Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

mashed potato VERsi gravy JIMAT

ASSALAMUALAIKUM..

pagini mummy buatkan anak teruna MASHED POTATO untuk bekpes aka sarapan aisy nur rayyan...gravy merangkap kuah mashed potato mummy blender kuah sup salmon ngan labu smlam..sayanglah nak buang...hehehe..jimat....untuk segalanya..masa,dan mengelakkan pembaziran makanan dan rezeki incik tong bin sampah....pendek cerita senaglah cakap MUMMY NI MALAS TERLEBIH nak masak pagi-pagi kan..kan....so jom tengok  resipi untuk sarapan my anak teruna harini...







BAHAN-BAHAN

UBI KENTANG(DIREBUS)
UNSALTED BUTTER
CHEESE(DIPARUT SEDIKIT)


CARA-CARA MEMBUATNYA..

REBUS KENTANG SMPAI MASAK..SELEPAS TU LENYET KENTANG DAN GAUL DGN UNSALTED BUTTER & SEDIKIT KEJU..

MAKANLAH DENGAN GRAVY...SLALU MUMMY BUAT GRAVY KURMA...SENANG DAN SEDAP...

SEKIAN

salmon sup WITh pumpkin & brokoli..

ASSALAMUALAIKUM...
buat AISY NUR RAYYAN KESAYANGAN mummy...mummy tahu kesayangan aisy BABAh tapi aisy tetap kesayangan mummy sepEnuh jiwa...
harini mummy cuti,niat hati naklah masak special sikit untuk AISY NUR RAYYAN bekpes pagini...mummy buatkan aisy LASSI MANGGO....yogurt+mangga..sangat-sangatlah sedap....penuh semangat,kasih sayang mummy buatkan untuk aisy...tapi apa yang aisy buat???aisy makan 1 sudu..lepastu langsung tutup mulut dan tepis mangkuk ,.....nasiblah mummy pegang kuat-kuat kalo tak komfem beterabur lassi mangga tu kat karpet


SAMPAILAH HATI AISY taknak makan lassi yang mummy buat...TAKNAKMEMBAZIR  &;SAYANGKAN LASSI YANG SEDAPTU mummypun perabihkanlah.licin mummy mamam LASSI yang sepatutnya aisy yang mamam..terima kasihlah sayang sebab berjaya buat mummy menambahkan berat badan....syabas son...mummy buatkan aisy oat+daing kisar+stok ayam+labu untuk sarapan aisy pengganti lassi mango tu..alhamdulilah memang aisy sgt gemarkan oat...habis licin aisy makan...



untuk lun…

PERGI taK KEMBALI..

ASSALAMUALAIKUM...
malamni mood mummy suam-suam kuku....entahlah dari tadi lepas tau norma dah kembali kepada penciptanya mummy jadi sayu dan sedih sangat....mummy bukan kenalpun sape tu norma...apalagi untuk bersua muka empat mata...mummy sentiasa ikut pekembangan arwah melalui blog yang kakak ipar arwah updatekan tentang arwah...arwah noram menghidap penyakit kanser otak dan dapat dikesan semasa mengandungkan anak pertama arwah rafiq...
kisah arwah sekeluarga pernah masuk di MHI tv3....sebelumni arwah bertarung nyawa melawan penyakit yang dihadapinya...allah lebih sayangkan arwah..allah amik arwah dalam usia yang masih muda...dan paling menyedihkan anak arwah rafiq masih lagi kecil dan belum puas merasa kasih sayang seorang ibu...
tadi masa duduk berbual dengan babah aisy nur rayyan...mummy tanyalah..." kalo mummy mati dulu pada babah macamner?mr kamput dengan mood malas nak layan..apalagi tengah syok tegok sukan...terus jawab "jangan cakap pasal mati boleh tak??tak baik...ora…

CUcur nasi!!

