Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

clever boy mummy!!!

ASSALAMUALAIKUM..
lagi 4 hari genaplah umur anak teruna mummy 1 tahun  7 bulan....alhamdulilah aisy membesar dengan sihat,bijak,debab walaupun agak lasak sikit teruna mummyni....kadang-kadang smpai tak terkawal dibuatnya...tapi bab kata orang tua-tua budak kalo lasak,tak diam tu tandanya dia seorang yang bijak...alhamdulilah ciri-ciri bijak tu memang ada pada aisy....bukan kes nak puji melambung anak sendiri tau..tapi memang mummy tengok aisyni jenis yang cepat faham kalo kita cakap dan bagitau sesuatau pada dia walaupun dia belum tahu dan pandai becakap.. aisy dah boleh membantu meringakan penatmummy....dah boleh tolong mummy amik bantal kalo mummy nak kemas katil,tak payah disuruh nampakjer mummy ke bilik kemas katil aisy dengan sendirinya akan datang dan bagi mummy bantal-bantal yang ada untuk mummy kemaskan.bila nak mandi pandai sangat letak baju kotor dalam bakul sendiri,lepas makan angkat pinggan atau cawan ke sinki,susu atau air yang tumpah ke lantai dia akan lap sendiri..wala…

bebola keledek manis VS salmon blackpaper

ASSALAMUALAIKUM.... hari mood mummy nak pergi keje stillsuam-suamkuku almaklumlah dah terlebih cuti -cuti malaysiakan...jadi mummy masakkan untuk aisy bekalan ke umah nenek bs aisy ala-ala makanan yang suam-suam kuku jugaklah..hahahhaha..dasar pemalaslah mummy ni kan... untuk sarapan mummy buatkan bebola keledek manis..almaklumlah keledek manis berlambak-lambak diumahni memborong di cameron haritu... untuk lunch mummy buatkan salmon blackpaper nak jimat masa,tenaga dan memang nasib aisy dapat mummy yang pemalas ni mummy letak skali potato,carrot,tomato dan capsicum bersama salmon tu..so menu lengkap untuk lunch aisy dengan pakej sayuran..hahahhaha....bijakkan??? jom tengok jer gambo...nak resepi???tak payahlah main campak2 jerni malu nak bagi resepinya.hehehe

cuti-cuti Malaysia cameron highlands!!

ASSALAMUALAIKUM...
besok dah start balik rutin harian mummy sebagai isteri,mummy,dan seorang wanita bekerjaya...ish!bekerjayalah sangatkan...memang rasa malas sangat nak mula bekerja setelah 4 hari bercuti....nak iron baju untuk pkai ke sekolah besok pun mood mummy takde...dasar tak sedar dirikan....hehehe
harini mummy nak story mory holiday kami ke sekeluarga di cameron highlands..mummy dah beberapa kali ke cameron...aisy kalini dah 2x,first masa aisy umur 8 bulan...tapi mr kamput baru first time tau..saja mummy bawak mr kamput holiday bg hilangkan stress dia kerja dan blaja...excited sangat mummy sebab first time holiday mr kamput join...susah sangat mr kamput ni nak cuti...mengalahkan perdana menteri je lagaknya..
ni first time cuti yang mummy rasa terlebih happy almaklumlah ader suami tercinta disisikan...kami bertolak ke cameron dari umah tok abah aisy di raub...umah tok abah ke cameron highlands amik masa 1 jam 30 minitjer paling lewat...masa kami kesana,tgh musim cuti maulidur…

JOHNNY DEPP versi hitam!!

ASSALAMUALAIKUM... SALAM MAULIDUR RASUL untuk semua umat islam dibumi allah ini....hari ni public holidayrasanya kebanyakkan  pekerje di malaysia ni bercuti sempena maulidur rasul...kecuali tempat keje MR KAMPUT yang mmg setiap tahun takde istilah cuti maulidur rasul....kesian sungguh lah....namajer company islam,melayu tapi maulidur rasul takde cuti...tapi tahun ni mr kamput beruntung sebab buat pertama kalinya maulidur rasul dia cuti,sbb kejap lagi kami sekeluarga nak balik umah tok abah aisy di raub....hhehehe..
mood mummy memang 100% holiday dah ni...pertama kali ber holiday di sertai mr kamput yang tersayang...kalo sebelum ni mummy dgn aisy jer yang dok holiday...mr kamput sibuk ngan kelas dan kerje,tapi kali ni suami mummy yang tercinta tu turut join sekali...tupun lepas dipaksa oleh mummy dengan kekerasan manja hahahhaha.....kalo tak dipaksa,guna taktik merajuk komfem takdenya mr kamput nak cuti...dengan alasan cutinak simpanuntuk study..hahahhaa
ok stop cite pasalhubby mummy tu…

Double cheese burger homemade

AssalamualaikumPgni,mummy buatkan burger utk aisy sarapan diumh nenek bs aisy....burger ala2 mcd gitu....lebih sedap dr mcd tau....ayoyoyo perasan sungguh mummy nikan....Mummy rasa kallo dipasarkan burger mummyni..komfem meletopp...mcd,kfc,burger kingpun bleh bankrap n tutup tau.....hahaaha...very veranganlah....ok meh layan double cheese burger aisy....jemput mkn...

Menantu retis????

Assalamualaikum..Tadi lepas abis tengok citer setia hujung nyawa....yNg tgh membuat ramai menjadi giler kerana kesedapanceritanya....mummy tglkan aisy dengan babah aisy sbb mummy nak mulakan rutin sbagai isteri solehah....heheheehe...tetiba dgrlah babah aisy ckp dgn aisy..Mrkamput:aisy dah jd pilot nanti kahwen artis yer...Aisy bleh plak angguk ms dgr aper babah dia ckp..tp mummy sempat nyampukMummy,no...no aisy!!!Mrkamput :org nk menAntu artis..Hahhahaa....overkN nk menNtu artis....very verangan haaaahaha

Saya dah bujang!

AssalamualaikumAlhamdulilah syukur harini genap aisy nur rayyan 1 thn 6 bln....ya allah! Barujer rasanya lahirkan ank teruna mummytu...dah bujAng kAmu yer syg!!!!Doa mummy dan bAbah aisy sentiasa berada dlm lindungan allah swt...sihat slalu....menjadi ank yg soleh.  Dan cepatlah becakap ye syg....aisy sentiasa baby dihati mummy always....Love u sayang!!!!!

Welcome 2013

AssalamualaikumAlhamdulilah dah masuk 1.jAnuari 2013....besok bermulalah rutin harian mummy sebagai ibu yg bekerje....aisy diumh nenek na,mummy ke sekolah.....Insyallah 2013 ni tahun bergandanya rezeki untuk kAmi....amin.....memandangkN besok aisypun nk ke school mummy blikN beg sekolah baru untuk aisy....blaja rajin ye sayang hehehe....