JellyPages.com

Monday, August 20, 2012

diari raya aisy nur rayyan hr pertama..

ASSALAMUALAIKUM....

SELAMAT HARI RAYA AILDILFITRI....harini aisy dengan berbesar hati nak share peristiwa menarik di hari raya pertama 2012 semalam..seronok sebab dapat beraya dengan family saya..seronok..gembira...padahal mummy aisy yang terover happy kan..bukan aisy nur rayyan.hehehehe

pagi raya selepas semayang sunat aidilfitri,mummy...babah ,aisy, untie-untie aisy,uncle afiq dan tokmak serta tokabah aisy berangkat ke rumah moyang aisy nur rayyan di dong raub untuk sambutan raya bersama keluarga tok abah aisy....kat kampung ni memang meriah setiap kali sambutan raya...tok abah aisy ni saudara mara sangat ramai dan ikatan kekeluargaan mereka sangat rapat dan erat...jadi memang banyaklah rumah yang kena diziarahi dan ramailah saudara mara yang datang berkunjung kerumah moyang aisy ni...memang penat...sampai tengah malam still ada orang datang tau...tapi tu lah rezekikan...tetamu yang datang ke rumah membawa seribu rezeki betul tak??tengah hari selepas menziarahi saudara mara sebelah tok abah kami sekeluarga bertolak ke kampung tok mak aisy di lanchang pahang...perjalanan dari raub ke temerloh ni panjang sikit...aisy  masa ni memang dah tak behave langsung penat....meragam dalam keta smpailah tertidor sendiri...dekat kampung tok mak ni hanya family tokmak jer yang ada...orang-orang dikampung ni ramai dah tiada so,suasana kampung tok mak ni kurang meriahnya kalo raya.tak macam zaman mummy aisy kecik-kecik dulu sangat lah meriahnya...petang tu kami berangkat plak ke rumah papa iqbal aisy  untuk beraya di umah atok adik keysha...

malam tu aisy mengamuk tak henti-henti..tok abah,tok mak ,mummy dan babah jadi penat dibuatnya sebab aisy buat perangai..nak tahu sebab apa..sebab aisy penat..dari pagi berjalan tak henti-henti..mummy aisy plak lambat buatkan aisy susu jadi aisypun mengamuklah....tapikan memang seronok sebab aisy dapat duit banyak sangat....aisy nak simpan duit raya saya dalam bank sebab aisy nak belikan mummy dan babah aisy aeroplane supaya senang balik umah nenek aisy disabah..jom tengok gambar aisy beraya semalam..nanti sambung plak diari raya ke dua aisy yer...bye














sekian



*blog kali ni ditulis oleh aisy nur rayyan sendiri..namapun tajuk kat atas tu..diari hari raya aisy nur rayyan kan..hehehehehhehe

No comments:

Post a Comment

luv u comment