ASSALAMUALAIKUM..
kalo makanan yang tak habis rasa sayang dan terharujer nak buangkan...dulu memang tak ada perasaan pun kalo makanan tu tak abis...biarkan jelah tinggal @ rezeki si TONG SAMPAH...(zaman muda-mudalah)tapi skang kan sejak dah bekerje...dah rasa susahnya nak cari duit..lebih-lebih dah selamat dengan berjayanya jadi seorang isteri dan mummy ni..memang sungguh tak sanggup nak buang makanan yang tak habis tu ke dalam incik tong sampah...
semalam menu mummy ngan babah aisy nur rayyan untuk dinner CUCUR NASi...mummy over giler masak bubur aisy untuk bawak bekal ke umh nenek bs aisy...balik umah lepas bagi makan aisy tengok still ader baki dan banyak lagi...tanya babah aisy..nak makan lempeng tak...tapi mr kamput mummy tu memang tak suka lempeng so mummy buatlah cucur nasi bubur aisy tu untuk makan malam kami berdua....mula-mula risau gak takut tak menjadi..alhamdulilah jadi macam cucur biasa dan yang paling penting sedaaappp dan juri tetap mummy telah mintak nak makan cucur mac…

BUBUR LAMBUK IKAN SEBELAH

ASSALAMUALAIKUM
baru malam ni bekesempatan nak share bekalan aisy nur rayyan untuk lunch hrni di umah bs..bubur lambuk ikan sebelah dgn bayam...ikan sebelah ni mengikut petua nenek aisy di sabah..ikan sebelah ni untuk percepatkan baby cepat bercakap....mummy saja bagi aisy makan ikan sebelah ni manalah tau lepas ni boleh aisy sebut dan panggil mummy & babah kan..mummy buatkan aisy bubur lambuk versi baby punyelah..lagipun dah 1 minggu gak aisy tak mamam nasi ni...harini special sikit..apalagi jom skodeng menu anak teruna mummy..

BEKPES AISY HRNI....

ASSALAMUALAIKUM...

harini mummy bekalkan aisy nur rayyan bekpes aka sarapan PENKEK aka LEMPENG banana+manggo+oat+susu fm aisy...ni makanan lebih untuk aisy makan malam..dari membazir baik mummy jadikan menu yang sihat+sedap untuk anak teruna mummy so terjadilah penkek...best tak mummy????teror kan..hahaha..ok kat bawah ni rupa penkek first time mummy buat untuk bos tecit mummy tu..

 

BAHAN-BAHAN
PISANG MANGGA OAT SUSU FM,SUSU SEGAR @SUSU IBU TEPUNG JAGUNG(TEPUNG GANDUM PUN BOLEH) MINYAK ZAITUN UTK MENGGORENG(SIKIT JE YE)

CARA-CARA MASAK
1 KAN SEMUA BAHAN DAN BIARKAN ADUNAN CAIR..
PANASKAN MINYAK ZAITUN DALAM KUALI NON STIK DAN GUNAKAN SENDUK PERMUKAAN BULAT UNTUK MENCEDOK ADUNAN..
MASUKKAN KE DALAM KUALI DAN RATAKAN..MASAK GUNA API YANG PERLAHAN YER..
SIAP....mummy suka sangat..aisy nur rayyan mengikut cakap nenek bs aisy,aisy makan sikitjer...takpelah lah first timekan son..lain kali mummy buat perasa lain plak...mummy sertakan pisang dan dragon fruit utk aisy makan dgn penkek..kalo ader yogur…

pallokok !!

ASSALAMUALAIKUM.....
harini mummy nak share 1 makanan tradisi bugis....sedap..yang pasti pedas smpai terbakar perut yang memakannya...resipini mummy belajar dari nenek aisy nur rayyan merangkak mak mentua mummy yang jauh di sabah tu....tetiber je teringin  nak makan..so,suruh mr kamput call mama yang jauh tu utntuk komfemkan resipinya....alhamdulilah respos dr juri tetap cakap..sama dan ada rasa mcm masak PALLOKOK tu...cuma over terlebih pedas.....uwaaaaa....menangis laki bini lps makan tau.hahahaha....reipi sebenarnya menggunakan ayam tua tapi mana nak dapat kat shahalam ni ayam tua. adapun di pasar-pasar tani jer...so mummy paksa babah aisy belikan ayam biasa ajer...takpelah kan first time masak nanti baru cari ayam tua plak..jom skodeng resipi pallokok ni..

