal tahun 2012 yang baru menjelma...tapi banyak kematian yang mummy dengar..betullah nyawa tu kita tak tahu bila saat dan masa menjelma,semua urusan allah swt..harap-harap oarang-orang yang mummy sayang dipanjangkan umur,sihat selalu dan hidup dalam keberkatan allah swt..amin.....tak sanggup rasanya dan belum masanya nak terima kehilangan orang-orang yang mummy sayangi...ya !!allah mintak dijauhkanlah..amin....

16/1/2012 (isnin) mummy dikejutkan dengan kematian bekas anak murid mummy NURHAFIY ARDINI..masa mummy dapat tau ardini dah takde luruh hati,jantung mummy ni dibuatnya...seminggu sebelum perginya arwah,mummy jumpa arwah..dan arwah siap tegur mummy..waktu tu mmg mummy tak perasan arwah,disebabkan arwah dah pkai tudung...rupanya itulah kali terakhir mummy jumpa dan tengok arwah...sedih,sebab setahun arwah duduk di pra sekolah...lagipun baru beberapa minggu je sekolah baru bukak dan arwah sempat merasa berada ditahun 1...bayangkanlah mcm mana perasaan ibu dan ayah arwah ye!!ardini ni sangatlah pandai,baik dan mendengar cakap....1sekolah terkejut dengan kematian arwah ARDINI disebabkan demam denggi bedarah...doa, mummy semoga arwah tenang disana menjadi ahli-ahli para syurga dan keluarga arwah tabah menerima ujian dari allah swt ni...bersemadilah kamu dengan tenang ye  sayang  NUR HAFIY ARDINI....kenangan bersama kamu cikgu takkan lupa sepanjang hidup cikgu...


arwah dibelakang cikgu norida berdiri sebelah kanan

20/1/2012 negara di gemparkan dengan kematian penyanyi dan pengara IZWAN PILUS...punca kematian arwah disebabkan jangkitan kuman di paru-paru dan darah arwah....semoga arwah ditempatkan didalam kalangan orang-orang yang beriman..amin....

gambar terakhir arwah izwan pilus

marilah kita sedekekahkan ALFATIHAH untuk arwah NUR HAFIY ARDINI & IZWAN PILUS..

AL-FATIHAH...




Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…