JellyPages.com

Wednesday, October 24, 2012

Biskut oat aisy

Assalamualaikum

Harini mummy nak share resepi biskut yang mummy buatkan utk anak teruna makan..nipun buat lps mr kamput komplen aisy suka Mkn tapi snack takde....bernanah tau telinga mummy dengar so dengan rela hati mummy buatkanlah aisy biskut oat Pakej mummy Dan babah pun bleh makan hahahahahahhaha....bijakkan?jimat masa Dan tenaga!

Mummy beleklah incik geoogle jumpalah resepi yang mudah Dan sedap jer bila tengok rupa kuih tu...mummy amik Dan buat menjadi biskut untuk aisy still versi baby hehehehe....

Bahan
400 gram tepung diayak
100 gram tpng jagung
1 buku Unsalted butter
1 biji Telur
Madu
Purée kurma
100 grm oat kasar

Cara masak

Pukul Telur,Unsalted butter,sampai kembang..

Masukkan tepung sedikit demi sedikit ke dalam adunan Telur kacau sebati Dan masukkan tepung jagung.

Masukkan Madu Dan purée kurma Gaul sebati..Masukkan oat Dan uli jd doh

Terapkan mengikut acuan pilihan sblm di bakar.

Kalo nak letak gula pun bleh tp utk aisy mummy gantikan Madu Dan sedikit purée kurma untuk manis...

Alhamdulilah aisy suka..yang plg penting nenek bs aisy Cakap sedap Dan siap mintak resepi lagi hehehehe

Sekian

No comments:

Post a Comment

luv u comment