   BAHAN-BAHAN
1 EKOR AYAM TUA(TAKDE PUN TAKPE AYAM TUA LG SEDAP) BAWANG MERAH(DITUMBUK HALUS) BAWANG PUTIH (DITUMBUK HALUS) LADA PUTIH CILI PADI(IKUT SUKA DAN DITUMBUK) GARAM MINYAK UNTUK MENUMIS

CARA-CARA MASAK
PANASKAN MINYAK DALAM KU…

PUDING OAT with fruit

ASSALAMUALAKUM...
YANG NI PUN MENU 2 HARI LEPAS UNTUK AISY nur rayyan..PUDING OAT..mummy amik resipi di BLOG SY HOT..memang best blog ni...pndai masak..untung baby dia maryam tu dapat ummi yang sangat sangatlah pandai memasak...kalini mummy trylah masak untuk anak teruna kesayangan mummy tu...alhamdulilah aisy nur rayyan berjaya habiskan separuh pudingtu...syabas ye son...hehhee...jomtengok pudng hodoh mummy ni..



BAHAN-BAHAN
OAT(MUMMY KISAR ) BUAH-BUAHAN IKUT SUKA (mummy buat dragon fruit=pisang & dragon fruit+manngga+kurma) KUNING TELUR(mummy guna kuningje sebab aisy br 10 bulan) SUSU SEGAR@SUSU fm@SUSU IBU (MUMMY GUNA SUSU FM AISY SAJA)

CARA-CARA MASAK
 PUKUL TELUR SMPAI KEMBANG MASUKKAN SEMUA BAHAN BUAH MASUKKANKAN SUSU DAN KUKUS 15@20 MINIT CUCUK NGAN GARPU UTK TENGOK PUDING TU DAH MASAK



yang ni plak rupan dan kelakuan bila orang dah kekeyangan..hehehe


SEKIAN

BABY pasta cheese salmon fish!!

ASSALAMUALAIKUM
YANG ni plak menu aisy nur rayyan semalam mummy buatkan baby pasta dengan gravy yang superduper meletop mummy tambahkan chesee dan ikan peberet aisy salmon..sedap siot....pasta ni mummy jumpa di cosway..comel..macam2 rupa tapi disebabkan anak teruna mummyni baru ader 2batang gigi so mummy hiris nipis pasta tu bagi memudahkan aisy nur rayyan mamam...apa lagi jenguk-jenguklah resipi kat bawah ni..



BAHAN-BAHAN
BABY PASTA(REBUS 5 MINIT DGN SEDIKIT MINYAK ZAITUN) IKAN SALMON(MUMMY BAKAR SEKEJAP) CHEESE PUREE TOMATO STOK DAGING PUREE CARROT PUREE APPLE MINYAK ZAITUN REMPAH 4 SEKAWAN BAWANG MERAH BAWANG PUTIH


CARA-CARA MASAK
PANASKAN SEDIKIT MINYAK ZAITUN DALAM KUALI,MASUKKAN BAWANG YANG TELAH DICINCANG BESERTA REMPAH 4 SEKAWAN..TUMIS SMPAI NAIK BAU MASUKKAN  PUREE TOMATO,PUREE CARROT,PUREE EPAL KACAU SMPAI MENGGELEGAK SEDIKIT BARULAH DIMASUKKAN IKAN SALMON YANG DIBAKAR TADI(IKAN NI BUANG TULANG DAH CARIK HALUS-HALUS)MASUKKAN STOK DAGING BIAR KUAH PEKAT SEDIKIT SEBELUM MASUKKAN CHEESE DIHI…

projek membuat puree!!

ASSALAMUALAIKUM..
MEMANDANGKAN mummy ni wanita bekerjaya aka bekerja mummy memang akan amik masa time weekend tu untuk buat stok puree yang banyak..senang bila hari  bekerje masa nak masakkan menu untuk anak teruna main amikjer semua dah tersedia dalam peti ais..jimat masa,tenaga..lebih-lebih mummy ni yang kena sedia dan siapkan makanan untuk big boss mjr kamput juga.....stok-stok puree ni mummy buat malam minggu yang lalu dikala aisy nur rayyan dan mr kamput sedang lena diulit mimpi..mummy bertungkus lumus berjuang didapur untuk menyiapkan pelbagai jenis puree untuk aisy nur rayyan..pukul 2.30 pagi barulah misi mummy selesai dan berjaya..alhamdulilah...syukur sangat sebab anak teruna mummy boleh lagi merasa makanan yang berkhasiat dari air tangan mummy sendiri..jom layan gambar stok puree yang mummy buat..resipi mummy amik dan jadikan rujukan dari BLOG SAYA HOT & BLOG yang sentiasa skodeng kak fara....



