Skip to main content

JOHNNY DEPP versi hitam!!

ASSALAMUALAIKUM...
SALAM MAULIDUR RASUL untuk semua umat islam dibumi allah ini....hari ni public holiday rasanya kebanyakkan  pekerje di malaysia ni bercuti sempena maulidur rasul...kecuali tempat keje MR KAMPUT yang mmg setiap tahun takde istilah cuti maulidur rasul....kesian sungguh lah....namajer company islam,melayu tapi maulidur rasul takde cuti...tapi tahun ni mr kamput beruntung sebab buat pertama kalinya maulidur rasul dia cuti,sbb kejap lagi kami sekeluarga nak balik umah tok abah aisy di raub....hhehehe..

mood mummy memang 100% holiday dah ni...pertama kali ber holiday di sertai mr kamput yang tersayang...kalo sebelum ni mummy dgn aisy jer yang dok holiday...mr kamput sibuk ngan kelas dan kerje,tapi kali ni suami mummy yang tercinta tu turut join sekali...tupun lepas dipaksa oleh mummy dengan kekerasan manja hahahhaha.....kalo tak dipaksa,guna taktik merajuk komfem takdenya mr kamput nak cuti...dengan alasan cutinak simpanuntuk study..hahahhaa

ok stop cite pasalhubby mummy tu...ni nak citer pasal anak teruna mummy yang makin bijak,aktif...skang aisy dah pandai pilih baju sendiri...kalo bab baju baru,dekat dalam kedai tu jugaknak pkai terus...walaupun belom dibayar....macamtulah jugak dengan toys siappakej pilih sendiri belom lagi masuk bab mengamuk kalo tak dapat..hahhahaahaha...sungguh bijak memokaikan duit mak bapaklah budak bertuah ni....yang paling best aisy dah pandai menumbuk..kalo dia sakit hati,marah komfem penumbuk dibaginya...yang ni mummy kurang suka sikitlah...dahlah selalu jadi mangsa kena tumbuk ,lpstu mummy rasa malu kalo org lain tengok...ni semua sebab mr kamput suka sangat ajak aisy berwreslling diumah..oklah nak siap2 nak gerak ke pahang sebelum ke cameron besok...layan gambar anak teruna mummy yang emsem macam JOHNNY DEEP tapi versi hitam ni yer


JOHNNY DEEP VERSI HITAM hehehehe

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…