Bekalan utk waktu bekerje..puree carrot,stok ayam..puree tomato,puree kurmadan p…

oat+apple puree speciall aisy nur rayyan..

ASSALAMUALAIKUM
maaplah yer malamni memang mummy over giler nak upload & snap menu anak teruna jer almaklumlah memang dah hobi nak buat pekasam gambar-gambar tu dulu lepastu baru sibuk nak enteprem kat sini...yang ni mummy nk share menu sarapan aisy nur rayyan plak...masih lagi dalam mood menu yang terperam okies....


BAHAN-BAHAN
PUREE APPLE PUREE KURMA PISANG OAT

CARA-CARA MASAK  PANASKAN OAT DALAM  KUALI DAN MASUKKAN SEDIKIT AIR BIAR OAT SEDIKIT KEMBANG.MASUKKAN PUREE APPLE,PUREE KURMA & PISANG YANG TELAH DILENYET KACAU SEBATI ...SIAP
* BLEH JUGAK KALO NAK TAMBAH SUSU SEGAR@SUSU FORMULA @SUSU IBU KAT DALAM MENU NI..
 SEKIAN

ayam MASAK lemak aisy!!

ASSALAMUALAIKUM..
MALAMNI macam biasa mummy nak share entry terperam,terendam terperap yang mummy simpan untuk dibuat pekasam...ayam masak lemak versi baby aka AISY NUR RAYYAN punya ni dah beberapa hari mummy masak baru malamni nak share...jom jenguk resipi kesukaan aisy nur rayyan..


ayam masak lemak aisy nur rayyan!


BAHAN-BAHAN AYAM yg telah dikisar STOK AYAM 2SUDU SANTAN KELAPA SEDIKIT KUNYIT SERBUK IKAN BILIS CARROT BROKOLI UBI KENTANG TAUHU LEMBUT BAWANG MERAH BAWANG PUTIH REMPAH 4 SEKAWAN

CARA-CARANYA TUMIS BWG MERAH& BWG PUTIH SERTA REMPAH 4 SEKAWAN SMPAI NAIK BAU..DAH WANGI MASUKKAN ISI AYAM DICINCANG TADI..MASUKKAN STOK AYAM KACAU RATAMASUKKAN CARROT,KUNYIT,UBIKENTANG & BROKOLI BIAR SMPAI LEMBUTMASUKKAN SEDIKIT STOK IKAN BILIS BILA SAYURAN DAH LEMBUT MASUKKAN TAUHU LEMBUT DAN SANTAN KACAU SEBATI...SIAP...AISY KOMFEM LAJUJE MAKAN KALO mummy masakkan ayam masak lemakni..kalini mummy bagi aisy makan dengan oat...stop untuk 1 minggu lebih aisy nur rayyan tak makan nasini..takpekan son,seka…

CUCUR vege aisy!

ASSALAMUALAIKUM....
YANG NI PULAK CUCUR SAYUR UNTUK AISY SARAPAN HARINI..JOM JENGUK RESIPI KAT BAWAH NI..


BARLI special aisy!!

ASSALAMUALAIKUM....
harini mummy buat menu special untuk anak teruna makan di umah nenek BS aisy...lepas demam haritu nenek BS aisyni bgtau aisy kurang makan..selalu licin semangkuk dimakannya..tapi bila kat umah lepas balik dr umah nenek BS aisy..mummy bagi aisy makan mcam selalu...maintainjer anak teruna makan semangkuk smabil layan baby tv..so,harini mummy try tukar menu baru...nak bagi pasta..dah habis..ader bali dirumah..so mummy buatkan BARLI special untuk anak teruna ni...resultnyer..alhamdulilah licin 1 mangkuk aisy makan...siap nenek BS aisy msg mummy tanya ape rempah dan bahan-bahan yang mummy letak dalam barli tu..sedap dan wangi katanya...alamak kantoi...komfem nenek bs aisy mamam gak bekalan aisykan..hahahahahha...so meh tengok resipi barli special utk aisy ni..


baby DONUt!!

ASSALAMUALAIKUM...
ANAK TERUNA MUMMY aisy nur rayyan dahpun tumbuh gigi 2 batang kat bahagian atas..alhamdulilah...disebabkan adernye gigi si teruna mummy tu..maka mummy yang over excited nipun bersemangatlah nak masak untuk aisy macam-macam makanan....harini mummy nak share untuk bekalan sarapan aisy ke rumah nenek BS aisy masa mummy pergi kerje...DONUT versi BABY...comel,lazat,lembut memang sangat-sangat sesuai untuk babylah..mummy dapat resipi dr blog kak FARA KERTINA..memang kak fara ni menu untuk twins dia terbaiklah....bekerje macam mummy jugak tapi anak-anak dia makan memang menyelerakan..jom share ngan tengok DONUT aisy nur rayyan yang mummy buat 2 hr lepas..sorry entry terperam lagini.hehehehe



BAHAN-BAHAN
SWEET POTATO(KELEDEK) POTATO(UBI KENTANG) UNSALTED BUTTER(MMG SESUAI UNTUK BABY) TEPUNG GANDUM MINYAK JAGUNG(UTK MENGGORENG) OLIVE OIL(SIKIT JE UTK BG ADUNAN LEMBUT)
CARA-CARA MEMBUAT REBUS KELEDEK,UBI KENTANG SMPAI LEMBUTBILA DAH LEMBUT BUANG KULIT & LENYET SMPAI HANCURSEJUKKAN S…

selamat hari guru..

ASSALAMUALAIKUM...
16 mei setiap tahun adalah hari sambutan HARI GURU..tahun ni mummy masih lagi berpeluang dan diberi kesempatan bersama-sama merasa meriah nya sambutan hari guru di sekolah seksyen 13 tempat mummy mencari rezeki...
harini perut mummy sangat-sangat kekenyagan membedal makanan yang sedap-sedap di holiday villa subang sempena hitea hari guru sek seksyen 13...alhamdulilah bertambah..tambahlah berat mummy ni ye...makin gedempollah jwabnya..sebelum tu mummy nak ucapkan selamat hari guru untuk semua guru-guru yang pernah mendidik & mengajar mummy...harap semua cikgu-cikgu yang pernah mengajar mummy aisy ni halalkan semua ilmu yang dicurahkan kepada mummy....em..bla teringat zaman sekolah rasa malu dekat diri sendirilah sebab mummy ni sangat-sangatlah notty...aisy nur rayyan pleseeeeeeelah jangan ikut perangai mummy ni masa sekolah ye son...jom layan pic sambutan hari guru kat sekolah mummy harini...






hadiah hari IBU yg pertama dr aisy!!

ASSALAMUALAIKUM..



masih mood menyambut hari ibu berkobar-kobar dalam diri mummy harini...alangkah bagusnya kalo hari ibu ni diberi cuti...komfem besok cuti dari bekerje..adess!!!terlebig sudah mummy ni..tulah kalo over rajin nak kejekan..yelahkan!!firts time meraikan hari ibukan..mana tak poyo...hahhaa....dan yang paling best mummy dapat hadiah tak nilai dari anak teruna mummy aisy nur rayyan...walaupun mr kamput hanya sekadar wish itupun dah bermakna pada mummy...yang penting si teruna mummy walaupun baru berusia 10 bulan dah pndai bagi hadiah pada mummy..sangat-sangat;lah sweetkan..korang jelous tak...sudah tentu sangat jelouskan..kan..kan..mengaku sajalah.hahahhaa
semalam genap umur AISY NUR RAYYAN 10 bulan 10 hari...AISY dah tumbuh gigi...memang mummy excited sangat bila nampak gigi aisy tu..melompat-melompat mummy...mr kamput yang tengah tidopun boleh bangun join mummy melompat..(uh!!!nampak sangatlah tipunyakan)excited laki bini macam dapat duit 1 juta..padahal anak baru tumbuh gi…

selamat HARI ibu TOKMAK

ASSALAMUALAIKUM....




apa aktiviti harini...mummy??sebagai seorang wanita yang bekerje,isteri dan ibu komfemlah kalo weekend akan jadi surirumah sepenuh masa...ini jelah peluang nak habiskan masa dengan anak teruna dan mr kamput tersayang...nak mengemas rumah...jaga aisy dan terutama sekali memasak dan makan bersama mr kamput weekend jelah yang boleh buat semuatu...ops!!!tu tak bermakna hari-hari sebelumnya mummy tak lakukan semua tu cuma agak terhadlah...sebab masa tu banyak dihabiskan untuk bekerja mencari rezeki...
harini 13 MEI 2012...hari yang amat bermakna untuk semua wanita didunia ni yang bergelar ibu....setiap tahun HARI IBU akan jatuh pada minggu ke 2 dalam bulan mei...tahun ni 13 MEI 2012 jatuh pada hari cuti ahad plak tu...sangat beruntung kalo harini jatuh plak tarikh birthday..super duperlah dapat hadiah dr incik suamikan..macam kawan fb mummy yang punyer anak perempuan comel sebaya aisy..kak SARA ..komfem dapat hadiah 2 sekali...1 untuk mother day & 1 hadiah birthday..w…

mamam AISY..

ASSALAMUALAIKUM.....
harini mummy nak share menu @ bekalan anak teruna  mummy ke umah nenek BS aisy..aisy dah pun 10 bulan...mummy bagi aisy start makan masa umur dia genap 6 bulan...alhamdulilah aisy nur rayyan mummy ni tak cerewaet dan sangat..sangat..sangatlah kuat makan...apa saja yang mummy masak komfem licin 1 mangkuk...mummy taklah pandai sangat nak masak makanan baby ni,...tapi sebagai seorang ibu mummy memang akan cari yang terbaik untuk buah hati mummy tu...memang sebelum aisy start makan mummy banyak membaca,join-join blog & group solid food 4 baby untuk godek2 resipi dan kutip ilmu kat situ...baby seumur aisy memmang tidak boleh makan sebarang perasa..garam..gula apalagi perasa tambahan..kena yang asli...so sebagai ganti..kalo nak manis mummy letak puree kurma yg mummy buat sendiri...letak kismis...nak masin mummy goreng ikn bilis garing dan blen halus tabur dlm bubur aisy...
menu aisy nur rayyan harini untuk sarapan mummy buatkan sweet potato+tauhufa lembut+sos kurma(yg…

10 bulan sudah sy!!!

ASSALAMUALAIKUM...
apa program harini??mummy kesorangan dirumah gara-gara mr kamput membawa si teruna bermain futsal..sunyi..tapi boleh layan fb tanpa gangguan 2 hero dengan tenang.hehehe...harini mood nak berblog tu datang membuak-buak....setelah 3 bulan tak menuliskan...harini dengan bangganya nak bagitau yang mummy nak start berblog balik...bunyi macam penulis blog tegar jekan..uih!!tolong jangan muntah dengar pengakuan mummy ni ye.hehe....ok sebagai pembukaan setelah 3 bulan tak membersihkan rumah mummy ni..so mummy nak cite lah pasal anak teruna mummy yang makin bujang tu...
 harini aisy nur rayyan dahpun genap 10 bulan 3 hari...dah pndai memanjat...duduk..merangkak..berdiri...dah ada gaya-gaya nak berjalan..dah pndai mengamuk ,marah kalo diganggu bila dia tengah syok main dan layan bbtv....dan paling best dah pndai tolong mummy kemas rumah..tak caya???ok nanti mummy tunjuk gambar aisy tolong mummy kemas rumah ye..hehehe....tapikan lom pandai panggil mummy,babah walaupun mulut tu b…

SILA kemas & bersihkan blog KAMU!!!!

ASSALAMUALAIKUM....
kesian...memang kesian dekat blog nilah..berhabuk..bersawang..berdebu bagai...tak ubah seperti umah kosong yang takde penghuni..uhhh!!!!nasiblah kamu incik blog punye tuan yang sangat pemalas....hampir 3 bulan sepi tak diusik tak dijenguk.....kesian uall rindukan cite-cite kat blog ni kan..kan..kan..sungguh perasan lah mummy nikan.adake yang baca blog anda ni???em...tak kisahlah yang penting blog ni aku yang punya...ada org bacake tak...tak jadsi alasan..asalkan...dapat jadikan kenangan 1 hari nanti..hehehe
harini mode mummy nak bersihkan bolg kesayangan mummyni...entahlah kenapa mals sungguh nak ber blog skang ni..apakah disebabkan faktor umur yang meningkat????ops!!!apa kena mengena tulis blog ngan umur ye....itulah kan kalo dasar pemalas memang banyak sungguh alasannya....
oh!!ok incik blog lepasni saya akan jaga umah sayani seperti biasa..mode nak menulis tu dtg dah...hehehe....